zatvoreno

Surfin USA: što se događa s Cavsima?

  • 30.03.2017.
  • 34
  • 3

Kako puno nas voli neki od američkih sportove, a pogotovo NBA, otvaramo tjednu temu rezerviranu samo za događaje u američkom sportu. Bit će i posebnih tema kada nešto bude od velikog značaja, ali ovo je prilika da pokažete svoje znanje i branite teze vezane uz američki sport.

Mnogo je tema ovaj tjedan; uspon Warriosa bez Duranta, NFL free agency i priprema za draft, ali vjerojatno najvažnija tema se otkriva u činjenici da je Cleveland u jednom trenutku izgubio prvo mjesto Istoka te da ne izgledaju nimalo dominantno.

Stoga i pitanje; što se događa s Cavsima?

Let's surf!

Hoće li Cleveland biti prva momčad Istoka na kraju regularne sezone? prije da nego ne, 65% 5.6 0, 0, 2, 1, 3, 13, 6, 5, 3, 0, 1
Hoće li Cleveland doći do finala u doigravanju? vjerojatno da, 80% 6.6 0, 0, 0, 0, 1, 10, 5, 8, 7, 1, 2
Je li Cleveland upao u krizu igre? djelomično se slažem 6.4 0, 0, 0, 1, 1, 6, 12, 7, 4, 3, 0
Je li igrački pao LeBron James? niti se slažem niti ne slažem 4.6 0, 0, 2, 5, 8, 9, 9, 1, 0, 0, 0

Analize (3)

Mac316 | 04/2017

Nakon sinoćnje pobjede, točnije. nakon gaženja Milwaukee Bucksa, koji su u posljednjih mjesec dana jedna od 'najvrućijih' ekipa lige i čiji trener Kidd je proglašen trenerom mjeseca, Russell Westbrook i OScar Robertson su suvlasnici rekorda od 41 triple double učinak u sezoni. 55 godine je Robertson nedodirljiv sa svojim učinkom za kojeg se vjerovalod a u današnjoj košarci nema načina da bude dostuignut, ali i ovaj podvig je dokaz da nema rekorda koji ne može biti srušen, sve je samo pitanje poklapanja okolnosti i talenta. Westbrook ima još 5 utakmica da postigne još samo jedan triple double i postane apsolutni rekorder, a ujedno mu treba i samo 16 asistencija ukupno da zadrži triple double prosjeke za cijelu sezonu, uspjeh koji je također uspio samo velikom Oscaru (najbliže je došao Jason Kidd u sezoni kada je imao dvoznamenkaste koševe i asistencije, a 8 skokova). S obzirom na intenzitet kojim igra, svesrdnu potporu i pomoć suigrača koju dobiva, kao i formu koja mu je omogućila 7 triple double učinka zaredom, po drugi puta u sezoni, velike su šanse da se rekord zaista dogodi. 

No, možda je trenutak kad su Oscar Robertson i Westbrook poravnati za staviti u perspektivu njihove brojke. One glase:

   Igrač         Sezona       Minute   Skokovi   Asisti   Poeni

Robertson      1961-62      44.3       12.5        11.4    30.8

Westbrook      2016-17      34.8       10.6        10.4    31.9

Iako Westbrook i Robertson dijele fenomenalni rekord, on nikako nije postignutb u istoj ligi igrajući istu igru. Kao što se na prvi pogled vidi, minutaže zvijezda iz Oscarove ere i danas su neusporedive, Robertson je imao deset minuta više na terenu da postigne svoje brojke. Ako prilagodimo brojke oba igrača, njihovi prosjeci na 36 minuta odigranih po susretu bili bi:

