zatvoreno

Može li Island ikako ugroziti Hrvatsku?

  • 09.06.2017.
  • 21
  • 2

Hrvatska reprezentacija na prvom je mjestu kvalifikacija za SP u Rusiji s četiri pobjede te jednim remijem uz uvjerljivu gol-razliku 11:1. Blagi su problemi ozljede, koje su pokosila Subašića (vjerojatno ne brani), Ćorluku, Vrsaljka, Rakitića i Kramarića.

Island je drugoplasirana ekipa koja je dosad osvojila 10 bodova, tako da je ovo može se reći i ključna utakmica u borbi za prvo mjesto.

Hrvatska je igrala nedavno tri puta protiv Islanda. Dva puta na Maksimiru pobijedila 2:0 i jednom remizirala 0:0.

Pitanje je: može li Island ikako ugroziti Hrvatsku? Kad bi bili Ante Čačić, što bi vas brinulo? Kako postaviti igru da se ponovo dođe do pobjede?

Island - Hrvatska - predviđanje ishoda tijesna pobjeda gostiju uz premoć na terenu 6.5 0, 0, 0, 1, 2, 1, 3, 9, 5, 0, 0
Koliko su Hrvatskoj probleme ozljede spomenutih prvotimaca? djelomično malo, 40% 3.8 0, 2, 3, 3, 4, 8, 1, 0, 0, 0, 0
Ocijenimo hrvatske predviđenih 11:
Lovre Kalinić - razina igrača liga petice 6.2 0, 0, 0, 0, 0, 1, 15, 5, 0, 0, 0
Tin Jedvaj - razina igrača liga petice 6.0 0, 0, 0, 0, 1, 1, 17, 2, 0, 0, 0
Dejan Lovren - razina igrača top klub lige petice 6.7 0, 0, 0, 0, 0, 1, 6, 12, 2, 0, 0
Domagoj Vida - razina igrača liga petice 6.1 0, 0, 0, 0, 0, 2, 14, 5, 0, 0, 0
Josip Pivarić - razina igrača dobar igrač prve lige 4.0 0, 0, 1, 5, 7, 8, 0, 0, 0, 0, 0
Milan Badelj - razina igrača liga petice 6.2 0, 0, 0, 0, 1, 1, 12, 7, 0, 0, 0
Luka Modrić - razina igrača jedan od najboljih na svijetu 8.8 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 2, 17, 1
Mateo Kovačić - razina igrača top klub lige petice 7.2 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 12, 7, 0, 0
Mario Mandžukić - razina igrača stožerni igrač top kluba 7.6 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 6, 13, 1, 0
Ivan Perišić - razina igrača stožerni igrač top kluba 7.9 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 2, 15, 3, 0
Nikola Kalinić - razina igrača top klub lige petice 7.3 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 12, 8, 0, 0

Analize (2)

Franko14 | 06/2017

Prema igračima koje ima Hrvatska i ugledu kakav stječe u svijetskom nogometu, Hrvatska bi na Islandu trebala to već jednom i pokazati. Malo koja reprezentacija može se pohvaliti količinom talenta mladih igrača ali i onh koji igraju na najvišoj razini. (treba uzeti u obzir i broj stanovnika Hrvatske, jačinu 1.HNL itd., ovo može biti tema za istraživanje)

Najvjerojatnije bit će to formacija 4-2-3-1. Formacija koja u ovom trenutku najviše odgovara Hrvatskoj, ne samo zbog današnjeg trenda načina igranja nogometa nego zbog protivnika koji protiv jačih reprezentacija igra defenzivno i na kontre, dostupnosti igrača na određenim pozicijama i zbog ozljeda koje su nezaobilazne na kraju sezone. Svaki ovaj igrač imajo je solidnu sezonu u klubu, osim Josipa Pivarića koji je najniže rangirani igrač na popisu za prvih 11.

Svaka reprezentacija boji se Hrvatske!
Prema igračima koje ima Hrvatska i ugledu kakav stječe u svijetskom nogometu, Hrvatska bi na Islandu trebala to već jednom i pokazati. Malo koja reprezentacija može se pohvaliti količinom talenta mladih igrača ali i onh koji igraju na najvišoj razini. (treba uzeti u obzir i broj stanovnika Hrvatske, jačinu 1.HNL itd., ovo može biti tema za istraživanje) Najvjerojatnije bit će to formacija 4-2-3-1. Formacija koja u ovom trenutku najviše odgovara Hrvatskoj, ne samo zbog današnjeg trenda načina igranja nogometa nego zbog protivnika koji protiv jačih reprezentacija igra defenzivno i na kontre, dostupnosti igrača na određenim pozicijama i zbog ozljeda koje ...
Svaka reprezentacija boji se Hrvatske!
Prema igračima koje ima Hrvatska i ugledu kakav stječe u ...
MARIOLJETA | 06/2017

Kada mislim- drhtat ću, imam pravo i to bez prevelikog mudrovanja priznati svima vama (makar ankete ocito govore da mi pobjeđujemo). Dolazi nam ta gostujuća utakmica protiv ice-manova ili bolje reći Islandske nogometne reprezentacije. Nema se što dalje reći,svima je poznato, 6. je mjesec, igrači nam umorni, neki preforsirani zbog klupskih obaveza, reprezentacija tradicionalno loša u ovo doba i to sada moraju igrati baš protiv one protiv koje se ni Nijemci nebi posramili reći da ne žele igrati. Nikome neće biti ugodno u nedjeljnu večer gledati "naše" momke okruženi vulkanima,islandskim herojima i navijačima te tv servisera kako šeće aut-linijom i bulji u prazno istovremeno češkajići svoje mafijaške brkove.

