Analiza

Topnici pali bez ispaljenog metka

Utakmica tjedna: Liverpool - Arsenal 4:0
pravi | 08/2017

Primiti četiri gola od Liverpoola je zaista mnogo. No, znamo da Redsi imaju dobar napad. Veće je iznenađenje ne zabiti nijedan gol obrani kakvu ima spomenuta ekipa.

Zaista je loše kada protivnička ekipa ima udarce 10/18. Ali još je gore vidjeti udarce Topnika od 0/8.

Arsenal u cijeloj utakmici nije izveo smislenu akciju do kraja. Kloppovi igrači su im radili presing kojem se ovi nikako nisu uspjevali othrvati. Ozil i Oxlade-Chamberlain kao da nisu došli na utakmicu. Mane se poigravao s Bellerinom i Holdingom kao da su čunjevi. Zapanjujuća je brzina Liverpoolovih kontri. Naime, treći gol je stigao 12 sekundi nakon Arsenalovog kornera. Analizirati svaki gol bilo bi nepotrebno jer je previše igrača Arsenala radilo greške. No, posebno mi je zanimljiv spomenuti treći gol koji je djelo Salaha. Arsenal je izvodio korner, a zadnji igrač Topnika bio je Bellerin koji je stajao na trideset metara od protivničkih vrata. Takvo postavljanje me ne bi čudilo da je bilo 1:0 za Liverpool u 90. minuti i Arsenal to želi stići. Ali bilo je 2:0 u 56. minuti.

Nakon utakmice, Gary Neville je izjavio da sve igrače Arsenala treba staviti na transfer listu. Ali, uvijek je vrijedila ona: "Lakše je smijeniti jednog čovjeka, nego njih jedanaest." Svi mi znamo tko je taj čovjek.

Respekt: DDR16, Raul10,

Slažem se: Cirohito, Jerlekan, ktm686, ivan-cro,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.