zatvoreno

Jesu li Rakete spremne skinuti Dubse?

  • 07.03.2018.
  • 43
  • 3

Posljednje tri sezone, finale NBA lige redom su igrali Warriorsi protiv Cavaliersa. Nakon što je prošle sezone došao u momčadi Kevin Durant, GSW je bio jednu pobjedu udaljen od toga da osvoji titulu bez ijednog poraza u doigravanju. Mnogi su stoga prognozirali kako je to generacija koja će dugo gospodariti Zapadom, ali i ligom. Prava dinastija...

Međutim, akvizicijom Chrisa Paula ovoga ljeta rodila se nova sila na zapadu. Houston Rocketsi, momčad koja trenutačno ima 16 pobjeda u nizu, za jednu je pobjedu ispred GSW-a, a kada su na terenu Paul, Harden i Capela, oni imaju nevjerojatnih 33-1 omjer pobjeda i poraza. 

Stoga i pitanje; jesu li konačno Dubsi dobili pravog izazivača? Ili se njih ne može pobjediti njihovim oružjem? Koliko tu Houston ima šanse?

Je li Houston barem druga najbolja momčad lige? većinom se slažem 7.4 1, 0, 0, 0, 1, 5, 5, 10, 7, 6, 8
Hoće li finale Zapada igrati Houston i GSW? vjerojatno da, 80% 7.2 0, 0, 0, 0, 1, 5, 11, 8, 9, 5, 4
Hoće li Houston pobijediti GSW? prije ne nego da, 35% 4.2 1, 2, 3, 2, 17, 14, 2, 1, 0, 1, 0
Hoće li Houston dobiti barem dvije utakmice? prije da nego ne, 65% 6.3 0, 1, 1, 0, 3, 7, 15, 6, 3, 4, 3
Koliko bi za taj dvoboj bila važna prednost domaćinstva? umjereno, 50% 5.2 1, 2, 1, 1, 6, 13, 9, 6, 3, 1, 0

Analize (3)

Essien1950 | 03/2018

Rocketsi su bili glavna tema ove regularne sezone. Dodatkom Chrisa Paula došlo je do eskplozije Mikeovog napada. Rocketsi imaju najbolji ofenzivni rating u ligaškoj povijesti! 115.8 je bolje i od Magicovih Showtime Lakersa i prošlogodišnjih GSW. Ovo doduše nije klasična Antonijeva ekipa. Oni su tek 13. po ritmu u cijeloj ligi. Njihov napad se bazira na pick and rollu gdje Paul i Harden nalaze mismatche i tada napadaju driblingom do obruča, opale stepback trojku ili pronađu nekog od vanjskih u spot upu. Te izolacije su zasad nevjerojatno efikasne. 

Harden šutira preko 10 trojki po susretu a uz to ima i 10.1 pokušaja sa linije. Potpuno je ignorira midrange te uzima samo najefikasnije šuteve u košarci; tricu, polaganje i slobodna. Svaka ekipa zna koji je gameplan Rocketsa ali ne može ih zaustavit. Dijelom je to i zbog Paulove modifikacije. Chris je uvijek kroz karijeru bio odličan šuter za tri poena ali njegova comfort zona su bili sporiji posjedi, seciranje obrane i midrange šutevi. Mike ga je naučio da uzima šuteve za tri iz driblinga u prvih 10 sekundi napada. Chris ove godine ima 6.4 pokušaja za tri po susretu (3.4 prosjek karijere). S obzirom da ih šutira skoro 40 posto jasno je odakle tolika efikasnost. Kao elitni midrange šuter imao je 45-50 posto sa poludistance. Ako imaš 50 posto sa poludistance to je ekvivalent šutiranje trojke sa 33 posto. Jednako važno je da Chris uzima gomilu tih šuteva sa 8+ metara. Nešto slično rade i Gordon i Anderson. To obrane stvara na još više muka jer otvara dodatan prostor za Hardenove ulaze te Capeline juriše prema košu iz pick and rolla (najveći postotak iz igre u cijeloj ligi). 

