zatvoreno

Dinamo je ispao iz Europe..

  • 15.03.2019.
  • 33
  • 1

Porazom 3-0 od Benfice, Dinamo je ispao iz Europe. Nakon što je Jonas pogodio za vodstvo 1-0, otišlo se na produžetke - gdje je Benfica golovima Ferra i Grimalda otišla u četvrtfinale Europske lige.

Bez obzira na poraz od Benfice, Dinamo je odigrao odličnu sezonu i ispadanjem u osmini finala Europske lige napravio povijesni uspjeh.

Izvor: Sofascore

Vas pitamo: je li Dinamo mogao napraviti bolji rezultat? što je prevagnulo na stranu Benfice? te ocijenite Dinamovu europsku sezonu..

Benfica - Dinamo - atmosfera solidna 5.9 0, 0, 0, 1, 3, 12, 5, 8, 2, 1, 1
Benfica - Dinamo - razina utakmice solidna 6.1 0, 0, 0, 1, 0, 7, 16, 6, 2, 0, 1
Benfica - Dinamo - kvaliteta suđenja prosječna 4.7 0, 0, 1, 4, 14, 6, 4, 2, 1, 0, 1
Kako je Bjelica postavio utakmicu? prosječno 5.4 1, 0, 0, 0, 3, 16, 6, 7, 0, 0, 0
Kako je Bjelica vodio utakmicu? prosječno 4.7 1, 0, 0, 3, 9, 14, 3, 2, 1, 0, 0
Ocijenite Dinamovu europsku sezonu: vrlo dobra 8.0 1, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 3, 15, 11, 2

Analize (1)

hrvojeh | 03/2019

Kad se sve zbroji i oduzme, možemo biti zadovoljni. Hrvatski nogomet dobio je snažan vjetar u jedra nakon magične Rusije i na klupskom nivou. Dinamo je osigurao bitne bodove za nadolazeća natjecanja, slomio je 50 godišnje prokletstvo čekanja proljeća u Europi i kad danas pogledamo onaj maksimirski poraz od Young Boysa ipak je imao svojevrstan happy end. Je li Dinamo mogao napraviti bolji rezultat? Da. No, za bolji rezultat nedostajalo je hrabrosti, drskosti, ali budimo realni i kvalitete. Benfica je pokazala kvalitetu i strpljenje, s pola gasa u Maksimiru i malo ozbiljnijim pristupom u Lisabonu relativno sigurno su osigurali prolaz dalje. Razlog ispadanja ne treba tražiti u sucu (iako je bilo stvari o kojima možemo debatirati, posebice potencijalni penal u 22. minuti za Dinamo) nego isključivo u igri Dinama koji u Lisabonu nije pokazao dovoljno za prolaz. Pojedinačni osvrt na sve igrače.

Livaković – svijetla točka. Napreduje, siguran je, miran i što je nekarakteristično za naše golmane, vrlo je hrabar i konkretan u istrčavanjima. Trebao bi biti ozbiljan kandidat i za reprezentativnu jedinicu.

KTC – generalno jedan od najzaslužnijih za uspjeh Dinama ove sezone. Sjajan ulov Dinama i iako jučer nije bio briljantan zaslužuje thumbs up.

Dilaver – sve kao za KTC-a, uz njega je ova momčad imala temelj za sve dobre stvari koje su se dogodile ove sezone. Ogroman dobitak za Dinamo i vrlo pouzdan igrač.

Stojanović – i sinoć smo opet mogli vidjeti da nije igrač ove razine/faze natjecanja EL. Lagan je, motoričan i srčan. Nažalost, za ovu razinu potrebno je više. Vrhunac svega je bio presrčani pristup i prilično glup crveni karton. Moharrami bi mogao isplivati ispred njega u idućih 6 mjeseci.

Rrahmani – jedna od rijetkih svijetlih točaka Dinama. Moćan u skoku. Igrao na poziciji koja nije prirodno njegova, ali bio je na nivou, a to je sinoć bilo vrlo zahtjevno.

