zatvoreno

Tribina Hipoteza...

  • 16.06.2017.
  • 22
  • 2

Tribina hipoteza, tema o stvarima koje nemaju posebnu temu... Poput Europskog U21 prvenstva ili Kupa konfederacija...

Iznesite neku tezu i branite je!

Koliko ćete pratiti Euro U21? djelomično malo, 40% 4.0 2, 2, 4, 2, 3, 3, 2, 0, 2, 2, 0
Koliko ćete pratiti Kup Konfederacija? umjereno, 50% 5.4 0, 1, 1, 2, 2, 6, 5, 2, 0, 2, 1
Ocijenimo kadar ekipa na Kupu Konfederacija:
Nogometna reprezentacija Rusije - razina reprezentacije povremeni sudionik SP-a 6.3 0, 0, 0, 0, 0, 2, 12, 8, 0, 0, 0
Nogometna reprezentacija Novog Zelanda - razina reprezentacije prosjek kvalifikacija za SP 4.4 0, 0, 2, 3, 5, 10, 1, 1, 0, 0, 0
Nogometna reprezentacija Portugala - razina reprezentacije druga faza svjetskog prvenstva 8.0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 4, 15, 2, 1
Nogometna reprezentacija Meksika - razina reprezentacije prosjek svjetskog prvenstva 7.0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 19, 2, 0, 0
Nogometna reprezentacija Čilea - razina reprezentacije druga faza svjetskog prvenstva 7.6 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 9, 13, 0, 0
Nogometna reprezentacija Kameruna - razina reprezentacije prosjek svjetskog prvenstva 6.5 0, 0, 0, 0, 0, 2, 8, 10, 2, 0, 0
Nogometna reprezentacija Njemačke - razina reprezentacije favorit svjetskog prvenstva 8.8 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 2, 18, 1
Nogometna reprezentacija Australije - razina reprezentacije povremeni sudionik SP-a 5.9 0, 0, 0, 0, 2, 5, 9, 6, 0, 0, 0

Analize (2)

tomy97 | 06/2017

Danas je u dvorani Vatroslava Lisinskog ždrijeb grupa nadolazećeg EP u Hrvatskoj! Među nama kao domaćinima, na ždrijebu su svoje grupe čekale velesile kao što su Francuska, Španjolska, Danska, Njemačka...

'Kauboji' kao domaćini su postavljeni u grupu A, zajedno s susjednom Srbijom, te Švedskom i Islandom. U grupi B su Francuska, Norveška, Bjelorusija i Austrija. Grupu C čine branitelj naslova sa zadnjeg EP-a Njemačka, te tri reprezentacije iz regije - Crna Gora, Slovenija i Makedonija. Posljednju grupu, možda i najjaču, tzv. grupu 'smrti' čine europski viceprvak Španjolska, moćna Danska, Češka te susjedna Mađarska!

Hajmo malo analizirati grupe i da vidimo što nas očekuje tijekom siječnja 2018.

Grupa A:

Hrvatska: Domaćini i jedni od glavnih favorita na ovom prvenstvu. Povratkom starog lisca Line Červara na klupu 'kauboja', vratila se i želja i mogućnost da se osvoji ta jedina zasad neosvojena medalja, pritom bi bilo još 'slađe' ako bi to bilo na domaćem terenu!

U našem sastavu ima nekolicina izvrsnih igrača, svjetske klase kao što su: Duvnjak, Štrlek, Čupić, Cindrić te mnogi drugi. 

Srbija: Susjedi dolaze na prvenstvo kao drugoplasirani u kvalifikacijskoj grupi 2, s dodatnim nabojem i bit će zanimljivo gledati ovu utakmicu. Susjedi imaju par solidnih igrača kao što su Rnić, Vujin, Nenadić, Nikčević te osvajači Lige Prvaka Milić, Abutović i Marsenić.

Od zapaženih uspjeha ove reprezentacije možemo istaknuti srebro sa EP-a 2012 kada su bili domaćini!