Ovaj napad zasigurno neće biti toliko efikasan protiv obrane GSW. Prava prilika Rocketsima za napravit razliku će biti u onim periodima kada Kerr koristi nekog od svojih centara. Rocketsi će stavljati Pachuliu, Geea i Looneya u gomilu pick and rolla. Kada na teren stupi "centarski par" Durant-Green stvari se mjenjaju. Durant i Green mogu preuzeti Hardena ili Paula na pick and rollu. Protiv njih dvojice će teško biti efikasne izolacije. Šansa Rocketsima je zasigurno da uhvate Greena u probleme sa osobnima ili ga isprovociraju na tehničke (Chris je majstor tih provokacija na terenu). Zasigurno će od pomoći u tom poduhvatu biti prednost domaćeg terena gdje će Harden zasigurno iznuditi koji prekršaj viška. U periodima bez Greena, GSW će imati izbor; Durant na centru ili povratak klasičnim centrima. U tim trenucima ni obrana neće više biti elitna. Sada može Durant preuzeti Paula/Hardena na picku ali nemaju na raspolaganju niti jednog help defendera u reketu. 

Rocketsi uvijek igraju sa barem četiri šutera na terenu te Capelom ili Neneom. Za Warriorse zasigurno čuvaju i svoju verziju death lineupa. Paul-Harden-Ariza-Tucker-Moute je postava u kojoj svi mogu preuzimati a u teoriji i zabiti izvana. Mbah a Moute šutira 36 posto za tri ove sezone i to je skroz solidno ali u playoffu će ga sigurno protivnici izazivati da pogodi otvorenu tricu. Ta njegova trica će biti jedan od ključeva potencijalne serije jer im je on daleko najbolji obrambeni te jedini čovjek koji može čuvati Duranta. 

Sklonost izolacijama donosi Rocketsima još jednu prednost. Rocketsi su tek 17. ekipa po broju izgubljenih u ligi. GSW koji ima puno više dodavanja po susretu, logično radi i dosta više izgubljenih. Warriorsi su treći po broju izgubljenih lopti po susretu. Tu dolazimo do jednog od recepata koje su Cavsi primijenili. Cavsi su oslanjali na hrpu izolacija Irvinga i Jamesa, usporili ritam i kontrorilali loptu. Ako imaš malo izgubljenih, oduzeo si GSW tranziciju gdje su oni ultra efikasni. 

Cavsi su uradili još jednu stvar u toj seriji. Radili su konstantan pritisak na ofenzivnom skoku. Još veće probleme u tom segmentu im je radio Thunder seriju prije. Warrirorsi su i ove godine među top 5 najgorih ekipa po broju uhvaćenih defenzivnih skokova (hvataju 76.2 posto dostupnih lopti; treći najgori u ligi). Capela i Nene bi tu trebali biti agresivni pogotovo nakon Hardenovih ulaza. James redovito navlači pomoć u reketu tako da njegov centar ostaje u odličnoj poziciji za skok (Kobe Bryant efekt). Rocketsi su tek prosječna ekipa u napadačkom skoku ali Capela i Nene imaju potencijala za napraviti iskorak tu. 

Ljude u Bay Arei zasigurno brine i stanje sa Stephovim gležnjevima. Ovo mu je četvrta pauza ove sezone zbog te ozljede. Za podsjetnik zbog te iste ozljede Stephu je bila upitna karijera prije par godina. Ne znam jel treba uopće spominjati kolika je Stephova važnost za njihov napad. Sama njegova prisutnost otvara toliko prostora za ostatak ekipe jer tjera obrane na udvajanja osam metara od koša. Livingston i Iguodala su doživili značajan regres ove sezone. Iggy je pokazao znatan napredak u prošlih par susreta. U zadnjih 7 susreta tako šutira 69 posto iz igre i izgleda puno aktivnije u obrani. Očito je našao način za tempirati formu za ove najvažnije dijelove sezone. Bez njega i obrana GSW nije ista. 

