Analiza

Najbolja pozivnica za uzvrat!

Young Boys - Dinamo 1-1
DAJO22 | 08/2018

  Dinamo je nastavio s pozitivnim rezultatima od kada je trenersku palicu preuzeo u svoje ruke Nenad Bjelica. Čovjek još nije izgubio ni jednu službenu utakmicu na klupi modrih, no vidim da to mnogi ne cijene dovoljno. I, uopće nije euforičan, već je miran. Bjelica ima svoj cilj, svoju igru, igrače koji ga slušaju i pokušavaju ispuniti njegove zamisli. Neki mogu, neki ne mogu, što je i razlog oscilacijama u igri. Jer, sinoć su bekovi odigrali slabo, jako slabo. Ni Leovac, a pogotovo Stojanović, ne mogu igrati na razini ostalih igrača Dinama. Koliko su samo puta izvisili, koliko su samo puta poklonili loptu protivniku, a Bjelica nema koga metnuti umjesto njih. I nisu poklonili loptu negdje na sredini terena, već u opasnoj zoni, gdje je svaka izgubljena lopta mirisala na gol. Sreća za Dinamo što je na golu bio "splićo" Danijel Zagorac, koji je vadio vruće krumpire iz vatre.

  Nakon furioznog početka, a dok su još igrači iz Zagreba lagano drijemali, jer kako objasniti prešetavanje po terenu, a znali su da će švicarci navaliti tih prvih petnaestak minuta, dobili su gol, a mogli su i dva - tri, koliko je bila konfuzna igra u obrani. Pogotovo kod gola domaćih, kada su od sredine terena do gola pustili Mbabu, koje li ironije, da prolazi kao kroz švicarski sir, ne samo on, te kroz nekoliko dodavanja zabije. U nekim prijašnjim vremenima, u nekim prijašnjim utakmicama, to bi bio početak raspada sistema. To bi značilo primiti još poneki gol, ali ponavljam, ovaj put Zagorac nije dao da taku bude. Jer, bilo je tu panike u redovima Dinama, napucavanja lopte pred pritiskom na zadnju liniju, i to ne van terena, već u sredinu, gdje nije bilo ni jednog igrača modrih, a nije bilo ni Budimira, koji bi takvu loptu mogao dosegnuti, jer su domaći bili za glavu višlji od Gavranovića, koji je bio tada špica. Tek kada su se malo primirili, spustili loptu na umjetnu travu, tada je igra postala izjednačena.

  Gol Oršića, iz izvrsne kontre, dao je naslutiti dobar rasplet u Bernu. To je bio mat u četiri poteza. Olmova izvrsno ukradena lopta do Theophila, isti za Hajrovića, koji ubacuje u prazan prostor za brzog Oršića, koji manirom rasnog strijelca/egzekutora, hladnokrvno zabija za poravnanje. Školski izvedena akcija. Vidjelo se da je obrana švicaraca spora, tojest teretna i trebalo je to iskoristiti, pogotovo u nastavku utakmice, kada će sigurno još usporiti. Ostaje tajna što je rekao, u svlačionici, igračima gostiju trener Nenad Bjelica, jer svi šute o tom. Mislim da znam, ali kako šute svi, šutim i ja. Psssssttttt.....

  No, opet su se igrači Dinama, na početku drugog dijela utakmice, malo zaigrali /Leovac/ i dozvolili protivniku da se razmaše, doduše vrlo kratko. Nakon tih početnih, furioznih, pet - šest minuta, Dinamo je preuzeo inicijativu i prava je šteta da nije postignut pogodak. Sijevalo je sa svih strana. Gavranović je bio u ulozi razigravača, a Hajrović dvaput i Oršić jednom, nisu uspjeli zabiti ili je isto tako vrlo dobri golman Young Boysa, David von Ballmoos, uspio obraniti. Tih petnaestak minuta, bilo je nešto najbolje što smo vidjeli od Dinama ove sezone. S takvom igrom, modri uopće ne moraju strahovati za svoju budućnost, s takvom igrom Dinamo može izgledati konkutentno za dočekati proljeće u Europi, a nadasve, s takvom igrom može se i treba se, ući u Ligu prvaka. Samo, takva igra se mora igrati barem sedamdesetak minuta, a ne dvadesetak. Da, i za takvu igru su Dinamu potrebna dva solidna beka, a ne prosječna, kao što su Leovac i Stojanović.

