zatvoreno

Mandžukić: koliko je važan za Juve?

  • 17.05.2017.
  • 25
  • 3

Mario Mandžukić oduvijek je bio predmet sporta. Kod malo kojeg igrača se javnost toliko dijeli kada je u pitanju njegova vrijednost pa interpretacije idu od toga da je Panjdžukić do toga da je Super Mario, jedan od elitnih europskih napadača.

Iako će postići najmanje golova u posljednjih pet godina, Mandžukić ove godine kao dio Juventusa ima priliku ostvariti povijesnu sezonu, kakvu je već jednom imao kada je bio u dresu Bayerna. 

U medijima su izašli napisi kako je sam Juve u panici zbog njegove moguće ozljede (protiv Rome) zbog koje bi mogao propustiti nekoliko utakmica. Stječe se dojam kako je postao iznimno važan prvotimac Juventusa. S druge strane, statistički je gledano jedan od najslabijih igrača te momčadi, gledajući bilo bazične ili napredne statistike.

Stoga i pitamo; kako je moguće da se oko njega toliko dijeli javnost? Što je istina, ili barem bliže istini? Je li Mandžukić važan igrač za Juventus? Je li neprocjenjivo važan?

Mario Mandžukić - razina igrača top klub lige petice 6.9 1, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 15, 7, 0, 0
Kako Mandžukić igra ove sezone? dobro 7.4 1, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 7, 11, 2, 2
Je li Mandžukić iznimno važan prvotimac Juventusa? djelomično se slažem 6.3 1, 0, 1, 0, 2, 2, 5, 7, 5, 1, 1
Koliko bi igra Juventusa pala bez njega u prvoj momčadi? umjereno, 50% 5.0 1, 0, 0, 1, 5, 10, 5, 3, 0, 0, 0
Je li Mandžukića teško kvantificirati statistikom? većinom se slažem 6.6 1, 0, 0, 0, 1, 3, 7, 3, 8, 1, 1

Analize (3)

armadaboy | 05/2017

O Mandžinom procvatu, njegovoj novoj poziciji u Juventusu, Allegrijevoj taktičkoj promjeni koja mu je donijela (zasad) jedan i pol trofej, dok drugu polovicu i finale Lige prvaka čeka. 

https://sportarena.hr/nogomet/seria-a/mandzukicev-preporod-kao-plod-allegrijevog-bizarnog-poteza/
Procvat kao plod bizarnog poteza. Mario Mandžukić
O Mandžinom procvatu, njegovoj novoj poziciji u Juventusu, Allegrijevoj taktičkoj promjeni koja mu je donijela (zasad) jedan i pol trofej, dok drugu polovicu i finale Lige prvaka čeka. https://sportarena.hr/nogomet/seria-a/mandzukicev-preporod-kao-plod-allegrijevog-bizarnog-poteza/
Procvat kao plod bizarnog poteza. Mario Mandžukić
O Mandžinom procvatu, njegovoj novoj poziciji u Juventusu, Allegrijevoj taktičkoj ...

Ne slažem se: dance,

pravi | 05/2017
r1

Mario Mandžukić vrlo je važna karika u Juventusu koji ove sezone igra briljantno i juriša na Trippletu koja mu već dugo nedostaje. U toj sjajnoj momčadi naš napadač igra sjajno i postavlja se pitanje koliko je on bitan za Juve. No, krenimo otpočetka.

Usprkos odličnim igrama u Bayernu nije bio po Guardiolinom guštu, stoga odlazi u Atletico Madrid. U početku, sve je izgledalo divno. Atletico je rastrčana i borbena momčad ispunjena ratničkim igračima od kojih svih jedanaest zna igrati obranu. Sve te karakteristike krase i Mandžu, pa je njegov početak u madridskom klubu bio bajan. No u sukobu jakih mentaliteta, Simeone je ostao, a Mandžukić je morao otići. Tada ga je upecao Max Allegri koji je uvidio da mu baš takav igrač treba za njegov Juve.