Tih par stvari bi mogli biti prevagnuti na stranu Rocketsa ali Warriorsi su povijesno dobra ekipa. Protiv onih epskih Warriorsa bez Duranta, bi vjerojatno ovi Rocketsi imali solidne šanse ako ne i bili favoriti sa prednosti domaćeg parketa. Ovi Warriorsi imaju Duranta koji je drugi najbolji igrač lige i savršeno se uklapa u sve ono što rade iako sistem realno nije ni bitan kada imaš ovoliko kvalitete. Rocketsi i na vrhuncu svoje izvedbe vjerojatno trebaju dodatno pomoć u obliku ozljede nekog "ratnika" ili Greenovih isključenja. 

Rocketsi su odlični ali šanse im nisu velike
Rocketsi su bili glavna tema ove regularne sezone. Dodatkom Chrisa Paula došlo je do eskplozije Mikeovog napada. Rocketsi imaju najbolji ofenzivni rating u ligaškoj povijesti! 115.8 je bolje i od Magicovih Showtime Lakersa i prošlogodišnjih GSW. Ovo doduše nije klasična Antonijeva ekipa. Oni su tek 13. po ritmu u cijeloj ligi. Njihov napad se bazira na pick and rollu gdje Paul i Harden nalaze mismatche i tada napadaju driblingom do obruča, opale stepback trojku ili pronađu nekog od vanjskih u spot upu. Te izolacije su zasad nevjerojatno efikasne. Harden šutira preko 10 trojki po susretu a uz to ima i ...
Rocketsi su odlični ali šanse im nisu velike
Rocketsi su bili glavna tema ove regularne sezone. Dodatkom Chrisa ...

Respekt: HAJDUK2012, JoHayes13, Losovius, BruceWayne,

Slažem se: Kanransha,

super analiza... - Losovius, 14.3.18. 12:55, 0 1 0
Što se tiče nedostataka GSW-a, za skok se slažem, ali iako su ljudi treći-četvrti po broju TO po utakmici, svejedno usprkos tome imaju najbolji omjer assist/turnover... I to značajno bolji. Toliko su dobri, i toliko je dobar taj motion offense - JoHayes13, 14.3.18. 15:33, 0 0 0
Nisi pronašao bit. Jedna od glavnih stvari protiv Warriorsa je imat minimalan broj izgubljenih jer tako ne primaš poene iz tranzicije i usporavaš ritam. Taj A/T ratio je uvijek sjajan za GSW ali jedina slaba strana njihovog napada su upravo turnoveri - Essien1950, 14.3.18. 16:36, 0 0 0
Znam da si mislio na Rocketse, ali ide na obje strane, pa sam samo htio naglasiti da iako su Warriorsi u dnu po izgubljenima, to nije baš cijela slika - JoHayes13, 15.3.18. 9:22, 0 0 0
Kanransha | 03/2018

Playoff se bliži – još je 16-ak utakmica do njega. Na početku sezone su svi tvrdili da nas čeka još jedno finale kao i zadnje tri godine – sada situacija više nije toliko jasna. U ovoj ćemo se kratkoj preglednoj analizi osvrnuti na tri momčadi – Golden State, Houston i Cleveland – i njihove izglede u playoffu. Krenimo redom.

Golden State

Kada su svi na broju, GSW je i dalje neprikosnoveno daleko najbolja momčad u NBA-u, gledajući čisti talent i povijest. Međutim, stvari ipak nisu toliko jasne i sigurne za njih.

Kao prvo, Stepha opet nema i opet je riječ o ozljedi gležnja, koja ga je u počecima karijere stalno mučila, a ove sezone se opet vratila. Zadnje dvije utakmice (s trenutno sjajnim Dameovim Portlandom i Minnesotom – i to Minnesotom bez Butlera!) su pokazale da Durant možda jest najbolji igrač GSW-a i drugi najbolji igrač svijeta (nakon LBJ-a), ali da GSW-ova sistema naprosto nema bez Curryja. S Curryjem bez Duranta GSW ove sezone ima 7:0 (što ne znači da im je Durant nepotreban), s Durantom bez Stepha su tek sjajan, ali nipošto ne i nepobjediv, tim. Također, s Curryjem na terenu GSW uglavnom razbija protivnike (koliko god im se ove sezone ne dalo igrati zbog zamora i dosade), pobjede bez njega – ako uopće dođu – dolaze puno teže i s puno manjom razlikom. Bez sumnje, GSW je i bez Curryja izvrstan tim, ali šanse su im jako male da prođu Houston na Zapadu bez njega. Tako da to kako će GSW ove godine proći u playoffu ima ponajviše veze s tim što će biti sa Stephovim gležnjem. Kerru bi najpametnije bilo da Curryja što više odmori, možda i do pred zadnjih par utakmica regularne sezone.

