Hiperion

Sve ti duše, sine, slavonske uz pjesmu prebole al ne oproste!
Reputacija
4
Bodova
107
Analiza
170
Ocjena
1299
Anketa
872
obriši

Analize

08/2014
Do viđenja prijatelju! Avlado više nije među nama

Nažalost nam je život drugi put u kratkom periodu pokazao kako može biti okrutan. Iskrena sućut obitelji.

Počivao u miru, avlado!

Počivao u miru !
Nažalost nam je život drugi put u kratkom periodu pokazao kako može biti okrutan. Iskrena sućut obitelji. Počivao u miru, avlado!
Počivao u miru !
Nažalost nam je život drugi put u kratkom periodu pokazao ...

Respekt: sthagon, Vjeran,

11/2013
Počivao u miru, Mačore...

Nažalost nije bilo prilike da ga osobno u poznam na jednom od mitinga, ali svejedno kroz vrijeme provedeno na Tribini.hr ostaje dojam kao da se je to upoznavanje zaista dogodilo. Ovako ostaje samo žal što nije bilo prilike upoznat osobu kojoj je toliko stalo do Hajduka.

Počivao u miru, mačore!

Počivao u miru!
Nažalost nije bilo prilike da ga osobno u poznam na jednom od mitinga, ali svejedno kroz vrijeme provedeno na Tribini.hr ostaje dojam kao da se je to upoznavanje zaista dogodilo. Ovako ostaje samo žal što nije bilo prilike upoznat osobu kojoj je toliko stalo do Hajduka.Počivao u miru, mačore!
Počivao u miru!
Nažalost nije bilo prilike da ga osobno u poznam na ...
08/2013
'Faustovska' nagradna tribina: koja je cijena vaše nogometne želje?

Vruće, užasno vruće. Jedan od onih dana kada niti more nije spas. Ne preostaje mi ništa drugo nego se zavući u debeli hlad unutar četiri zida, spustit zastore, te upaliti neki film kako bi „preživio“ dan. Dvije najčešće stvari roštilj ili izležavanje na plaži koje se izmjenjuju poput ping-pong loptice tako presiječem barem nečim donekle sportskim, odabirom filma. Počnu tako uvodne minute Mean Machina, Danny je na putu u zatvor dok meni taj prizor otvara sasvim drugu sliku. Onako frustriran svime iz ležećeg položaja promrmljam naglas:

„ E kad bi se tako naš nogomet preokrenuo , ručno bi očistio svaku stolicu nakon derbija.“

Nakon tih izrečenih riječi odjednom se pred očima stvara slika zatvora. Onako na prvu shvaćam da mi je poznat. Pogledom lovim neku zanimljivost koja bi mi mogla odgonetnuti zašto se nalazim baš ovdje, u Remetincu. Nije dugo trebalo da se začuje prva buka. Odlazim prema kraju dvorišta gdje me zatiče masa ljudi oko jedne čistine koja je služila kao svojevrsno nogometno igralište. Uspijevam se provući do terena, kad tamo ugledam poneka poznata lica koja mi automatski stavljaju smiješak na lice. „ Zato sam ja ovdje da ovo vidim, netko je čuo moju želju.“ – komentirao sam gledajući poznatog ćelavca kako dijeli pravdu na ovom zatvorskom susretu. Uzbuđen saznanjem da je želja ostvarena gledam uokolo ne bih li pronašao još koje poznato lice. Odjednom me trgne lagano gurkanje jednog od promatrača koji mi pokazuje na klupu. „Si vidio pojačanje? Donedavno je vodio reprezentaciju, ali Glava ga je doveo da vodi našu ekipu.“ . „ Zar stvarno?“ – odgovorih. „ Pa da. Nakon što je pao zbog toga što ga je FARE prijavio zbog rasističkih, seksističkih i sličnih ispada, za sobom je poveo sve.“ U tom trenutku sam se opalio smijat. Jednostavno nisam mogao kriti zadovoljstvo nakon ovakvoga saznanja. Zatim se uspijem smirit te ga upitam da mi pojasni tko je onda tu i kakvo je stanje. „ Evo ukratko onda da ti pojasnim. Ćelavog i Izbornika si već vidio, eno tamo niže ti je Brend , delegata isto znaš. Onaj iz osječkog lobija. Još se sada čeka povratak iz samice onog iz Ha-ha-oa jer je prošlu utakmicu zabunom zapisao i uvrede od strane Glave.“  - rekao je. U tom trenutku odjednom se začuju prijetnje, proklinjanja i nabijana. Jedan pogled prema terenu bio je dovoljan da objasni cijelu situaciju. U pozadini na semaforu 0-1, a u krupnom kadru Glava pomahnitalo lovi Izbornika  i ćelavog djelitelja pravde, izgleda da nekoliko kulena i šteki cigareta nije bilo dovoljno za dobiti ovu utakmicu na domaćem terenu. Zadovoljan viđenim, pozdravim se sa sugovornikom i dobacim mu: „Sada samo još da pogledam derbi.“

Isto kao što sam se stvorio zatvorom, tako sam sada najednom bio na Maksimiru. Sve je bilo spremno za početak utakmice, ali me je pogled prema terenu ostavio u šoku. Mozak jednostavno nije htio prihvatiti ono što su oči registrirale. I ovaj puta poznata lica, samo u potpuno drugom izdanju. Ispod zapada skakuće Mac u kostimu Plavka, dok na terenu dva kapetana biraju strane. Umjetnik u dresu Dinama, a Kum Hajduka. Još jednom trljam oči u nevjerici, ali i dalje je sve isto. No, onda kada sam mislio da ne može čudnije Dinamo zabija za 1-0. Umjetnik trči ljubeći grb na dresu pod sjever gdje Macor, VP, Takee i HU vode navijanje. Odjednom se pali baklja na tribini. Uz početnu nesigurnost uspijem razaznat da se radi o Aksmi.  Pored silnog navijanja, začujem jednu osobu na samom dnu zapada kako zviždi radi bakljade. Ispred nje poruka „Mamiću, vrati se“ . Bio je to Panglu koji je ostao usamljen u borbi za dolazak Glave. Nakon toga svega ostao sam u čudu sjedit na svome mjestu. Cijeli stadion se već ispraznio. Odlazio je taman i posljednji auto s kaskom s atletske staze. Odlučim razočaran napustit Maksimir kad mi priđe nepoznata osoba s krpom u ruci.

„ Zar si zaboravio svoj dio? Ja sam preokrenuo nogomet, sada si ti na redu.“ – upozori me. Shvatim da je vrag odnio šalu, uzmem krpu i uhvatim se posla. Nakon par redova od muke se zaderem „Tako ti i treba kad sklapaš dogovor sa vragom.“. Uzvik koji je još nekoliko puta odzvanjao Maksimirskim zdanjem kao podsjetnik na nepromišljenost prilikom izgovaranja želje.

Odnio je vrag šalu
Vruće, užasno vruće. Jedan od onih dana kada niti more nije spas. Ne preostaje mi ništa drugo nego se zavući u debeli hlad unutar četiri zida, spustit zastore, te upaliti neki film kako bi „preživio“ dan. Dvije najčešće stvari roštilj ili izležavanje na plaži koje se izmjenjuju poput ping-pong loptice tako presiječem barem nečim donekle sportskim, odabirom filma. Počnu tako uvodne minute Mean Machina, Danny je na putu u zatvor dok meni taj prizor otvara sasvim drugu sliku. Onako frustriran svime iz ležećeg položaja promrmljam naglas: „ E kad bi se tako naš nogomet preokrenuo , ručno bi očistio svaku ...
Odnio je vrag šalu
Vruće, užasno vruće. Jedan od onih dana kada niti more ...
Čuj, ovo s Umjetnikom i Kumom ti još prolazi. Ali Mac i Plavko... Do suza si me nasmijao. A sad i znam koga idu moja čašćenja kad guzicu spustim na prašnjavi stolac zapada dolje. Pozdravljam te zdravo i živo! - Vjeran, 15.8.13. 18:49, 0 0 0
hahah :) Odlično Hip, odlilčno. - Kum_Noci, 16.8.13. 9:01, 0 0 0
08/2013
r3
Mala nagradnjača: Izaberimo gol i igrača 4. kola!

