zatvoreno

Anderlecht - Dinamo 0-2

  • 04.10.2018.
  • 30
  • 3

Dinamo je slavio protiv Anderlechta u drugom kolu Europske lige. Tako je na najbolji mogući način nastavio svoj put prema dugo isčekivanom proljeću u europskim natjecanjima. Modri su poveli golom Hajrovića iz kaznenog udarca nakon što je Vranješ neoprezno srušio Petkovića. Isti igrač dobiva drugi žuti kartona odmah pri početku drugog dijela i tako olakšava posao Dinamu. Konačnih 2-0 postavlja Amer Gojak sredinom drugog dijela.

Fenerbahce je u drugom susretu skupilo slavio protiv Spartaka iz Trnave. Na taj način, Dinamo ima 3 boda prednosti pred ta dva protivnika, dok su Belgijci ostali na početnoj nuli. U iduća dva kola, Dinamo će igrati protiv Slovaka i već tada imati priliku osigurati prolazak skupine.

Što Vi mislite: Može li Dinamo već u iduće dvije utakmice osigurati proljeće? Tko je danas bio najbolji u Modrim redovima? Ima li Dinamo od večeras širi izbor igrača?

Anderlecht - Dinamo - atmosfera solidna 6.5 0, 0, 0, 1, 2, 2, 11, 9, 2, 2, 1
Anderlecht - Dinamo - kvaliteta suđenja dobra 6.8 0, 0, 0, 0, 0, 4, 5, 14, 6, 1, 0
Anderlecht - Dinamo - razina utakmice dobra 7.1 0, 0, 0, 0, 0, 2, 7, 11, 8, 1, 1
Kako je Bjelica postavio utakmicu? vrlo dobro 8.1 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 7, 14, 4, 4
Kako je Bjelica vodio utakmicu? vrlo dobro 7.9 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 9, 11, 6, 2
Ocijenimo igrače Dinama:
Dominik Livaković - utakmica dobro 7.5 0, 0, 0, 0, 0, 0, 3, 15, 9, 1, 2
Petar Stojanović - utakmica dobar 6.9 0, 0, 0, 0, 0, 0, 9, 18, 1, 1, 1
Emir Dilaver - utakmica dobar 7.2 0, 0, 0, 0, 0, 1, 4, 15, 8, 1, 1
Amir Rrahmani - utakmica dobar 7.3 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 20, 5, 2, 1
K. Théophile-Catherine - utakmica dobar 7.1 0, 0, 0, 0, 1, 1, 3, 18, 4, 1, 2
Arijan Ademi - utakmica dobar 7.2 0, 0, 0, 0, 0, 1, 6, 11, 10, 1, 1
Amer Gojak - utakmica vrlo dobar 7.6 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 14, 10, 3, 1
Mislav Oršić - utakmica vrlo dobar 7.7 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 13, 10, 2, 3
Izet Hajrović - utakmica vrlo dobar 7.8 0, 0, 0, 0, 0, 0, 3, 6, 17, 3, 1
Dani Olmo - utakmica vrlo dobar 7.9 0, 0, 0, 0, 0, 0, 3, 4, 18, 3, 2
Bruno Petković - utakmica vrlo dobar 7.8 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 11, 11, 4, 2
Dino Perić - utakmica dobar 6.9 0, 0, 0, 0, 0, 1, 7, 17, 4, 0, 1

Analize (3)

BruceWayne | 10/2018

Konačno je Bruxelles bio sretan za Hrvate. Listopadska večer u gradu europskih institucija otvorila je vrata u predvorje snova svih Dinamovih navijača da će nakon dugog niza godina ponovno vidjeti svoj klub poslije zimske stanke u europskoj konkurenciji. Nakon 6 boda iz dva početka kola, Dinamo je vlasnik svoje sudbine. Preduvjet za večerašnje slavlje bila je pobjeda nad Fenerom  prije dva tjedna. U samoj analizi, spomenuta je važnost pozitivnog otvaranja, ne samo zbog većih šansi za prolazak skupine, nego i zbog ubijanja duha iz boca zvanog Young Boys i shvaćanje Europske lige kao potencijalne pobjede nakon ispadanje iz Lige prvaka. Slavljem protiv Fenera dobiveno je potrebno samopouzdanje, no ono što je još važnije, skidanje tereta bodovnog pritiska, što je Dinamu dalo priliku da otpočetka preuzme inicijativu i zasluži vodstvo, koje kasnije nije ispuštao.

