zatvoreno

Euro u-21; hoćete li ga pratiti?

  • psellus
  • 06.06.2013.
  • 62
  • 2

5.6. je u Izraelu počelo 19. Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine. U skupini A igraju Italija, Norveška, Izrael i Engleska dok će se u skupini B sučeliti branitelj naslova Španjolska, Nizozemska, Njemačka i Rusija. U sastavima reprezentacija se mogu naći i vrlo poznati igrači koji su već neko vrijeme prisutni na velikoj nogometnoj sceni. De Gea, Thiago Alcantara, Canales, Isco, Muniain, Strootman, Verratti, Henderson i Holtby su samo neki od igrača koji će nastupati za svoje reprezentacije.

Do sada je odigrano prvo klolo u skupini A. Izrael je remizirao s Norveškom 2-2 dok su Talijani pobijedili Engleze 1-0. Jeste li gledali utakmice i što se u njima moglo vodjeti. U prvom kolu skupine B će se sastati Španjolska i Rusija i Nizozemska i Njemačka.

Pitamo vas, pratite li i u kojoj mjeri natjecanja mlađih kategorija? Koliko se u-21 reprezentacije razlikuju od mlađih kategorija, je li to već ozbiljan nogomet? Hoćete li pratiti Euro u Izraelu? Tko su favoriti? Koliko su to kvalitetne momčadi? Na koje igrače bi trebalo obratiti pažnju?

Koliko vas zanimaju natjecanja mlađih kategorija? mnogo, 70% 6.6 1, 0, 2, 1, 3, 5, 16, 18, 6, 6, 4
U-21 reprezentacije igraju već daleko ozbiljniji nogomet od mlađih kategorija većinom se slažem 7.4 1, 0, 0, 0, 1, 0, 6, 28, 17, 5, 4
Koliko ima smisla uključivati već etablirane igrače u mlađe reprezentacije? djelomično mnogo, 60% 6.3 3, 0, 0, 2, 1, 6, 19, 16, 10, 3, 2
Koliko su rezultati U-21 reprezentacija pokazatelj buduće snage prvih reprezentacija? mnogo, 70% 6.7 1, 0, 1, 2, 3, 2, 14, 22, 10, 5, 2

Analize (2)

darca | 06/2013

Redovito pratim natjecanja mlađih dobnih kategorija. Pratio sam sve utakmice koje su bile u prijenosu na zadnjem europskom prvenstvu U-17 koje se održalo u Slovačkoj. Sada je na rasporedu europsko prvenstvo U-21, a nakon toga očekujemo U-20 i U-17 svjetsko prvenstvo gdje će nastupiti i reprezentacija Hrvatske. Također se nadam i prolasku reprezentacije U-19 na europsko prvenstvo, koja za prolazak ima jako težak zadatak, a to je pobijediti reprezentaciju Španjolske koja ima 6 naslova prvaka Europe u uzrastu do 19 godina.

Kada gledamo nogomet U-21 reprezentacija možemo reći da je to već vrlo ozbiljan nogomet, jer igrači koji su nosioci tih reprezentacija igraju već važne uloge i u najboljim klubovima Europe.

Pratim prvenstvo koje se održava u Izraelu. Pogledao sam utakmice između Engleske i Italije, Nizozemske i Njemačke, Italije i Izraela, Norveške i Engleske, Španjolske i Rusije. Po meni najveći favoriti su reprezentacije Španjolske, koja je i aktualni europski prvak do 21 godine i reprezentacija Italije. Najveće razočaranje ovoga europskoga prvenstva je reprezetacija Engleske. Kada gledamo kvalitetu reprezetacija, moje je mišljenje da je skupina B, tzv. skupina smrti u kojoj se nalaze Nizozemska, Njemačka, Španjolska i Rusija, dok se u skupini A nalaze Norveška, Italija, Engleska i domaćin Izrael, koji je na ovoj smotri samo zbog domaćinstva. Isčekujem finale između Španjolske i Italije.

Igrači na koje bi trebalo obratiti pažnju su: 

Marco Verratii, igrač PSG-a, nastupa za reprezentaciju Italije.

Lewis Holtby, igrač Tottenham-a, nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Isco, igrač Malage, nastupa za reprezentaciju Španjolske.

David de Gea, vratar Manchester United-a i reprezetacije Španjolske.

Kevin Strootman, igrač nizozmeskog PSV-a i reprezetacije Nizozmenske.

Lorenzo Insigne, igrač Napoli-a i reprezetacije Italije.

Marc Bartra, branič Barcelone i Španjolske.

Thiago Alcantara, igrač Barcelone i Španjolske reprezetacije.

Alan Dzagoev, igrač CSKA-a iz Moskve i reprezentacije Rusije.

To su samo neki od igrača koji bi trebali obilježiti ovogodišnje europsko prvenstvo do 21 godine.

EURO U-21 2013.g.
Redovito pratim natjecanja mlađih dobnih kategorija. Pratio sam sve utakmice koje su bile u prijenosu na zadnjem europskom prvenstvu U-17 koje se održalo u Slovačkoj. Sada je na rasporedu europsko prvenstvo U-21, a nakon toga očekujemo U-20 i U-17 svjetsko prvenstvo gdje će nastupiti i reprezentacija Hrvatske. Također se nadam i prolasku reprezentacije U-19 na europsko prvenstvo, koja za prolazak ima jako težak zadatak, a to je pobijediti reprezentaciju Španjolske koja ima 6 naslova prvaka Europe u uzrastu do 19 godina. Kada gledamo nogomet U-21 reprezentacija možemo reći da je to već vrlo ozbiljan nogomet, jer igrači koji su nosioci ...
EURO U-21 2013.g.
Redovito pratim natjecanja mlađih dobnih kategorija. Pratio sam sve utakmice ...

