zatvoreno

Surfin USA; a što kad se vrati Embiid?

  • 20.03.2017.
  • 29
  • 3

Kako puno nas voli neki od američkih sportove, a pogotovo NBA, otvaramo tjednu temu rezerviranu samo za događaje u američkom sportu. Bit će i posebnih tema kada nešto bude od velikog značaja, ali ovo je prilika da pokažete svoje znanje i branite teze vezane uz američki sport.

Mnogo je tema ovaj tjedan; free agency u NFL-u, mini-serija pobjeda Warriorsa, ali i ono što ćemo vidjeti u budućnosti - mogu li Šarić i Embiid imati zajedno visoke brojke?

Stoga, surfin USA...

Kako Šarić igra otkad nema Embiida? vrlo dobro 8.1 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 3, 14, 9, 1
Jesu li Šarić i Embiid kompatibilni igrači? djelomično se slažem 6.0 1, 0, 0, 0, 1, 4, 11, 11, 1, 0, 0
Hoće li Šarićeve brojke pasti kad se vrati Embiid? prije da nego ne, 65% 5.7 0, 0, 0, 0, 5, 10, 6, 6, 2, 0, 0
Hoće li Sixersi sljedeće godine biti playoff ekipa? možda, 50% 5.2 0, 0, 0, 1, 3, 18, 2, 5, 0, 0, 0

Analize (3)

Losovius | 03/2017

Nekoliko zaključak nakon NFL free agencyja:

1. Prvaci, New England Patriotsi 20% su jači nego su bili prošle sezone. Time su postigli nemoguće i nastavljaju prkositi čitavoj logici salary capa i free agencyja.

2. Cleveland Brownsi su na dobrom putu, iako su i oni donijeli nekoliko upitnih odluka.

3. Bengalsi su vjerojatno najveći luzeri, jer su ostali bez dobrog dijela OL-a, što znači da se QB-u Andyju Daltonu ne piše dobro.

4. Bearsi su postali i veće smeće.

5. Jetsi su spremni za 0-16 sezonu...

Sve podrobnije i objašnjeno:

Patsi više neće morati ni varati...
Nekoliko zaključak nakon NFL free agencyja: 1. Prvaci, New England Patriotsi 20% su jači nego su bili prošle sezone. Time su postigli nemoguće i nastavljaju prkositi čitavoj logici salary capa i free agencyja.2. Cleveland Brownsi su na dobrom putu, iako su i oni donijeli nekoliko upitnih odluka. 3. Bengalsi su vjerojatno najveći luzeri, jer su ostali bez dobrog dijela OL-a, što znači da se QB-u Andyju Daltonu ne piše dobro. 4. Bearsi su postali i veće smeće. 5. Jetsi su spremni za 0-16 sezonu...Sve podrobnije i objašnjeno:
Patsi više neće morati ni varati...
Nekoliko zaključak nakon NFL free agencyja: 1. Prvaci, New England ...
Mac316 | 03/2017

Nekoliko točaka treba uzeti u obzir da bi se dobila cijela slika o Šariću i SIxersima.

1. Dario Šarić je rookie, na početku ove sezone je igrao puno lošije nego danas, ali to ne mora biti nužno u korelaciji s tim da ga Embiid guši ili mu uzima prostor nego s tim da mu je jednostavno trebao da se 'ufura' u ritam NBA košarke. Činjenica da mu je za to trebalo manje od pola sezone (dok mnogim rookieima treba i po sezona-dvije) govori nam da je Šarić iznimno prilagodljiv igrač što se od rookiea koji ima iza sebe 5 sezona profesionalne europske košarke i očekuje. 

2. Joel Embiid je od početka ove sezone krenuo kao lokomotiva, uzeo je mladu i neuigranu momčad Sixersa pod svoje i dominirao na oba kraja terena. S obzirom da trener Browne još očito nije poznavao dušu svoje momčadi i da je trebalo vremena da se stvari poslože, prvi dio sezone je taktika Sixersa bila 'guraj sve što možeš Embiidu i makni se s puta'. Šarić u takvoj igri nije imao puno toga za raditi, s Embiidom se još nije 'skužio' dovoljno da može koristiti svoju distributersku ulogu, a nije se niti nametnuo treneru dovoljno da bi Šarić postao onaj preko kojeg sve akcije idu, point forward kako se to kaže. 

3. Embiid se ozlijedio i nije ostalo puno opcija za Sixerse i Brownea. Šarić je nekako inercijom i prirodnom hijerarhijom iskočio kao novi lider, pogotovo nakon trejda Nerlensa Noela koji ionako nije ofenzivni faktor. Play Sixersa T.J. McConell je upotrebljivi igrač velike energije, ali nije organizator tipa CP3, Russ i slični koji će nositi igru i organizirati akcije. McConell će izvršiti akciju koju trener nacerta na ploču, razigrati će suigrače, ali očekivati od njega da bude motor momčadi je (za sada) nerealno. Šarić se tu nametnuo kao prirodniji vođa na terenu, pogotovo sa iskustvom koje je skupio kao lider u europskoj košarci sa Cibonom, ali i sa hrvatskom reprezentacijom. 

4. Povratak Embiida sljedeće sezone ne mora značiti korak natrag za Šarića jer on svoje mjesto u sistemu SIxersa sada ima. Ako išta, povratak Embiida kao sjajnog zakucavača i čovjeka koji uzima visokopostotne šuteve može značiti samo da Šarićev broj asista raste sa odličnim finišerom kao veliki Embiid. Embiid ionako nije igrač koji će uzimati loptu za sebe i gušiti druge igrače, nije to radio niit u dijelu sezone u kojem je bio zdrav, jednostavno je sustav igre Sixersa bio takav da sve lopte idu na njega jer se nitko drugi još nije nametnuo. Distributer i prijetnja iz drugog plana kao ŠArić može samo poslužiti za više otvaranja prostora pod obručima da i Embiid dodatno unaprijedi svoju igru i brojke. 