Ponovno pisati o srednjem bloku, presing zamkama i izlasku u visoki presing, recikliranju teza o kvalitetnom sustavu u fazi obrane i protunapadima nema previše smisla, pa za nadogradnju prijašnjih analiza treba pričekati povratak More i Majera. Ipak, kroz prvih par minuta utakmice otvorila se nova tema za analizu.
U suton prijelaznog roka, na zadnja vrata Maksimirskog stadiona ukazao se Bruno Petković, povratnik u Hrvatsku nakon niza uspješnih i manje uspješnih avantura u Italiji. Petković je stari Bjeličin poznanik u vrijeme dok je trener Modrih obavljao isti posao u Speziji. U dugom i često zamornom natjecanju s 42 kola, Bjelica je imao dovoljno prilike upoznati većinu hrvatskij igrača, čiji se broj znatno povećao ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Bjelica je tako primijetio visokog napadača, kvalitetnog u skoku i primanju lopte, no ono što ga je razlikovalo o prosječnog talijanskog "target mana", donijele su mu usporedbe sa Zlatanom Ibrahimovićem. Kontrola lopte, udarac, dribling na visinu od 193cm su potpuni raritet u konkurenciji napadača a kroz pravilo ponude i potražnje najbolje se može izračunati vrijednost takvog igrača. Petković je nakon niza duga godina provedenih u Italiji svoj vrhunac doživio u Trapaniju. 10 golova i 7 asistencija u jednoj kalendarskoj godini bili su pozivnica za veliku scenu, elitni razred talijanskog nogometa i dres Bologne. Prosječni klubovi Serije A imaju sklonost uložiti određena sredstva u visokog napadača istodobno gradeći svoje napade oko njega, nadajući se budućoj prodaji u neki od klubovi gornjeg doma. Međutim, u konkurenciji Destra, Palacija i još jednog visokog napadača Avenattija, Petković se nije snašao.Pokušao je s posudbom u Veroni, no klub koji je već duboko nagazio u put druge lige nikada nije dobar za mladog igrača. Tanka je crta između nove senzacije Calcia Krzystofza Piateka i Brune Petkovića, dva igrača sličnih priča ali uz iznimku da je Poljak prije Genoe imao prvoligaško iskustvo kod kuće, što ne mora, ali itekako može biti presudno.

Možda se tom mišlju vodio Petković, kada se početkom kolovoza priključio Dinamu. U trenutku kada je Budimir vukao momčad prema Ligi prvaka a Gavranović polagano ulazio u ritam, Petković se ponovno našao u negativnoj situaciji po pitanju sigurne minutaže. Srećom po njega, odlukom Bjelica da koristi različite postave u HNL-u i Europi, brzo je dobio priliku pokazati što može. Povjerenje je vratio pogotkom protiv Lokomotive iz kaznenog udarca, no svoje mjesto u briselskih 11 zaslužio je utakmicom protiv Intera, kada je međuostalom zabio 2 pogotka i iznudio kazneni udarac u Dinamovom preokretu. Ozljedom Gavranovića, otvorilo se mjesto u vrhu napada protiv Anderlechta. S obzirom na mali luksuz u kontekstu pobjede iz prvog kola, Bjelica je imao priliku pokušati proširiti rotaciju za najvažnije utakmice koje uskoro slijede. Ako se može reći da je Rrahmanija dobio u utakmici prvog kola, onda je Petkovića dobio nakon jučerašnjeg.

