zatvoreno

Young Boys - Dinamo 1-1

  • 22.08.2018.
  • 35
  • 2

Hrvatski prvak odigrao je 1-1 u prvoj utakmici zadnjeg pretkola Lige Prvaka protiv Young Boysa. Domaćine je u vodstvo doveo Mbabu već u 2. minuti, do kraja poluvremena Oršić zabija za konačan rezultat.

Izvor: SofaScore

Uzvrat je idućeg utorka na Maksimiru.

Može li Dinamo biti zadovoljan rezultatom? Kakve im šanse dajete za prolazak u grupnu fazu?
Što Bjelica treba napraviti ili promijeniti u drugoj utakmici?

Kako je Bjelica postavio utakmicu? dobro 7.0 0, 0, 0, 0, 0, 3, 6, 17, 8, 0, 1
Kako je Bjelica vodio utakmicu? dobro 7.4 0, 0, 0, 0, 0, 1, 3, 17, 10, 3, 1
Može li Dinamo biti zadovoljan rezultatom? slažem se 7.7 0, 0, 0, 0, 0, 1, 6, 5, 16, 6, 1
Koliko sada Dinamo ima šanse za prolazak u grupnu fazu? djelomično mnogo, 60% 6.0 0, 0, 0, 2, 0, 6, 17, 8, 2, 0, 0
Ocijenimo igrače Dinama:
Danijel Zagorac - utakmica vrlo dobar 8.1 0, 0, 0, 0, 0, 0, 3, 8, 12, 8, 4
Petar Stojanović - utakmica solidan 5.5 0, 0, 0, 1, 3, 16, 9, 5, 0, 0, 1
Emir Dilaver - utakmica solidan 6.4 0, 0, 0, 0, 1, 6, 14, 9, 3, 1, 1
K. Théophile-Catherine - utakmica solidan 6.5 0, 0, 0, 0, 1, 3, 16, 11, 3, 0, 1
Marin Leovac - utakmica prosječan 5.3 0, 0, 0, 0, 8, 17, 5, 3, 1, 0, 1
Arijan Ademi - utakmica dobar 6.6 0, 0, 0, 0, 0, 2, 19, 8, 5, 0, 1
Amer Gojak - utakmica solidan 6.0 0, 0, 0, 0, 3, 12, 8, 7, 4, 0, 1
Dani Olmo - utakmica dobar 6.5 0, 0, 0, 0, 0, 3, 16, 13, 1, 1, 1
Mislav Oršić - utakmica vrlo dobar 8.0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 8, 15, 9, 1
Izet Hajrović - utakmica vrlo dobar 7.8 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 11, 14, 7, 1
Mario Gavranović - utakmica solidan 6.4 0, 0, 0, 0, 1, 7, 12, 10, 4, 0, 1
Mario Budimir - utakmica solidan 6.2 0, 0, 0, 0, 0, 8, 18, 5, 3, 0, 1

Analize (2)

Mac316 | 08/2018

Dok je Zdravko Mamić još bio stanovnik Zagreba i unutarnji ili vanjski savjetnik Dinama, oko tog kluba je vladala jedna vječna mantra - 'kad ja odem iz Dinama, Dinamo će propasti'. Toliko puta ponavljana nebuloza je uzela toliko maha da su ju prihvatili čak i oni koji s Dinamom nemaju puno veze, nekako se u javnom diskursu uzimalo za istinu da jedini koji Dinamo drži na životu je upravo Zdravko Mamić. Niti unutar kluba nije bilo drugačije, dok je veliki šef upao u pravne probleme cijela radna zajednica je pisala prioćenja i stajala iza njegovih leđa na njegovim farsama, dajući do znanja da su potpuno suglasni sa time da njihov gazda održava vlastoručno klub na životu, što bolje od ičega govori o njihovoj vlastitoj sposobnosti. 

No, srećom, život uvijek nađe način, kako su naučili dr. Malcolm i ostali protagonisti Jurassic parka. I Dinamo je preživio, nije se dogodilo ništa dramatično, klub ide dalje, posluje, prodaje igrače, pobjeđuje i remizira (uskoro će i gubiti), sudjeluje u ovoj bijedi od domaćeg nogometa kao i svih godina prije. No, sa jednom bitnom razlikom. Dinamo počinje ponovno zanimati navijače. Ne samo BBBe, nego Zagrepčane i ostale drukere općenito. Ne samo da nije propao bez svog mecene, Dinamo danas ima redove pred blagajnama, Dinamo je RASPRODAN! za utakmicu sezone s YOung Boysima i ulazak u Ligu Prvaka, o Dinamu se ponovno priča kao nečem pozitivnom u našem nogometu, a sve to u vrijeme kad su mu prognozirali sudbinu kobnu. 

