zatvoreno

Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?

  • 10.07.2012.
  • 28
  • 6

Na Kvarneru sve pršti od optimizma. Milijuni talijanskog milijardera Gabrielea Volpija podigli su euforiju kod riječkih navijača, iako sezona počinje za nešto više od desetak dana, a dobru atmosferu dodatno su zagrijali odlični rezultati i predstave kluba u prijateljskim ogledima.

U odnosu na prošlu sezonu, u kojoj se strahovalo od drugoligaškog ponora i dugova i u kojoj se igra zasluženo opisivala sivim tonovima, dogodio se potpuni zaokret. Gubitnička družina iz 2011/12. odjednom se pretvorila u najozbiljniju prijetnju za nedodirljivi Dinamo.

Riječkoj mladosti, od koje se s pravom puno očekuje (Kreilach, Močinić, Čulina, Datković, Sluga), u svlačionici se pridružila kompletna jedna nova momčad: vratar Mance, desni bočni Poljak Mierzejewski, na lijevom boku Talijan Vannucci, stoperske pozicije su popunjene iskusnima Neretljakom i Kneževićem, u veznom redu su nova lica Gabrić, Brezovec, Weitzer, Vranješ, pa ofenzivni belgijski veznjak porijeklom iz Konga Mutombo, a u napadu je novo ime Benko.

Rijeka tu ne namjerava stati, traži se drugi golgeter, ali neće biti ništa neobično da uprava dovede još poneko pojačanje na nekoj drugoj poziciji.

Na pripremama su pali ruski Tomsk (2:0), slovenska Gorica (2:0) i Radomlje (5:0), gruzijski Metalurg (1:0) i austrijski Heiligenkreuz  (4:1), remiziralo se s ukrajinskim Sevastopoljem (1:1)…

Pitamo Vas može li Volpijeva Rijeka u MAXtv Prvoj ligi zaprijetiti Dinamovoj dominaciji ili je realnost borba za drugo i treće mjesto? Što mislite o pojačanjima na Kantridi? Sviđa li Vam se izgled nove Rijeke? Koje su njene prednosti, a koje mane? S obzirom na proračun, je li riječka uprava obavila dobar posao?

Može li Rijeka ugroziti Dinamo? možda, 50% 5.2 0, 2, 4, 1, 5, 1, 8, 3, 1, 0, 3
Osvaja li Rijeka barem jedan trofej? prije da nego ne, 65% 5.6 1, 0, 0, 5, 1, 4, 12, 1, 1, 0, 3
Rijeka je pogodila s pojačanjima? većinom se slažem 6.8 1, 0, 0, 0, 2, 3, 2, 10, 7, 0, 3

Analize (6)

velkitan | 07/2012

svaka cast rijeci ali neznam kako ce se ti igraci povezivati ima talijana poljaka i jos puno njih a sezona pocinje za skoro tjedan dana ovi ce vikati na talijanski ovi na poljski nasi ce se cuditi dok se sjete kako se rece evo me dodaj na englesku jer navjerojatnije neznaju puno hrvatskog dok smislis evo na suigraca i badelj i vrsaljko i rukavina 

UGROZAVANJE:ako stanemo na loptu takav klub tesko moze ugroziti i zagreb a kamoli nedodirlje hajduka i dinama ok priznajem za godinu-dvije bit ce to gadan klub koji ce derati i hajduk i dinamo i ici na pohod u europu 

PREDNOST:njihova jako velika prednost je iskustvo nece raditi kao na primjer milovic iz hajduka ili neki drugi igrac  lijepo ce vrtiti loptu i protivnika dok ne analizira ima li igraca u ofsajdu  ili ce dodati drugom igracu

MANE:ti igraci nisu  igrali ni jedan protiv drugo  a kamoli skupa ljudi moji ovaj belgijanac ovaj talijan pa poljak ali vjerujem da ce to za godinu dvije sve doc na svoje  i da imamo novi dinamo ili hajdkuk

velkitan o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
svaka cast rijeci ali neznam kako ce se ti igraci povezivati ima talijana poljaka i jos puno njih a sezona pocinje za skoro tjedan dana ovi ce vikati na talijanski ovi na poljski nasi ce se cuditi dok se sjete kako se rece evo me dodaj na englesku jer navjerojatnije neznaju puno hrvatskog dok smislis evo na suigraca i badelj i vrsaljko i rukavina UGROZAVANJE:ako stanemo na loptu takav klub tesko moze ugroziti i zagreb a kamoli nedodirlje hajduka i dinama ok priznajem za godinu-dvije bit ce to gadan klub koji ce derati i hajduk i dinamo i ici na ...
velkitan o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
svaka cast rijeci ali neznam kako ce se ti igraci ...
bisonho8 | 07/2012

