Analiza

Povijest i međusobni omjeri (A-D)

Grupe SP-a, tko je najbolje prošao?
ilmambanegro | 12/2017

Došlo je i to vrijeme. Skupine su izvučene, domjovi se sliježu i pravo je vrijeme za baciti oko na to kako su ekipe po skupinama povijesno igrale na SP, kako međusobno na SP i van njega.

Metoda same analize bit će prezentacija skupina kroz te podatke, a zaključci će se najčešće nametati sami.

Krenut ćemo sa skupinom D gdje je Hrvatska pa nakon doga od A do C.

Druga analiza donijet će preostale skupine.

Na prvu loptu i povijest nam govori ono što je gotovo opći konsenzus. Argentina bi se trebala prošetati skupinom.

Od ostalih repreznetacija Hrvatskoj za pravo nadati se prolazu daje zapravo odličan omjer s Islendom izuzmemo li poraz u ovom ciklusu.

S druge strane ono što se ovdje ne vidi kako je Island igrao na prošlom Euru i koga je Nigeria izbacila u kvalifikacijama.

Joj mene joj. Urugvaj, jadna Rusija i dva prolaznika na SP. 

Jedino što kod njih budi nadu je da Egipat i Saudijska Arabija međusobno zabijaju čitav naramak golova. Pa neka to bar bude tradicionalno.

Eto Portugalu prilike da se osveti Maroku za poraz. S druge strane, šteta je što treći ne prolazi u neku inačicu Europa lige za reprezentacije jer bi Iran mogao zaslužiti tako nešto svojom igrom. 

Ako Danska zaigra u skladu s tradicijom i ova skupina bi mogla biti šetnja za Europljane.

Znam da je tekst štur, ali statistike su tu da zaintrigiraju pa eto pogledajte prvi dio.

Samo napomena kako ti u međusobnom omjeru ide ovim redom: Pob./Por./Ner. Ne znam jesi htio tako ili si slucajno zamijenio kolone. - danijel_os, 3.12.17. 7:52, 0 0 0
Kad sam skupljao podatke tako sam stavio, kad sam shvatio da bi neriješeno trebalo biti u sredini bilo je previše podataka da bi išao mijenjat pa sam ostavio ovako. :) - ilmambanegro, 3.12.17. 8:41, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.