Analiza

Warriors in 5?

Surfin USA: tko će osvojiti naslov u NBA ligi?
KobiBrajant | 06/2019

Nakon prve utakmice i pobjede Raptora, što je za nekoga bilo iznenađenje a za druge očekivani razvoj situacije, Warriorsi su uspjeli izjednačiti na 1-1 i nakon druge utakmice, stvari su malo jasnije. 

1. utakmica 

Pascal Siakam odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu karijere ( po važnosti i veličini utakmice,sigurno najbolju). Imao je 32 poena(14/17 iz igre), 8 skokova i 5 asistencija. Samo je Steph imao više poena ali uz šut iz igre 8/18. U ekipi Raptorsa, čak su trojica igrača imala više od 20 poena i još dvojica više od 10.

Bez pomoći ostalih igrača, Thompson i Curry koji su odigrali prosječnu utakmicu, jednostavno nisu mogli srušiti ekipu iz Kanade koja je na leđima publike uz timsku igru, pokazala ostatku lige kako se igra protiv Warriorsa.

2. utakmica

Druga utakmica pokazala je svu raskoš širine koju Warriorsi posjeduju,a sa druge strane pokazala mane u nekonzistentnosti Raptorsa. Warriorsi su prvu utakmicu finala odigrali nakon 9 dana pauze i bilo je normalno za očekivati da će se tu izgubiti ritam,što se i dogodilo. U drugu utakmicu Warriorsi su ušli i odigrali sa nizom problema koje su kompenzirali timskom igrom. Steph je igrao utakmicu bolestan, Klay je zadobio ozljedu zbog koje je upitan za prvu utakmicu pred domaćom publikom, te su im se u početnu ekipu vratili Cousins i Igoudala koji cijelu sezonu vuku ozljede i bili su upitni za finale. Unatoč svemu, uspjeli su skupiti glave i pokazati pobjednički mentalitet.

Raptorsi, sa druge strane, nisu uspjeli ponoviti prvu utakmicu, i u trenucima kad se utakmica trebala prelomiti zakazali su. Lopta je išla na Leonarda, i sve je ovisilo o njemu. Sjajna individualna kvaliteta Kawhia nije bila dovoljna da se pobjede prvaci i presudila je timska igra. 

Nakon dvije odigrane utakmice,nije još izvjesno hoce li Warriorsi do novog naslova,ali ja im dajem velike šanse jer imaju velikog iskustva u ovakvim situacijama i prva utakmica im je bila samo podsjetnik da im titula ipak neće pasti u ruke kao što su neki predviđali. Ukoliko Raptorsi žele napravit ovo finale zanimljivim i povećat si šanse za osvajanje, trebaju pustit kočnice i nastaviti igrati svoju igru u trenucima kad je teško, a pogotovo u trenucima kad se lomi utakmica. Iso ball na Leonarda funkcionira do neke mjere,ali potrebno je više za osvajanje titule prvaka. Povratak Duranta svakako bi poremetio njihove planove, ali upitno je koliko bi bio od pomoći Warriorsima ako nije 100 posto spreman i ako će im pokvarit protok lopte koji, usudio bih se reći, funkcionira puno bolje bez njega.

Sve je to pred nama,i ostaje nam samo uživati u preostalim utakmicama i nadati se što zanimljivijoj seriji bez puno komešanja oko suđenja i ozljeda na bilo kojoj strani koje bi imale presudnu ulogu u odlučivanju pobjednika.

Respekt: JohnSmith,

Slažem se: Fenix22, JohnSmith, DuckGuardian,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.