Rijeka je klub bogate prošlosti i tradicije, koji se je u nekoliko posljednjih sezona našao u raljama sveopćeg društvenog i financijskog beznađa, popraćeno lošom klupskom politikom, nepostojanjem razvojne i prije svega stabilne strukture, nezainteresiranošću gradskih vlasti, sponzora...pa slobodno možemo zaključiti da je Nevera s Kvarnera ozbiljno i to do krajnjih granica ozbiljnosti, realnosti i tolerancije uzdrmala riječki brod. Taj isti brod nekoć je bio svojevrsna neosvojiva tvrđava, pod stijenama Kantride do pobjede nisu mogli ni europski velikani poput Reala i Juventusa, izmijenjivale su se generacije igrača, trenera, uprava, a u vetrinama su ostala dva osvojena kupa bivše države, te dva rabuzinova sunca, no ostaje gorak okus neosvajanja ili bolje rečeno političkih malverzacija i oduzimanja naslova prvaka Hrvatske.

Rijeka je uvijek bila klub kojeg se cijeni, poštuje, pribojava, imala je ponos, srce, dušu, i uvijek i bezuvijetno podršku najvjernije Armade. Upravo sve što je Rijeku krasilo, nestalo je prošle sezone, kada se je svaki pravi navijač Rijeke crvenio i na koncu sezone morao priznati da bi ispadanje u niži rang natjecanja bila zaslužena opcija s obzirom na prikazano. Put stramputice, dovođenja kluba do ruba propasti, financijskog, upravljačkog kaosa, bezidejnosti, i igranje dušebrižnika ponosom i ugledom kluba i navijača, prekinuto je slamkom spasa i ukazanjem gospodina Volpia talijanskog poduzetnika, sportskog fanatika i zaljubljenika u Kvarner. 

Govoreći o Volpievoj Rijeci možemo podvući novu stranicu riječke knjige, novo poglavlje, ili bolje rečeno otvoriti novu knjigu, čije stranice tek treba podvući. Govorio bi o Volpiu kao budućem većinskom vlasniku kluba, glavnom financijeru, ali citirao bi i njegove riječi, te se držao osnovnog poimanja kluba, a to je da Rijeka pripada navijačima jer klub bez navijača je samo početna stranica knjige. Novinski članci, radio i tv emisije punili su informacije o stvaranju nove Rijeke, o vedroj budućnosti, o velikom iskoraku, sve je to bio melem na dušu gladnim, ogorčenim navijačima i simpatizerima kluba. Javljali su se različiti skeptici, plasirale različite priče, no konačno je nevera s Kvarnera počela puhati u prava jedra i u svakom dijelu grada, na svakom kantunu, kvartu, klupci, ćakuli, u prolazu...osijeća se novi val, val koji nosi optimizam, budi zadovoljstvo, stvara apetit, pomalo i euforiju.

No stanimo na loptu i sagledajmo sve sa objektivne strane. Volpi iza sebe ima ostvarene uspijehe...stvorio je vaterpolski dream team u vidu nedodirljivog Pro Reca, pokorivši cijelu Europu. Istima je pridodao i riječko Primorje, stvorio najzdraviju vaterpolo klimu u Hrvatskoj, sa talijanskim niželigašem Speziom ove sezone stigao je do druge lige, ima nogometnu akademiju u Nigeriji, odlične poslovne i prijateljske odnose sa velikim klubovima i značajnim ljudima, želi ulagati i to čini. s obzirom da su mu najbliži i dugogodišnji poslovni partneri riječani Mišković i Svoboda, pojavio se je novi interes, izazov, pomoć jednoj sredini, ambicije, i bez obzira na pozadinu interesa, bez obzira na kuloarske priče, zlobna nagađanja, skidam kapu osobi koja ulaže u jedan hrvatski nogometni klub, u hrvatski nogomet i to kada je  isti na najnižim granama...zaključno...dobrodošao gospodine Volpi. Vođenje kluba prepustio je Damiru Miškoviću koji je dobio težak zadatak, stvoriti novu momčad, novu osnovicu i bazu za stvaranje i organiziranje, uvesti novu klubsku politiku i kompletnu reorganizaciju...metaforički na Kantridi je bilo potrebno preorati i zasaditi novu travu, a onda je početi uredno zaljevati, šiškati i brinuti se o njoj.