Sve se već počelo pripremati za odabir igrača kola, ali onda u zadnjih par minuta posljednje ligaške utakmice nastaje pomutnja koja tjera u novo razmišljanje. Kada je Istra sama sebi već upisala bodove i razmišljala o odlasku pod tuš, isti ih je dočekao na terenu - samo onaj hladni. Petar Mišić pokazao je da može biti ključan igrač te donjeti prevagu na terenu i prelomiti utakmicu. Posebna mi je zadovoljstvo pratiti ga od samog početka karijere i sa sigurnošću mogu ustvrditi kako postepeno raste iz utakmice u utakmicu. Brzina, dobra tehnika, te udarac su karakteristike koje krase mladog Mišiča. Još kada s vremenom očvrsne u duel igri i uvede konstantnost kvalitete svih 90 minuta opravdano može očekivati povratak u modro jato. Unatoč tim događadnjima u završnici ostajem pri ranijem izboru - hajdučkom mladoženji. Koji se vjerojatno počinje vračati s medenog mjeseca, te ostavlja zapaženije uloge na terenu. Tako je sam odlučio utakmicu protiv Dragovoljca kojima je zapečatio začelje ljestvice sa svoja dva pogodka. Uz to je bio glavni motor Tudorove momčadi, što je dobar predznak za utakmicu u četvrtak. Stoga vidljivo je da počinje podsječati na onog slobodnog Franka, te svakako zaslužuje titulu igrača kola.

Dok titula za igrača kola završava na jugu, ova druga seli na sjever. Ovoga puta u redove Lokomotive gdje je pogadak Pjace osim tri boda donjeo i nagradu za pogodak kola. Sam gol nije toliko atraktivan koliko ono što je napravio Mišić. Tako da ostajem dojma da je ovo zajednički pogodak Mišića i Pjace. Svakako preporučam svima da pogledaju sažetak utakmice da bi mogli shvatit ovaj pogodak prije ocjenjivanja, jer prema ovom videu gola koji je stavljen on nedjeluje niti malo zanimljiv. Mišić se je iz svoje polovice sjurio prema golu Istre poput Balea, dok su ga igrači Istre iz očaja pokušavali zaustaviti barem klizeći s leđa. Kako im to nije pošlo za rukom samo su ostajali ležati iza njega na travnjaku. Na kraju je još ostale koncentracije za gurniti loptu u prostor Pjaci koji hladnokrvno zabija, te na taj način omogučuje da ovaj trk nebude uzaludan. Koliku brzinu Mišić posjeduje vjerojatno se još sjeća i Smoje.

                                  

Malo s juga, malo sa sjevera za ravnotežu u svemiru
Sve se već počelo pripremati za odabir igrača kola, ali onda u zadnjih par minuta posljednje ligaške utakmice nastaje pomutnja koja tjera u novo razmišljanje. Kada je Istra sama sebi već upisala bodove i razmišljala o odlasku pod tuš, isti ih je dočekao na terenu - samo onaj hladni. Petar Mišić pokazao je da može biti ključan igrač te donjeti prevagu na terenu i prelomiti utakmicu. Posebna mi je zadovoljstvo pratiti ga od samog početka karijere i sa sigurnošću mogu ustvrditi kako postepeno raste iz utakmice u utakmicu. Brzina, dobra tehnika, te udarac su karakteristike koje krase mladog Mišiča. Još ...
Malo s juga, malo sa sjevera za ravnotežu u svemiru
Sve se već počelo pripremati za odabir igrača kola, ali ...

Respekt: crophantom, akicoach, Mac316,

07/2013
Mala nagradnjača: izaberimo najbolji gol i igrača kola!

Čvrstog sam uvjerenja da je malo tko mogao zamisliti ljepšu premijeru sezone. Vrhunski potezi, organizirani igra, kompaktnost momčadi, kvalitetni individualni potezi. Sve je to obilježilo ovo prvo kolo. Čak ne bi puno ni griješili kada bi rekli da smo u samo jednom kolu nove sezone vidjeli više nogometa nego u večini prošle sezone. Stoga veseli saznanje da je izbor težak zbog velike kvalitete a ne zbog nedostatka iste. Ovoga puta stvarno serviramo najbolje od najboljeg.

Kako zbog ozljede koja ga je udaljila u proljetnom dijelu, te premještanja na krilne pozicije. Duje Čop nikako nije mogao dobiti pravu priliku da konačno eksplodira i potvrdi neosporno znanje. No, sada kada Dinamo konačno ima dvije klase na krilnim pozicijama Čop pokazuje značajno bolje prezentacija. Brži protok lopte preko krilnih pozicija te njihovo priključivanje u završnicu ostvalja značajno veći broj mogučnosti pred vratima protivnika. To je najbolje i ovoga puta iskoristio Duje Čop te se nametnuo kao ključan igrač kako ove utakmice, tako i cijelog kola. Realizirani jedanaesterac je tu potvrda samopuzdanja, dok odlično plasirani volej kao potvrdu klase. Svojom igrom Čop je dao naslutiti da bi se na krilima Soudanija i Fernandeza mogao pramaknuti u pravog krvnika u vrhu napada koji je Dinamu kronično nedostajao.

I druga nagrada ide u modru svlačionicu, samo u druge ruke. Za pogodak kola zaslužan je Soudani, koji je ovom prilikom podsjeti sve nogometne zaljubljenika zašto zapravo vole nogomet. Ono što krasi ovaj pogodak je kompletna taktička izvedba koja je bila na visokom nivou. Nakon odvlačenja dvojice igrača Leko šalje loptu do Soudanija koji onda ubacuje u prostor između pet igrača Osijeka, gdje utrčava Pamić koji svojim odigravanjem petom iz prve pokazuje kako posjeduje pregled igre te na vrijeme osjeća tendenciju Soudanija da ide okomita prema golu. Sve što je onda preostalo Soudaniju je bilo u tri poteza matirati statičnu obranu Osijeka. Jedan za smirivanje lopte, drugi za promjenu smjera kojom se riješava pratnje, te onaj konačni matni potez kojim šalje loptu iza leđa nemočnoga Mikulića.

Na kraju nam ostaje poželjeti samo jedno; neka sezona nastavi u smjeru u kojem je krenula, jer upravo je to pravi put za hrvatski nogomet!

Ove sezone očekuje nas i nogomet!
Čvrstog sam uvjerenja da je malo tko mogao zamisliti ljepšu premijeru sezone. Vrhunski potezi, organizirani igra, kompaktnost momčadi, kvalitetni individualni potezi. Sve je to obilježilo ovo prvo kolo. Čak ne bi puno ni griješili kada bi rekli da smo u samo jednom kolu nove sezone vidjeli više nogometa nego u večini prošle sezone. Stoga veseli saznanje da je izbor težak zbog velike kvalitete a ne zbog nedostatka iste. Ovoga puta stvarno serviramo najbolje od najboljeg. Kako zbog ozljede koja ga je udaljila u proljetnom dijelu, te premještanja na krilne pozicije. Duje Čop nikako nije mogao dobiti pravu priliku da konačno ...
Ove sezone očekuje nas i nogomet!
Čvrstog sam uvjerenja da je malo tko mogao zamisliti ljepšu ...

Respekt: baiso, rakovac, bokivt,

06/2013
r8
Tribina za Josipa Kužea; počivao u miru...

   A danas iako te s nama nema više,

   nema te kiše da tvoje tragove briše,

   nema te sile da otme uspomene mile

   s tobom što su bile u danima idile.

                                                               Počivaj u miru!

                                 

Josip Kuže ( 1952 - 2013 )
A danas iako te s nama nema više, nema te kiše da tvoje tragove briše, nema te sile da otme uspomene mile s tobom što su bile u danima idile. Počivaj u miru!
Josip Kuže ( 1952 - 2013 )
A danas iako te s nama nema više, nema te ...
05/2013
Što nas čeka u 31. kolu MAXtv Prve lige

Ovo nije jedna od onih analiza koje pišeš kako bi odradio zadaću, ona je jednostavno vrištala da bude napisana. Kombinacija izostanka adekvatne teme i samokontrole prolongirala je da ovaj tekst bude napisan tek "sada", te korigiran kako bi bio primjeren da ne bude obrisan kao i nada za opstanak. Sada pod navodnicima jer on postoji od onoga trenutka kada se stadionom poput groma prolomio posljednji sučev zvižduk. Vjerujem da bi se od udara istog osjećao zasigurno bolje jer bi ostao bez ovoga bolnog sjećanja kojeg najbolje opisuje refren naveden u naslovu. To je opsesivna ljubav. Veza koju ne možeš prekinuti iako je srce odavno prošarano ranama nastalima silnim razočaranjima koji su ostali urezani poput udaraca bičem. Upravo je ona krivac što sam zadnjih 15 minuta utakmice zajedno s ostatkom istoka promatrao kao da se na terenu odvija deaktiviranje eksplozivne naprave, te da samo jedan krivi potez označava naš kraj. Eh, da te ne volim ... al ne vjeruje srce pameti pa me tjera tamo gdje si ti!