Švedska: Reprezentacija koja se lagano, ali sigurno vraća na najveću europsku i svjetsku scenu što se tiče rukometa. Nakon uspješnog perioda od 1990. do 2002. godine gdje su bili 'nepobjedivi' uzeli su čak 4 od 5 mogućih Eura, te 2 SP-a.

Ovu ekipu čine igrači kao što su Andreas i Lukas Nilsson, Ekberg, Nielsen i mnogi drugi vrlo mladi igrači!

Island: Vikinzi na EP su se kvalificirali kao najbolja trećeplasirana ekipa iz kvalifikacija! Od važnijih igrača se mogu istaknuti Palmarsson, Sigurdsson te neke mlade nade u usponu kao što su Magnusson, Arnarsson i ekipica!

Trenutno najveći uspjeh im je bronca iz Austrije 2010.

Rasplet grupe: 1. Hrvatska, 2. Švedska, 3. Srbija, 4. Island

Grupa B:

Francuska: O ovoj reprezentaciji nije potrebno trošiti riječi, jedna od najdominantnijih reprezentacija ovog sporta. Predvođeni jednim od najboljih igrača ikada Nikolom Karabatićem te iskusnim igračima kao što su Abalo, Guigou, Porte i mladićima kao Remili, Mem, Fabregas i N'guessan su spremni napasti trofej, te nakon kiksa u Poljskoj, uzeti trofej.

Za ovaj turnir su otpali 'legende' Omeyer i Narcisse koji odlaze u  više nego zasluženu mirovinu!

Bjelorusija: Jedan od 'autsajdera' ovog prvenstva su upravo Bjelorusi. Tim sastavljen ponajviše od igrača iz Meshkova te SKA iz Minska. Jedno od zvučnijih imena ovog sastava je mlađi brat Rutenka. U kvalifikacijama su završili kao prvi u grupi ispred Srbije, Rumunjske te Poljske!

Norveška: Reprezentacija koja igra skandinavskim stilom s puno čvrstoće pikira prvo mjesto na ovom prvenstvu. Na zadnja 2-3 natjecanja su se jako trgnuli i priključili 'eliti'. Najveća zvijezda ovog tima je Sagosen, mladić koji ima velike apetite za budućnost. Pored njega tu su još Lie Hansen, Tonnesen, Myrhol te drugi aduti koji su spremni na sve!

Norveška od većih uspjeha može istaknuti srebro s zadnjeg SP, te 4. mjesto na prošlom EP!

Austrija: Također jedna od reprezentacija koja nema čemu da se nada na ovome prvenstvu. Predvođeni 38. godišnjim Szilgyiem dolaze na ovaj turnir.

Rasplet grupe: 1.Francuska, 2. Norveška, 3. Austrija, 4. Bjelorusija

Grupa C:

Njemačka: Branitelj naslova i jedan od glavnih favorita na ovo prvenstvo stižu sa vrlo, vrlo jakom momčadi predvođenom vratarom Wolffom i igračima kao što su Gensheimer, Glandorf, Groecki te ostali. Igraju finu igru kojom mogu dobiti svakog.

Makedonija: Zemlja aktualnih prvaka Europe, Vardara. Predvođena najboljim strijelcem u povijesti Lazarovim te igračima kao što su Stoilov, Manaskov, Taleski i vratar Ristovski mogu da se nadaju prolasku u drugi krug prvenstva.

Trenutno nemaju nikakav ekipni uspjeh, ali Lazarov često bude najbolji strijelac završnih turnira!

Crna Gora: Južni susjedi su došli na ovo prvenstvo kao drugoplasirani u grupi 6. Prvo ime ovog tima je zasigurno Borozan, igrač Vardara. Ako imaju dan, mogu pomrsiti račune protivnicima.

Slovenija: Naši sjeverni susjedi predvođeni Veselinom Vujovićem dolaze nadahnuti nakon bronce sa zadnjeg SP koju su uzeli baš protiv nas, domaćina. U ovoj reprezentaciji možemo izdvojiti igrače kao što su: Marguč, Dolenec, Mačkovšek i Miklavčič. Zasigurno prolaze u drugi krug natjecanja te mislim da im je to plafon na ovom natjecanju!