                 Minute     Skokovi    Asisti   Poeni

Robertson    36.0         10.1         9.2      25.0

Westbrook    36.0         11.0        10.8     33.0

Druga stvar o kojoj treba svakako voditi računa je dinamika igre koja je u 60-ima bila puno brža. Momčad Cincinnati Royalsa 61/62 za koju je igrao Robertson je bilježila 124.9 posjeda po utakmici dok ovogodišnji Thunder bilježi 98 posjeda po utakmici i kao takvi su debelo u gornjoj polovici lige (8.). Dakle, Oscar je imao 26 posjeda više za nabiti svoje brojke od Russella. Ako prilagodimo statistiku za oba igrača na 100 posjeda po utakmici brojke su sjledeće: 

                  skokovi   asisti   poeni

Robertson      10.8       9.9     26.7

Westbrook     15.0      14.6     44.9

Brojke Russella Westbrooka su impresivne, sviđao se on vama ili ne. Ali, tek  kad se stave u kontekst vremena u kojem igra, potaju zaista 'teške', pokazuju koliko je teško tako nešto napraviti i zašto zapravo nitko do njega nije došao niti blizu. 

Ono što statistika nedvojbeno govori je da je prije 50 i kusur  godina bilo puno lakše doći do asista i skokova. Naime, Thunder ima prosjek od 63 neWestbrookovska šuta po utakmici dok su Royalsi imali čak 85 neRobertsonskih, dakle, Westbrook ima više od 20 šuteva manje da učini svoje asiste dvoznamenkastima. Nadalje, u sezoni 61-62 momčadi su projsečno bilježile 71 skok po utakmici, u sezoni 2016-17 momčadi projsečno bilježe 43 skoka po utakmici. 

Sve ovo nije napisano da bi se diskreditiralo Oscara Robertsona koji je jedan od najvećih igrača svih vremena, pionir i čovjek koji je postavio brojke koje su djelovale nestvarno generacijama košarkaških fanatika. Ovo sve je napisano da bi se stavilo u kontekst koliko je veliki podvig Westbrooka i zašto Robertsonove brojke nitko nikad nije skinuo, zapravo, nitko nije došao niti blizu. Košarka se promijenila, pravila su se promijenila, igra se promijenila, svega je nekako manje. no, koliko god manje bilo, dovoljno je za Russella Westbrooka, alfu i omegu Oklahome koji je, kako je i trebalo biti, pred svojim navijačima, u svojoj dvorani, proslavio veliko postignuće. 

Kad su Taja Gibsona pitali je li osjećao pritisak da zabije asistenciju Westbrooka koja je označila triple double, njegov odgovor je bio nešto u stilu da cijela momčad želi Russellu taj rekord više nego si i on sam ga želi. Trener Donovan je nahvalio Russella kao lidera, ali i napomenuo da iako je on vodeći u svom kategorijma ničega od toga ne bi bilo bez momčadi koja stvara šuteve, pogađa asistencije i čisti prostor za skokove. Trener Milwaukeea i triple double legenda Jason Kidd je javno stao u Westbrookov kamp za MVP nagradu izjavivši da nitko nije za taj trofej više radio i nitko ne nosi svoju momčad kao što on nosi. Dvorana je skandirala MVP! MVP! MVP! jače i glasnije nego kad su zaista i imali MVPa u svojim redovima. Russ Westbrook je izjavio da je postigao više nego što je klinac koji odrasta u siromaštvu geta Los Angelesa mogao i sanjati. Vjerojatno je i on sam čitao o rekordu Oscara Robertsona i mislio da to nitko nikad ne može srušiti. Kako je samo bio u krivu...

Dva igrača za povijest, 55 godina razdvojeni
Nakon sinoćnje pobjede, točnije. nakon gaženja Milwaukee Bucksa, koji su u posljednjih mjesec dana jedna od 'najvrućijih' ekipa lige i čiji trener Kidd je proglašen trenerom mjeseca, Russell Westbrook i OScar Robertson su suvlasnici rekorda od 41 triple double učinak u sezoni. 55 godine je Robertson nedodirljiv sa svojim učinkom za kojeg se vjerovalod a u današnjoj košarci nema načina da bude dostuignut, ali i ovaj podvig je dokaz da nema rekorda koji ne može biti srušen, sve je samo pitanje poklapanja okolnosti i talenta. Westbrook ima još 5 utakmica da postigne još samo jedan triple double i postane apsolutni ...
Dva igrača za povijest, 55 godina razdvojeni
Nakon sinoćnje pobjede, točnije. nakon gaženja Milwaukee Bucksa, koji su ...