Drugo, Warriorsi više nisu oni stari Warriorsi. Poznato je da su se morali odreći dubine zbog Duranta, ali ove godine je slabost klupe došla još više do izražaja. Osim što ih jako muče ozljede i mimo Curryja (trenutno Iguodala, West, Bell itd.), Livingston i Iguodala, prije dva jako bitna kotačića s klupe, su sve stariji i sve slabiji. Bez četiri startera na broju, situacija nije ružičasta.

Houston

Houston je u naponu i zasad, unatoč tijesnom porazu od Toronta, ne pokazuju znakove posustajanja. Nakon zadnja dva poraza GSW-a bez Curryja, čini se sve izglednije da bi Houston mogao biti prvak regularne sezone na Zapadu. To nije presudno – jer GSW u punoj snazi može uvijek bilo koga dobiti u gostima i više puta – ali će za Houston biti jako bitno. Žele li imati ikakve šanse proći GSW, moraju imati prednost domaćeg terena. Dvije su stvari koje će odrediti mogu li Rocketsi ove godine proći sve do velikog finala.

Jednu smo već spomenuli – to je stanje njihovih glavnih suparnika, GSW-a. Ako GSW bude u puno broju, unatoč sjajnoj igri Houstona, GSW su favoriti. Houston ima i tu šanse, ali ako Curryja ne bude, oni su favoriti.

Druga je stvar igra Hardena i Paula u playoffu, koji je ipak, kako znamo, posve različita priča od regularne sezone. A poznato je da su Brada i CP3 tu znali imati problema. Harden je dosad u playoffu znao imati dosta loš šut ili čak potpuno nestati, kao lani protiv Spursa. Želi li Houston proći, to se ne smije dogoditi, a trenutno to ne može predvidjeti. Istina, sad Houston više ne ovisi samo o Hardenu kojeg se može zatvoriti, kao što su lani napravili Spursi, pa da i role-playeri krahiraju, nego je tu i CP3, ali i on je u prošlosti imao problema u playoffu. Iako treba uzeti u obzir da su Clippersi s njim u playoffu zapravo uvijek ispadali od realno jačih momčadi, da su imali dosta problema s ozljedama i iako je Paul znao imati u playoffu i svijetlih trenutaka, nije sporno da je itekako znao i podbaciti i igrati ispod svoje razine. Mentalna spremnost Hardena i CP3-a će biti ključ za Houston ove godine u playoffu. Ako oni budu na razini, Houston bi mogao, uz malo sreće, daleko.

Što se tiče ostaloga, stvari ne izgledaju loše. Houston je već u regularnoj sezoni pokazao da može igrati i obranu, i jako brzo i jako sporo. Treba, doduše, tek vidjeti hoće li moći nastaviti igrati isto i u playoffu kada se ekipe budu posebno za njih pripremale jer d'Antonijeva napadačka igra je, koliko god je jednostavna a opasna (trice, Hardenovi prodori, Hardenove i Paulove izolacije), već pročitana. Pitanje je ima li uopće plana B – prošlost bi rekla da baš i nema. No nemoguće je reći kako će to izgledati sve dok playoff stvarno i ne počne.

Cleveland

Cleveland je svakako u najgoroj situaciji – ako se uopće uspiju probiti kroz Istok, u finalu teško da imaju ikakve šanse. Kad bi LeBron s ovako ograničenom momčadi uspio osvojiti naslov, moglo bi mu se odmah predati Jordanov naslov Goat-a. No to teško da će se dogoditi.