Ipak, kako god dobro ili loše Čačić i Hallgrimsson budu postavili utakmicu, nju će odlučiti 2 elementa koja , a budimo iskreni kada je u pitanju Hrvatska redovito ne idu u prilog- A) volja za igru B) sreća. Zašto baš to? Krenimo redom.

Jedni su svijesni da ih čeka teška utakmica, imaju 2 startera u prvih 11 koji će kasniti s treninzima od kojih je 1 osvojio ligu prvaka i dolazi sit trofeja kao dijete nakon sladoleda.Nema Rakitića kojeg ionako boli ona stvar za svetinju pa na Modrića lijepo pada teret cijele utakmice.

Na suprotnoj strani pak, igrati će jedna kompaktna,agresivna,disciplinirajuća te fizički snažna momčad sa jednostavnim pristupom i ciljom- slomiti hrvatsku na polu kontre i kontre.Njihova volja za utakmicom? Ovo su njihova razmišljanja sumirano; 

1- imamo protiv sebe jakog protivnika koji zbog svoje kvalitete ima veći presing od nas- naša prednost

2- Igramo doma- naša prednost

3- Mi nemamo šta izgubiti ako se otvorimo i napadnemo a oni ne znaju napadati- naša prednost

4- Imali smo lakše klupske obaveze i manje utakmica ucnogama od njih- naša prednost

Nadodajte tu činjenicu da Halgrimsoon svoje momke vodi sa jasnim planom u utakmicu kao team a ne kao pojedince koji igraju u Realu ili Juventusu uzevši u obzir sve gore navedeno , za mene je pobjeda Hrvatske apsolutna senzacija. No pokušati ću dati neke prijedloge kako bih postupio da sam ja AČ.

Kao PRVO - potrebno je ukrasti islandsko glavno oružje a to je polu kontra koje sada postaju izvedljive zbog povratka Perišića u prvih 11.

Kao DRUGO- potrebno je podignuti obrambenu liniju na taman onoliku udaljenost kako bi prisilili islanđane na pogreške prilikom dugih lopti, a onda kroz brzu tranziciju omogućiti Modriću da for loptom pronađe Perišića ili Kovačića jer su oba brza i vole igrati na kontre.

U ove dvije varijante najveći zadatak imao bi Badelj to jest da u pravo vrijeme ocisti opasnost na nasoj polovici

No ove dvije varijante imaju problem to jest da li bi trebali igrati Kovačić ili Brozović , Brozović ili Mandžo , Mandžo ili Kovačić? Ja bih rekao Brozović i Kovačić. Broz je baš u studenom pokazao također da zna igrati na polu kontre , a njegova pozicija kao box to box veznjaka može biti korisna kada mijenja pozicije sa Perišićem ili Kovačićem remeti organizaciju islandske obrane. U tom slučaju , ako je Kalinić po medijima istureni napadač , u ovoj varijanti mjesta u prvih 11 ne bi imao mandzukic. Eeee tu sada dolazim do najvećeg pitanja za čačića. Koja će konkretno biti uloga Mandže? Pomaganje obrani? Može proći ali onda nam je napad oslabljen zbog njegovih mlakih sposobnosti s loptom u nogama. Vršenje pritiska na obranu? Opet može proći ali Island upravo igra na duge lopte i pitanje je kolika će njegova korist biti u svemu tome. Zapravo lada sve sumiram oko Mandzukica za u nedjeljnu vecer, jedino u čemu može biti koristan je pomaganje P(l)ivariću na.lijevoj strani , istoj onoj strani gdje će islanđani slati svoje duge lopte.

Na samom kraju ću još napomenuti da bilo kakva igra na posjed lopte ne prolazi u nedjelju. Pokušali su i Turci pa su primili 2 gola u 10 minuta u lrcom poluvremenu. Dakle na početku utakmice prventsveno bi trebali kroz nekih 15-tak minuta stvoriti jednu ili dvije prilike i pokazati tko je gazda na terenu te pravilno tempirati zamjene u vidu Pašalića ili Santinija kada počne umor. ( Ovo drugo se ne očekuje od našeg tuloglavca) Kada pogledate islandake utakmice zadnjih nekoliko godina, shvatite da nije rijetkost da u kratkom periodu bez problema svima.mogu zabiti2-3 gola jer je to njihov stil igre , njihov blitzkrieg koji ako vam pokuca na vrata,uzima sve bodove ,a Island ne gubi tako lako kod kuće.

A,kakve će savjete i stručne upute datiTV serviser svojim igračima vidjet ćemo. Nadam se da se da zna što radi jer ako ne zna , mogla bi se ponoviti Škotska ljepotica.

U nedjelju drhtim zbog straha, a ne zbog leda
Kada mislim- drhtat ću, imam pravo i to bez prevelikog mudrovanja priznati svima vama (makar ankete ocito govore da mi pobjeđujemo). Dolazi nam ta gostujuća utakmica protiv ice-manova ili bolje reći Islandske nogometne reprezentacije. Nema se što dalje reći,svima je poznato, 6. je mjesec, igrači nam umorni, neki preforsirani zbog klupskih obaveza, reprezentacija tradicionalno loša u ovo doba i to sada moraju igrati baš protiv one protiv koje se ni Nijemci nebi posramili reći da ne žele igrati. Nikome neće biti ugodno u nedjeljnu večer gledati "naše" momke okruženi vulkanima,islandskim herojima i navijačima te tv servisera kako šeće aut-linijom i ...
U nedjelju drhtim zbog straha, a ne zbog leda
Kada mislim- drhtat ću, imam pravo i to bez prevelikog ...

Slažem se: Martin123,

Ne slažem se: draxy, gradim,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.