Respekt: Shankly96, sthagon, Kanransha, Losovius,

Slažem se: Kanransha,

Pustio sam suzu! - baiso, 5.4.17. 18:48, 0 0 0
Odrasli čovjek sjedi pred kompom u gaćama i plače... - Mac316, 5.4.17. 19:14, 1 0 0
Samo sam pustio suzu, plakanje je rezervirano za slučaj da Russ ne osvoji titulu MVP-a - baiso, 6.4.17. 17:54, 0 0 0
Mac316 | 04/2017

Košarkaške sile zla, u svojim stalnim pokušajima stvaranja afera i omalovažanja ono malo heroja i vitezova dobra koji su još ostali u košarci, pustile su u javnost video kojim pokušavaju dokazati da igrači OKC Thundera puštaju Westbrooka da pokuplja skokove samo da bi napumpao svoje brojke da triple double-a. Nemate to pravo, nemate pravo pljuvati na postignuća igračke verzije John McClanea, Ramba, Rockya ili Generala. 

Što video pokazuje? Pokazuje Russa Westbrooka kako igra košarku 'na najjače'. Ide na svaki skok neovisno o tome je li gužva igrača ili skaču samo on i Adams. Također, pokazuje Adamsa kako se u nekoliko navrata makne s puta i prepušta skok. Što nam to govori? Osim činjenice da Adams poznaje Westbrooka dovoljno da zna ad je pametnije maknuti se s puta dok je on u game mode-u jer kad je takav, ne raspoznaje protivnika od suigrača, pokazuje i ogromni respekt koji suigrači osjećaju prema Brodieu, čovjeku koji ih vodi u playoff, tamo gdje nikad, apsolutn nikad ne bi bili bez njegovog herojstva na terenu ove sezone. Jer, to je ono što prava momčad radi, paze jedni na druge, Russ vodi svoje suigrače do pobjeda i playoffa, zauzvrat, oni rade sve što treba da mu posao olakšaju, a uz to i da mu pomognupostići povijesni rekord. Ne treba olako shvaćati triple double prosjek u sezoni ili lov na 41 triple double, radi se o rekordima koji nisu niti približno taknuti 50 godina, na kojima se nakupila prašina vremena i koji su trebali biti vječni. Izgledi su odlični da se nikad, nikad više neće ponoviti ovakva sezona jer moderna košarka takve stvari jednostavno ne dopušta. Igrali su prije Russa veći igrači od njega, poput Jordana, Kobea, Lebrona, Magica, Birda, ali nitko nikad nije došao n blizu, nikome se nisu poklopile savršene okolnosti da ugrozi rekord koji je trebao biti za sva vremena. Iz Adamsove perspektive, što je nekoliko prepuštenih skokova naspram šanse da pomogne svom vođi i generalu da ispiše povijest?

Nije da OKC dobiva ili gubi utakmice zbog tih nekoliko skokova. OKC pobjeđuje, u pravilu, kad Russ ima triple double, zapravo, u 4 od 5 puta kad se to dogodi, OKC ide s terena s pobjedom. S te strane, smisleno je i jedino normalno da i Russ i suigrači naprave sve što je moguće da se uvjeti za pobjedu ispune. Jer, budimo realni, OKC kakav je, nema nikakve šanse za pobjedu drugim kanalima. OLadipo, Roberson i Gibson ne mogu pobijediti nikoga ako Russa maknemo iz jednažbe, OKC ne može odigrati ništa ako Russ ne igra. Nije to Houston pa da ima u momčadi nekoliko izvrsnih šutera koji će strpati tricu dodao im Harden ili Beverly, nije to Cleveland gdje će uvijek barem jednom od trojice All stara ići, sigurno nije ni GSW gdje postoji još jedan više top igrač lige koji može potegnuti, a gdje, osim tih zvijezda, postoje i izgrađeni sustavi igre koji nalažu točno kako se igra, igrao na terenu 1. ili 12. igrač. OKC nema ništa od toga, oni su Pokret Otpora dok su bili najslabiji, imaju samo Luke Skywalkera koji može za njih obaviti posao, ako ne može on, na koji god način to napravio, ne može nitko i Imperija će ih jednostavno pregaziti. No, dok Brodie maše svojim svjetlosnim mačem, OKC je živa i bori se. 