Mario Budimir je od sezone Dinamu bio važan zbog tri razloga: zatvaranje protivničkih igrača, suradnja u zadnjoj trećini s krilima i posebno Olmom te u skoku posljedica na izostanak sekundarne distribucije. Protiv Anderlechta, Bjelica je iste razloge tražio od Petkovića. Na utakmici je imao čak 28 duela, od čega 11 dobivenih. Ideja Dinamovog trenera bila je tražiti prednosti zbog visinsku prednost Petkovića nad dvojicom stopera od kojih je jedan bio 183 a drugi 186 cm. Kao i u slučaju Budimira, blizu zone gdje će pasti bio je Dani Olmo i Dinamo bi u tom slučaju imao priliku započeti "drugi napad" na suparničkoj polovici. 

No za razliku od Budimira, Petković je prikazao dimenziju više u kombinatorici i ogranizaciji igre. Dokaz da koliko god možda neumjesne bile usporedbe sa Ibramovićem, one nisu bile slučajne. Petković je na ovoj utakmici imao 3 ključna dodavanja iz 3 pokušaja, protiv Lokomotive 2/3, protiv Intera čak 5/5. Ako bi tražili određeni nedostatak u njegovoj jučerašnjoj predstavi, to su defitivno bile izgubljene lopte, njih čak 6. Možda je i on sam na trenutak pomislio da na terenu donositi odluke kao Ibrahimović, ali je vjerojatno Bjelica uvidio na čemu treba raditi u mjesecima koji dolaze. Ipak, ne treba zaboraviti da se među posljednjim priključio momčadi, odnosno Bjelica će tek na zimskim pripremama moći saznati je li Petković igrač koji može biti prvi izbor u vrhu napada. Ukoliko smanji izgubljene lopte odnosno počne brže donositi pojedine odluke, njegov sve češći izbor u napadu kao večeras ne bi bio iznenađujuć u nastavku sezone.

Miriše na Mandžukića

Kao i slučaju Ibramovića, prije usporedbe s Mandžukićem treba povući malo ogradu, odnosno odati priznanje bivšem hrvatskom reprezentativcu na njegovoj posebnosti i možda se tek sada, kada više nije u sustavu vidi njegov utjecaj na uspjehe reprezentacije kao i klubove u dosadašnjoj karijeri. No, priča o Petkoviću nije mogla proći bez poveznice s reprezentacijom, obzirom na trenutni nedostatak kvalitetnih opcija na toj poziciji. Jasno, još je premali uzorak ali po viđenom u njemu, Petković ima određene predispozicije obnašati prvenstveno ulogu namijenjenu Budimiru prije, a možda u budućnosti biti redovan član nacionalne selekcije.
Kroz prijašnje analize o Dinamu se ustanovilo da Bjeličin sustav iziskuje obveznu igru od svih igrača u polju. Petkovićeva konkretna uloga bila je zatvaranje desnog koridora te spuštanje prema protivničkim zadnjim veznim kao okidač za oduzimanje lopte. Uspješno je oduzeo 3/5 lopti, protiv Lokomotive 4/4, Intera 2/3, što dokazuje određenu naviku za prepoznavanje takvih situacija. Uz to, Bjelicu može veseliti Petkovićevo pozicioniranje na terenu jer je većina oduzetih lopti nastala je njegovim praćenjem protivnika u stilu igrača s kojim se uspoređuje.

Međutim, pravi temelj te usporedbe bio je zapravo prvi gol Dinama. Vranješ je poslao problematičnu loptu prema svom vrataru a Petković je kao Mandžukić osjetio nužnost da krene u smjeru dodavanja i nije odustajao. Za svoj trud nagrađen je iznuđenim kaznenim udarcem, koji je malo kasnije Hajrović pretvorio Dinamov odlazak u mirne vode.

Sa svakom pobjedom, Dinamo raste i dobiva novog igrača u rotaciji. Bilo je nemoguće neprimijetiti napredak drugog današnjeg strijelca Gojaka u odnosu na početak sezone. Spomenut je ulazak Rrahmanija, danas Petkovića, sutra to možda bude Šitum ili netko od povratnika, no u svakom slučaju Dinamo s pobjedama ne dobiva samo potrebne bodove za prolazak skupine, nego i igrače na koje može dugoročno računati.