Utakmica koja je imala sve predznake za jedan happy end završila je upravo suprotno - tragikomično. Tragično za sve ljubitelje nebeskoplave boje, a komično svakom tko nogomet smatra samo loptanjem 22 zabavljaća na terenu. Njima su komediju na samom kraju omogučili pojedini cirkusanti Zadra u glavnoj točki večeri - preskakanje lopte do ne iznemoglosti (čitaj nedostatak igrača bez kartona). Bezazleno ispucavanje lopte od strane vratara doveli su na dosada neviđenu razinu kreativnosti. Tri čina, svaki sa po 2-3 preskakanja i pozivanja slijedećeg cirkusanta na poziciju vjerojatno je impresioniralo sve željne takvih akrobacija. Ipak kako se ovdje radi o sportskom nadmetanja, tako dragim cirkusantima koji su sudjelovali u toj predstavi od srca želim sve najgore u nastavku karijere. Onako čisto sportski.

Čistim dresom, bez kapi znoja ne može se osvojiti niti bod, a kamo li osigurati opstanak. Toga je svatko svjestan osim onih koji bi trebali. Stoga je Cibalia ponovo demonstrirala kako izgleda kronična nezainteresiranost. Nasumično razbacani na terenu poput čunjeva koje su Zadrani jednostavno zaobilazili te u tri navrata tri puta poentirali. Uz sve to Rugašević je ponovno uspio dokazati da je zaslužio izbacivanje iz momčadi. Srećom iduće sezone ga neće biti, jer navodno ide u veliki Inter Zaprešić. Također niti Bojko nije zaboravi briljirati svojim potezima. Tako je Cibalia lovila 1-3 ali nije bilo potrebe za uvođenjem još napadača, nije bilo potrebe odlučiti se napasti, a igrat se počelo prekasno ponajviše zbog tih njegovih odluka. Sam protiv svih. Točnije Frane Vitaić protiv Zadra, bilo je uz sav njegov trud nedovoljno za spasonosne bodove. Ovom utakmicom podsjetio na je neke od najboljih izdanja u nebeskoplavom dresu. Jedini koji je zaslužio pljesak nakon utakmice, odlučio je nestati s terena odmah nakon završetka. Potpuno razumljivo, nije bilo razloga da bude s ostatkom jer niti oni nisu bili s njim tijekom utakmice. Žalosno je bilo vidjeti reakciju ostatka momčadi kada ih je nakon utakmice Župarić pozivao da dođu prema istoku. Svi do jednoga su potpuno ignorirali taj poziv, a Župarić se onako otužno sam okrenuo prema istoku i zapljeskao. Za taj kapetanski potez uspio je pridobit i moj pljesak. A onda ostala gospoda odluči iskoristiti trenutak te se okrenu prema istoku pozdravljajući tribinu. Odbit odlazak u strahu od moguće kritike te kad se vidi da je ona izostala brže bolje to pokušat ispravit je sramotno. Još je jedino Matković pokazao znakove života kada je krenuo u prepucavanje s Zadranima nakon utakmice. Ne može se znati da li je u pitanju bila vjernost nebeskoplavoj boji ili nešto drugo, ali barem je iskočio iz nezainteresirane monotonosti.

Koliko su ljudi ponekad slijepi pored zdravih očiju moglo se vidjeti nakon završetka utakmice. Posljednji trzaji koji su trajali jednako kao i pauza na poluvremenu bili su dovoljni da večina zaboravi na ono što se događalo prije toga. Nema negodovanja, nema prigovora, samo tišina. Napuštajući tribinu pored bijesa, tuge i razočaranja, u mislima je bila nevjerica da se tako mirno prati utapanje voljenoga kluba u drugu ligu bez da se gotovo cijelu utakmicu suprotstavio tome. Dok su misli lutale, uhvatio se glas koji je poručio zaštitaru da krene u smjeru zapada. Uvjeren da je to to, stanem ispod istoka sa željom da odem izraziti svoje nezadovoljstvo prikazanim. Umjesto odlaska podno zapadne tribine samo sam mogao ispratiti pražnjenje stadiona, te ostati zamišljeno stajati. Možda je šok nadvladao nezadovoljstvo, ali ipak na ovakav način progutati ključan poraz mi je više u maniri Rugaševićevog ispračaja Lokomotivinog igrača u kupu nego onih kojima je stalo do ovog kluba i sutra, a ne samo danas.

Ono što sutra donosi Cibaliji nikako nije svjetla budućnost. Sada kada je vjerojatnost opstanak jednaka onome da uprava prizna svoju nestručnost, vrijeme je shvatiti kakvu drugu ligu Cibalia može očekivati. Svi oni koji smatraju da će to biti još jedna šetnja drugoligaškim terenima bolje je da se odmah uštipnu i probude iz tog sna. Nije to kao zadnji put kad je bila dvodijelna liga, gdje se prošetalo po okolnim mjestima u Slavoniji. Te na kraju otišlo uz kupanje u Novalji proslaviti povratak u prvoligaško društvo. Ovo će biti manja liga s velikim brojem respektabilnih momčadi od kojih će se dosta njih htjeti vratit u viši rang. Stoga ako takva sudbina dohvati nebeskoplave bolje je da u klubu budu spremni na to, a ne da serviraju još jedno razočaranje.

Opet ste nas razočarali, opet ste nas razočarali, nije nam teško ić na Mjesec zbog tebe. Cibalijo volim te!  

Bilo bi mi lako, bilo bi mi lako da te ne volim!
Ovo nije jedna od onih analiza koje pišeš kako bi odradio zadaću, ona je jednostavno vrištala da bude napisana. Kombinacija izostanka adekvatne teme i samokontrole prolongirala je da ovaj tekst bude napisan tek "sada", te korigiran kako bi bio primjeren da ne bude obrisan kao i nada za opstanak. Sada pod navodnicima jer on postoji od onoga trenutka kada se stadionom poput groma prolomio posljednji sučev zvižduk. Vjerujem da bi se od udara istog osjećao zasigurno bolje jer bi ostao bez ovoga bolnog sjećanja kojeg najbolje opisuje refren naveden u naslovu. To je opsesivna ljubav. Veza koju ne možeš prekinuti ...
Bilo bi mi lako, bilo bi mi lako da te ne volim!
Ovo nije jedna od onih analiza koje pišeš kako bi ...
7.11.2009. Kranjčevićeva, Croatia Sesvete - Cibalia 0:3. Sjećam se euforične proslave pobjede s Ultrasima na istoku. Nakon fešte otišli su u svlačionicu i iz nje još jednom izjurili da bi feštali s navijačima. To je bila sezona... Zdravo i živo Hip! - Vjeran, 10.5.13. 10:40, 0 0 0
'najbolji lijevi bek' lige odlazi u moćni Inter... moras ga razumit da se ne zeli ozlijediti pred tako bitan iskorak u karijeri.... i ja bi u Inter iz Zapresica...Samo Cibalia! - Vilanova, 10.5.13. 12:00, 0 0 0
04/2013
Lokomotiva sigurno u svoj prvi finale

Na greška me se ući, al ne na svojim već na tuđim

Strogo pridržavanje gore navedena fraze uzrokovalo bi time da bi Cibalia svoje drugo finale igrala  već 2009. Ipak s druge strane tada je bio Hajduk koji je sve riješio već u prvoj utakmici na Poljudu. Ruku na srce lako se primio taj neuspjeh i krenulo se onom bit će bolje idući put. Onda 2011. s druge strane protivnik taman po mjeri. Pobjeda nad Varteksom donijela je nadu u prolaz, no hladan tuš dočekao je Vinkovčane u Varaždinu. Poraz od 3-0 označio je kraj nade da će to biti ta sezone kada ćemo otići do kraja. Ostali su repovi, te se razočaranje od te utakmice dosta dugo smirivalo. Ali već iduća sezona donijela je novu priliku. Slavonski derbi u polufinalu pružio je priliku da se na najslađi način dođe do finala. Ipak visoku pobjedu Osijeka, Cibalia nije uspjela nadoknaditi u Vinkovcima. I onda ove godine treći put zaredom, četvrti u zadnjih pet godina Cibalia igra polufinale. Ovaj put protivnik je Lokomotiva. Blijeda prva utakmica, ali ipak rezultat koji pruža nadu u prolazak. Ali onda velika pljuska u Maksimiru od koje će me kao navijača Cibalije obraz biti crven neko vrijeme.