Poanta košarke, i sporta uopće, je pobijediti. OKC to radi u okvirima svojih mogućnosti. Hoće li biti prvaci? Neće. No, prema gotovo svim NBA analitičarima, nitko ne želi igrati sa OKCom u playoffu, a netko će morati. Nitko to ne želi jer su sigurni da ih čeka 5, 6 ili 7 utakmica čistog terora koji Brodie provodi nad protivničkim braničima. Čeka ih po 48 minuta lavovske obrane koju provode četvorica role playera i jedan nadnaravni superstar koji će u baš svakoj akciji tražiti rješenja da vam nanese štetu. OKC nije nikakva supermomčad, ali su nezgodan protivnik s kojim nitko ne želi igrati. To je napravio Russell Westbrook, srušio on rekord Big Oa ili ne. Westbrook je napravio da se samo nekoliko mjeseci nakon velike izdaje, nitko ne sjeća Kevina Duranta koji je podvio rep i pobjegao nego cijela franšiza i grad žive u sreći praćenja njihove underdog ekipe koja sigurno maršira u playoff, a ujedno i praćenjem novog šerifa u gradu u lovu na rekorde koji će OKlahomu barem na neki način upisati u vječnosti. Moglo je biti drugačije, trebalo je biti drugačije, OKC je trebala biti dinastija 21. stoljeća sa Durantom, Hardenom i Russom te pregrštom naslova koje će dovesti u grad, ali realnost je izabrala drugačije. Danas sve što Oklahoma ima je Westbrook i njegovi triple double učinci koji u većini slučajeva vode klub do pobjede, daleko je to od svega što je moglo biti, ali je zadnje što OKC Thunderu ostaje, a pitanje je koliko dugo će i to imati. 

Bottom line je ovo, Oklahoma radi sve što može da dotegli Westbrooka do rekorda. No, to ne čini zbog egoizma jednog čovjeka koji je zaljubljen u sliku o sebi nego zbog zajedničke želje za pobjeđivanjem što je jedino moguće baš takvim učincima te iz velikog respekta prema Robinu koji je preuzeo Batmanov plašt i postao bolji Batman nego je ovaj izvorni ikad bio. Hoćete definiciju prave momčadi? To je upravo Oklahoma, momčad jasno definirane hijerarhije, u kojoj svatko zna svoju ulogu i poštuje ju, a što vodi do maksimalnog rezultata kojeg mogu potići. Niti bi OKC ikoga pobijedio da Oladipo i Adams preuzmu uloge glavnih strijelaca niti bi pobjeđivali da Russ prestane igrati hero ball i postane razvodnjena verzija samog sebe koja se srami prevelikog broja šuta samo da bi kritičari bili zadovoljni. Jedan letimični pogled na ljestvicu govori da misija uspijeva, a ako MVP trofej završi tamo gdje pripada, sezona koju OKC igra će biti uspješna, možda i po postignutome u odnosu na resurse na raspolaganju i najuspješnija u kratkoj povijesti kluba od kada je preseljen u američku midwest zabit. A to će postići, između ostalog, baš zato jer se Adams miče s puta Westbrooku za skok, a ne usprkos tome. 