Prvi pametni potez nove uprave je bilo stišati euforiju, smjestiti mogućnosti i želje u objektivne okvire, ne obećavati naslove prvaka, pohod na Europu, već stati na loptu, organizirati klub i započeti zdravi projekt razvoja kluba, stepenicu po stepenicu. Krenulo se je sa čistkom igračkog kadra, te se je zahvalilo gotovo kompletnoj lanjskoj tragikomičnoj garnituri, a onda je usljedilo stvaranje nove momčadi i pokušaj dovođenja kvalitetnih igrača - pojačanja. Najveće pojačanje je trener Elvis Scoria u svojem trećem mandatu za kormilom momčadi. Riječ je o mladom treneru, vizionaru, ljubimcu riječke publike, za kojeg vjerujem da je trenutno najbolje i jedino riješenje za Rijeku. Golmanske pozicije čine vrlo dobri i pouzdani Lisjak, Mance i mladi Sluga, obrambenu okosnicu čine iskusni Knežević povratnik i kapetan, te Neretljak, za koje vjerujem da će činiti jači i sigurniji dio momčadi, davati sigurnost cijeloj ekipi, uz mlade Datkovića, Marića. Bočne pozicije popunjene su desnim bočnim vrlo dobrim poljakom Mierzejewskim, te lijevim bočnim talijanom Vannucciem koji je stigao pod dobrim preporukama no još je potrebna adaptacija na novu sredinu i podizanje razine forme, tu su da uskoče veteran Čaval, te talentirani mladac Miloš. Vezni red je najviše profitirao s obzirom da je prisutna raznolikost u vidu Gabrića, Brezovca, Weitzera, Vranješa, Kreilacha, Močinića. Napadački tandem za sada predstavljaju Mutombo, Čulina i Benko, a otvorena je potraga za prvom špicom, te se sve više spominje lik Mate Bilića. Sve u svemu, jako dobro momčad za hrvatske okvire, koja će kada se uigra vjerujem biti odlična. Ono što je najvažnije, spoj je mladosti i iskustva koje treba uigrati.

Ovogodišnja Rijeka neće postati prvakom Hrvatske, jer mana je očita, a to je kompletno nova momčad i potrebno je vrijeme adaptacije, prilagodbe, upoznavanja, stvaranja sustava igre i to su porođajne muke, no borit će se za Europu i zauzeti drugu ili treću poziciju na ljestvici. Ono što je potrebno za upuštanje u borbu sa Dinamom su još dva, tri prava, prekaljena pojačanja, koja mogu pomaknuti granicu kvalitete i kompatibilnosti, za koje vjerujem da će se pojaviti kroz sljedeće dvije sezone, kada će Rijeka po mom mišljenju sazrijeti za osvajanje toliko čekanog naslova.

Ono što je najvažnije, jest da se je nogomet vratio na Kantridu, vratila se je atmosfera, vratila se je vjera, prvenstveno u igru, zalaganje, pristup, pa i u rezultat i mogućnosti, što mora veseliti svakog navijača Rijeke, ali je i pozitivni pomak za hrvatski nogomet, jer svi želimo gledati jake Dinama, Hajduka, Rijeku, Osijeka, Splita, Slavena..jaku hrvatsku ligu koja bi omogućila i europske uspijehe i vratila zanimanje i nogomet na velika vrata.

bisonho8 o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Rijeka je klub bogate prošlosti i tradicije, koji se je u nekoliko posljednjih sezona našao u raljama sveopćeg društvenog i financijskog beznađa, popraćeno lošom klupskom politikom, nepostojanjem razvojne i prije svega stabilne strukture, nezainteresiranošću gradskih vlasti, sponzora...pa slobodno možemo zaključiti da je Nevera s Kvarnera ozbiljno i to do krajnjih granica ozbiljnosti, realnosti i tolerancije uzdrmala riječki brod. Taj isti brod nekoć je bio svojevrsna neosvojiva tvrđava, pod stijenama Kantride do pobjede nisu mogli ni europski velikani poput Reala i Juventusa, izmijenjivale su se generacije igrača, trenera, uprava, a u vetrinama su ostala dva osvojena kupa bivše države, te dva ...
bisonho8 o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Rijeka je klub bogate prošlosti i tradicije, koji se je ...
Odlična analiza. Uživao sam čitajući. - sthagon, 11.7.12. 3:22, 0 0 0
Leader | 07/2012

Rijeka stvara novu momčad koja je iznimno snažna za hrvatske prilike. Pojačanja su bila pažljivo birana, vraćen je trener pod kojim je Rijeka igrala iznimno lijep i atraktivan nogomet i očekivanja su velika. Ipak, novi predsjednik Mišković jasno je dao do znanja da je nova Rijeka dugoročan projekt u kojem se ne očekuju čuda i borba za naslov prve godine, već da se radi momčad koja bi sljedeće sezone izborila nastup u Europi, te koja bi se kroz dvije tri godine ravnopravno borila za naslov s Dinamom. Objektivno, s obzirom na atmosferu, kvalitetu igrača i cijeli projekt - to su potpuno realna očekivanja.