Iz ovoga kratkog osvrta nameću se dva zaključka vezana za nebeskoplave. U zadnja četiri nastupa u polufinalu kupa jednu utakmicu Cibalia izgubila 3 razlike, od toga zadnje tri godine identičnim rezultatom od 3-0. A druga stvar ona najžalosnija da klub ne da nije u stanju učiti na tuđim greškama nego očito nije sposoban naučiti na svojima i to već tri godine zaredom.

Odakle krenuti a da manje boli?

Ovo što su pojedinci danas prezentirali je sramota ne samo za njih, nego i za većinu sportaša jer igrati ovako bezvoljno, nezainteresirano, bijedno ne zaslužuje drugačiji naziv. S ovom utakmicom umjesto da probaju zacijeliti neke rane oni su otrgnuli kraste s tih rana. Ne sa ispadnjem, ne sa visokim porazom, ne zato što nisu zabili gol, nego samo zato jer su dresove ostavili onakvima kakvima su ih i dobili. Sada ih uredno složit poslije utakmice i već su spremni za subotu. Pored svega toga četiri pojedinca se jednostavno istiću svojim „biserima“ pa krenimo redom.

  • Bojko

Do sada sam za Bojka imao samo riječi hvale, čak i nakon kikseva nisam želio vršiti pritisak na njega. Ipak previše je ključnih utakmica prokockao u zadnje vrijeme. Pod njegovom palicom Cibalia je odigrala protiv Dinama bez imalo žara, protiv Hajduka u utakmicu koja je djelomično mogla prelomiti borbu za opstanak također. Nakon toga u popravno prilici protiv Rijeke bolja igra ali opet neuspjeh. I sada ovo polufinale s Lokomotivom. Još u Vinkovima je bio isključivi krivac zbog rezultat 1-1. Cijelo provo poluvrijeme Samateh je Mišića jednostavno ugušio, tako da ovaj nije mogao apsolutno ništa. Tada umjesto da zamjeni mjesta Mišiću i Filipoviću, ili ubaci nekog drugo on ostavlja Mišića na istoj poziciji i tako Cibaliju moglo bi se reći s igračem manje. Druga kardinalna pogreška je bilo zatvaranje utakmice čim se postigao gol. Ni s onom obranom iz Mršićevog mandata i s njim na klupi protiv onakve Lokomotive ne bi izdržali sat vremena stalnog pritiska a kako onda to očekivati od ove mlade zadnje linije.

Danas je opet dokazao svoju trenersku nezrelost za velike utakmice. Tako je u samom ulasku u utakmicu napravio pogrešku stavljanjem Terzića na desno krilo umjesto da na tu poziciju stavi Bartolovića, a u napad Koledića ili Puljića. Zar je toliki problem odigrati napadački i ići na pobjedu? Protiv Osijeka u Gradskom vrt je to bio u stanju, a sada na jednom protiv Lokomotive se toga boji. Zaista čudno. I onda ulazak Pavličića, igrača koji nema kontinuitet niti eksplozivnost, umjesto jedinog napadača na terenu, Bartolovića. Pavličića koji više nije sjena onog starog što je i tada bio prosječan igrač s dobrim slobodnjakom, a sada bi trebao donijeti preokret. Još jedan autogol trenera Cibalije. Kao kruna svega dolazi ulazak drugog napadača u 76. minuti. Ako je to odraz želje za prolaskom onda nas je Bojko mogao poštedjeti bilo kakve nervoze i prije utakmice izjaviti da nema ambicija za prolazak.

  • Mazalović - „da se mogu k'o nekad vratiti na početak i biti onaj isti bahati dječak “

Vjerojatno je Mazalović prije utakmice poslušao pjesmu Hladnog piva i na teren istrčao kao onaj bahati dječak. Isti koji ga je nakon sjajnog početka u nebeskoplavom dresu, kada su za njega stizali samo hvalospjevi ukopao do neprepoznatljivosti. Često takve mušice zahvate mlade igrače u usponu, ali ove sezone se Mazalović vratio u punoj formi. Nastavio je gdje je i stao prije te silazne putanje, ali danas je opet podsjetio na tu nesretnu fazu. Tako je uspio dobiti žuti karton koji će platit ne igranjem protiv Dinama, zbog nepotrebnog prekršaja. Svako malo koristio priliku za raspravljanje sa sucem koje se prema snimkama svakako može tumačiti bahato zbog silnih gestikulacija od njegove strane. Pored svih tih mušica još je kod drugog gola Lokomotive morao ispratit Antolića, a ne stat pored najbližeg igrača kod kojeg je već bio Župarić kako ne bi morao trčati za Antolićem. Svakako vrlo loša utakmica Mazalovića, velikom zaslugom zbog podsjećanja na neslavna vremena.

  • Rugašević

Treći u nizu tragičara ove utakmice svoj talent je pokazao pred sam kraj utakmice. Nije bio na pretjeranom nivou danas, ali sigurno ne bi bio na crnoj listi da nije napravio onakvu glupost kod zadnjeg gola. Možda ga treba podsjetit na one stihove: „Igraj, stisni, borba do kraja.“  Onako ostaviti igrača i okrenut se prema centru kao da je gol već pao je sramota u rangu kao da ja Cibalia odlučila danas ne otputovati u Zagreb. Takav nedostatak profesionalnosti je nedopustiv, te ga se mora kazniti. Upravo je on krivac za većinu onog crvenila na obrazu. Jer kako se drugačije osjećati kad gledaš igrača koji svjesno odbija da se bori za svoj grad, koji svojim ponašanjem blati ugled tvog kluba. Ova njegova reakcija će mi ostati duboko urezana u sjećanju te iskreno sumnjam da će mi se ikada iskupiti u očima zbog ovoga.  

  • Matković

Iako je Matković prvi osigurao svoje mjesto na ovoj listi nekako mi je ostavio najmanji utisak od gore navedenih. Primiti onakav gol, u ranoj fazi utakmice svakako ga svrstava u tragičara utakmice(prema prikazanoj igri). Upravo je njegova pogreško prelomila utakmica te olakšala posao Lokomotivi koja je nakon toga samo uzela ono što joj se serviralo, a to je prolazak u finale. Sreća Matkovića je što i pored ovakve greške ne bih ga mogao kazniti ponekom utakmicom na klupi jer sama pomisao da će rezervni vratar stat na gol mi utjeruje još veći strah nego čak  dva ovakva Matkovićeva gola.

Trenutak kada se sjetiš da je to hrvatski nogomet

Čudno bi bilo kada kao pratitelj HNL-a ne bih imao i onaj drugi pogled koji nastaje kada se zaboravi da je ovo sport i sjeti da se radi o našoj ligi. Pomalo je iznenađujuće kada u dvije utakmice Cibalia odigra bezvoljno, loše i bez borbe. Ne pozivam pri tome na nasilje, ali nije na odmet vidjeti kod igrača onu žar u kojoj poneka naprave i neki oštriji prekršaj pored ovih revijalnih. Upravo toga je nedostajalo u utakmica protiv Lokomotive. S druge strane u prvenstvu Cibalia dolazi do glatke pobjede od 2-0. Uz postignuti pogodak za 1-0 iz u najmanju ruku spornog jedanaesterca. U nekoj drugoj državi pod drugim okolnostima vjerovao bih u slučajnost, ali pojam slučajnost je ipak malo teže pronaći u HNL-u. Biti će zanimljivo vidjeti na koji način će se odigrati susret protiv Dinama ili kakvo će biti suđenje u preostalim utakmicama prvenstva u utakmicama Cibalije. Premala je cijena propustit finale kupa za samo 3 boda, tako da ako ipak nešto postoji iza svega ovoga trebalo bi se vidjeti u narednim utakmicama.