Respekt: matafiks,

Losovius | 06/2013

Kako sam malo tanak s vremenom, pokušat ću novi format; smislenu analizu u roku od 10 minuta...  

ŠPANJOLSKA-RUSIJA 1:0  

Dugo sam čekao kako bih pogledao mladu španjolsku reprezentaciju kako bi se osvjedočio o dvije stvari: Kako će igrati momčad koja u svojim redovima ima najviše zvijezda od svih momčadi na ovome Euru U-21 (Muniain, De Gea, Isco, Tello, Thiago...); da vidim kakva je budućnost španjolskog nogometa i koliko su sposobni ovi mladići zamijeniti aktualnu generaciju kada dođe smjena momčadi koja im je neminovna nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.  

Iako su pobijedili samo 1:0, da je utakmica kojim slučajem završila 6:0 ne bi bilo nikakvih prigovora na visinu pobjede. Španjolci su dominirali svih 90 minuta, imali loptu u posjedu nevjerojatnih 78%, a Rusi su manje-više bili u mišjoj rupi tijekom cijelog dvoboja. Ono što je zanimljivo je da je Furija na kraju pobijedila golom postignutim iz prekida, nešto čemu se nitko nije nadao, kada je Alvaro Morata nakon savršenog slobodnjaka Thiaga uletio i pospremio na prvu stativu.  

Igrači koju su poznati odigrali su ovako: Muniain vrlo loše, možda i najgori igrač na terenu, Tello je igrao na kontra poziciji za lijevaka, nešto što mu baš nije išlo niti u Barceloni pa se često gubio u igri, i njih su dvojica bili do kraja utakmice zamijenjeni. Thiago je pokazao da je materijal koji može igrati na najvišoj razini, jednako kao i Isco, u kojem prepoznajem toliko toga što se vidi kod Inieste, da bi upravo on mogao biti igrač koje će preuzeti njegovu ulogu a da se ne osjeti razlika u kvaliteti. Mislim da je 20-tak milja prava sitnica i ako Real misli njega kupiti, neka to učine što prije.  

E sad... ono što me ugodno iznenadilo bila je igra jednog igrača koji je po meni najbolji pojedinac ove utakmice i ogroman dobitak za Furiju, a njegova je uloga utoliko važna jer igra na mjesto i stilom igre kakav u A-reprezentaciji pripada Xaviju Alonsu. Riječ je o mladiću iz Real Sociedada, Asieru Illarramendiju, koji je zajedno s kolegom koji igra na poziciji stopera, Inigom Martinezom, rješavao sve obrambene probleme, pokrivao enormnu količinu prosjeka, a tijekom cijele sam utakmice vidio da je možda jednu loptu krivu predao, ako nije bila riječ o dugoj dijagonali ili dubokoj lopti u prostor. Najviše dodira s loptom, najviše dodavanja i najviše oduzetih lopti su statističke kategorije u kojima je ovaj momak bio prvi čovjek ekipe.  

Sve u svemu, sad mi je žao da više nisam gledao Sociedad ove godine, ali ako inače ovaj momak igra na ovoj razini ne bi štedio da ga dovedem u klub kojem bi bio na čelu.  

Prošlo je 10 minuta, vrijeme mi je isteklo. Htio bi toliko toga još napisati, ali počinje Nizozemska-Njemačka, a mislim da sam za 10 minuta napisao barem pristojnu analizu.

SPA-RUS 1:0
Kako sam malo tanak s vremenom, pokušat ću novi format; smislenu analizu u roku od 10 minuta... ŠPANJOLSKA-RUSIJA 1:0 Dugo sam čekao kako bih pogledao mladu španjolsku reprezentaciju kako bi se osvjedočio o dvije stvari: Kako će igrati momčad koja u svojim redovima ima najviše zvijezda od svih momčadi na ovome Euru U-21 (Muniain, De Gea, Isco, Tello, Thiago...); da vidim kakva je budućnost španjolskog nogometa i koliko su sposobni ovi mladići zamijeniti aktualnu generaciju kada dođe smjena momčadi koja im je neminovna nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. Iako su pobijedili samo 1:0, da je utakmica kojim slučajem završila 6:0 ...
SPA-RUS 1:0
Kako sam malo tanak s vremenom, pokušat ću novi format; ...
Xavi Alonsu??? To je hibrid Xabi Alonsa i Xavija? - Mac316, 6.6.13. 20:38, 0 0 0
Odlicni su ti decki iz Real Sociedada... opcenito je Sociedad igrao sjajan nogomet ove sezone, protiv Reala su sad pred kraj stvorili bar 10 mrtvih sansi, a na kraju spasili bod s 3-3 u zavrsnici. Zasluzeno su u Ligi prvaka... - Leader, 6.6.13. 22:36, 0 0 0
Los šta kažeš na to da stavimo jednu tribinu u kojoj imamo zadani tajmer, pa da vidimo kakve će onda analize ispasti - baiso, 6.6.13. 22:42, 0 0 0
Thiago Alcantara i Canales su se znali dobro zabavljat s prekidima u mlađim kategorijama. http://www.youtube.com/watch?v=RvKbEeJ2Qm8 http://www.youtube.com/watch?v=eoSn-8tAqjo - psellus, 7.6.13. 2:14, 0 0 0
offtopic - Los poslao sam ti poruku na skype, sta ga ne koristi? - Leader, 10.6.13. 8:58, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.