Rijeka je lani bila očajna i jedva se spasila od ispadanja. Oslonila se tada uprava na mlade igrače koji se nisu znali pretjerano dobro nositi s pritiskom tribina, silno je nedostajalo kvalitete u igri, a momčad je djelovala potpuno bezidejno u napadu. Uostalom, šest mjeseci nisu postigli gol iz igre što je gotovo nevjerojatan podatak. Sada sve Rijekine linije na papiru djeluju mnogo bolje. Odličnom je Lisjaku pridodan Mance koji bi se morao ravnopravno boriti za Rijekinu "jedinicu", a iz Juventusa se vratio mladi U19 golman Sluga koji će gotovo sigurno negdje na posudbu jer priliku ove sezone u Rijeci sigurno neće dobiti. Najveće pojačanje Rijeke definitivno je povratak Daria Kneževića koji je i lani igrao odlično u Livornu i koji je definitivno najkvalitetniji stoper HNL-a trenutno. Mogao je Knežević bez problema odigrati još sezonu dvije u Serie B (imao je čak ponude i iz Serie A) ali odlučio se vratiti kući. Tu je i iskusni Neretljak, te vrlo dobri Luka Marić doveden iz Istre i mladi reprezentativac Niko Datković koji je lani često bio prvotimac. Bekovske su pozicije nepoznanica, no Lukasz Mierzejewski i Diego Vanucci trebali bi za HNL biti više nego dobri, a tu je i veteran Čaval koji će biti pričuvno rješenje (produžio je ugovor, a uprava mu je obećala posao u klubu i nakon što objesi kopačke o klin). Vezna linija nudi mnogo igrača koji će se ravnopravno boriti za poziciju u početnom sastavu. Od lanjskih su igrača ostali oni najbolji - Kreilach, Salčinović i mladi fantazista Močinić, a njima su pridodani vrlo dobri Drago Gabrić, Josip Brezovec, Jurica Vranješ, te Ivor Weitzer koji je lani brilijirao u Pomorcu i koji bi mogao biti ugodno iznenađenje. Ne treba zaboraviti velikog talenta Čulinu koji je na pripremama odličan, te novopridošlu povučenu špicu Mutomba, te Benka. Dobro bi Rijeci još došao prvi napadač, sidrun kao što je to svojedobno kod Scorie bio Erceg. Trebao je to biti Bjelanović, no to se nije uspjelo realizirati, a sada se sve više spominje dovođenje Mate Bilića koji je rekao da mu laska ponuda Rijeke. Uz dovođenje prve špice, Rijeka bi imala kompletan kadar igrača koji se mogu boriti za najviše domete u HNL-u.

Rijekin je minus neuigranost jer je dovedeno puno igrača i sigurno će biti oscilacija u igri i rezultatima. Ipak, s ovakvim trenerom, ekipom i atmosferom, Rijeka bi morala biti ispred Hajduka, Splita i Slaven Belupa. Može li preskočiti i Dinamo? Naravno da može, no trebalo bi se poklopiti mnogo stvari Riječanima. U prilog bi im išlo da Dinamo uđe u Ligu prvaka ili Europsku ligu i da tamo bude čim duže jer će onda biti manje koncentrirani na prvenstvo - to je prilika koju Rijeka može iskoristiti. Scoria nema mnogo vremena za uigravanje ekipe, ali ima jednu jako dobru momčad na raspolaganju za hrvatske prilike i uz dobar start i pozitivnu euforiju koja će se tada sigurno stvoriti - nova Volpijeva i Miškovićeva Rijeka uistinu može jako daleko.

Leader o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Rijeka stvara novu momčad koja je iznimno snažna za hrvatske prilike. Pojačanja su bila pažljivo birana, vraćen je trener pod kojim je Rijeka igrala iznimno lijep i atraktivan nogomet i očekivanja su velika. Ipak, novi predsjednik Mišković jasno je dao do znanja da je nova Rijeka dugoročan projekt u kojem se ne očekuju čuda i borba za naslov prve godine, već da se radi momčad koja bi sljedeće sezone izborila nastup u Europi, te koja bi se kroz dvije tri godine ravnopravno borila za naslov s Dinamom. Objektivno, s obzirom na atmosferu, kvalitetu igrača i cijeli projekt - to su ...
Leader o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Rijeka stvara novu momčad koja je iznimno snažna za hrvatske ...

Respekt: sthagon,

Slažem se: Franz,

aksma | 07/2012

Od trnja do zvijezda

Nakon sezone za zaborav u kojoj su jedva jedvice uspijeli spasiti prvoligaski status u Rijeku je dosao talijanski miljarder Volpi . Istinski zaljubljenik u sport i covijek koji svojim novcem omogucava normalno funkcioniranje nekoliko klubova iz raznih sportova . Volpi nije poput Abramovica da kupuje velike klubove i onda u njih ulaze miljarde ganjajuci sam vrh Europe , on nije covijek koji ce si umisliti da je vrhunski nogometni strucnjak zato jel posjeduje brdo novca , on gotovo sigurno nikad nece kupiti igraca mimo misljenja struke .

