Analiza

Gorica - mali klub posložen kao veliki

Tribina hipoteza
Fenix22 | 08/2018

Gorica je napokon ušla u prvu ligu nakon što im je 2010/2011 kada su osvojili prvo mjesto u drugoj ligi uskraćena licenca.

Klub je procvjetao sa suradnjom sa Litavcima na čelu sa Mindaugasom Nikoličiusom(dosad u škotskom HEARTSU te litavskom ŽALGIRISU kojeg je podigao na veću razinu) koji je izvršni dopredsjednik i član Izvršnog Odbora odgovaran za sportska pitanja kako stoji na stranicama Gorice.

Da skratimo, obavlja ulogu sportskog direktora čijim su posredstvom došli Rumunj Astafei, Nigerijac Atiemwen, Gruzijac Mchedishvili te lokalni dečko Dvorneković.

Klub ima budžet između 8 i 10 milijuna kuna.

Budžet je dio financiran od Grada, a dio od sponzora.

Litavci su zaduženi za isplatu plaća.

Klub je odradio odličan prijelazni rok gdje su doveli baš POJAČANJA, a ne prinove(op.a po mom sudu zaslužuju 8 zasigurno), i to na svim pozicijama.

Već se iskazao Atiemwen, Zwolinski i Miya.

Ovo bi mogla biti "breakthrough" sezona za napadača Dabru koji zasad nikako da pokaže sav svoj silni talent.

Doveden je i trener Jakirović, kojem je ukazana prilika nakon dobrih rezultata u Sesvetama( u 36 utakmica je prosječno osvajao 1.67 bodova).

Trener koji preferira formaciju 4-2-3-1, ali je formaciju prilagodio igračima u 4-4-2.

Gorica je 44.4 posto svojih golova zabila između 60-75 minute.

Gorica se nakon uvodnog mučenja gdje je ispustila pobjedu protiv Belupa i Intera(protiv potonjeg su sami sebi "zabili" sva 3 gola), zabilježila veliku pobjedu protiv Hajduka i rutinski savladali kod kuće Rudeš uz dvaput sačuvenu mrežu te nakon 5 kola imaju 7 bodova.

Za razliku od velike većine naših klubova igraju PROAKTIVAN nogomet i neutralni gledatelji će uživati u njihovim partijama.

Mora se kazati da postoji disbalans između obrane i napada koji je sigurno 2 klase bolji.

Opstanak u ligi je neupitan i po mom sudu bi trebali završiti na 7 mjestu ispred Zaprešića,Istre i Rudeša(koji je potonji izgledan kandidat za povratak u 2 ligu).

Mora se napomenuti da je Gorica odlično posložen klub sa jasnom hijerarhijom i vođeni su sa stručnim ljudima koji imaju JASNU VIZIJU budućnosti kluba.

Respekt: ivan-cro,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.