  Nakon što Dinamo nije uspio iz tih svojih prilika nije uspio zabiti, švicarci su ponovno jurnuli u zadnjih petnaestak minuta, no i kada bi došli u nekakvu polupriliku, opet je sigurni  Zagorac bio tu i otklonio bilo kakvu opasnost po njegov gol i gol Dinama. Tu samo jedno zamjeram Bjelici. Zamjeram mu to što nije tada, a ne tek pet - šest minuta prije kraja, ubacio u igru Šunjića, pojačao sredinu terena i zatvorio utakmicu. Sve u svemu, bila je to jedna lijepa večer za igrača, navijača ili simpatizera Dinama.

  Ako želi ući u elitno natjecanje, natjecanje gdje može uzeti poneki bod i podebljati ionako solidan konto u klupskoj blagajni, Dinamo mora odigrati veći dio utakmice na razini tih, navedenih, dvadesetak minuta. Neće biti tragedija ako modri ne prođu švicarce, jer smo vidjeli da se da igrati s takvima, po kvaliteti nogometnog znanja istima.Jer i u Europskoj ligi se da zaraditi, a proljeće je izvjesnije, Samo, izazov je ući u Ligu prvaka, pogotovo što je protivnik po mjeri, a Young Boysi to jesu. Protiv Lokomotive će sigurno svi kandidati za utorak odmarati, jer i "druga" postava može i mora odigrati barem "nulu" s momčadi koja ih je zadnje dvije tekme dobila.

  Nadam se da će stadion u Maksimiru biti dupkom pun, a ne kako to skromno kaže jedan od junaka Dinama, strijelac, Mislav Oršić, neka bude barem polupun.Dinamo je to, po svojim igrama ovog ljeta u europskim utakmica, sigurno zaslužio. zaslužio je da ima napokon pun stadion, podršku svih nas, koji smo navijači, simpatizeri ili obični promatrači, ljubitelji nogometa. naravno, tu ne treba onih divljaka od sinoć, onu dvojicu trojicu mangupa, da ne kažem majmuna, koji su uz svo moguće osiguranje, unijeli baklju i topovski udar na stadion. Strašno me zanima kako im to uspije!? Jel to ženske prenose u "onoj stvari" ili muški u guzici!? Jel da nam zbog tih par mangupa zabrane da jednu, dvije ili sve utakmice nemožemo gledati na stadionu!? Ne, ne i ne!!

  Vidimo se na stadionu u Maksimiru u utorak. Ja ću ići s ekipom iz Podravine, odite i vi! 

Respekt: KobiBrajant, BruceWayne, marko_marcus, Ogmiy, ivan-cro, GNKDZCFC, Losovius,

Slažem se: Domo_SB,

Ne slažem se: Trequartista,

Meni je normalno da se ne cijeni previše to što Bjelica nije izgubio službenu utakmicu u dinamu, kad ih je vodio 10. Dinamo je i prije njega imao niz od 20 utakmica bez poraza u europskim pretkolima. Po tom pitanju, za sad ništa neviđeno - gradim, 24.8.18. 8:17, 1 0 1
Znači po tebi Bjelica nije donio ništa novo Dinamu, Dinamo ne izgleda bolje nego prije?Onda si jadnik koji ne vidi prst pred nosom! - DAJO22, 24.8.18. 9:05, 0 0 0
Zapad gore,nismo mogli dobiti nikaj bolje jbg. - DAJO22, 25.8.18. 19:41, 0 0 0
ne izgleda mi bolje nego kad je tukao Arsenala ili kad je izbacio Red Bulla. Nije da prvi put gledam Dinamo kako pobjeđuje u europskim pretkolima - gradim, 26.8.18. 1:48, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.