Volpi je po dolasku u na Kantridu primarno morao rijesiti financiske probleme kluba i sacuvati status prvoligasa . Dok prvo i nije za njega bio neki problem oko ovog drugog se ipak malo vise namucio . Doveo je Elvisa Scoriu po meni jednog od najbolji strucnjaka koji su mu bili dostupni te je pojacao igracki kadar sa par iskusni igraca ( Bosnjak , Drpic ) . Iako te kupovine nisu dugorocno isplative pokazale su se kao dobar potez jel Rijeka je ostala u prvoj HNL

Uspio je Volpi i stvoriti zdravo ozracje u kojem se moze normalno raditi i napredovati . Nakon toga svega je pocelo slaganje igrackog kadra za napad na gornji dom HNL i nastup u Europi za sljedecu sezonu .

Kupovali su Rijecani puno ali po prikazanom u prijateljskim utakmicama i pametno . Pojacali su sve linije ukljucujuci i vratarsku poziciju , no krenimo redom .

Imedu vratnica je stao Mance kojeg su doveli iz Pule . Dvadesetdevetogodisnji Mance ima vec podosta iskustva igranja prve HNL te ce pojacati konkurenciju na vratima Rijeke .

U obrani na ljevoj strani s doveli talijana Diega Vannuccia koji se kalio po nizim razredima Talijanskog nogometa . Prosao je probu kod Scorie pa je za ocekivati da ima sta za pokazati .

Na stoperskoj poziciji su se pojacali sa Neretljakom . Nakon solidno odradene polu sezone u Hajduku potpisao je za Rijecane . Dijete Osjeka iz kojeg je otisao u Hajduk zatim u Juznu Koreju di je konstantno bio biran u najbolji 11 prvenstva . Sa obzirom da 79 godiste trebao bi donjeti iskustvo i sigurnost u obranu Rijeke . Bio je i povremeni reprezentativac .

Drugi stoper kojeg su doveli je Knezevic . Povratnik u Rijeku koji je za taj klub prije transfera u Italiju upisao preko sto nastupa . U Italiji nastupao za livorno di je bio standardan sve do posudbe Juventusu di se i nije naigrao . Sa trideset na ledima takoder iskuan stoper koji bi trebao donjeti mirnocu.

Na desnoj strani potpisali su Poljaka Mierzejewskog koji je vise manje standardan Poljski reprezentativac . Cijelu karijeru je proveo u Poljskoj ligi di je izmjenio nevjerojatno puno klubova sve dok Trabzonspor 2011 nije za njega platio vise od 5 miljuna eura sta je i danas rekord Poljske lige . Sa dvadesetšest godina tek bi najbolje sezone trebale biti ispred njega . Ima vc iza sebe iskustvo igranja europe kroz kup Uefa

U veznom redu ima najvise pridoslica .

Drago Gabric nekad Hajducko srce dok ga se danas isti klub odrekao za oprost duga od neki 300 000 kn . Teska prometna nesreca je usporila njegov razvoj i sprijecila ga u ostvarenju inozemne karijere . Nakon povratka na poljud bio malo nedorecen no ipak pokazuje napredak i moguce je da ce mo gledati onog "starog" Gabrica ukoliko bude dovoljno strpljenja . Igrc koji moze igrati na obje strane veznog reda .

Brezovec dijete Varteksa 2010 potpisao je i za Dinamo Zagreb no ubrzo je prodan u Slaven Belupo di je bio jedan od kljucni igraca prosle sezone  sa 26 nastupa i pet golova , sta uopce i nije lose za zadnjeg veznog ako se uzme u obzir da kod nas prvi strijelci lige zabijaju po petnaestak golova po sezoni.

Mozda i najzvucnije ime je Jurica Vranjes . Takoder potekao iz Osjecke skole nogometa odakle je otisao u Njemacku Bundesligu di je proveo gotovo 8 godina igrajuci za Bayer , Studgart i Werder . Najvise nastupa je upisao za Werder . Vezni igrac koji zna i kvalitetno dodati ali i defenziva mu je vrlo kalitetna . Upisao je i 26 nastupa za vatrene . Prije nego ce podpisati za Rijeku imao je neuspijesn Grcku avanturu u Arisu . Sa 32 na ledima mislim da ce i vise nego dobro doci mladim igracima koji sanjaju karijere poput njegove .