Gospodo, ako ste tako nisko pali ne preostaje mi ništa drugo nego poručiti: Vi ste sramota svojega grada!                                                

                            „Bolje ispasti časno, nego ostati nečasno“

Jedno ime, jedna tuga, samo Cibalia nikad druga!
Na greška me se ući, al ne na svojim već na tuđim Strogo pridržavanje gore navedena fraze uzrokovalo bi time da bi Cibalia svoje drugo finale igrala već 2009. Ipak s druge strane tada je bio Hajduk koji je sve riješio već u prvoj utakmici na Poljudu. Ruku na srce lako se primio taj neuspjeh i krenulo se onom bit će bolje idući put. Onda 2011. s druge strane protivnik taman po mjeri. Pobjeda nad Varteksom donijela je nadu u prolaz, no hladan tuš dočekao je Vinkovčane u Varaždinu. Poraz od 3-0 označio je kraj nade da će to biti ...
Jedno ime, jedna tuga, samo Cibalia nikad druga!
Na greška me se ući, al ne na svojim već ...
Teorije zavjere teorije zavjereeeeeeeeeeee Ajmo ajmo jace jos. ajmo ajmo jace jos. Lokosi su pred par dana 5.0 napunili slaven, zasto ocekujes od cibalije pobjedu onda? Zasto se ljutis sto gube redom od 1.2.3.4 na tablici? A bore se za opstanak? - Kum_Noci, 18.4.13. 9:20, 0 0 0
Kume nije tu u pitanju pobjeda nego nacin na koji se izgubio sinoc... blago receno mlitavost igraca... to je razlog pobune da tak kazem... - Vilanova, 18.4.13. 9:52, 0 0 0
Vila slažem se za Miloša i po meni je bio najbolji u našim redovima. Kume nigdje nepise da su morali pobjedit nego način na koji su odigrali ove utakmice. Dosta dugo pratim ovaj klub tako da znama kako ko diše, a kamoli igra. - Hiperion, 18.4.13. 10:11, 0 0 0
Nema druge nego osnovat ZZC decki :D :D A da im udjete malo na trening? - Kum_Noci, 18.4.13. 10:13, 0 0 0
Kažem ako je šta bilo vidjet će se u idućim utakmicama. Znamo kako je suđenje bilo do sada, meni će biti zanimljivo vidjeti kako će bit ovih zadnjih 6 kola, te kako će proć utakmica s Dinamom. - Hiperion, 18.4.13. 10:13, 0 0 0
03/2013
24. kolo MAXtv Prve lige; kolo posljednjih prilika?

Uoči početka sezone Rijeka je polako počela rješavati igračku križaljku koja će im omogućiti konačni iskorak prema Europi. Pogurani injekcijom stranog kapitala od strane Volpija potpuno su uzletjeli te su uslijedila nadanja čak o borbi za prvo mjesto. Iako je bilo potpuno bespotrebno stavljati na leđa još neuigranoj momčadi, ipak pogleda na igrački kadar potvrđivao je njihove ambicije. Za sigurno nije mogao garantirati borbu prsa u prsa s Dinamom ali je za čvrsto drugo mjesto morao biti dovoljan. Glavna prepreka u tom njihovom putu bili su izravni konkurenti poput Hajduka,Splita,Lokomotive i Belupa. Očekivalo se da će u tim utakmicama Rijeka odlučivati o svojoj sudbini na Europskoj sceni. Malo tko je mogao očekivati da će Rijeka svoj put morati krčiti u susretima s davljenikom prvenstva. No, ipak se to dogodilo.

Nakon solidnog ulaska u prvenstvo i početnog uhodavanja momčadi uslijedilo je dizanje Rijeke. U tom trenutku Rijeka je izgledala stvarno moćno. Nanizala je tako 3 pobijede za redom i to ne protiv bilo kojih protivnika. Na domaćem terenu svladali su Hajduka, zatim u gostima pobijedili uvijek neugodni Belupo dok je konačna potvrda došla u domaćem susretu protiv Dinama. Pred ispunjenom Kantridom potpuno su deklasirali aktualnog prvaka s 3:0 te je nakon te utakmice Rijeka poletjela. Sva ona nadanja i očekivanja tada su bila nadohvat ruke trebalo je samo za nastavak niza prošetati kroz Vinkovce i potvrditi vrhunsku formu. Kao što to često bude, lakše je reći nego napraviti. Cibalia ponesena pobjedom protiv Lokomotive dva kola ranije, dočekala je Rijeku na svome terenu. Rijeku koju su svi vidjeli kao apsolutnog favorita u ovom susretu, ali Cibalia je pokazala da ima što reći. Glatka pobjeda od 4:1 uz potpunu dominaciju na terenu gdje je Rijeka izgledala kao momčad koja se je tek sastala a ne kao ona koja je pobijedila moglo bih se reći tri najjača momčadi HNL-a. Bilo je to ozbiljno rezanje krila ambicijama Rijeke koje ih je na grub način prizemljilo.

Drugi čin odigrao se nedavno samo ovaj puta na Kantridi. Isprovocirani visokim porazom od Dinama u susretu u koji nisu ušli bez nade izlaz iz kriza i nabijanje samopouzdanja su vidjeli upravo protiv Cibalije. Opet je Cibalia uoči susreta s Rijekom imala jednu motivacijsku pobjedu. Ovaj puta iz slavonskog derbija u kojem je na domaćem terenu potpuno nadigrala Osijek. Nije otišla na Kantridu s bijelom zastavom ali isto tako nije ju tamo ni dočekao domaćin kojem bi to bila nebitna utakmica. Željeli su Riječani tom pobjedom saprati gorak okus maksimirskog poraza te ponovno uhvatiti priključak za mjesta koja vode u Europu slijedeće sezone. Na žalost Riječana, a radost Vinkovčana to se nije dogodilo. Utakmica je završila bez pogodaka što je više odgovaralo nebesko plavima nego domaćinima. Tako da je Cibalia opet stala na put Rijeci prema njihovo cilju, ali ovaj put je iza njihovog dvoboja ostala i jedna žrtva. Pokazalo se da je ovaj remi bio koban za Scoriju koji je tako ostao bez mjesta kormilara Riječkog broda.

Sada nas očekuje završni čin ove sezone u kojem Cibalia ponovo ima priliku još jednom dotući Riječke snove. One koji neprestano kruže navijačima kluba s Kantride, da vide svoju momčad na Europskoj sceni. Ovoga puta se ponavlja slična priča kao ona koja je prethodila njihovo prvom susretu. Rijeka ovaj put dolazi s novim trenerom, Matjažom Kekom, iza kojeg je pobjeda nad Interom. Ne radi se tu samo o pobjedi nego o činjenici da se je prošlog vikenda na Kantridi mogla gledati neka druga Rijeka od one koju je vodio Scorija. Agresivna, rastrčana te izrazito stabilna Rijeka, za razliku od one koja je dosta često izgledala bezidejno. Kao i u prošla dva susreta s druge strane im je opet motivirana Cibalia. Iza Vinkovčana ovog puta je uvjerljiva pobjeda protiv Slaven Belupa od 2:0. Utakmica u kojoj su nebesko plavi pokazali da ih ne treba još sa sigurnošću otpisati jer imaju još toga za ponuditi. U tom susretu Cibalia je nastavila svoj proljetni niz. Dva gostovanja = dva otkaza, za trenere domaćih momčadi. Tako je ovaj put žrtva uspjeha Cibalije bio Roy Ferenčina  kojem se vodstvo kluba zahvalilo na dosadašnjem radu te ubrzo pronašlo kratkoročnu zamjenu u vidu sportskog direktora Sovića. Ovog puta je Rijeka također primorana tražiti sva tri boda u ovom susretu kako bi uhvatila priključak za Hajdukom i Lokomotivom. Izgube li u ovom susretu a ove dvije navedene momčadi ostvare pobjede lako je moguće da se Rijeka oprosti od nastupa u Europskim utakmicama.

Kako ne bi bilo da se radi samo o ispraznim pričama dovoljno je pogledati podatke o zadnjim susretima ove dvije momčadi koju otkrivaju da je Cibalia puno više od crne mačke za Rijeku samo ove sezone. Pet posljednjih utakmica u Vinkovcima i svih pet je otišlo na stranu domaćina uz podatak da je čak četiri puta Cibalia slavila s hendikepom. Dok  kada su u pitanju ogledi na Kantridi možemo vidjeti da se je već četiri puta Cibalia vraća u Vinkovce neporažena, točnije četiri puta je susret završen bez pobjednika. Takvi podaci sigurno ne ulijevaju samopouzdanje igračima Rijeke dok s druge strane Cibalia dobiva dodatna krila uoči ovoga susreta. Jer kako drugačije promatrati činjenicu da te očekuje utakmica protiv momčadi koja te nije uspjela pobijediti gotovo četiri godine, a konstantno igrate u istom rangu natjecanja.