Brodie radi ono što Brodie mora raditi
Košarkaške sile zla, u svojim stalnim pokušajima stvaranja afera i omalovažanja ono malo heroja i vitezova dobra koji su još ostali u košarci, pustile su u javnost video kojim pokušavaju dokazati da igrači OKC Thundera puštaju Westbrooka da pokuplja skokove samo da bi napumpao svoje brojke da triple double-a. Nemate to pravo, nemate pravo pljuvati na postignuća igračke verzije John McClanea, Ramba, Rockya ili Generala. Što video pokazuje? Pokazuje Russa Westbrooka kako igra košarku 'na najjače'. Ide na svaki skok neovisno o tome je li gužva igrača ili skaču samo on i Adams. Također, pokazuje Adamsa kako se u nekoliko ...
Brodie radi ono što Brodie mora raditi
Košarkaške sile zla, u svojim stalnim pokušajima stvaranja afera i ...

Respekt: AnakinRi, Puvlin, Wizard,

Slažem se: Losovius, Wizard,

Ne slažem se: AnakinRi, baiso, TheBeard, JoHayes13, Lwave,

i da,najbitniji dio videa......"contested shot" - 2 šuta po utakmici....2 šuta !!!!! Nije on nikakav lav,lavovi su ostala četvorica jer uspjevaju nekako pokriti pet suparničkih igrača dok ovaj čeka skok,suparnička akcija ga ne zanima baš previše - AnakinRi, 3.4.17. 20:31, 0 0 0
https://www.youtube.com/watch?v=IGFRcVEBtnY eto.....njegov tripple double ,ja ne znam kako ga tamo netko još našamarao nije - AnakinRi, 3.4.17. 20:44, 0 0 0
i još nešto,što mi se nije dalo spominjati u sveopčoj pljuvačini po Durantu."2016 playoff",zadnje 3 utakmice Russ ima šut 11/28 , 10/27 i 7/21..."I'm not going to continue to play with the guy that NEEDS to shoot almost 30 times in game,and jacking.. - AnakinRi, 3.4.17. 21:30, 0 0 0
..off with more threes in last two minutes,adn I'm the best shooter behind Nowitzcki and Curry in the league and can't get the ball !!! " - Kevin Durant - AnakinRi, 3.4.17. 21:32, 0 0 0
I sad je on nekakav mesija ? Pa sa njime nitko živ neće da igra,znači svi su idioti samo je on neshvačena veličina..... - AnakinRi, 3.4.17. 21:33, 0 0 0
Mac316 | 03/2017

Klasici... Kako ih jednostavno volimo. Tko ne voli po stoti puta pogledati Umri muški samo zato jer je na TVu, odigrati partiju Super Maria ili po tko zna koji puta osvojiti Ligu Prvaka sa Leeds Unitedom na Football manageru? Ako postoje takvi ljudi, to nisu ljudi s kojima se želite družiti jer jednostavno ne znaju cijeniti finije stvari u životu. 

San Antonio SPursi su klasik NBA lige. Franšiza koja u jednom simbolizira i izvrsnost i nostalgiju. Izvrsnost jer su preko 20 godina prisutni u borbi za vrh lige, sa zaista rijetkim podbačajima ili turbulencijama, a nostalgiju jer su u svo to vrijeme uspjeli ostati vjerni sebi, dok je ostatak lige podivljao u stvaranju supermomčadi i trenerskim pretumbacijama, Spursi su ostali mirni i staloženi pod svojim dobrim, starim Gregg Popovichem i sa jezgrom igrača koje zna svaki površni pratitelj košarke. Naravno, s godinama se stvari mijenjaju, umjesto Duncana tu je sad Kawhi Leonard kao nova zvijezda, vrijeme čini svoje, ali duh momčadi, filozofija igre i dojam da se uspjeh gradi na timskoj košarci, a ne pojedinačnim iskakanjima je i dalje tu. Razumijete, klasik...

