Analiza

Dok je Messija, bit će i Barcelone!

Tribina hipoteza
pravi | 09/2017

Na tragu one naše "dok je srca, bit će i Kroacije", pao mi je na pamet gore napisani naslov. Mogu razni stručnjaci i "stručnjaci" pokopavati Barcelonu, ali dok je tu čarobnjak iz Argentine, ona će u uvijek biti u vrhu.

Ne bih sada želio vaditi Messijevu statistiku iz jučerašnje utakmice jer svi znamo da je impresivna. Ne želim vaditi ni Messijeve rekorde iz karijere jer svi znamo da su vanserijski.

Želim istaknuti dvije stvari.

Prvo, jednom prilikom sam žestokog Realovca uvjeravao da je Messi bolji od Ronalda. I uvjerio sam ga! Rekao sam otprilike sljedeće: Messi je prirodan talent. Čisti talent. Ronaldo je trening s nešto talenta. Koliko talenta? Ne znam, ali nije ni bitno. Bitno je da je Cristiano postao onakav igrač zahvaljujući treningu. To se vidi na svakoj utakmici, svakom šutu, svakom driblingu. Vidi se lakoća kojom to sve radi Messi. I zato Ronalda godine više pritišću nego Messija. Naravno, treba uzeti u obzir i to da je Portugalac stariji. Ali logično je talent duže traje od uvježbanog slobodnjaka. Koliko ga god dobro uvježbao.

Drugo, sinoć sam gledao utakmicu s talijanskim komentatorom koji je, razumije se, favorizirao Juventus. Dok je kod prva dva gola tražio greške u obrani Talijana, kod trećeg je gola mirno rekao: "Messi è monstruoso." Prijevod nije potreban.

Messi je prevelik igrač da bi dopustio da mu momčad padne tamo gdje ju neki smještaju ovih dana. I jučer se vidjelo da je on spreman doći do centra i organizirati akcije kao da 20 godina igra playa. Kad Messi ode, onda možemo pričati o tome hoće li se dogoditi veliki pad Barcelone. Leo je najbolji igrač svih vremena i možemo samo poželjeti Barci da bude što bolja kako bi omalenog čarobnjaka gledali što duže. 

Respekt: Cirohito,

Slažem se: Cirohito, ivan-cro,

Nisam siguran da godine vise pritisvu Ronalda nego Messija. Pa Messi je znao imati razdoblja gdje bi bio toliko iscijedjen da se vukao po terenu i po utakmici bi pretrcao manje od Neuera. Vidjeti cemo koliko ce dugo moci igrati playa. - gradim, 14.9.17. 15:53, 0 1 0
On se u fazi obrame vuče po terenu. Ronaldo je sam rekao da mu je jako drago što ne igra svaku tekmu jer mu završetci sezone sve teže padaju. Uz to, om je premješten na špicu jer ne može više igrati krilo ... Naravno da neće dugo i neće protiv svih - pravi, 14.9.17. 17:51, 0 0 0
Ali time pokazuje koliko mu je stalo - pravi, 14.9.17. 17:52, 0 0 0
Ronaldo je premjesten u spicu ali od tamo rjesava zabrsnice lige prvaka, nije da se sverca. I messiju zavrsnicebsetone sve teze padaju. Nije da je on ista svjeziji. Samo kazem da teza talent vs trening jednako umor vs odmor nije najstabilnija - gradim, 14.9.17. 19:04, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.