Rasplet grupe: 1. Njemačka, 2. Slovenija, 3. Makedonija, 4. Crna Gora

Grupa D:

Španjolska: Također jedan od glavnih aktera za naslov. U ekipi Ribere igraju stari lisci Tomas, Entrerrios, Morros, Aguinagalde s mladim igračima kao što su Dujshebaev, Balaguer, Costoya i ostali.

Jedna su od uspješnijih reprezentacija starog kontinenta bez osvojenog EP kojeg planiraju uzeti ove godine kao i prethodnih drugih godina gdje su često završavali 2. ili 3.

Danska: Ekipa Mikkela Hansena i iskusnih zvijeri koje će pokušati napasti vrh europe. Aktualni olimpijski pobjednici uz kapetana Hansena tu imaju igrače iz PSG, Kiela i dr. kao što su Landin, Mollgaard, Toft Hansen, Eggert, Lindberg, Noddesbo i ostali.

Od važnijih prvenstava za ovaj tim valja istaknuti 2008. i 2012. gdje su postali prvaci te 2014. gdje su završili kao 2.

Češka: Ako možemo reprezentaciju dati individualcu kao OKC Westbrooku, onda bi to ovdje bio Filip Jicha. Česi su se na ovaj turnir kvalificirali kao drugi, odmah iza Makedonaca. U ovoj grupi nemaju što da traže, jer ova grupa smrti im samo može nanijeti rekordne poraze!

Mađarska: Također još jedan od susjeda koji imaju solidan roster te mogu napraviti pravu pomutnju u grupnoj fazi.  Najbolji igrač ovog tima je legendarni Nagy kojem pripomažu igrači kao što su Balogh, Lekai, Czaszar, Zubai, Harsanyi i ostali.

Od većih uspjeha Mađarske, dalo bi se istaknuti bronca s OI 2012.

Rasplet grupe: 1. Danska, 2. Španjolska, 3. Mađarska, 4. Češka

Sada nam ostaje da pričekamo, jer sprema se loodnica! :D

Rukometno europsko prvenstvo 2018. - u Hrvatskoj!
Danas je u dvorani Vatroslava Lisinskog ždrijeb grupa nadolazećeg EP u Hrvatskoj! Među nama kao domaćinima, na ždrijebu su svoje grupe čekale velesile kao što su Francuska, Španjolska, Danska, Njemačka... 'Kauboji' kao domaćini su postavljeni u grupu A, zajedno s susjednom Srbijom, te Švedskom i Islandom. U grupi B su Francuska, Norveška, Bjelorusija i Austrija. Grupu C čine branitelj naslova sa zadnjeg EP-a Njemačka, te tri reprezentacije iz regije - Crna Gora, Slovenija i Makedonija. Posljednju grupu, možda i najjaču, tzv. grupu 'smrti' čine europski viceprvak Španjolska, moćna Danska, Češka te susjedna Mađarska! Hajmo malo analizirati grupe i da vidimo ...
Rukometno europsko prvenstvo 2018. - u Hrvatskoj!
Danas je u dvorani Vatroslava Lisinskog ždrijeb grupa nadolazećeg EP ...

Respekt: MARIOLJETA, DDR16, sthagon,

johnny08 | 06/2017

Vijest koja je eksplodirala Italijom poput bombe je svakako razlaz najtalentiranijeg mladog golmana svijeta Gianluigija Donnarumme i kluba koji mu je omogućio planetarnu slavu Milana. Donnarumma i njegov zloglasni agent Mino Raiola su odbili ponudu novog, petogodišnjeg ugovora prema kojem bi tinejdžer sa sadašnjih 160 tisuća eura po sezoni dobivao čak 5 milijuna, što je cifra koja premašuje i godišnju zaradu velikog Buffona.