San Antonio Spursi ulaze u finiš regularne sezone kao drugoplasirana momčad Zapada, sa samo nezaustavljivim Warriorsima ispred sebe. Također, ulaze u playoff kao najbolja obrambena momčad lige, sa nevjerojatno razrađenim i uigranim sistemom igre koji omogućava i role playerima s klupe da imaju ogroman doprinos na igur i rezultat. U Kawhiju Leonardu imaju legitimnog kandidata za MVP kojeg samo samozatajna narav i nadnaravne sezone Westbrooka i Hardena udaljavaju od uspinjanja na apsolutni pojedinačni tron lige. U Aldridge imaju ne samo savršenog igrača br. 2 momčadi, nego i igrača koji više nego dobro pokriva sve rupe koje su nastale odlaskom 'sidra' momčadi Duncana prošlog ljeta. Tu su i Manu Ginnobili, Pau Gasol, David Lee, Danny Green, Patty Mills, iskusni veterani sa puno utakmica u nogama i košarkaškom inteligencijom koja Spursima znači puno više od godina ili fizikalija igrača. 

Tu je i Tony Parker. Klasik unutar klasika. Ako su Spursi Umri muški kojeg gledamo po stoti put, Tony Parker je uzrečica 'Yippie ki yay, motherfucker' koju asociramo uz taj film, nešto što je nezamislivo jedno bez drugoga. No, dok film može biti prikazivan i sto godina i ne ostariti, košarkaš nema taj luksuz, Tony Parker je ostario. Ne samo ostario, nego i postao jedini realni teret koji SPursi imaju na ulasku u playoff. U sezoni u kojoj Spursi idu visoko, Parker pada jako nisko. Brojke su mu spale na 10 koševa i 4 asista u prosjeku, ali to nije niti najgore. Nema više onoga u čemu je Parker briljirao, navlačenju faula i otvaranju parketa za suigrače, Parker je danas samo sjena igrača koji je prodirao pod koš, za korak ostavljao čuvare i imao izbora kako završavati akcije. PER rating mu je pao ispod prosjeka lige na ispod 13 prvi puta od rookie sezone, a najgore od svega, SPursi su čak 3,5 poena po 100 posjeda lopte bolji kad Parker nije na parketu. 

Tony Parker je danas 39. playmaker lige po valorizaciji i negativan po učinku na 100 posjeda lopte i u napadu i u obrani. San Antonio Spurse čeka težak put na Zapadu gdje je realno da imaju okršaje protiv Memphisa ili Oklahome u prvom krugu, Houstona ili možda Oklahome u drugom i Warriorsa u finalu. To znači igranje Parkera protiv Conleya ili Westbrooka, pa Hardena ili Westbrooka, pa protiv Currya. Parker ničim ne odaje dojam da je igrač koji ima bilo kakve adute imalo kontrolirati te igrače, ponajbolje u ligi. Kawhi Leonard može puno, ali čuvati vrh reketa, point, i pokrivati Parkera teško, ipak se radi o igraču koji je dizajniran za kontroliranje scorera sa krila ili šutera, eventualno i jačih igrača u reketu. 

Tony Parker igra 25 minuta u prosjeku ove sezone, što je najmanje u karijeri, ali nije bitno manje od 27 i 28 minuta koliko je imao u prošle dvije sezone što pokazuje da Gregg Popovich baš i nema puno prostora na bekovskom planu jer bi Pop sigurno više odmarao igrače kojima misli da treba predaha. Dok Spursi žive od svojih visokih igrača, Leonarda, Aldridgea, Gasola, pa i Davida Leea, ne može se sakriti činjenica da bekovi jednostavno ne daju ono što bi trebali. Danny Green nikad nije evoluirao iz Three and D šutera u raznovrsno napadačko oružje, Ginobili u glavi zna sve o košarci ali tijelo više ne može to znanje pratiti, a Patty Mills je nedokazan u bitnijim rolama. U playoff rasporedu gdje prijeti toliko toga baš sa vanjskih pozicija, Spursi se u tom segmentu doimaju potkapacitirani. 