No, kako im se ta krila ne bi obila o glavu pobrinuo se trener Bojko koji je odmah izjavio kako mora svoje igrače spustit na zemlju kako bi potpuno mirni i čiste glave dočekali ovaj susret koji će biti puno teži od onoga nedavno odigranog na Kantridi jer za razliku od njega ovaj put i Cibalia ima imperativ osvajanja tri boda iz ovoga susreta. Spletom okolnosti poklopili su im se rezultati iz prethodnog kola tako da su Vinkovčani prividno izašli iz zone ispadanja. Prividno jer s istim brojem bodova kao Zadar na kraju prvenstva bi Vinkovački sastav izvukao deblji kraj te bio primoran napustiti prvoligaško društvo. Ono što svakako veseli uoči ovog susreta je činjenica da je Cibalia u Koprivnici prekinula svoj post od 420 minuta bez pogotka iz igre, te sada bez tog psihološkog pritiska mogu ući u ovu utakmicu. Eventualni problem moglo bi predstvljati problematična situacija na desnom bočnom. Kako još nije u potpunosti oporavljen Muženjak, a Miloš koji je na posudbi iz Rijeke nema pravo nastupa protiv svoga kluba Cibalia će vjerojatno morati posegnuti za stavljanjem Terzića na tu poziciju. Njegova prirodna pozicija je inaće desni vezni, no silom prilika morati će ovaj susret odraditi na drugoj poziciji. U nekoliko navrata to je odradio sasvim zadovoljavajuće samo će morati pripaziti na eventualne izčete prema naprijed. Jedini pozitivan ishod ove utakmice je potpuno jasan. Cibalia mora upisati nova tri boda te si na taj način kupiti mir uoči reprezentativne stanke gdje se momčad mora još psihološki pripremiti za ono što ih čeka, a to je borba do posljednjeg daha za spašavanje života.

Cibalia; ubojica Riječkih snova!
Uoči početka sezone Rijeka je polako počela rješavati igračku križaljku koja će im omogućiti konačni iskorak prema Europi. Pogurani injekcijom stranog kapitala od strane Volpija potpuno su uzletjeli te su uslijedila nadanja čak o borbi za prvo mjesto. Iako je bilo potpuno bespotrebno stavljati na leđa još neuigranoj momčadi, ipak pogleda na igrački kadar potvrđivao je njihove ambicije. Za sigurno nije mogao garantirati borbu prsa u prsa s Dinamom ali je za čvrsto drugo mjesto morao biti dovoljan. Glavna prepreka u tom njihovom putu bili su izravni konkurenti poput Hajduka,Splita,Lokomotive i Belupa. Očekivalo se da će u tim utakmicama Rijeka ...
Cibalia; ubojica Riječkih snova!
Uoči početka sezone Rijeka je polako počela rješavati igračku križaljku ...
Svakako da to stoji, slično je Cibalia imala priliku doživiti protiv Hajduka. Ipak smatram da ne bi trebali dva puta zaredom ponoviti istu grešku, stoga bi ovu utakmicu igrači morali shvatiti puno ozbiljnije. Što i očekujem od njih u ovom susretu. - Hiperion, 15.3.13. 1:21, 0 0 0
Stanje terena - petak prijepodne: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/6582_433020093454478_2075333451_n.jpg - Hiperion, 15.3.13. 12:50, 0 0 0
Uzas, uhvatite se lopate :/ Moze slika od danas? Al kako god, bit ce kaljuže. - RiBoy18, 16.3.13. 11:30, 0 0 0
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/62398_433391243417363_905653794_n.jpg Stanje danas. Prestao snijeg i izaslo sunce. Sto opet nije dobro jer ce teren sad biti premekan - Hiperion, 16.3.13. 11:52, 0 0 0
Hvala! :) - RiBoy18, 16.3.13. 13:28, 0 0 0
03/2013
Cüneyt Cakir sudac utakmice Hrvatska-Srbija; dobar izbor?

Od mene vam stiže sad bečarac, od mene vam stiže sad bećarac.

Da nastavi pjesnički nam lanac, da nastavi pjesnički nam lanac.  

.

Težak poso ovog sudca čeka, težak poso ovog sudca čeka.

Bit će dobro ako kraj dočeka, bit će dobro ako kraj dočeka.  

.

Cakir sudi i za loptom trči, Cakir sudi i za loptom trči.

Sa tribina Za dom spremni buči, sa tribina Za dom spremni buči.  

.

Ne bi mu ja bio tad koži, ne bi mu ja bio tad koži.

Ak pogriješi bijes se tada množi, ak pogriješi bijes se tada množi.  

.

Kad je sudac narodnosti turske, kad je sudac narodnosti turske.

Ne valja nam srljati ko guske, ne valja nam srljati ko guske.  

.

Kruže priče kriterij mu oštar, kruže priče kriterij mu oštar.

Karton dijeli kao da je poštar, karton dijeli kao da je poštar.  

.

Nek se njega pripazi sad Srna, nek se njega pripazi sad Srna.

Kako sudi sudba mu je crna, kako sudi sudba mu je crna.  

.

E moj Cakir pazi kako sudiš, e moj Cakir pazi kako sudiš.

Ako želiš da se sutra budiš, ako želiš da se sutra budiš.  

.

Griješio si to je svima čisto, griješio si to je svima čisto.

Al u ovoj tekmi ništa nije isto, al u ovoj tekmi ništa nije isto.  

.

Uvijek sumnjam ja u ove Turke, uvijek sumnjam ja u ove Turke.

Svako malo priušte si bruke, svako malo priušte si bruke.  

.

Zato Cakir pamet ti u glavu, zato Cakir pamet ti u glavu.

Sudi za nas dočekat ćeš slavu, sudi za nas dočekat ćeš slavu.  

.

I na kraju bećarskoga niza, i na kraju bećarskoga niza.

Jao srbi ostajete iza, jao srbi ostajete iza.  

.

Jedan, dva, ma evo vam ga na!

Bećarac (prepruka : upaliti glazbenu podlogu nekog bećarca)
Od mene vam stiže sad bečarac, od mene vam stiže sad bećarac. Da nastavi pjesnički nam lanac, da nastavi pjesnički nam lanac. . Težak poso ovog sudca čeka, težak poso ovog sudca čeka. Bit će dobro ako kraj dočeka, bit će dobro ako kraj dočeka. . Cakir sudi i za loptom trči, Cakir sudi i za loptom trči. Sa tribina Za dom spremni buči, sa tribina Za dom spremni buči. . Ne bi mu ja bio tad koži, ne bi mu ja bio tad koži. Ak pogriješi bijes se tada množi, ak pogriješi bijes se tada množi. . Kad je ...
Bećarac (prepruka : upaliti glazbenu podlogu nekog bećarca)
Od mene vam stiže sad bečarac, od mene vam stiže ...
hahaha kraljuuu - takee, 13.3.13. 19:43, 0 0 0
posalji ovo Bosutskim becarima hahaha da naprave hit od ovoga :) - Vilanova, 13.3.13. 19:46, 0 0 0
Hahah dobro je :D originalno svakako. - BestOne, 13.3.13. 19:52, 0 0 0
03/2013
Tribina o Tribini; sretan ti rođendan...

Polako, ali sigurno ostala je jedna kalendarska godina iza ovoga projekta. Mlad projekt velikih ambicija koji još uvijek nije u potpunosti prezentirao svoje mogućnosti. Svima je jasno kako je teško pokrenuti nešto novo,a pri tome privući ciljanu „publiku“. Možda su mnogi imali slične vizije nekog ovakvoga portala na kojem bi mogli pokušati ispisati svoje prve novinarske radove, izraziti svoja mišljenja, te upozoriti druge na neka događanja koja im promaknu pored razno raznih žutila od vijesti kojima nas bombardiraju mediji gladni što veće tiraže.

Upravo to ovaj portal koji se bazira na zajednici čini drugačijim od ostatka jer ovdje nije cilj senzacija nego argumentirano branjenje svojih stavova. Sto ljudi, sto ćudi – reklo bi se (iako je većini draži onaj drugi dio) ali to je ono što nam je prijeko potrebno. Treba imati onu oporbu koja će donijeti draž analiziranja i želju ostalih korisnika da probaju što boljim argumentima približiti svoje mišljenje drugom, možda ga čak i preobratiti. Zato me raduje da na Tribini imam i onih s kojima ću raspravljati o nekim temama iako znam da će prije Cibalia igrati Ligu prvaka nego mi pronaći zajednički jezik. Ali bez toga imali bi samo prazna slova naših analiza preko kojih bi većina samo preletjela pogledom jer ne bi pronašla neku draž u njima. Stoga svaki novi član Tribini može donijeti puno toga, jer može neke teme gledati iz nekog novog kuta za razliku od onoga iz kojeg smo mi navikli gledati.