Nakon što se u prvom dijelu ove sezone, mijenjao u napadu s Dybalom i Higuainom, Allegri mu je pronašao mjesto na kojem može dati puno - lijevo krilo. Mandžukić nije klasično lijevo krilo. On je centarfor izvanrednih obrambenih navika. Tehničke nedostatke jako dobro skriva trkom i odličnom igrom glavom. Juventusova igra temelji se na obrani koja je najbolja na svijetu. Uigrana je već nekoliko godina, te se tu i tamo rošadama drži svježina. U Allegrijevoj filozofiji igre glavni je cilj neprimiti gol, a u napadu će se već netko pobrinuti da se i zabije. Možda genijalni Dybala, egzekutor Higuain, duga lopta Pjanića, centaršut Danija Alvesa ili možda prekid (vrlo važno oružje Talijana). Za takvu igru Mandžukić je neprocjenjiv. Za takvu igru. Juventus može dovesti i neko kvalitetnije lijevo krilo (spominje se Sanchez), ali to će biti drugačija igra, znatno ofenzivnija. Allegri je tijekom sezone prigovarao Pjaci i Cuadradu da se ugledaju u Mandžukića glede defenzivne igre. On želi i od njih stvoriti takve igrače koji i u obrani i u napadu daju svoj maksimum.

Super Mario nema neku impresivnu statistiku: nije dao puno golova niti je imao puno asistencija. No, njegov doprinos igri Juventusa nije izražen u brojkama. On je neprocjenjiv.

Mandžukić je najbolji defenzivni napadač
Mario Mandžukić vrlo je važna karika u Juventusu koji ove sezone igra briljantno i juriša na Trippletu koja mu već dugo nedostaje. U toj sjajnoj momčadi naš napadač igra sjajno i postavlja se pitanje koliko je on bitan za Juve. No, krenimo otpočetka. Usprkos odličnim igrama u Bayernu nije bio po Guardiolinom guštu, stoga odlazi u Atletico Madrid. U početku, sve je izgledalo divno. Atletico je rastrčana i borbena momčad ispunjena ratničkim igračima od kojih svih jedanaest zna igrati obranu. Sve te karakteristike krase i Mandžu, pa je njegov početak u madridskom klubu bio bajan. No u sukobu jakih mentaliteta, ...
Mandžukić je najbolji defenzivni napadač
Mario Mandžukić vrlo je važna karika u Juventusu koji ove ...

Respekt: sthagon,

Losovius | 05/2017

Mario Mandžukić zapravo je vrlo zanimljiv igrač. Potpuno atipičnog skill seta za tu poziciju te netko od koga se ne očekuje da bi mogao igrati na vrhunskoj razini.

A opet, za Allegri je na terenu gotovo svaku utakmicu po 90 minuta otkad je prešao na poziciju FWL/AML što govori samo za sebe s obzirom da je riječ o potencijalno najboljoj sezoni u povijesti velikog kluba kakav je Juventus.

Taj smo paradoks pokušali objasniti Joe i ja...

Važan je, ali daleko od toga da je neprocjenjiv!
Mario Mandžukić zapravo je vrlo zanimljiv igrač. Potpuno atipičnog skill seta za tu poziciju te netko od koga se ne očekuje da bi mogao igrati na vrhunskoj razini. A opet, za Allegri je na terenu gotovo svaku utakmicu po 90 minuta otkad je prešao na poziciju FWL/AML što govori samo za sebe s obzirom da je riječ o potencijalno najboljoj sezoni u povijesti velikog kluba kakav je Juventus. Taj smo paradoks pokušali objasniti Joe i ja...
Važan je, ali daleko od toga da je neprocjenjiv!
Mario Mandžukić zapravo je vrlo zanimljiv igrač. Potpuno atipičnog skill ...

Respekt: Lumbrikata, pravi,

Ne slažem se: dance,

Ako imaš odlične igrače teško je postaviti autoritet u igri , recimo Bayern i Mandjo i Olić su lošiji od Lewandovskog ali opet su imali bolje rezultate , Manđo je više igrač za momčad i zato je nezamjenjiv, ako Alexis dođe u Juventus vidjet će te - Wenger, 20.5.17. 0:38, 0 1 0
da više to neće tako izgledati i da će biti problem uigrati Dyabalu , HIguaina i Alexisa koji voli i drži dugo loptu a imaš i Pjanića koji je pokazao napredak u igri . Kad imaš puno igrača koji vuku konce , a kad platiš igrača 50 milijuna on to očeku - Wenger, 20.5.17. 0:40, 0 1 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.