Raiola je znao ishod sastanka, a Donnarumma nije prvi put izigrao dogovor

Navodno je sastanak između Raiole i Milanovih novih operativaca Fassonea i Mirabellija trajao oko pet minuta, budući da je Raiola bio bijesan zbog toga što je Mirabelli nazvao Donnarummu i pristupio mu bez njegova znanja. Po različitim izvorima priča se kako je novac bio najmanji problem, no Raiola je htio uvesti klauzulu da ako Milan sljedeće sezone ne izbori Ligu prvaka, njegov agent može otići za iznos manji od njegove sadašnje vrijednosti. Fassone i Mirabelli naravno nisu pristali na takav deal što je značilo da je priča s Donnarummom u Milanu završena. Naravno da je odluka o nepotpisivanju s klubom koji je stvorio mladog golmana teško sjela Milanistima, tim više što je sam vratar nekoliko puta naglašavao kako proživljava snove u dresu kluba za kojeg je oduvijek navijao i kako mu je želja kupiti veliku kuću u Milanu gdje bi bila njegova cijela obitelj. Nadalje, odluka je neočekivana i zbog činjenice kako je ponuda Milana bila konkretna i naglašavala je važnost mladog vratara za projekt novog Milana. Ipak, odbijanje ugovora je bacilo svjetlo i na prošlost mladića pri samom dolasku u Milan. Naime, Donnarumma je sličnu stvar već izveo jednom, kada je pri prelasku u Milan 2013. godine iz akademije Napolija izigrao Inter, s kojim je već imao potpisan ugovor. Tada su Donnarummini roditelji u 24 sata promijenili odluku i njihov mezimac je završio u Milanu što se, spletom okolnosti, ispostavilo kao fenomenalna odluka za njegovu karijeru. Isti ti roditelji su u konačnici i odabrali Mina Raiolu za agenta, a kada birate Raiolu u praksi znate što dobivate.

Raiola ne vjeruje Kinezima

Glavni spor između Milana i Raiole proizlazi iz činjenice kako novi kineski vlasnici nisu uspjeli uvjeriti Raiolu da su ozbiljni ljudi koji projekt Milana mogu podići na visoke razine. Peripetije oko preuzimanja kluba, nedostatak financijskih sredstava, pozajmica od američkog fonda naravno da nisu pomogli, a kamenog Raiolu nije uvjerio ni vrhunski odrađen prijelazni rok u kojem je Milan za razumne novce doveo četiri vrlo dobra igrača koji bez ikakve dvojbe odmah mogu uskočiti u prvu ekipu (Conti i Biglija su na vratima kluba). No, nije Raiola jedini kojeg Kinezi nisu uspjeli uvjeriti. Paolu Maldiniju su novi vlasnici ponudili visoko mjesto u klupskoj hijerarhiji što je on odbio uz objašnjenje kako nije uvjeren u to što Kinezi žele napraviti s klubom. Ista priča se dogodila s Costacurtom, a jedini koji su prihvatili biti dio novog Milana su Gattuso i Abbiati, od kojih je jedan prihvaćao sve moguće ponude kako bi postao trener (Sion, grčki OFI), a drugi niti nema kapacitete za biti nešto više od vjernog klupskog vojnika. Bilo kako bilo indikativno je kako ne postoji pretjerano povjerenje naspram novih kineskih vlasnika, kojima tek predstoji dokazati se u vođenju talijanskog velikana.