Tu je jos i Belgiski mladi tamnoputi igrac Mutombu . Kalio se po Belgiskoj ligi ali ima i kratko iskustvo premiershipa di je nastupao sa Portstmunthom . Sa 22 dvije godine jedan je od mladi pridoslica na kantridu za kojeg struka ima planove da godinama bude prvotimac . Izraziito ofenzivan veznjak . Upisao neke nastupe za belgisku u-19 vrstu .

Ivor Weitzer je takoder veznjak koji je stavio svoj potpis na ugovor sa Rijekom . Doveden je iz Pomorca Kostrene di je bio ponajbolji pojedinac . Sa 24 godine nadaju se da ce jos napredovati . Kalio se po raznim razredima Hrvatskog nogometa te je upisao i jedan nastup za u-19 momcad vatrenih .

Za sada u napadu pojacali su se samo jdnim imenom , a to je povratnik na nase terene Leon Benko .

Dijete Varteksa koji se okusao u na Njemackim i na Belgiskim travnjacima no tamo se i nije bas proslavio . Nakon avanture po inozemstvu prosle godine se vratio u HNL u dresu Slaven Belupa i pokazao da je jos uvijek za nase standarde vrhunski strijelac zabivsi 15 golova u 27 nastupa . Pravi igrac za Rijeku te mislim da ce se pokazati kao pravo pojacanje . Sa 29 godina jos uvijek nije prestar za dobre partije.

Kada se pogleda popis ovih igraca mora se priznati da igledaju vrlo dobro , puno kvalitetnije nego popis igraca sa kojim su se pojacali primjerica Hajduk . Kupovali su Rijecani vecinom iskusnije igrace uz koje ce njihova obecavajuca mlada generacija prevodena Kreilachom razvijati u pravom smijeru. Kreilach je prosle sezone bio prvi strijelac kluba , njegova vrijednost se vec sad procjenjuje na vise od miljun Eura ,a tek su mu 23 godine .Uz Kreilacha koji je definitivno najsvijetliji primjerak Rijecke mladosti tu su jos i Močinić, Čulina, Datković, Sluga.....

Osim igrackog kadra pojacali su Rijecani i omladinsku skolu sa jednim strucnjakom naime iz Pomorca su doveli Predraga Stilinovica koji je tamo obavljao jako dobar posao . Potpisani su i ugovori o suradnji Pomorca i Rijeke te ce u buducnosti Pomorac biti  prakticki druga momcad Rijeke , nesto slicno kao sta je to Lokomotiva Dinamu.

Kada se sve zajedno zbroji Rijeka dugo nije imala ovako obecavajucu momcad . Volpi i struka Rijeke nece sigurno pred ovu momcad staviti imperativ naslova prvaka u prvoj sezoni vec ce htijeti da se iskristalizira kostur momcadi oko kojeg ce se sljedeci sezon jos pojacavati i rasti . Predvodeni Scoriom ova momcad ima svijetlu buducnost , a ukoliko se dovoljno brzo uigraju mogli bi vec i ove sezone opasno napasti pozicije koje vode u Europu .

Rijeka postaje jedan od svijetlih primjera u Hrvatskom nogometu te vjerujem da ce kroz par sezona opasno pritisnuti i nedodirljivu Mamicevu druzinu iz grada podno Sljemena . Rijeka je uz Istru i normalno moj Dinamo postala jedan od razloga zasto sa nestrpljenjem ocekujem pocetak HNL-a

aksma o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Od trnja do zvijezda Nakon sezone za zaborav u kojoj su jedva jedvice uspijeli spasiti prvoligaski status u Rijeku je dosao talijanski miljarder Volpi . Istinski zaljubljenik u sport i covijek koji svojim novcem omogucava normalno funkcioniranje nekoliko klubova iz raznih sportova . Volpi nije poput Abramovica da kupuje velike klubove i onda u njih ulaze miljarde ganjajuci sam vrh Europe , on nije covijek koji ce si umisliti da je vrhunski nogometni strucnjak zato jel posjeduje brdo novca , on gotovo sigurno nikad nece kupiti igraca mimo misljenja struke . Volpi je po dolasku u na Kantridu primarno morao ...
aksma o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Od trnja do zvijezda Nakon sezone za zaborav u kojoj ...

Respekt: ibracadabra, sthagon, Van_Persie, Losovius,

Slažem se: partwish,

Nakon svih ovih tekstova jos cu poceti i navijati za Rijeku :) - sthagon, 11.7.12. 3:27, 0 0 0
partwish | 07/2012

Rijeka je od ružnog pačeta praktički preko noći postala Labud. Još praktički neki dan je zvonio drugoligaški alarm, a sada se ekipa prilično lijepo slaže i najavljuje se čak i lov na Dinamo! Po meni, lov na dinamo je trenutno nerealana opcija iz više razloga. Sve je ovo lijepo, pojačanja (koja po meni to i jesu za razliku od Hajduka), rezultati na pripremama ali dinamo je ipak i dalje ne prikosnovne. Prvo i osnovno dinamo ima igrače koji su navikli pobjeđivati, imaju pobjednički mentalitet što je iznimno bitno. Kada gledate Dinamo da igra jako loše, on je i dalje sposoban dobiti/slomiti protivnika na silu i pobjediti 1:0, pa ponekad i zabiti nekoliko golova iz ničega. Također velika mu je prednost Mamić. Ne zato što je on dobra persona ili ne znam što, nego jer ima novce i pola lige drži u šahu, drma HNS-om i vjerujem da si možda osigurati dodatni vjetar u leđa kao npr. 1999.