Jedan od njih je sigurno Bruno Petković. Svjesni da trenutno u omladinskom pogonu nemaju kvalitetnog napadača, čelni ljudi Dinama morali su pronaći dovoljnog mladog igrača na koga mogu računati u sezonama koje dolaze. Budimir je dao svoj doprinos, ali zaista je teško očekivati slično iduće sezone. Uz to, Gavranovićeva reputacija otvara mogućnost odlaska u Kinu ili Bliski istok kao zadnju priliku za visokog ugovor, stoga je posao Dinama i Petkovića bio na obostrano zadovoljstvo. Petković je shvatio da se mora vratiti kući a Dinamo je potencijalno dobio igrača na kojeg može računati dugoročno. Petković sigurno neće biti "novi Ibramović", ali uz naporan rad i podršku trenera Bjelice, bit će u budućnosti koristan Dinamu, ali možda još više potreban hrvatskoj reprezentaciji. Petković je na dobrom putu za takav scenarij..

Od novog Ibrahimovića do novog Mandžukića tanka je nit
Konačno je Bruxelles bio sretan za Hrvate. Listopadska večer u gradu europskih institucija otvorila je vrata u predvorje snova svih Dinamovih navijača da će nakon dugog niza godina ponovno vidjeti svoj klub poslije zimske stanke u europskoj konkurenciji. Nakon 6 boda iz dva početka kola, Dinamo je vlasnik svoje sudbine. Preduvjet za večerašnje slavlje bila je pobjeda nad Fenerom prije dva tjedna. U samoj analizi, spomenuta je važnost pozitivnog otvaranja, ne samo zbog većih šansi za prolazak skupine, nego i zbog ubijanja duha iz boca zvanog Young Boys i shvaćanje Europske lige kao potencijalne pobjede nakon ispadanje iz Lige prvaka. ...
Od novog Ibrahimovića do novog Mandžukića tanka je nit
Konačno je Bruxelles bio sretan za Hrvate. Listopadska večer u ...
chelsea_2012 | 10/2018

Nakon derbija protiv Hajduka i "pozitivne nule", Dinamo je rasterećeno stigao na gostovanje protiv Anderlechta, "rastrganog" između loše forme i još lošijih rezultata(treći u prvenstvu te domaća sramota u kupu , ispadanje od drugoligaša rezultatom 0-3). Pod pritiskom loših rezultata te medijske paljbe došao je i sukob trenera Haezebroucka sa navijačima , nakon čega je usljedio neizbježan bojkot navijača na današnjoj utakmici.Sve u svemu, ionako loša atmosfera postala je još lošija. U nizu loših rezultata ,treneru Haezebroucku visi otkaz  , otkaz koji je manje više odgođen zbog nedostatka zamjene i visoke otpremnine(klupska uprava Anderlechta se nada ostavci), što je na kraju stavilo još jedan uteg.

Andrlect se postavio (na službenoj statistici u formaciji 4-4-2)  u 3-4-3 formaciji.(isprike na pogrešci u grafu Dimata umjesto Diamata)

Andrlectova 4-4-2 formacija se u biti transformirala u 3-4-3, ovo sa  4-4-2 formacijom je vjerojatno bio neuspjeli pokušaj diverzije nešto  što je Bjelica uradio protiv Fenera. Anderlecht je od početka preuzeo posjed lopte odnosno bolje je  reći Dinamo im je potpuno prepustio posjed lopte te čvrsto stajao u bloku sa 4-1-4-1.