Za razliku od naših vizija koje su ostale samo vizije, Sthagon i Losovius su se pošteno uhvatili posla i realizirali ga. I tada u želji za privlačenjem ljudi posegnuli za rješenjem koje im je bilo na dohvat ruke. Što bi drugo moglo privući nogometne zaljubljenike nego pružiti im priliku da gledaju prijenose „otuđenog“ HNL-a. I sam sam se iz toga razloga priključio Tribini, a vjerujem i oko 90 posto korisnika. No kako je vrijeme prolazilo tako je padala moja želja dolaska na Tribini isključivo radi prijenosa. Pozornost mi je skrenula prilika da mogu iskazati svoje mišljenje, stavove i viđenje pojedinih situacija. Dodatni motiv je kasnije bila opcija objavljivanja na tportalu. Meni je osobno to bila sjajna prilika kako bih mogao promovirati svoj klub. Jer teško će se naći nekih posebnih članaka ili novinarskih stupaca na temu Vinkovačke momčadi. Ukoliko i bude neki, odnosi se većinom na utakmice. Bilo da se radi o kratkoj najavi ili podacima nakon odigrane utakmice. Stoga sam bio sretan kada su moje analize na temu Cibalije pronašle svoje mjesto upravo na tportalu jer sam se osjećao zadovoljnim promicanjem svoga kluba. Ne mogu se oteti dojmu da je jedan dio korisnika počeo drugačije gledati na nebesko plave. Imam osjećaj da je sada ova momčad pronašlo određeno mjesto kod većine te razvila neke simpatije ili u najmanju ruku veći respekt nego je imala ranije.  Ako se i jedan korisnik može pronaći u tome ja sam prezadovoljan onime što mi je Tribina pružila.

Pored toga primarnog cilja koji sam si postavio Tribina me je zadužila da nastavim gdje sam počeo s dvije pružene prilike. Tako mi je pored pisanja u Cibaliji omogućeno da postanem dio emisije Tribina.hr te pomoću video poruke najavim proljetni dio kluba s Bosuta. Također bih to stavio u oblik reklame za vinkovačku momčad koju si oni jednostavno ne mogu priuštit jer ipak su na taj način dobili određeni vremenski prostor najvažnijoj emisiji kada se radi o hrvatskom nogometu.

Druga stvar je ona koja nema veze s Cibalijom. Radi se o nedavnoj prilici zahvaljujući kojoj sam imao priliku se jedan dan osjećati kao novinar. Ne samo kao novinar već i kao čovjek. Kako se inače osjećati kao čovjek koji je došao pogledati utakmicu i podržati svoj klub kada na ulazu na tribine te pregledavaju kao člana Al Qaeda-e koji ulazi u Bijelu kuću. Počevši sa pretresa koji često zahtjeva izuvanje obuće, ponekad i skidanje, do neljubaznosti djelatnika. Ovaj put sasvim druga priča. Moglo bih se reći potvrda one činjenice da kod nas ipak odijelo čini čovjeka. Ista osoba, isti stadion, ista liga samo ovaj put s čarobnim papirom koji otvara sva vrata. Kako mi je to bilo prvi put na toj tribini, samo sam poput stranca ispružio akreditaciju ispred sebe pa dokle me dovede. Na putu do mjesta 2-3 punkta gdje djelatnici ljubazno usmjeravaju prema mjestu odakle bih treba gledati utakmicu. Nema nikakvog pretresa, neljubaznosti niti sumnjičavih pogleda. Za kraj još me doprati do mjesta jer sam napomenuo da ne znam gdje se točno nalazi. Zato još jednom hvala Tribini što mi je omogućila da na svojoj koži osjetim odlazak na utakmicu bez represije, a i pored toga da osjetim određeni ponos jer svojim dolaskom predstavljam ovaj portal. Nadam se da će i ostali dobiti ovu priliku jer su svakako zaslužili.

Za kraj bih još pozdravio sve korisnike koji su odricanjem svojeg slobodnog vremena doprinijeli razvoju Tribine. Svakako da smo mi ovdje korisnici ovoga portala, ali isto tako smo i usudio bih se reći najveći njegovi nosioci. Jer kako mi ne bi dobili priliku bez Tribine tako se ni ova Tribina ne bi mogla razviti do ove mjere bez nas. Stoga nastavimo tako i dalje, te neka iduća godina bude još bolja od predhodne.

Od anonimca do autora, od „huligana“ do gospodina
Polako, ali sigurno ostala je jedna kalendarska godina iza ovoga projekta. Mlad projekt velikih ambicija koji još uvijek nije u potpunosti prezentirao svoje mogućnosti. Svima je jasno kako je teško pokrenuti nešto novo,a pri tome privući ciljanu „publiku“. Možda su mnogi imali slične vizije nekog ovakvoga portala na kojem bi mogli pokušati ispisati svoje prve novinarske radove, izraziti svoja mišljenja, te upozoriti druge na neka događanja koja im promaknu pored razno raznih žutila od vijesti kojima nas bombardiraju mediji gladni što veće tiraže. Upravo to ovaj portal koji se bazira na zajednici čini drugačijim od ostatka jer ovdje nije cilj ...
Od anonimca do autora, od „huligana“ do gospodina
Polako, ali sigurno ostala je jedna kalendarska godina iza ovoga ...
03/2013
Rijeka - Inter 2:1 - Kek pobjedom debitirao na klupi Rijeke

Najčešća asocijacija na London pored kulturnih znamenitosti je svakako kiša. Svatko tko je imao priliku posjetiti taj grad mogao se uvjeriti u istinitost titule kišnog grada. Samo malo iza njega nalazi se upravo Rijeka. Grad koji ima tek nekoliko kišnih dana manje od Londona. Ipak Rijeka je u jednoj stvari ispred engleske prijestolnice. Naime u Londonu prema istraživanjima padne 611 mm, a u Rijeci oko 1.500 mm oborina po četvornom metru godišnje. Takvoj riječkoj svakodnevici mogli smo svjedočiti i u ovome susretu. Ona dosadna kiša tako je uoči ove utakmice natapala travnjak Kantride, te rezultirala slaboj posječenosti na ovome susretu gdje se okupilo svega 1 500 nogometnih zaljubljenika.

Srećom ovom prilikom sam izbjegao dvosatno stajanje na kiši kako bih pogledao ovaj susret. Zahvaljujući Tribini.hr pronašao sam mjesto u vip press-u te na jedan dan osjetio kako je to biti na utakmici u koži novinara. Tek što sam se smjestio pokraj Orlanda Rivettija i upoznao radnu okolinu već je uslijedio šok.

                               

Igrači su na teren istrčali u slijedećim postavama:

NK Rijeka; Mance - Mierzejewski, Marić, Knežević, Škrabalo - Alispahić, Kreilach, Brezovec, Jugović - Cesarec, Benko

NK Inter Zaprešić; Delač - Posavec, Herceg, Bagarić, Kramarić - MIlardović - Šarić, Pokrivač - Vujčić, Oršić, Budimir

                                

Dok se još nogometaš Rijeke nisu ni rasporedili kako treba nakon izvođenja lopte s centra, fotografi stajali oko trenera Matjaža Keka, a Armada skandirala hoćemo pobijedu gosti su šokirali Rijeku te poveli nakon dvadesetak sekundi igre. Jedna u najmanju ruku nesmotrena reakcija Kreilacha gdje je umjesto uobičajne povratne lopte vrataru nepotrebno zakomplicirao stvar. Njegova je lopta završila u nogama napadača Intera ,Oršića,koji nemilosrdno poentira za prednost gostiju od 0:1.

Bilo je to sve što su nam gosti iz Zaprešića priredili za ovu utakmicu. Nakon ranog pogotka gotovo da su nestali s terena. Rijeka je zagospodarila terenom. Poput ranjen životinje kada osjeti da je ugrožena krenuli si prema vratima Delača ne bi li što je brže moguće vratili rezultat u ravnotežu. Takav pritisak donio je slobodan udarca na nekih 30 metara od gola gostiju. Izveo ga je Brezovec koji je silovito poslao loptu iznad živog zida koju ispod prečke vadi Delač te izbacuje u korner. Vrijedi spomenuti pad Benka u kaznenom prostoru nakon čega su tribine Kantride tražile najstrožu kaznu, no sudac pokazuje da se igra nastavi. Prva potvrda dominacije djelo je dvojca Cesarec i Kreilach. Nakon dobrog prodora po desnoj strani Cesarec ubačajom pronalazi Kreilacha na rubu kaznenog prostora koji svojim pogotkom vraća nadu domaćinima. Nanizali su Riječani još nekoliko prilika preko napadačkog dvojca Benko, Cesarec prije nego je uslijedio potpuni preokret. Upravo je potonji bio glavni akter istog. Nakon što je Jugović prodorom preko desne strane probio blok Intera šalje loptu u kazneni prostor gdje  lopta pronalazi Alispahića koji glavom šalje loptu prema vratima Intera. Delač u padu uspijeva spriječiti postizanje pogotka ali na njegovu žalost lopta pada točno pod noge Cesarca koji hladnokrvno s par metara šalje loptu iznad njega. Dok su igrači slavili ovaj pogodak a tribine pljeskom podržavale preokret režiran od strane njihovih ljubimaca jedan gledatelj svoje je (ne)zadovoljstvo iskazao na potupuno drugačiji način. On se okrenuo prema novinarskoj loži u kojoj sam se i sam nalazio te poručio svima da ih jebo Scoria. Pred sam kraj prvog poluvremena aktivni Kek uz aut liniji tražio je da počnu dodatno širiti igru preko krila te da napadači ulaze okomito prema golu kako bi natrčali na ubačaje krilnih igrača. Bila je još jedna sporna situacija nakon oštrog starta Brezovca, došlo je do guranja igrača Rijeke od strane Šarića koji prolazi samo sa žutim kartonom uz burno negodovanje s tribina. Ipak su do poluvremena mreže mirovale, te Rijeka potpuno zasluženo odlazi na odmor.