Zagreb nije Split, nema dišpet. No, redovi pred blagajnama i entuzijazam oko kluba se ne može protumačiti nikako drugo nego baš kao dišpet. U inat onom koji je uništavao klub i koji je mislio da bez njega ničega ne može biti, baš sada se klub budi, baš sada se za klub živi i baš sada je klub ponovno hit grada. Nema više besplatnog čipsa i majica kao potez očajnika da polupopune stadion, nema više medijskog performansa prije velikih utakmica da bi se u prvi plan stavilo kriminalce, a ne igrače, danas priča prije utakmice nije Mamićevo divljanje pred novinarima, danas je priča da Dinamovi igrači donose navijačima koji čekaju u redu vodu. Svaka kupljena ulaznica, svaka minuta provedena u redu pred Maksimirom sa smiješkom na licu je visoko podignuta ruka iznad Zagreba, okrenuta u smjeru Međugorja koja pokazuje ogroman srednji prst u tom smjeru. I to je Dinamova pobjeda, veća nego potencijalna nad Young boysima. 

Oko Dinama ima još puno posla. Oko kluba su i dalje miševi koji su klub skoro uništili. U loži i dalje sjede osuđenici, a po odborimai skupštinama likovi koji se obračunavaju sa navijačima umjesto da im budu na usluzi. No, dva najveća preduvjeta za oporavak Dinama su tu - navijači, narod mu ponovno gravitiraju, a politika, standardno povodljiva prema smjeru u kojem narod drži palac, je okrenula leđa bivšem kolovođi i načinu na koji je klub vođen. Neće se sve vratiti u normalu preko noći niti će se lako zaboraviti desetljeće i pol mučenja, ali rasprodani stadion i Dinamo kao tema razgovora zbog sportskog rezultata, a ne sportskih anomalija je veliko, veliko ohrabrenje za budućnost. 

Navijači i Zagrepčani su vjerojatno prepoznali istinu koja je zapravo bolno očita. Jedina osoba kojoj danas odgovara prazan Maksmir i Dinamo koji nikog ne zanima danas sjedi u izolaciji u Međugorju. Praznim stadionom i klubom slučajem dalo bi se za pravo jednoj izopačenoj tezi da klub koji je nekad bio simbol Zagreba može opstati samo kao osobna igračka osuđenog kriminalca i njegove svite. Svakom novom utakmicom kao ovom s Young boysima, duh Zdravka Mamića blijedi iz Maksimira, a njegov virtualni utjecaj pada u zaborav, u toj dugoj, mučnoj i teško gledljivoj utakmici između nekadašnjeg NK Dinamo sa legijama navijača iz svih dijelova Hrvatske i GNK Dinamo koji zanima samo usku ekipu sa rukom u njegovoj blagajni, pobijedlili su ovi prvi. Između teza 'nakon mene nema Dinama' i 'bit ćeš opet Dinamo' pobijedilo je ovo drugo. Hvala Gospi!

'Bit' ćeš opet Dinamo' iz sna postaje stvarnost
Dok je Zdravko Mamić još bio stanovnik Zagreba i unutarnji ili vanjski savjetnik Dinama, oko tog kluba je vladala jedna vječna mantra - 'kad ja odem iz Dinama, Dinamo će propasti'. Toliko puta ponavljana nebuloza je uzela toliko maha da su ju prihvatili čak i oni koji s Dinamom nemaju puno veze, nekako se u javnom diskursu uzimalo za istinu da jedini koji Dinamo drži na životu je upravo Zdravko Mamić. Niti unutar kluba nije bilo drugačije, dok je veliki šef upao u pravne probleme cijela radna zajednica je pisala prioćenja i stajala iza njegovih leđa na njegovim farsama, dajući ...
'Bit' ćeš opet Dinamo' iz sna postaje stvarnost
Dok je Zdravko Mamić još bio stanovnik Zagreba i unutarnji ...
Ja ću ipak pričekati jednu sezonu bez namjernih sudačkih previda, onda možemo govoriti o nekom novom GNK-u. Nemojmo zaboraviti da je samo prije 3 mjeseca taj isti GNK osvojio kup nakon 2 kardinalne pogreške sudaca u njihovu korist. - baiso, 28.8.18. 10:15, 0 1 0
pa nisam mislio na institucionalni Dinamo, mislim na prihvaćanje Dinama u narodu, mislim da se tu stvari mijenjaju. A jbg, suci, Lokomotiva, tu se još moramo načekati - Mac316, 28.8.18. 11:45, 0 1 0
DAJO22 | 08/2018