Anderlechtova igra se bazira na osovini Trebel i Kums(u ovom slučaju zbog očajne forme Kumsa, Makarenka) pri čemu Trebel ima potpune ovlasti i srce je ekipe dok je Makarenko više radilica box to box igrač koji krpa rupe u vezi i uglavnom obavlja prljavi posao bez nekakvog ofenzivnog učinka. Bjelica je sa agresivnim Gojakom i Olmom vršio presing na ovaj dvojac tjerajući Anderlechtov stoperski trojac da vodi  ionako sterilnu igru . U prvom poluvremenu pokušavali su dugim loptama na Dimatu i Santinija kojeg je Amir Rahmani doslovno "pojeo" te potpuno ukrotio. Rahmani je definitivno izum Nenada Bjelice ,bolje rečeno Bjeličin švicarski nož. Stoper koji paradoksalno puno bolje igra na beku nego na svojoj stoperskoj prirodnoj poziciji, pri čemu na bekovskoj poziciji dolazi do izražaja njegova brzina i fizičke performanse zbog kojih je superioran u duel igri .Haezebrouckovo guranje Santinija na desno krilo odnosno na Rahmanija , kojeg je ocjenio najslabijom karikom brzo mu se osvetilo i pokazalo se kao "miss match" . Dok su Anderlechtovi napadači  visili na rubu zaleđa paralelno sa Dinamovom zadnjom linijom gdje su se nadali pogrešci Dinamovih braniča i otpacima od  mnogobrojnih ubačaja gdje je prednjačio Trebel. Nakon  jalove i sterilne igre Anderlecht  je pokušao iz prekida što također nije donijelo željeni efekat. Kad ni to nije upalilo počelo se sa paničnim dugim loptama , što je za posljedicu ostavilo jako puno prostora u sredini terena pri čemu je Petković (još jedan Bjeličin izum) odlično služio kao mantinela u kontrama i polukontrama . Koristeći odličan prvi dodir odlično je upošljavao brzance Orišića , Hajrovića i Olma. Bjelica je detektirao Vranješa kao najslabiju kariku u Anderlechtovoj igri te mu je sa Petkovićem(koji je hibrid Budimira i Gavranovića) napravio jako puno problema pri čemu je skrivio penal i sa crvenim ostavio ekipu na "cjedilu". Bjelica je odlično iskoristio Vranješovo loše pozicioniranje te defanzivne nedostatke Najara gdje su Orišić i Petković  radili ogromen probleme i odakle je došla većina Dinamovih prilika(gol za 2-0, crveni Vranješa itd.). Procjenio je da je lijeva Anderlechtova strana sa Milićem i Amuzuom prečvrsta pa je prebacio fokus na desnu ne izbalansiranu i loše kordiniranu starnu gdje je nervozni Vranjes konstantno bio na rubu crvenog kartona. Bjelica je žrtvovao Stojanovića i Gojaka(koji je bio odličan) kako bi neutralizirao Anderlechtovu lijevu stranu. Nakon ozljede Dilavera ,Perić je odradio odličan posao...ukupni dojam pokvario je Théophile-Catherine sa drugim žutim te suspenzijom za Spartak Trnavu. Dinamova igra koja ima glavu i rep na čelu sa arhitektom Bjelicom donijela je jos jedan "europski skalp" te približila san o "europskom proljeću". Dinamova igra je jednostavna igra bez previše komplikacija ,gdje je glavna zvijezda ekipa (fantastičan gol za 2-0 ) i koja u svakoj utakmici ima drugog junaka ovaj put su to bili Orišić ,Rahmani i Petković. Sa implementacijom presinga i "igre iza lopte" napokon gledamo moderni ,agresivni i "europski" Dinamo koji napokon zna igrati obranui  koji je jako blizu svog cilja. U  sljedeće dvije utamice Dinamo može osigurati proljeće a do gostovanja u Trnavi užvajmo u pogledu.