Gregg Popovich će u jednom trenutku playoffa biti stavljen pred dilemu, da li vjerovati igraču koji ti je kao 'sin' i s kojim si ostvario gotovo sve usjehe karijere ili poslušati razum i igrati na sigurnije opcije. Nigdje ne piše da Tony Parker nema u sebi nekakav Rocky Balboa style povratak, da ne može odigrati jedan playoff kao u zlatnim danima, ali vjerojatnost toga je mala, a rizik propasti veliki. Patty Mills se danas čini po svemu bolja opcija od Parkera, a niti on ne garantira velike stvari. Gregg Poppovich, za sve dobro što sa Spursma radi, je, dojam je, 'zaspao' kad se tiče Parkera, jednostavno je krivo procijenio dramatičnost njegovog igračkog pada i vjeorvao da u sebi ima još jednu lidersku sezonu. Možda je to i razumljivo, na koncu, iskustvo sa Duncanom u veteranskim godinama je bilo više nego pozitivno, ali centar je centar, a bek je bek, Duncan je svoje mogao odigrati i sa slabijim footworkom i smanjenom brzinom, Parker to ne može, pogotovo ne protiv najboljih igrača, na njegovoj poziciji, današnjice. 

Sve contendere za naslov muči nešto, Cavse i Warriorse ozljede, Boston manjak visine i skoka, Toronto šut za 3, Houston obrana, ali samo San Antonio Spursi mogu sve svoje razloge za brigu sažeti u ime i prezime samo jednog igrača, Tony Parkera. Sa Parkerom od prije samo dvije sezone, ovi Spursi bi bili legitimni favorit uz bok GSWa, ali sa glavnim organizatorom koji je debelo ispod prosjeka startnog playa playoff momčadi, Spursi imaju veliki hendikep. Klasik će uvijek ostati klasik koliko god ga vrijeme pregazilo, ali s vremenom je neminovno da dođu noviji, zanimljiviji filmovi, novije, dinamičnije video igre koje će taj klasik zamijeniti. Jednog dana ćemo pogledati akcije Tony Parkera sa istom radošću kao što pogledamo Brucea Willisa u potkošulji, ali teško da će bilo koja od tih akcija biti iz sezone 2016-2017. 

Najveća slabost Spursa ima ime i prezime - Tony Parker
Klasici... Kako ih jednostavno volimo. Tko ne voli po stoti puta pogledati Umri muški samo zato jer je na TVu, odigrati partiju Super Maria ili po tko zna koji puta osvojiti Ligu Prvaka sa Leeds Unitedom na Football manageru? Ako postoje takvi ljudi, to nisu ljudi s kojima se želite družiti jer jednostavno ne znaju cijeniti finije stvari u životu. San Antonio SPursi su klasik NBA lige. Franšiza koja u jednom simbolizira i izvrsnost i nostalgiju. Izvrsnost jer su preko 20 godina prisutni u borbi za vrh lige, sa zaista rijetkim podbačajima ili turbulencijama, a nostalgiju jer su u svo ...
Najveća slabost Spursa ima ime i prezime - Tony Parker
Klasici... Kako ih jednostavno volimo. Tko ne voli po stoti ...
Potpisujem svaku rijec! - lucas2, 30.3.17. 13:34, 0 0 0
Brutalno dobra analiza. Uopće nisam percipirao Parkera kao takav problem, sve do jučer... - Losovius, 30.3.17. 14:03, 0 0 0
Spursi su redovito bolji s Millsom na parketu, a koliko god on bio limitiran igrač ima više šanse riješiti utakmicu od Parkera. Naravno,ako ga posere trica u jednoj tekmi, što je malo ali i dalje bolje od ničega. Inače, odlična analiza, sve na mjestu - RayRay, 30.3.17. 14:11, 0 0 0
sve točno od a-ž,međutim,mislim da su Spursi i Parker jedini klub u cijelom NBA-u koji je to u stanju rješiti,pa makar Parker imao i 16 min. u play-offu. Jedina momčad u ligi koja nije taoc najvće zvijezde ( ne računam GSW i Cavse ) - AnakinRi, 1.4.17. 22:20, 0 0 0
Spursima bi pristojno legao i bek tipa E.Payton ili Beverley jer nije Leonard samozatajan kako si rekao,cijela ekipa je samozatajna,što je dokaz inteligencije a ne prepotentnosti i bahatosti - AnakinRi, 1.4.17. 22:25, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.