Cavse trenutno, kao i mnoge druge momčadi (iznimka su, od high flyera, samo Raptorsi), jako muče ozljede (trenutno Love, TT, Cedi, Hood). No dodatni je problem to što, nakon sjajnog posttrejdovskog početka, trenutno ne izgledaju baš dobro. Obrana je i dalje problem, novi igrači su samo roleplayeri (koliko god se Larry Nance Jr pokazao iznenađujuće korisnim), a neki veterani i dalje igraju užasno – JD je već odavno zaslužio benchanje, Tristan Kardashian je toliko beskoristan da čak i Žižić izgleda kao Superman prema njemu (koliko god to čudno zvučalo i koliko god je Žižić većinu koševa protiv Lakersa dao u garbage time-u, teško mi je zamisliti da bi TT mogao toliko koševa dati), a Corver će sad napuniti 37. i bez LeBrona na terenu ima tek prosječan tricaški šut (jer Clarkson nije LeBron). Veliko je pitanje što će Lue i hoće li išta napraviti po ovima pitanjima jer se dosad pokazao jako konzervativnim.

Dva su glavna problema koji će odrediti kako će Cavsi proći u playoffu. Prvo je pitanje LeBronove obrane. Dok je u napadu suveren i na razini svojih najbolji sezona, LeBron obranu i dalje uglavnom ne igra. Ako bude u stanju, kao lani (kad su Cavsi također za vrijeme regularne sezone često izgledali užasno), opet dići svoju razinu igre i za sobom tako povući i ostale u obrani (koji sad ipak jesu puno mlađi i imaju fizički potencijal za to), Cavsi bi svejedno mogli proći kroz Istok. S obzirom na način na koji igra u napadu, rekao bih da je ipak izglednije da će LeBron doista moći ubaciti u višu brzinu u obrani u playoffu.

Druga ključna stvar će biti kako će se Love ubaciti opet u, sada novi, tim nakon oporavka od ozljede za dva-tri tjedna. Jer on je sad jedini drugi All-star i bez ikakve sumnje drugi najbolji igrač Cavsa.

Zaključak

Ukratko – GSW i Cavsi su slabiji nego lani, Houston je daleko jači. Ako Cavsi ne uspiju u rečenome, favoriti za prolazak kroz Istok su Raptorsi (ako nadvladaju iste „povijesne“ probleme s čoukanjem kao i Houston), Celticsi trenutno ne izgledaju preuvjerljivo (ozljede, neiskustvo mladih igrača, ne baš sjajan napad bez Kyriea). Na Zapadu izvan najboje dvije momčadi ne treba dalje gledati.

Pogled prema playoffu
Playoff se bliži – još je 16-ak utakmica do njega. Na početku sezone su svi tvrdili da nas čeka još jedno finale kao i zadnje tri godine – sada situacija više nije toliko jasna. U ovoj ćemo se kratkoj preglednoj analizi osvrnuti na tri momčadi – Golden State, Houston i Cleveland – i njihove izglede u playoffu. Krenimo redom. Golden State Kada su svi na broju, GSW je i dalje neprikosnoveno daleko najbolja momčad u NBA-u, gledajući čisti talent i povijest. Međutim, stvari ipak nisu toliko jasne i sigurne za njih. Kao prvo, Stepha opet nema i opet je riječ ...
Pogled prema playoffu
Playoff se bliži – još je 16-ak utakmica do njega. ...

Respekt: Peslolus, ktm686, BruceWayne,

baiso | 03/2018

Nakon što su na otvaranju nove NBA sezone u prepunoj Oracle Areni Rocketsi svladali Warriorse 121 – 122, što je prema svemu sudeći bio pravi revolveraški obračun, ponovno se otvorilo vječito pitanje – Imaju li Warriorsi pravog izazivača ili je pred nama još jedna sezona u kojoj će njen regularni dio biti zanimljiviji od playoffa jednako kao što će i playoff biti zanimljiviji od samog velikog finala? Dodatak Chrisa Paula bio je sam po sebi dovoljan da javnost počne smatrati Rocketse realnim contenderima, a pobjeda protiv Warriorsa na njihovom terenu samo je dodatno potaknula mnoge na maštanje o potencijalno novim NBA prvacima. Više nego ta pobjeda, takvo je razmišljanje potaknula želja za gledanjem nekih drugih ljudi u nekim drugim bojama dresova kako drže trofej Larry O'Briena. Rocketsi jesu po mnogočemu posebni, prilično su dobra momčad, ali Warriorsi su jednostavno bolji. Warriorsi su dinastija, jedna od najboljih u povijesti…