Europski Dinamo
Nakon derbija protiv Hajduka i "pozitivne nule", Dinamo je rasterećeno stigao na gostovanje protiv Anderlechta, "rastrganog" između loše forme i još lošijih rezultata(treći u prvenstvu te domaća sramota u kupu , ispadanje od drugoligaša rezultatom 0-3). Pod pritiskom loših rezultata te medijske paljbe došao je i sukob trenera Haezebroucka sa navijačima , nakon čega je usljedio neizbježan bojkot navijača na današnjoj utakmici.Sve u svemu, ionako loša atmosfera postala je još lošija. U nizu loših rezultata ,treneru Haezebroucku visi otkaz , otkaz koji je manje više odgođen zbog nedostatka zamjene i visoke otpremnine(klupska uprava Anderlechta se nada ostavci), što je na ...
Europski Dinamo
Nakon derbija protiv Hajduka i "pozitivne nule", Dinamo je rasterećeno ...

Respekt: DAJO22, BruceWayne, Fenix22,

Slažem se: BruceWayne,

Sve bolje i bolje. Respekt što si pokušao napraviti graf, ako ti bude trebala kakva pomoć, slobodno se javi na chatu.. - BruceWayne, 5.10.18. 14:45, 0 0 0
DAJO22 | 10/2018

Lijepo je bilo večeras biti navijač Dinama. Napokon, napokon je to proljeće toliko blizu da ga možemo rukom dotaknuti. Mi, koji smo već u godinama, mi se možda najviše veselimo. Tko zna, ako se to bu događalo svakih pedesetak godina, možda nam je ovo zadnja prilika. A ova se prilika ne smije propustiti, jer ovakve šanse ne bu skoro, osim možda nagodinu u Ligi prvaka, ako svi ostanu na okupu.

Još nakon poraza od Young Boysa sam napisao da mi je Europska liga kao stvorena za modre. Jest da je žal ostala, ali realnost je nešto drugo. Zašto da Dinamo gubi kada može pobjeđivati, jer, "Nije u šoldima sve". Da se razumijemo, možda bi Dinamo i bio treći u LP-a, kada bi prezentirao ovakvu igru kao protiv Fenera ili Anderlechta, no treba biti i objektivan, igraš koliko ti protivnik dozvoli. 

Modri su imali sreće prilikom ždrijeba za skupine Europske lige, to je sad definitivno. Izvukli su dva jaka nosioca i podnosioca skupine, a oba dva u krizi rezultata i igre. Prijašnjih godina to nije bilo tako. Prije bi protivnici bili tako-tako, uglavnom pobjedivi, ali uvijek bi nedostajalo to nešto. Ranije bi Dinamo bio taj, koji bi bezglavo igrao i gubio dobiveno. Padali bi smiješni golovi, kako mnogi vole reći "dinamovski golovi"! Da se razumijemo, ovdje prvenstveno mislim na igru u EL-i, a ne na igru u Ligi prvaka, koja je bila za zaborav. Uvijek bi, nakon iole dobrog početka, te nade da je to upravo ta godina, došlo naglo otriježnjenje i tresak o zemlju. Nisu uspjevali ni Vaha, ni Majo, ni Ante, ni ......., ali Bjelica je tu negdje, jako blizu.

A mogli su večeras unakaziti Anderlecht. Sedamnaest udaraca prema golu belgijanaca, deset u okvir. Od tih deset svaki je mogao biti gol, od tih deset, pet je bilo zicera. Anderlechta nije bilo nigdje cijelu utakmicu, zapravo, nakon isključenja Vranješa, možda su igrali čak i opasnije po gol Dinama, ali pravu šansu stvorili nisu. Može se reći da je Dinamo kontrolirao utakmicu od početka do kraja, od prvr do devedesete minute. Konačno, u današnje vrijeme, možemo gledati utakmice modrih bez stresa, posezanja za tabletama ili bez grčeva u želudcu. Ovaj Dinamo konačno zna što hoće i što može, te koliko vrijedi, a vrijedi toliko da može dočekati prvo proljetno kolo, a dalje ..........

Da, onaj Petković je dobar igrač, čak vrlo dobar. Skupljao je te visoke lopte u polovici gostiju ko od šale. Bio je prava mantinela, igrao petom, proigravao svoje suigrače, a ponekad i sam zaprijetio. Mada, ponekad se znao zaigrati i zakomplicirati situaciju....... Ma nema veze, u Italiji se dečko nije naigrao nogometa, ali sad se, zapravo igra s protivničkim igračima, a igraju se i Olmo i Oršić i Gojak koji  zabija nakon dvije pete. Da, bilo je tu i podosta sreće, ali bez sreće nema ništa.