  Dinamo je nastavio s pozitivnim rezultatima od kada je trenersku palicu preuzeo u svoje ruke Nenad Bjelica. Čovjek još nije izgubio ni jednu službenu utakmicu na klupi modrih, no vidim da to mnogi ne cijene dovoljno. I, uopće nije euforičan, već je miran. Bjelica ima svoj cilj, svoju igru, igrače koji ga slušaju i pokušavaju ispuniti njegove zamisli. Neki mogu, neki ne mogu, što je i razlog oscilacijama u igri. Jer, sinoć su bekovi odigrali slabo, jako slabo. Ni Leovac, a pogotovo Stojanović, ne mogu igrati na razini ostalih igrača Dinama. Koliko su samo puta izvisili, koliko su samo puta poklonili loptu protivniku, a Bjelica nema koga metnuti umjesto njih. I nisu poklonili loptu negdje na sredini terena, već u opasnoj zoni, gdje je svaka izgubljena lopta mirisala na gol. Sreća za Dinamo što je na golu bio "splićo" Danijel Zagorac, koji je vadio vruće krumpire iz vatre.

  Nakon furioznog početka, a dok su još igrači iz Zagreba lagano drijemali, jer kako objasniti prešetavanje po terenu, a znali su da će švicarci navaliti tih prvih petnaestak minuta, dobili su gol, a mogli su i dva - tri, koliko je bila konfuzna igra u obrani. Pogotovo kod gola domaćih, kada su od sredine terena do gola pustili Mbabu, koje li ironije, da prolazi kao kroz švicarski sir, ne samo on, te kroz nekoliko dodavanja zabije. U nekim prijašnjim vremenima, u nekim prijašnjim utakmicama, to bi bio početak raspada sistema. To bi značilo primiti još poneki gol, ali ponavljam, ovaj put Zagorac nije dao da taku bude. Jer, bilo je tu panike u redovima Dinama, napucavanja lopte pred pritiskom na zadnju liniju, i to ne van terena, već u sredinu, gdje nije bilo ni jednog igrača modrih, a nije bilo ni Budimira, koji bi takvu loptu mogao dosegnuti, jer su domaći bili za glavu višlji od Gavranovića, koji je bio tada špica. Tek kada su se malo primirili, spustili loptu na umjetnu travu, tada je igra postala izjednačena.

  Gol Oršića, iz izvrsne kontre, dao je naslutiti dobar rasplet u Bernu. To je bio mat u četiri poteza. Olmova izvrsno ukradena lopta do Theophila, isti za Hajrovića, koji ubacuje u prazan prostor za brzog Oršića, koji manirom rasnog strijelca/egzekutora, hladnokrvno zabija za poravnanje. Školski izvedena akcija. Vidjelo se da je obrana švicaraca spora, tojest teretna i trebalo je to iskoristiti, pogotovo u nastavku utakmice, kada će sigurno još usporiti. Ostaje tajna što je rekao, u svlačionici, igračima gostiju trener Nenad Bjelica, jer svi šute o tom. Mislim da znam, ali kako šute svi, šutim i ja. Psssssttttt.....

  No, opet su se igrači Dinama, na početku drugog dijela utakmice, malo zaigrali /Leovac/ i dozvolili protivniku da se razmaše, doduše vrlo kratko. Nakon tih početnih, furioznih, pet - šest minuta, Dinamo je preuzeo inicijativu i prava je šteta da nije postignut pogodak. Sijevalo je sa svih strana. Gavranović je bio u ulozi razigravača, a Hajrović dvaput i Oršić jednom, nisu uspjeli zabiti ili je isto tako vrlo dobri golman Young Boysa, David von Ballmoos, uspio obraniti. Tih petnaestak minuta, bilo je nešto najbolje što smo vidjeli od Dinama ove sezone. S takvom igrom, modri uopće ne moraju strahovati za svoju budućnost, s takvom igrom Dinamo može izgledati konkutentno za dočekati proljeće u Europi, a nadasve, s takvom igrom može se i treba se, ući u Ligu prvaka. Samo, takva igra se mora igrati barem sedamdesetak minuta, a ne dvadesetak. Da, i za takvu igru su Dinamu potrebna dva solidna beka, a ne prosječna, kao što su Leovac i Stojanović.