Ako već govorimo o momčadima u kontekstu povijesti čitave lige, onda i za ovogodišnje Rocketse možemo naći nekoliko 'mindblowing' podataka. Da ne zamaram previše sa statistikom izdvojit ću samo tri najbitnije:

1. Prema ofanzivnom rejtingu(115.9), Houston Rocketsi su najbolja ekipa koja je ikad stupila na parket NBA lige. Usporedbe radi, najbolji napadi svih vremena, oni prošlogodišnjih Warriorsa i 'Showtime Lakersa' iz sezone '86./'87. imali su 115.6.

2. Više od polovice (50.4 %) svih šuteva koje Rocketsi uzimaju dolazi iza linije 3 poena. (Dajte si vremena i procesuirajte ovo!)

3. Na vječitoj listi igrača u kategoriji 'Win shares per 48 min', Houston ima čak dvojicu u top 10. Chris Paul je prvi, James Harden deseti. (Najveći svih vremena je drugi!)

Mnogi su se za podatak o povijesno dobrom ofenzivnom rejtingu uhvatili kao Stjepan Mesić ureda bivšeg predsjednika tvrdeći uvijek isto: „Houston Rocketsi imaju najbolji napad u povijesti NBA lige!“

E, pa ja se s time ne mogu složiti!

Momčad koja ima najbolji ofanzivni rejting u povijesti ustvari nema najbolji napad lige, ma koliko god to paradoksalno zvučalo. Po preuzimanju Rocketsa, D'Antoni je odlučio radikalizirati stvari. 'Izbrisao' je mid-range igru iz Houstonovog playbooka, a s onim najdebljim plavim markerom podcrtao šut za 3 poena što je u njegovoj drugoj sezoni dovelo do podatka br. 2. Rocketsi su uvjerljivo prvi po pokušajima za tri poena. Čak štoviše, od prvog sljedećeg pratitelja Brooklyn Netsa uzimaju čak 7.2 pokušaja više što je otprilike jednako puta više koliko druge Netse dijeli od devetnaestih Clippersa. Iz svega navedenog se čini kako su Rocketsi napadački stroj koji melje sve pred sobom, no tome ustvari nije ni približno tako.

Houstonov sustav prilično je jednostavan i maksimalno potencira dvije stvari – tricu i individualnu kvalitetu pojedinca. Velika većina napada sastoji se od toga da dvije glavne zvijezde imaju loptu u rukama i ulaze u pick and roll akciju s centrom ili forsiraju obranu na preuzimanje čime si sami kreriraju mismatch dok ostala trojica stoje iza linije tri poena i služe kao spot-up opcije. Houstonov sustav se uvelike oslanja na izolacije, što je u potpunoj suprotnosti filozofiji igre koju gaje ili su gajili prethodno spomenuti povijesno dobri napadi. Frekvencija izolacija u napadu Houstona iznosi 14,2 %, sasvim dovoljno za prvo mjesto u ligi (informacije radi, Oklahoma je druga s 11.0 %). Dodatno, James Harden s 33,6 % i Chris Paul s 29,3 % frekvencije izolacija predvode listu igrača po navedenoj kategoriji (LeBron James je treći s 25,3 %). Istovremeno, Rocketsi su tek 23. momčad lige po asistencijama što jasno ukazuje kako ključ u zaustavljanju Houstona leži u zaustavljanju Paula i Hardena, no ja bih ovdje preskočio famoznu „Obrane osvajaju naslove!“ i naglasak maksimalno stavio na napad. To da Warriorsi imaju bolju obranu od Houstona i nije neka novost. No, Warriorsi jednako tako imaju i bolji napad, navedenoj statistici usprkos.