5. Sixersi će sljedeće sezone imati najviše prostora pod salary capom i za očekivati je da će momčad pokušati uloviti neku veću ribu na free agent tržištu. S obzirom na pokrivenost visokih pozicija, realno je očekivati da će se u grad bratske ljubavi pokušati dovući neki šuter ili organizator igre koji će pružati više od McConella. Ako bi SIxersi ojačali zasad prilično mizernu šutersku liniju, Šarić bi imao više opcija za proigravanja kada navuče obrane, a Embiidu bi se otvorilo puno više prostora pod obručima jer bi se obrane morale širiti i na perimetar. 

6. Najveća prijetnja Šarićevom razvoju u Sixersima je korištenje prostora pod salary capom za dovođenje nekog vrsnijeg playmakera (kojih, istina, neće biti previše na tržištu) koji bi Šarića izgurao iz uloge glavnog organizatora napada. U tom slučaju, Šarić bio delegiran u finišera sa krila za što nema dovoljno dobar šut ili na igrača koji lovi otpatke, za što je vjerojatno fizički preinferioran. Šarić se najugodnije osjeća sa loptom u rukama, kad ima ovlasti organizacije i izbora napada i kada mu suigrači vjeruju. Ubacite u takav život jednog igrača poput Chrisa Paula i Šarićev svijet se okreće na glavu. Embiid bi vjerojatno procvao sa jednim jakim playmakerom jer je igrač koji je rođen za pick and roll igru, sa jakom staturom sposobnom za odlične blokove, hitrinom za izlazak iz blokova i snagom za egzekuciju. Pick and roll bi sa jednim vrsnim playmakerom vjerojatno bio glavno oružje Sixersa, a u takvoj igri Šarićeve kvalitete bi bile puno manje izražene. 

7. Nitko, apsolutno nitko, ne može garantirati da će Embiid moći dugoročno izdržati NBA ritam jer je nakon što nije igrao pune dvije sezone izdržao samo 33 utakmice u ovoj. Puno bolja oklada za Sixerse je iskoristiti cap prostor za tražiti igrače komplementarne Šariću nego Embiidu, pa ako Embiid ozdravi lakše će se kao centar uklopiti u bilo koji sustav igre. 

8. Ukoliko ozdravi i Ben Simmons, treba vidjeti kako će se on uklopiti u igru sa Šarićem makar se radi o dosta drugačijim profilim igrača. ŠArić je igrač koji nema veliku vertikalnu snagu u nogama, ali nadoknađuje sve košarkaškom inteligencijom i vizijom, a Simmons je, barem po amaterskoj karijeri, igrač koji je cijeli čista energija i snaga. Zvuči obečavajuće...

9. Sixersi će imati odlični pick i ove sezone, a mogu uzeti i pick Lakersa ako ovi budu izvan top 3 mjesta na draftu. To znači da bi mogli dobiti još barem jednog kvalitetnog igrača za koristiti odmah jer je ovaj draft, po najavama, iznimno bogat talentom. Ukoliko se zvijezde poslože i u grad dovedu Lonzo Balla, Sixersi sa zdravim Embiidom, Simmonsom, rookijem godine ŠArićem, budućim rookiem godine Ballom i sa pregršt prostora pod salary capom postaju ne samo playoff kandidati nego i konkurencija Clevelandu za Istok. 

9 stvari bitnih za Šarićev život u Sixersima
Nekoliko točaka treba uzeti u obzir da bi se dobila cijela slika o Šariću i SIxersima. 1. Dario Šarić je rookie, na početku ove sezone je igrao puno lošije nego danas, ali to ne mora biti nužno u korelaciji s tim da ga Embiid guši ili mu uzima prostor nego s tim da mu je jednostavno trebao da se 'ufura' u ritam NBA košarke. Činjenica da mu je za to trebalo manje od pola sezone (dok mnogim rookieima treba i po sezona-dvije) govori nam da je Šarić iznimno prilagodljiv igrač što se od rookiea koji ima iza sebe 5 sezona ...
9 stvari bitnih za Šarićev život u Sixersima
Nekoliko točaka treba uzeti u obzir da bi se dobila ...

Respekt: Gogo7, bokivt, RayRay,

Slažem se: NKKOCERIN, Losovius,

Točka 6 mi je zapravo najzanimljivija. To bi volio da se i dodatno objasnilo, iako je zasad to čista spekulacija. - Losovius, 21.3.17. 9:41, 0 0 0
Nekoliko nategnutih prognoza i teza, ali ukratko dosta dobro. Simmons je totalna nepoznanica, može biti u potezu LBJ-Rudy Gay-Adam Morrison, ali siguran sam da njega vide kao budućeg nositelja, a ne Šarića. Koji je potvrdio svoje mjesto pod suncem. - RayRay, 21.3.17. 10:21, 0 0 0
franceski | 03/2017

Zadnjih dana se dosta priča o Dariu Šariću i njegovim brojkama koje su eksplodirale otkako se Embiid ozlijedio. Mogu li njih dvojica zajedno odgovaram u ovom videu...

Šarićeva uloga se promijenila. Zato mogu zajedno!
Zadnjih dana se dosta priča o Dariu Šariću i njegovim brojkama koje su eksplodirale otkako se Embiid ozlijedio. Mogu li njih dvojica zajedno odgovaram u ovom videu...
Šarićeva uloga se promijenila. Zato mogu zajedno!
Zadnjih dana se dosta priča o Dariu Šariću i njegovim ...

Respekt: mrkino, sthagon, Losovius,

Ne slažem se: Lwave,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.