zatvoreno

Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu!

  • 04.12.2018.
  • 32
  • 1

Nakon što je dobio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji te službenu FIFA-inu nagradu za igrača godine, Luka Modrić je sinoć kompletirao savršenu godinu s osvojenom nagradom France Footballa odnosno Ballon d'OR za 2018. godinu. Prije 20 godina, Davor Šuker bio je drugi iza Zidanea Zidana.

Vas pitamo: je li s ovom nagradom Luka Modrić postao najbolji hrvatski športaš u povijesti? Također, pripada li nakon ove nagrade u društvo najboljih češnjaka svih vremena?

Luka Modrić - razina igrača jedan od najboljih na svijetu 9.1 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 4, 21, 7
Je li Luka Modrić zasluženo osvojio Ballon d'OR? slažem se 7.7 0, 1, 0, 1, 0, 1, 4, 5, 7, 7, 6
Je li on sada najbolji hrvatski sportaš svih vremena? izrazito se slažem 8.5 0, 0, 0, 0, 1, 1, 1, 6, 3, 9, 11
Pripada li u krug najboljih veznjaka u povijesti? slažem se 7.7 0, 0, 0, 2, 0, 1, 3, 5, 10, 7, 4

Analize (1)

hrvojeh | 12/2018
r1 k1

U doba (realno) zalaza karijere Messija i Ronalda i nakon njihove desetogodišnje dominacije svijet se razmazio igrama ovih izvanzemaljaca. 30, 40 pa i 50 golova po sezoni su sulude i nekad nezamislive brojke i što taj dvojac radi zadnjih 10-tak godina je zaista čudesno.  Ti standardi postavljaju letvicu jako visoko i zbog toga se danas dosta polemizira o opravdanosti dodjele svih ovih nagrada Luki Modriću. U hejtu prednjači vojska „fanbojeva“ dvojice izvanzemaljaca iz svih dijelova svijeta pa i iz nogometnih zemalja gdje je nogomet na puno nižoj razini od Euro kontinenta. Kao što mnogi Niku Kranjčara smatraju romantikom i govore da se rodio 20 godina prekasno te da ga je moderni nogomet spriječio da ostvari i bolju karijeru, tako danas svaki istinski poznavatelj nogometa vidi i cijeni ono što Luka radi nekoliko posljednjih godina. Luka Modrić nema impresivan udarac i skok igru, ali neke nogometne karakteristike ima na „izvanzemaljskom“ nivou. Prije svega to je iznimna nogometna inteligencije. Poteze koje vuče, odluke koje radi na terenu su stvari koje djeca trebaju učiti u svakoj nogometnoj školi.  Druga stvar je motorika i nisko težište. Modrićeva mogućnost promjene ritma i smjera kretanja je često nerješiva zagonetka za protivnike. Kao treću veliku karakteristiku istaknuo bi pas igru. Unutarnjom, vanjskom, petom, špicom…Luka će uvijek pronaći najefikasnije i najbrže rješenje.  Zbog svega navedenog sasvim je jasno da je bez dvojbe naš najbolji nogometaš svih vremena i nadajmo se da će svoj nivo igre zadržati i do Eura 2020.

Luka na krovu svijeta
U doba (realno) zalaza karijere Messija i Ronalda i nakon njihove desetogodišnje dominacije svijet se razmazio igrama ovih izvanzemaljaca. 30, 40 pa i 50 golova po sezoni su sulude i nekad nezamislive brojke i što taj dvojac radi zadnjih 10-tak godina je zaista čudesno. Ti standardi postavljaju letvicu jako visoko i zbog toga se danas dosta polemizira o opravdanosti dodjele svih ovih nagrada Luki Modriću. U hejtu prednjači vojska „fanbojeva“ dvojice izvanzemaljaca iz svih dijelova svijeta pa i iz nogometnih zemalja gdje je nogomet na puno nižoj razini od Euro kontinenta. Kao što mnogi Niku Kranjčara smatraju romantikom i govore ...
Luka na krovu svijeta
U doba (realno) zalaza karijere Messija i Ronalda i nakon ...

Respekt: BruceWayne,

Nabrojao si Modrićeve karakteristike i kako on radi razliku, možda nedostaje nekakav argument ili teza više o tome kako je Modrić utjecao na promjenu pozicije tog zadnjeg ili centralnog veznog, ali ni ovako nije loše. - BruceWayne, 5.12.18. 14:57, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.