Rijeka bi ove sezone vrlo lako mogla skinutu Hajduk s drugog mjesta. Mogao bi to i Split, ali mislim da je Rijeka u prednosti jer ipak ima novaca još se pojačati. O Hajduku smo već sve rekli, pa ne treba trošiti riječ. Što se tiče Splita, oni se ponašaju kao da su glavni klub u gradu i zaista je nevjerojatno da imaju 10 puta sposobniju upravu i bolje poteze. Rijeka je glavni kandidat za to drugo mjesto, samo ako se malo kockice poslože. Ako ne ove sezone sljedeće sigurno, a koz nekoliko sezona uz pametne investicije i Volpijev jetar u leđa (naravno mislim na novac) moći će ugroziti i dinamo. Dinamo nije jak koliko mi mislimo, on je zapravo relativno slab klub (to pokazuju rezultati u LP), ali su opet drugi u HNL-u toliko lošiji da dinamo s pola gasa osvaja trofeje. Jedino ih je Osijek gotovo razbio u Maksimiru u finalu kupa, ali eto nisu Osječani imali sreće.

Moram priznati da mi se sviđa nova Rijeka. Nisam njen navijač, ali mi je drago da se napokon u neki klub pametno ulaže i da se liga barem malo pojača jer ova monotonija nas sve ubija. Volio bih da je više takvih projekata, ili projekata tipa slaven Belupo. Klub koji je pri vrhu, plaća koliko može, ne ulazi u glupe kredite i dugove i funkcionira zaista lijepo. Što se tiče pojačanja dva beka koja su stigla, o njima mislim da rijetko tko išta zna. Ali stoperi, to je već druga priča. Mislim da se Rijeka tu jako pojačala i da sada (ukoliko su bekovi dobri) za naše uvijete može imati granitnu obranu. Malo samo da se uigraju i bit će težak zadatak napadačima zabiti gol. Tu su još Gabrić i Brezovec. Brezovec se nije proslavio ni u dinamu, ni u hajduku tako da sam pomalo skeptičan oko njegovog angažmana. dobro, s obzirom kako je rijeka igrala prošle sezone mislim da nije lošiji od prethodnika. gabrić, nekada hajdučko srce danas je prebjegao u riječke redove. nekada je bilo nezamislivo da rijeka ili split hajduku preotmu igrače, ali događa se i to. Mislim da je on istinsko pojačenje za Riječane i ovo im je bio odličan potez. Jasno mi je da nije isti kao prije nesreće, ali za HNL je avion.

Vranješ je prekaljeni veznjak koji je prošao sito i rešeto na bundesligaškim terenima. donjet će im potrebno iskustvo i mislim da će vrlo lako postati riječki andrić. Ovo je bio prilično pametan potez čini mi se iako nije dugo igrao. ali ipak... došao je u HNL. Rijeka ima potencijala, ima mladiće iz svoje škole, sada su se pojačali i imaju po meni najperspektivnijeg mladog Hrvaskog trenera (uz pamića). Rijeka se sprema za velike stvari, samo je potrebno nastaviti raditi i rezultat će doći. Vrijeme je da se netko približi, jer 20+ bodova u odnosu na drugo mjesto je katastrofa za našu ligu.

partwish o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Rijeka je od ružnog pačeta praktički preko noći postala Labud. Još praktički neki dan je zvonio drugoligaški alarm, a sada se ekipa prilično lijepo slaže i najavljuje se čak i lov na Dinamo! Po meni, lov na dinamo je trenutno nerealana opcija iz više razloga. Sve je ovo lijepo, pojačanja (koja po meni to i jesu za razliku od Hajduka), rezultati na pripremama ali dinamo je ipak i dalje ne prikosnovne. Prvo i osnovno dinamo ima igrače koji su navikli pobjeđivati, imaju pobjednički mentalitet što je iznimno bitno. Kada gledate Dinamo da igra jako loše, on je i dalje sposoban ...
partwish o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Rijeka je od ružnog pačeta praktički preko noći postala Labud. ...