Gojak – jedan od slabijih na Maksimiru, jučer vjerojatno najslabiji u momčadi Dinama. Vrlo živ i pokretljiv, ali totalno neracionalan. Ove sezone je lijepo napredovao, no još je mlad i nadam se da će s iskustvom dobiti tu neku racionalnu dozu te da će naučiti na pogreškama.

Moro – velika prilika sinoć, no nije imao sreće. Pozicija koja mu nije perfect fit, dobio žuti karton rano (uz strožeg suca/VAR) mogao je biti i crveni i bilo bi iznimno grubo njega predstaviti kao žrtveno janje i krivca. Sve ovo može bit škola iz koje će Moro isplivati ako mu se „poklope zvijezde“.

Olmo – sjajan. Ključno je pitanje je li vrijeme da ode na ljeto ili bi za njega bilo najbolje da odradi još jednu sezonu u Dinamu.

Oršić – možda sam prestrog, ali u oba susreta je bio nedorečen. Imao je situacije 1 na 1 gdje nije probio i napravio višak. A upravo se to od krila očekuje. Pohvale zaslužio za defanzivne učinke.

Kadzior – nekad sam imao dojam da je u igri samo radi ubačaja i prekida u kojima nije bio sjajan. Trudio se je, ali potpuno zakazao u ofenzivnim zadacima.

Petković -  Hot topic. Svojim igrama je zaslužio poziv u reprezentaciju, ali sam žestoki protivnik teze da zaslužuje mjesto protiv Azera. Jučer nije briljirao i pokazao je da itekako ima prostora za napredak. Ipak, jak je, odlične tehnike i „first toucha“ pa Dinamo može jako puno profitirati s njim u budućnosti. Ipak, Petković je igračina tek 6 mjeseci. Za Dinamo i reprezentaciju bit će ključno što će se događati u idućih godinu dana, ako se nastavi razvijati ovim tempom dobit ćemo čudesnog igrača koji može naslijediti visoke standarde koje je postavio Mandžukić.

U globalu, europska sezona Dinama je bila izvrsna. Definitivno se može reći da su igrači debelo nadmašili očekivanja i tu Bjelica ima ogromne zasluge. Ostatak sezone će vjerojatno iskoristiti da filtrira prilično velik roster i izgradi još ozbiljniju momčad za jesen. Da je roster preširok najbolji je primjer Musa koji je nominalno drugi lijevi bek, ali kad je Leovac izvan stroja rješenja se traže u Rrahmaniju ili čak u Šitumu. Ostaje pitanje tko će otići na ljeto (Olmo, Ademi, možda čak i Livaković/KTC/Dilaver) no navijači Dinama sigurno mogu s optimizmom očekivati nove europske susrete.

Nije bilo dovoljno kvalitete i drkosti
Kad se sve zbroji i oduzme, možemo biti zadovoljni. Hrvatski nogomet dobio je snažan vjetar u jedra nakon magične Rusije i na klupskom nivou. Dinamo je osigurao bitne bodove za nadolazeća natjecanja, slomio je 50 godišnje prokletstvo čekanja proljeća u Europi i kad danas pogledamo onaj maksimirski poraz od Young Boysa ipak je imao svojevrstan happy end. Je li Dinamo mogao napraviti bolji rezultat? Da. No, za bolji rezultat nedostajalo je hrabrosti, drskosti, ali budimo realni i kvalitete. Benfica je pokazala kvalitetu i strpljenje, s pola gasa u Maksimiru i malo ozbiljnijim pristupom u Lisabonu relativno sigurno su osigurali prolaz ...
Nije bilo dovoljno kvalitete i drkosti
Kad se sve zbroji i oduzme, možemo biti zadovoljni. Hrvatski ...

Respekt: ktm686, BruceWayne, DanyX69,

Slažem se: DanyX69,

Nije bilo korektora veznog reda na kojem je cjeli koncept Dinamove igre , prvi gol je došao jer nije bilo pravog dmc koji bi po navici prije uočio i ocistio kod prvog gola te kod drugog na vrijeme izasao u blok - chelsea_2012, 15.3.19. 16:58, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.