Donnarumma zaradio izgon iz vlastite zemlje

Ipak, ostajem pri mišljenju kako odlaskom iz Milana Donnarumma gubi taj balon zaštite koji su oko njega stvorili mediji i navijači. U niti jednom trenutku se mladiću nije spočitavalo za greške kojih je bilo nauštrb nesvakidašnjeg talenta i priče koju je Milan gradio oko njega. Pritom ga nisu kritizirali ni simpatizeri ostalih klubova, ujedinjeni u fami koja se s pravom gradila oko novog Buffona. Ovim potezom sve to nestaje i 18-godišnjak kreće u nepoznate vode budući da jedina prava opcija mogu biti klubovi izvana. Spletom okolnosti vrhunski engleski klubovi su popunjeni na vratarskim pozicijama i Donnarummi preostaje madridski Real ili PSG. Zbog odnosa kojeg Raiola ima s PSG-om (Zlatan, Thiago Silva...), kao i zbog platežne moći pariškog kluba PSG je prvi pick za Donnarummu, dok bi Perez morao prijeći preko svog ponosa u poslovanju s Raiolom, ali ulog je riješena vratarska pozicija za sljedećih 15+ godina. Oba kluba donose nepoznati teritorij za Donnarummu i još bitnije manje šanse za osobni napredak u odnosu na Milan; u prvom slučaju pregršt domaćih trofeja bez naznaka za kontinentalnom slavom, dok bi u slučaju Madrida odabrao putujući cirkus u kojem se ne može predvidjeti kako bi se 18-godišnjak razvijao. Pritom sam mišljenja kako je njegov talent toliki da može uspjeti u bilo kojoj ligi svijeta i u bilo kojem klubu, no da je talent jedina odrednica profesionalnog nogometaša Anas Sharbini ne bi danas trčao po Hahliću i dobivao ponude od zagrebačkih trkačkih klubova da postane dio njihovog tima. Također u oba slučaja Donnarumma nije doma, nema njegovog jezika, njegove kulture, prijatelja i poznatog okruženja koje nesumnjivo utječe na razvoj igrača u njegovim godinama, koji bi u jednu veliku kuću potrpao cijelu svoju obitelj.

Dark horse - Juventus

Tako dolazim do dark horsea Donnarumma sage - Juventusa koji bi u talijanskoj 'backstabbing' igri mogao isplivati kao favorit. Naime, Beppe Marrota je već uzrokovao skandal u ovom roku kada je pregovarao s Keitom Baledom mimo znanja Lazija (van Dijk-Liverpool ista priča), što je toliko naljutilo Lotita da je spreman bio prodati Bigliju i Keitu u paketu s popustom Milanu (odbio Keita). Marrota se ispričao Lotitu, no nema apsolutno nikakvih garancija da Juventus nije pristao na Raioline uvjete slične onima u slučaju Pogbe. Time bi Gigi dobio jedinog legitimnog nasljednika u trenutku kada odlazi u mirovinu, a Raiola bi svom agentu priskrbio najjaču ekipu Italije i zapravo jedini potez u kojem neće patiti karijera mladića. Naravno psihološki pritisak bi bio ogroman, budući da se organiziraju akcije i izvan Italije (Donna je na U-21 EP-u u Poljskoj gdje će ga dočekati prigodna koreografija pri svakom nastupu Italije), a nezamislivo je što bi se dogodilo da na ovaj način Donnarumma završi u Juventusu. Samim time, Donnarumma je propustio vlak da dosegne visine Buffona u smislu pripadnosti jednom klubu i razinu respekta kojeg Gigi uživa u svijetu nogometa, a koji nije nužno vezan za njegovo nogometno umijeće. On je postao sinonim za Juventus i talijanski nogomet unatoč činjenici što je napustio redove Parme, no za razliku od Donnarumme Parmu je napustio za tadašnju rekordnu odštetu za golmana, a mrlju na njegov status ikone ne može baciti ni slika iz kladionice. Jednostavno, Buffon je dosegnuo mitski status shvaćajući u prvom redu kako se ugled jako teško stječe, a vrlo lako gubi.

