Analiza

Fali nama "Đilkoš"!!

Hrvatska - Engleska 0-0
DAJO22 | 10/2018

Da, htjeli mi to priznati ili ne, našoj reprezentaciji fali strijelac, koji bi pomogao Rebiću i Kramariću da lakše igraju. Fali im igrač koji bi pokupio otpatke i gurnuo ih u gol, pored golmana ili igrača obrane, a nakon udarca izvana, jednostavno fali im Mandžukić. Jer, niti Rebić, niti Kramarić, a bogami ni Pjaca, da ne kažem Livaja, a tek Santini, nisu ti igrači. Đilkoš je bar za sada najveći gubitak ove reprezentacije. Niti Modrićeva loša forma, niti Rakitićeva loša igra za reprezentaciju, niti Kovačićevo preseravanje po terenu, niti Dalićevo traženje igrača, a stvarno ni sam ne zna koga traži, nisu nam naštetili kao izostanak Mandže.

Vidjelo se to na utakmici protiv Engleske, a naročito sinoć protiv slabašnog Jordana. Stvarno mi nije jasno da Dalić ne vidi da ni Livaja ni Santini nemaju što tražiti u reprezentaciji. Jer, kao prvo takvih igrača, možda i boljih, imamo i u HNL-u /ostarjeli Budimir - ne kažem da je za reprezentaciju, ali od ove dvojice je za klasu bolji/. Pa onda Petar Bočkaj iz Osijeka, koji vuče Osijek prema Europi, koji nemože dobiti dvadesetak minuta protiv Jordana, koji je borac do zadnjeg atoma snage i taj mora gledati u leđa Livaji i Santiniju, bez obzira što, realno, ne igraju na istoj poziciji, mada to nema veze, jer bi, siguran sam, Bočkaj to bolje odigrao od njih. 

Nadalje, nije mi jasno što to Dalić vidi u Kovačiću!? Bilo bi mi jasno da je protiv Engleske igrao s četiri u vezi, pa je u nedostatku Broza stavio Kovačića uz Badelja, kao dva zadnja vezna, a Rakitića gurnuo prema naprijed uz Luku, Jer, Hrvatska je konačno nešto odigrala ulaskom Badelja u igru, kada je Rakitić krenuo naprijed. Sve ostalo je bila katastrofa. 

Ne znam jel samo to ja vidim, ali taj Livaja se jedva gega po terenu. Noge su mu kraće od tijela, to je vidljivo svima/valjda je/, a Santini je spoooooooooor, kao da gledamo "Slow motion" Mandže. Danas se igra brz nogomet, a ne usporen od noge do noge. To mogu samo ekipe koje nalete na isto takve, pa im utrpaju šest lakih komada, a kad nalete na brzance pokupe i oni upola manje lakih komada.

Naš izbornik je priča za sebe. Vidi se da ga nešto muči. Heroj nacije je u velikim problemima. Izgleda da mu je zov milijuna eurića vudril u glavu. Teško je sada reći zbogom močvaro, kaljužo ili kako već, jer si jednom rekao da ostaješ, da si patriota, da te lova ne zanima. Sad kad bi napustio kormilo reprezentacija, za mnoge bi bio izdajnik, seronja koji napušta brod koji tone. Ne pušim njegove priče da će "poslije doći još bolje ponude". Neće, neće Daliću, što je bilo bilo je i nikad više. Čini se da je i on toga svjestan, pa luta u nadi da će pronaći spasonosnu formulu.

I gle čuda, sreća mu se opet osmjehnula, kao u Rusiji. Engleska je dobila Španjolsku u Valenciji i sad sve ovisi samo o nama. Najprije treba dobiti Španjolsku doma, u Zagrebu, a zatim na Wembley i na noge Engleskoj. Uz dvije pobjede smo prvi u skupini, a Španjolci zadnji. Tko bi doli sad je gori, a ko gori sad bu doli. Naučna fantastika? Naravno, uz ove igrače i po prikazanoj igri, naravno da da. Baš me zanima koji bi koeficijent za takav rasplet bio na kladionicama. Jedan naspram sto! Malo je? Onda jedan naspram 1000? I dalje mi se čini nevjerojatno!

Dakle, da rezimiramo. Imamo nesigurnog izbornika, bolje reći uzdrmanog, imamo oslabljenu reprezentaciju, imamo neuigranu reprezentaciju, imamo nekoliko igrača apsolutno van forme, ali imamo priliku. Želimo li ostati u elitnoj skupini Lige nacija, apsolutno nam je potrebna pobjeda protiv Engleske. Potreban nam je i jedan Mandžukić, koji će odigrati za Hrvatsku, jer za sebe više ne mora. Ne moraju ni Modrić ni Rakitić ni mnogi od njih, ali mogu i moraju odigrati bolje. Ako nam je pak svejedno, onda neka te dvije utakmice odigraju mladi igrači, oni koji su osigurli EP-U21, kojima bi to bila nagrada za sve što su do sada odigrali, a ujedno i jedan poticaj za budućnost, te početak priprema za prvenstvo. 

Nogomet je čudna igra, a lopta je okrugla. Da i ženskog je roda ..........

Respekt: BruceWayne,

Sve ok, samo Mandžukić nije realizator. Pa prije SP-a bio je najčešće kritiziran zbog loše realizacije. Uz to u reprezentaciji nema Ronalda koji će okupirati obranu pa bi se onda otvorilo prostora za njega.. - BruceWayne, 17.10.18. 14:03, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.