U nastavku je agresivnost igrača Rijeka pomalo splasnula ali su i dalje bili dovoljno dominantni da zadrže Inter bez konkretnih prigoda. Na visokom nivou u ovom susretu bio je Jugović koji je u nastavku nekoliko puta svojim prodorima zadao glavobolje igračima Intera, koji mogu biti sretni što neke njegove lopte Benko danas nije bio u stanju realizirati. Seriju prilika je imao i Cesarec ali su i njegove lopte u nastavku završavale svuda osim u mreži vratara Delača. Malo je falilo da Rijeka dvadesetak minuta prije kraja ostane s igračem manje što bi ovu utakmicu učinilo neizvjesnom. Već opomenuti Brezovec doslovno se je pomalo nesmotreno prilikom skoka popeo na leđa igraču gostujuće momčadi, ali na sreću Rijeke ta situacija prolazi bez dodatnih sankcija. Priliku u nastavku dobio je i Mutombo koji je svojih tridesetak minuta maksimalno iskoristio da pokaže da se radi o kvalitetnom igraču. Čvrst igrač s dobrom tehnikom, te pregledom igre. Upravo je taj pregled igre mogao riješiti utakmici dosta ranije. Mutombo uzima loptu na nekih 30 metara od vlastitog gola te se okreće i šalje jednu dijagonalnu dubinsku loptu koju Alispahić ne uspijeva iskoristit za dokrajčivanje Diva iz predgrađa. Posljednja prava prilika bila je djelo Benka koji jednostvano u ovoj utakmici nije mogao naći put do mreže Delača. Nizao je udarce ali su svi na kraju bili bezuspješni. Tako ga je ovaj put nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Intera dijelilo svega metar dva od gol linije ali neumorni Delač hvata loptu točno ispredn njegove noge.

Na mokrom terenu ovaj puta su se poskliznuli gosti što ih je na kraju koštalo tri boda te pada na samo dno ligaške tablice. S druge strane Rijeka je pobjedom napravila veliki korak prema pozicijama koje vode u Europu. Simpatizere Rijeke  najviše može veseliti činjenica da je Rijeka ovu utakmicu bila dominantna, borbena i puna samopouzdanja,te pokazala psihološku stabilnost jer nije pokleknula nakon ranog vodstva gostiju. Iako je prerano za donositi zaključke o novom treneru ali ako Matjaž Kek ovako nastavi moglo bi ponovno sunce obasjati Kantridu.

                

Ne želim euforiju kada se pobijedi, niti tragediji kada se izgubi!

Nedugo nakon završetka utakmice na stadionu podno stijena održana je uobičajena press konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali treneri obiju momčadi. Kako to obično bude uvodne riječi pripale su treneru gostujuće momčadi Borimir Perković koji je ukratko prokomentirao ovaj susret:

„Što se tiče same utakmice mi smo je otvorili na najbolji mogući način – postigli smo gol. Nažalost to je bilo sve što smo napravili u prvom poluvremenu, a da bi napravili nešto više treba biti puno hrabriji a mi to nismo bili. Drugih 45 minuta napravili smo neke promjene sa igračima s željom da bude opasniji i konkretniji u igri prema naprijed. Nešto i jesmo bili, ali je falilo malo da bi se ušlo u neku šansu i postiglo gol. Potpuno smo igrali bez hrabrosti, a to je ovih nekoliko utakmica bila naša prednost-naša vrlina.“

Svoje viđenje s okupljenima podijelio je i trener Rijeke Matjaž Kek. Ova utakmica je ujedno bila i njegov debi na trenerskoj poziciji Rijeke. Iako je već ranije dogovorio uvjete oko preuzimanja kluba dogovoreno je bilo da susret protiv Istre vodi pomoćni trener dok se Kek ne upozna s igračkim kadrom.

„Zadovoljan sam rezultatom, također sam zadovoljan nekim stvarima koje sam vidio. Poslije onoga šoka u trideset sekundi što su glave igrača ostale na mjestu. Posebno me vesele tribine koje su pljeskom nagradile trud. Kod igrača je bila vidljiva borbenost i samopouzdanje koje sam vam ja obećao u petak. Ovo nije pobjeda trenera, to je pobjeda momčadi i pristupa utakmici da se prekine negativna serija.“

Svakako da se radi o kvalitetnoj prezentaciji momčadi, no ipak ostaje pitanje treba li istaknuti pojedine igrače koji su odigrali dobru utakmici.

„Ne. Bilo bi nekorektno bilo koga izdvojiti. Momčad uvijek izbaci pojedinca, ali vjerujem u Jugovićev karakter i njegov pristup igri. Mene raduje svaki naš mladić koji se ovako diže i zato ponavljam bilo bi stvarno nekorektno bilo koga izdvajati.“

Onaj tko je gledao ovu utakmicu mogao se je uvjeriti kako je Rijeka dominirala cijelim susretom, te je dodatni gol u mreži gostiju iz Zaprešića visio u zraku velikim dijelom utakmice. Stoga je zanimljivo da li se je ovaj put dogodila situacija da je igra Rijeke bila bolja nego što to zapravo pokazuje konačni rezultat utakmice.

„U pojedinim momentima prvog poluvremena to je bilo to što bih ja želio i kakvu bih ja Rijeku želio voditi. Također vidio sam stvari koje se ne smiju događati. Sa svojim suradnicima nastojim ispravljati te greške, te  vjerujem da mi možemo napredovati ali to ne ide tako lako.“

Za kraj je Matjaž Kek pokušao izbjeći stvaranje euforije oko ove pobijede te zaključio press konferenciju slijedećim riječima:

„Ne bih puno volio pričati o toj utakmici, u mojoj glavi su već Vinkovci i sljedeća utakmica koja je također jako bitna. Ne volim euforije kada se dobije i ne volim tragedije kada se izgubi.“

Konačno ispaljen vatromet podno stijena Kantride!
Najčešća asocijacija na London pored kulturnih znamenitosti je svakako kiša. Svatko tko je imao priliku posjetiti taj grad mogao se uvjeriti u istinitost titule kišnog grada. Samo malo iza njega nalazi se upravo Rijeka. Grad koji ima tek nekoliko kišnih dana manje od Londona. Ipak Rijeka je u jednoj stvari ispred engleske prijestolnice. Naime u Londonu prema istraživanjima padne 611 mm, a u Rijeci oko 1.500 mm oborina po četvornom metru godišnje. Takvoj riječkoj svakodnevici mogli smo svjedočiti i u ovome susretu. Ona dosadna kiša tako je uoči ove utakmice natapala travnjak Kantride, te rezultirala slaboj posječenosti na ovome susretu ...
Konačno ispaljen vatromet podno stijena Kantride!
Najčešća asocijacija na London pored kulturnih znamenitosti je svakako kiša. ...
Hip, dobro smo se nasmijali, sad možemo zaspat mirne duše. :D - Umjetnik, 11.3.13. 23:58, 0 0 0
Hvala na čestitkama! Moralo se malo prašine podić za kraj, da show bude zanimljiviji :D - Hiperion, 11.3.13. 23:59, 0 0 0
Apsolutno se slažem sa zadnjim komentarom od cjenjenog kolege Mac316:) - Lwave, 11.3.13. 23:59, 0 0 0
Vas dvojicu bi trebalo malo kulture naučit. - Umjetnik, 12.3.13. 0:02, 0 0 0
???? - Lwave, 12.3.13. 0:41, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.