Nakon dva odigrana kola Dinamo ima šest bodova i prvo mjesto na tablici skupine D. D kao Dinamo. Možda je i sudbina tako htjela. Međutim, dobro je što su igrači i dalje na zemlji, što se nisu uzdigli u visine. Mirno, bez euforije, skoro pa bez pokazivanja emocija na licu, koračaju ili sprintaju skupinom ka prvom mjestu. Jasno da je još daleko do toga, ali svaki bod je važan. Protiv Spartaka iz Trnave, protivnika koji je večeras izgubio od skromnog Fenera, treba nastaviti pohod ka cilju. I bod je u toj utakmici dobar, no vjerujem u treću pobjedu u nizu i rasplet onakav kakav svi priželjkujemo. Pobjeda Anderlechta protiv Fenera i tablica koja sve govori:

                1. Dinamo Zagreb           9

                2. Anderlecht Bruxselles  3

                3. Fenerbahche Istambul 3           

                4. Spartak Trnava           3

Anderlechtu je to posljednja prilika da uhvati zadnji vagon vlaka koji nudi nadu za prolazak skupine, a Spartak je pokazao da nije ekipa koja može dohvatiti još poneko iznenađenje u Europi. Pobjeda protiv Anderlechta je bila slučajna, a poraz protiv slabog i u krizi Fenera, uz poklon gol golmana kod prvog gola je dokaz kvalitete  ili nekvalitete kluba ili straha od mogućeg uspjeha. Pa Dinamo je baš takve golove primao u prošlosti. S drge strane, belgijanci će sigurno mijenjati trenera, pa će novo lice na klupi Anderlechta malo razdrmati momčad. Stoga je potrebno što prije odmaknuti i napraviti zalihu, pa onda mirno završiti započeto, Prve meč lopta je tu, u Trnavi i u Zagrebu. Dvanaest bodova je još u igri. Jedanaest bi trebalo biti dovoljno za prolazak dalje, dvanaest uz dobru gol razliku za prvo mjesto, a Dinamo je i u jednom i u drugom slučaju najbliži tom skoru. Pa ako to ispuste .....

No, da nebi bilo da je sve idealno, pobrinuo se Theophil, koji je pocrvenio pred kraj utakmice. Bespotrebno je dobio drugi žuti i neće igrati u Trnavi, što će biti hendikep, jer je i Dilaver pokupio koljeno od Livakovića. Standardni dvojac na stoperskim pozicijama, morat će se mijenjati s Perićem i vjerojatno Leškovićem ukoliko profesor Bjelica ne smisli nešto drugo,kao recimo Rahmani stoper, mada mu na boku sjajno ide, a Musa na bok.  Opet, još je tri tjedna do te utakmice u Trnavi, pa je moguće da se za to vrijeme i Dilaver oporavi.

Profesor Bjelica i ........Theophile,Theophile!!
Lijepo je bilo večeras biti navijač Dinama. Napokon, napokon je to proljeće toliko blizu da ga možemo rukom dotaknuti. Mi, koji smo već u godinama, mi se možda najviše veselimo. Tko zna, ako se to bu događalo svakih pedesetak godina, možda nam je ovo zadnja prilika. A ova se prilika ne smije propustiti, jer ovakve šanse ne bu skoro, osim možda nagodinu u Ligi prvaka, ako svi ostanu na okupu. Još nakon poraza od Young Boysa sam napisao da mi je Europska liga kao stvorena za modre. Jest da je žal ostala, ali realnost je nešto drugo. Zašto da Dinamo ...
Profesor Bjelica i ........Theophile,Theophile!!
Lijepo je bilo večeras biti navijač Dinama. Napokon, napokon je ...

Respekt: BruceWayne, chelsea_2012,

Slažem se: Ramos4, chelsea_2012,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.