Donnarummina karijera je na kocki

Nadalje, transfer u Juventus znači i sjedenje na tribinama godinu dana što golmanu u razvoju nikako ne odgovara, kao i propuštanje SP-a u Rusiji. Po najnovijim vijestima iz Milana to je i plan Kineza, koji su toliko bijesni na Raiolu da su spremni izgubiti sav novac nauštrb satisfakcije gledanja najvećeg vratarskog talenta kako godinu dana trenira s Gattusom u Primaveri (zanimljivi bi bili ti treninzi i odnos Gattusa). Navedeno stavlja Milan u interesantnu poziciju, jer njihov stav o nepuštanju Donnarumme može samo razljutiti Raiolu. Na taj način, ako novac nije bitan, Milan bi Donnarummu mogao upotrijebiti da primjerice od Reala traži da Jamesa ubaci u dogovor (plus naravno nadoplata Milana, ali značajno manja nadoplata). Tako bi izvukli maksimalni profit iz nastale situacije i spriječili da igrač završi u Juventusu što je sasvim izgledno ako ostane godinu dana na tribinama. Dalo bi se zaključiti kako je Raiola Donnarummi, zbog vlastitih interesa, učinio medvjeđu uslugu, možda niti ne računajući kako je nova struktura Milana, predvođena Fassoneom i Mirabellijem prilično odlučna u svojim potezima. Svakako Raiola je u nekoliko minuta obožavanog klinca pretvorio u Dollarummu i pokrenuo nove priče o tome kako krupni kapital uništava nogomet. Jednostavno ne vidim kako je bolja za Donnarummu ova situacija od one u kojoj potpisuje novi ugovor s razumnom odštetom u slučaju da se Kinezi ispostave kao prevara. Uostalom Donnarumma ima svo vrijeme svijeta, no ima li ga Raiola i nije li ovim potezom Raiola opasno bacio kocku s ulogom Donnarummine karijere? Na koju će se stranu kocka zaustaviti ostaje za vidjeti...

Raiola se kocka s Donnarummom
Vijest koja je eksplodirala Italijom poput bombe je svakako razlaz najtalentiranijeg mladog golmana svijeta Gianluigija Donnarumme i kluba koji mu je omogućio planetarnu slavu Milana. Donnarumma i njegov zloglasni agent Mino Raiola su odbili ponudu novog, petogodišnjeg ugovora prema kojem bi tinejdžer sa sadašnjih 160 tisuća eura po sezoni dobivao čak 5 milijuna, što je cifra koja premašuje i godišnju zaradu velikog Buffona. Raiola je znao ishod sastanka, a Donnarumma nije prvi put izigrao dogovor Navodno je sastanak između Raiole i Milanovih novih operativaca Fassonea i Mirabellija trajao oko pet minuta, budući da je Raiola bio bijesan zbog toga što ...
Raiola se kocka s Donnarummom
Vijest koja je eksplodirala Italijom poput bombe je svakako razlaz ...
za tako mladog golmana pokazao veliku dozu sigurnosti i još važnije konstantnosti u izvedbama - ALI - bilo je tu i kikseva o kojima se nije mnogo pisalo, a uz to ima i vrlo lošu igru nogom zbog čega sigurno nije zanimljiv npr. Barceloni. Raiola se - Leader, 17.6.17. 14:32, 0 0 0
nije smio kockati jer sada je Donnarummina karijera pod znakom upitnika (teoretski ga Milan može i povući sa EPU21 ako se hoće inatiti i može mu uništiti SP2018). U svakom slučaju, napokon da je neki klub stao na kraj ucjenama Raiole. - Leader, 17.6.17. 14:34, 0 1 0
Istina je da nemamo prilike gledati golmane njegovih godina da brane za klubove u rangu Milana i rekao sam već da nikad ne bi dobio priliku da nije klub dospio na te grane i da nije bilo Mihajlovića koji je bio dovoljno lud da ga stavi pored D.Lopeza - johnny08, 17.6.17. 16:23, 0 0 0
Ali opet radi se o nesvakidašnjem talentu koji je pokazao konstantu i mentalnu jačinu. Greške su normalne u toj dobi, samo ovaj odlazak iz Milana će bitno usporiti njegov razvoj. Nije mi još uvijek jasan plan Raiole, jer nije da je Milan nudio siću - johnny08, 17.6.17. 16:32, 0 0 0
Fantastična analiza. Iz svih kuteva zanimljivo je vidjeti koje su tu sve kombinacije moguće i kako cijela stvar nije niti potpuno do racionalnih odluka... - Losovius, 19.6.17. 10:35, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.