Jednako kao što Rocketsi dominiraju ligom po broju upućenih trica, Golden State Warriorsi dominiraju po broju asistencija (30,5 po utakmici; razlika između GSW-a i prvih pratitelja Pelsa je jednaka razlici između Pelsa i 15. momčadi lige), postižu najviše poena po utakmici (116) i najbolji su po tri najvažnija postotka (postotak šuta iz igre, postotak šuta za 3, efektivan postotak šuta). Čak i da vas nisam zatrovao sa svim ovim brojkama, iz samog napadačkog stila kojeg gaje ove dvije momčadi vidljivo je kako 'Rakete' jednostavno nemaju šanse. Warriorsi su 'poezija u pokretu', motion offense kojega je izuzetno teško braniti i koji vam realno ostavlja samo dvije opcije: ili se luđački dobro, 'sanantoniospursovski' braniti čitajući igru protivnika, ili imati petorku vrhunskih defanzivaca koji mogu preuzimati sve. Jednom kada Warriorsi uključe svoj napadački blender načinjen od mnoštva screenova, cutova i svega ostaloga što najbolji napad lige i čini takvim, nemoguće je da ekipa s dvije izrazito velike obrambene mane zvane James Harden i Ryan Anderson preživi.

Mnogi će uoči najizglednijeg dvoboja finala Zapada naglasak stavljati na obranu jedne i druge momčadi. No, to je po meni potpuno kriva percepcija dvoboja tih dviju momčadi. Umjesto fokusa na obranu, navedeni matchup valja promatrati kroz obračun dvaju napadačkih stilova u kojem će onaj aktualnih NBA prvaka pobijediti. Više od pobjede Golden Statea to će značiti poraz pomalo luđačke D'Antonijeve filozofije koja namjerno briše neke elemente igre pretjerano naglašavajući druge čineći time košarku manje zabavnom. Drugim riječima, dopizdi ti više beskonačno ponavljanje trica i izolacija…

Svi bismo mi voljeli gledati neke nove NBA šampione, no to se nažalost po nas ove sezone neće dogoditi. U ovom slučaju, i dobro da je tako…

Rocketsi nemaju šanse. I dobro je da nemaju…
Nakon što su na otvaranju nove NBA sezone u prepunoj Oracle Areni Rocketsi svladali Warriorse 121 – 122, što je prema svemu sudeći bio pravi revolveraški obračun, ponovno se otvorilo vječito pitanje – Imaju li Warriorsi pravog izazivača ili je pred nama još jedna sezona u kojoj će njen regularni dio biti zanimljiviji od playoffa jednako kao što će i playoff biti zanimljiviji od samog velikog finala? Dodatak Chrisa Paula bio je sam po sebi dovoljan da javnost počne smatrati Rocketse realnim contenderima, a pobjeda protiv Warriorsa na njihovom terenu samo je dodatno potaknula mnoge na maštanje o potencijalno novim ...
Rocketsi nemaju šanse. I dobro je da nemaju…
Nakon što su na otvaranju nove NBA sezone u prepunoj ...
...a Hardenova obrana ove sezone je miljama daleko od one koja je nasmijavala narod u skečevima. Ono što je problem Houstona je da napad D'Antonija nikad nije mogao prolaziti u playoffu, prosto zato jer nema plana B nakon što trice stanu, a stat će.. - Mac316, 14.3.18. 7:25, 0 0 0
Točnije, plan B je Harden na izolaciju pa što bude, a tako je teško osvajati nešto. Za Paula na temelju iskustva svi znamo da će nestati magije čim počnu utakmice na 4 dobivene. Sve to je potpuno nebitno jer svima je jasno da Thunder osvaja naslov - Mac316, 14.3.18. 7:26, 0 0 0
Hvala Mac na uvik lipim ričima! - baiso, 14.3.18. 9:13, 0 0 0
Priče o Paulu u playoffu kao chokeru su gluposti, kao i sve priče o chokeanju. Ozljede koje su pretrpili u playoffu i on i ostatak ekipe daju malo konteksta za Clipperse. Jedina serija o kojoj se može pričati je OKC, jer 'prodao' je 5. utakmicu - JoHayes13, 14.3.18. 12:58, 0 0 0
Istina, izgubio je dvije lopte u zadnjoj minuti, na jedan očiti prekršaj i jedan mogući prekršaj. Ali čak ako i uzmemo tu seriju, on je redom imao - 23p, 12a, 4r, 51.0% FG, 2.3 TO. Bolesno je podbacio... - JoHayes13, 14.3.18. 13:00, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.