Analiza

Jedno su želje, a drugo stvarnost

Je li vrijeme za 'smjenu generacije'?
DAJO22 | 07/2018

Koliko su nam samo radosti donijeli naši Vatreni ovih dana. Pola i više milijuna sretnika, u znak dobrodošlice, pohodilo je Zagreb u ponedjeljak. Uz to još tisuće u gradovima u kojima su igrali ili započeli nogometnu karijeru. Rekao bih da je ukupno svečani doček u Hrvatskoj pohodilo 1/4 stanovništva naše male države. I sad se treba zapitati "Ići ili ostati"?

Otići ili ostati

Kao prvo, pitanje trenera Zlatka Dalića je otvoreno. Kako i ne bi bilo otvoreno kad ona uobražena budala od Šukera, onaj ljigavac, onaj koji ide svima na živce svojim bahatim ponašanjem, jedostavno nije sposoban voditi savez. Nasljedio je pokojnog Markovića, koji mu je bio, valjda, uzor. Mislim da su oni al pari po ponašanju. I jedan i drugi su bahati, arogantni i mislili su ili misle samo na svoju dobrobit, a ostale ko šiša, da ne kažem jebe. Pa koji to predsjednik saveza, već nakon prolaza u 1/4 finale ne sjedne s izbornikom i podeblja mu ugovor. Davor Šuker, eto koja. Znam da Daliću nije bitan novac, jer kako je i sam rekao, da se osigurao za dva života radeći u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali siguran sam da mu je pun kufer, da ne kažem kurac, Šukera i njegovog društva/istomišljenika/, kojima je važno samo da sad uživaju trošeći novac koje su mukotrpno, Vatreni i Dalić, zaradili na SP-u.

Kao drugo,Čarli, Suba, Luka, Raketa i Mandžo su spremni za reprezentativnu mirovinu, jer godine pritišću. Zamjena za Subašića je tu, u liku Kalinića, dok Čorluka ima Vidu. A ostala trojica? Po sadašnjim prilikama, jednostavno nema nekoga tko bi se približio njihovom znanju, borbenosti i htijenju. Prvi od jednakih je miljama daleko od Rakitića i Mandžukića, a stotinama milja od Modrića. Mogli bi oni možda odraditi još jedan ciklus, ako ne do Svjetskog, onda barem do Europskog, vole svoju zemlju, ali kad im nedaš da slušaju Thompsona, onda si ih uvrijedio, kao što ih i Srbija cijelo vrijeme zove USTAŠAMA. Pa, da mene nakon svega što sam napravio za domovinu, čak i domaći ugledni liječnici i neki političari, nazivaju tako, otišao bih u Njemačku, Španjolsku ili neku drugu zemlju, gdje svi Hrvati koji vole slušati Thompsona, nisu zato nazivani ustašama. Jest da on ima neke opake, da ne kažem zajebane, pjesme ali one su prepjevane u neko drugo vrijeme, kad smo se uz njih nabrijavali, ne za nogomet, košarku ili neki drugi sport, već da ostanemo živi. Ako su igrači /Modrić/ željeli Thompsona, pa daj im jebenog Thompsona. I upozori ga da nejde predaleko......., jer nas cijeli svijet gleda kroz povećalo. I svi zadovoljni. I igrači i Marko i navijači. Ovako, koji će im ..... sve to, kad se nemože jedna jedina želja ispuniti moralnim pobjednicima SP-a. 

Znam da ih mnogo ima, kojima se ne sviđa uspjeh naših Vatrenih, koji bi željeli da Dalić ode, jel je to, navodno po njemu ili njima, dobro za Hrvatsku i nogometnu budućnost u Hrvatskoj/Dražen Breglec/. No, ja mislim da bi bilo bolje da ostanu još neko vrijeme, jer ne želim da bez ta tri- četiri igrača i izbornika, budemo kanta za napucavanje, a teškom mukom smo došli do titule viceprvaka svijeta. Vjerujem da, ako igrači pristanu na još neko vrijeme uveseljavati naš narod svojim igrama, da će i izbornik ostati. Ukoliko pak odluče otići, teško da Dalić ima argumente, koji bi ga prikovali za izborničku fotelju još dvije plus dvije godine, pogotovo ne s takvim vodstvom saveza.

Neki će reći da više nemaju motiva, da im se ugovori neće pojačati zbog toga ako nastave igrati za Hrvatsku. To je smiješno, jer oni su osigurali nekoliko generacija iza sebe da imaju lagodan život. Nisu oni Ivica Todorić .........

Jedino što bi igrače moglo zaustaviti da ne odu još bare dvije godine, kao i izbornika, je to što su doživjeli ovacije prilikom dolaska kući, u Hrvatsku. Vidjeli smo svi koliko su bili sretni i ponosni na povjesni uspjeh, a da ne zaboravimo, ukradeno im je možda i zlato, odnosno pokušaj da ga osvoje u igri, a ne u igricama. Doduše, nebi me čudilo da je nogometna mafija u FIFA-i, sa Šukerom dogovorila nekakav dil, pošto dotični nije riječ rekao protiv suđenja i onog idiota iz Argentine, onog gada Pitanu, kojem se žena svako malo skida i uslikava po društvenim mrežama. Kakva žena takav i on.

Bilo bi lijepo još jednom doživjeti da te toliko naroda dočeka doma, ovaj put možda i s peharom. Možda se na putu ukaže i Francuska, pa ..... Ili to ovima drugima nebi pasalo, jer bi im se mogao dogoditi narod. S druge strane, sad su na vrhuncu slave, pri vrhu, a najbolje je otići kad si najbolji. I janica je otišla kad je bila najbolja!!

Respekt: Marin127, ivan-cro,

Slažem se: ivan-cro,

Ne slažem se: Fenix22, BruceWayne, huskupus,

Gle čuda,pogodio sam sve.Dalić i najbolji igrači će eventualno ostati jedino zbog naroda, jer ne mogu zaboraviti prekrasne trenutke dočeka.A vi sam lupajte neslaganje,jer izgleda da ste vi u onih 5%. - DAJO22, 20.7.18. 9:35, 0 0 0
Kakva razina paranoje covjece kojih 5%? To sto nekom ne pase Thompson ne znaci da ne voli Hrvatsku. Al pogotovo ovo da je Suker imo nekakav "dil" sa fifom to mi je u razni cirinog prodavanja utakmice radi kockarskih dugova - DerBomber, 22.7.18. 2:03, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.