Analiza

Ili jesi ili nisi

Treba li Hajduk mijenjati sportsku politiku?
pravi | 05/2018

Hajduk je od davnina bio poznat po svojim talentima. I čelni ljudi uvijek su se voljeli hvaliti s tim. Tako se i ova Kosova garnitura hvali(la) da u Akademiji i Drugoj  momčadi ima nekih vanserijskih igrača.

A gdje igraju?

U juniorima i u drugoj  HNL.

Problem Kosove i Brancove sportske politike bila je kontadiktornost. Zar nije protuslovno "ukrasti" Kovačevića iz Rijeke kao veliki plijen, a dovesti na visoku plaću portugalskog "mačka u vreći"? Zar nije protuslovno hvaliti se Teklićem i dati mu tri nastupa (135 minuta)? Zar nije nerazumno imati Šegu (izabran u top 50 europskih talenata) i dati mu 114 minuta te ga gonjati iz Prve momčadi u Drugu, iz Druge u juniore i tako u krug, ovisno o potrebi? Dok se kuneš u Nejašmića kao modernog zadnjeg veznog, taj isti mladić još nije zaigrao prvoligaški nogomet. Bosančić je prikazivan kao prototip europskog stopera sa zavidnom tehnikom, a držao si ga na klupi te prilike davao Savvasu (koji je zadnji vezni), Carbonieriju i Ismajliju?

Nisam protiv stranaca. Ali što će Hajduku stranac s plaćom od 200-300 tisuća eura godišnje kada ne donosi razliku. Kada, zapravo, nije ništa bolji od "nezrele" naše dice.

Hamza je u sezoni zabio 3 gola i dodao 4 asistencije. Caktaš je u polusezoni zabio 6 golova. Igraju na istoj poziciji.

Savvas, za kojega treneri govore da je čovjek koji zna čitati igru, ima 2 gola i 4 asistencije. U isto vrijeme, "iznenađeni" Radošević ima 4 gola i 2 asistencije. Onaj Radošević za kojega kažu da zna samo "čistiti" i ništa drugo.

Hajduk se u Kosovom mandatu udaljio od kluba koji razvija igrače. Od Vlašića (koji je iz Brbićeve ere) nije promoviran nijedan igrač. Hajduk trenutno ima novaca. S tim novcima ne treba popuniti 4 pozicije s prosječnim igračima, nego jednu poziciju s igračem koji čini razliku.

Hajduk se mora vratiti Akademiji. Ali ne samo kroz gradnju pomoćnih terena, nego kroz promociju igrača u Prvu momčad.

Naime, svim navijačima bit će lakše gledati kako Šego promašuje zicer, nego kako Almeida ne može potrčati.

Respekt: tshabalala,

Slažem se: Brunoo, robo32,

Ne slažem se: yey_OS, AlanGamola,

Povezane analize

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.