  Nakon što Dinamo nije uspio iz tih svojih prilika nije uspio zabiti, švicarci su ponovno jurnuli u zadnjih petnaestak minuta, no i kada bi došli u nekakvu polupriliku, opet je sigurni  Zagorac bio tu i otklonio bilo kakvu opasnost po njegov gol i gol Dinama. Tu samo jedno zamjeram Bjelici. Zamjeram mu to što nije tada, a ne tek pet - šest minuta prije kraja, ubacio u igru Šunjića, pojačao sredinu terena i zatvorio utakmicu. Sve u svemu, bila je to jedna lijepa večer za igrača, navijača ili simpatizera Dinama.

  Ako želi ući u elitno natjecanje, natjecanje gdje može uzeti poneki bod i podebljati ionako solidan konto u klupskoj blagajni, Dinamo mora odigrati veći dio utakmice na razini tih, navedenih, dvadesetak minuta. Neće biti tragedija ako modri ne prođu švicarce, jer smo vidjeli da se da igrati s takvima, po kvaliteti nogometnog znanja istima.Jer i u Europskoj ligi se da zaraditi, a proljeće je izvjesnije, Samo, izazov je ući u Ligu prvaka, pogotovo što je protivnik po mjeri, a Young Boysi to jesu. Protiv Lokomotive će sigurno svi kandidati za utorak odmarati, jer i "druga" postava može i mora odigrati barem "nulu" s momčadi koja ih je zadnje dvije tekme dobila.

  Nadam se da će stadion u Maksimiru biti dupkom pun, a ne kako to skromno kaže jedan od junaka Dinama, strijelac, Mislav Oršić, neka bude barem polupun.Dinamo je to, po svojim igrama ovog ljeta u europskim utakmica, sigurno zaslužio. zaslužio je da ima napokon pun stadion, podršku svih nas, koji smo navijači, simpatizeri ili obični promatrači, ljubitelji nogometa. naravno, tu ne treba onih divljaka od sinoć, onu dvojicu trojicu mangupa, da ne kažem majmuna, koji su uz svo moguće osiguranje, unijeli baklju i topovski udar na stadion. Strašno me zanima kako im to uspije!? Jel to ženske prenose u "onoj stvari" ili muški u guzici!? Jel da nam zbog tih par mangupa zabrane da jednu, dvije ili sve utakmice nemožemo gledati na stadionu!? Ne, ne i ne!!

  Vidimo se na stadionu u Maksimiru u utorak. Ja ću ići s ekipom iz Podravine, odite i vi! 

Najbolja pozivnica za uzvrat!
Dinamo je nastavio s pozitivnim rezultatima od kada je trenersku palicu preuzeo u svoje ruke Nenad Bjelica. Čovjek još nije izgubio ni jednu službenu utakmicu na klupi modrih, no vidim da to mnogi ne cijene dovoljno. I, uopće nije euforičan, već je miran. Bjelica ima svoj cilj, svoju igru, igrače koji ga slušaju i pokušavaju ispuniti njegove zamisli. Neki mogu, neki ne mogu, što je i razlog oscilacijama u igri. Jer, sinoć su bekovi odigrali slabo, jako slabo. Ni Leovac, a pogotovo Stojanović, ne mogu igrati na razini ostalih igrača Dinama. Koliko su samo puta izvisili, koliko su samo puta ...
Najbolja pozivnica za uzvrat!
Dinamo je nastavio s pozitivnim rezultatima od kada je trenersku ...

Respekt: KobiBrajant, BruceWayne, marko_marcus, Ogmiy, ivan-cro, GNKDZCFC, Losovius,

Slažem se: Domo_SB,

Ne slažem se: Trequartista,

Meni je normalno da se ne cijeni previše to što Bjelica nije izgubio službenu utakmicu u dinamu, kad ih je vodio 10. Dinamo je i prije njega imao niz od 20 utakmica bez poraza u europskim pretkolima. Po tom pitanju, za sad ništa neviđeno - gradim, 24.8.18. 8:17, 1 0 1
Znači po tebi Bjelica nije donio ništa novo Dinamu, Dinamo ne izgleda bolje nego prije?Onda si jadnik koji ne vidi prst pred nosom! - DAJO22, 24.8.18. 9:05, 0 0 0
Zapad gore,nismo mogli dobiti nikaj bolje jbg. - DAJO22, 25.8.18. 19:41, 0 0 0
ne izgleda mi bolje nego kad je tukao Arsenala ili kad je izbacio Red Bulla. Nije da prvi put gledam Dinamo kako pobjeđuje u europskim pretkolima - gradim, 26.8.18. 1:48, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.