Respekt: aksma, Mac316,

Slažem se: panglu,

Mamić je 1999. osigurao vjetar u leđa??? Nije ni bio u Dinamu onda. A Brezovec nikad nije igrao u Hajduku koliko ja znam. - Mac316, 10.7.12. 10:28, 0 0 0
Brezovca uvijek mješam s jertecom. a za vjetar u leđa 1999 znam da nije bio mamić, ali je sada. malo sam se nespretno izrazio. :) - partwish, 10.7.12. 14:07, 0 0 0
verce48 | 07/2012

Ovaj kadar sa kojim Rijeka sada raspolaže je prilićno respektabilna ekipa za Hrvatske pojmove.Međutim na osnovu prijateljskih utakmica teško je donositi zaključke o snazi ekipe pa i njenoj kvaliteti.Ali ako gledamo igračku kvalitetu, Rijeka mi djeluje kao jedini ozbiljni kandidat koji može konkurirati Dinamu.                                                Čitava momčad je rekonstruirana ,dovedeni su iskusni igrači,kupovalo se ciljano i sve skupa mi se čini da je napravljen dobar posao.Kako će ova momčad reagirati ostaje da se vidi kada krene Hrvatsko nogometno prvenstvo.Riječani se mogu koncentrirati svim svojim snagama na domače prvenstvo i potajno se nadati da mogu zaprjetiti i samom Dinamu.Upravo če sami start Hrvatske lige jasno postaviti stvari na svoje mjesto i moglo bi se odmah vidjeti što Riječani zapravo mogu.Ako u prvim kolima momčad pokaže snagu i dominaciju nad suparnicima i ubilježi pobjede za očekivati je da Rijeka uđe u ravnopravnu bitku sa Dinamom.Ali isto tako postoji i onaj ružni scenarij ,viđen puno puta do sada da od silnih najava nebude ništa i da se od siline momčad raspukne,dakle jasno je da je dobar start krucijalan za momčad sa Kantride.              Iako su čelnici Rijeke najavili kako je prije svega cilj stabilizacija Rijeke i borba za Europu mislim kako ta konstatacija baš i ne pije vodu.Stabilizacija je postignuta dolaskom Volpija ,igračka ruža je sastavljena mahom od iskusnih igrača a to može značiti samo jedno kako Rijeka cilja na sam vrh Hrvatskog nogometnog prvenstva.Vjerujem kako još nije do kraja upotpunjena momčad za sljedeču sezonu i za očekivati je da če još koji kapitalac sletjeti podno padina Kantride.                                                                                            Treba naglasiti koliko je važna uloga trenera Scorie u svemu ovome.Ukoliko Elvis posloži ovu ekipu na pravi način i izvuče najbolje što oni mogu dati vjerujem da če Rijeka uči u otvorenu bitku sa Dinamom za naslov Hrvatskog prvaka.Netreba zanemariti ni potencijalno vrlo dobre mlade igrače Rijeke koji itekako mogu biti iskoristivi u ovoj momčadi.Ukomponirati iskustvo i mladost u jednu homogenu cjelinu zapravo je osnovni zadatak trenera Scorije.Ako uspije u tome za očekivati je pravi nogometni bum Riječana.Svakako da bi jako značajno za ovu momčad bilo dovođenje jednog pravog golgetera ali ne sumnjam kako će se to i dogoditi u danima koji su pred nama.Bilo kako bilo dobro je za Hrvatski nogomet da se dogodila jedna ovakva pozitivna stvar kao što je ovaj slučaj sa Rijekom.Toplo se nadam da če još Hrvatskih klubova krenuti stopama Rijeke.Upravo zbog Rijeke ovo nogometno prvenstvo koje je pred nama moglo bi nakon dugo vremena biti zanimljivo i interesantno,silno se nadam da će upravo takvo i biti.!

verce48 o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Ovaj kadar sa kojim Rijeka sada raspolaže je prilićno respektabilna ekipa za Hrvatske pojmove.Međutim na osnovu prijateljskih utakmica teško je donositi zaključke o snazi ekipe pa i njenoj kvaliteti.Ali ako gledamo igračku kvalitetu, Rijeka mi djeluje kao jedini ozbiljni kandidat koji može konkurirati Dinamu. Čitava momčad je rekonstruirana ,dovedeni su iskusni igrači,kupovalo se ciljano i sve skupa mi se čini da je napravljen dobar posao.Kako će ova momčad reagirati ostaje da se vidi kada krene Hrvatsko nogometno prvenstvo.Riječani se mogu koncentrirati svim svojim snagama na domače prvenstvo i potajno se nadati da mogu zaprjetiti i samom Dinamu.Upravo če sami start ...
verce48 o Koliko može nova (Volpijeva) Rijeka?
Ovaj kadar sa kojim Rijeka sada raspolaže je prilićno respektabilna ...

Respekt: aksma,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.