Marin127

Reputacija
2
Bodova
20
Analiza
1
Ocjena
3
Anketa
10

Analize

07/2018
Je li vrijeme za 'smjenu generacije'?

Dugo čekamo ovaj uspjeh i napokon smo dočekali trenutak kad su spoj mladosti i iskustva došli do vrhunca i ostvarili najveći uspjeh Hrvatskog sporta. Pitanje je koliko taj vrhunac može potrajati. To će uvelike ovisiti o fizičkom stanju igrača. 

Na ovom prvenstvu smo imalibtu sreću da smo jedna od rijetkih reprezentacija koja nije imala nijednu ozljedu, ni prije ni za vrijeme turnira. Iznimka je Ćorluka ali njegovi problemi s ahilovom tetivom i tako traju već dugi niz godina i bez njega smo igrali većinu kvalifikacijskih utakmica. Njegova uloga na ovom turniru je bila da kao senator reprezentacije savjetima pomogne igračima, te bude primjer kako je ekipa na prvom mjestu i da se za uspjeh svaki igrač mora podrediti ekipi. 

Danijel Subašić ako se oprosti ima dostojnu zamjenu u Lovri Kaliniću i oko vratarske pozicije ne bi trebalo biti velike brige. 

Ova reprezentacija bez Modrića, Rakitića i Mandžukića nema šanse da bi ostvarila ovakav rezultat i pitanje je bilu uopće prošli skupinu. 

Prije prvenstva bilo je dosta kritika zašto je Mandžukić prva opcija u napadu. On je svojim igrama začepio usta kritičarima. S tri gola i asistencijom izravno je utjecao na rezultate utakmica s Danskom, Rusijom i Engleskom, a i protiv Nigerije je dijelom zaslužan za oba gola. Upravo on je taj kotačić koji je trebao Dalić da stvori kod igrača taj hrabri ratnički mentalitet koji su pokazali na prvenstvu. 

O Modriću i Rakitiću ne treba puno govoriti. Ponajbolji su vezni tandem na svijetu i bez njih nijedna ekipa ne bi bila ista. 

Modrić, Rakitić i Mandžukić trebaju ovoj reprezentaciji još jedan ciklus. Dalić treba iskoristiti Ligu nacija za guranje mladih igrača u veznom redu (Kovačić, Brozović, Rog, Krovinović itd.) bez obzira na rezultat. Dati im ozbiljniju minutažu te tako početi graditi igru oko njih. Naravno još uvijek Modrić i Rakitić trebaju iznijeti teret važnijih kvalifikacijskih utakmica. Njih nije potrebno više uigravati jer i tako je na velikom natjecanju sve drugačije. Motivacija je na najvišem nivou i ne sumnjam da će budu li fizički spremni na Euru opet biti naši najvažniji igrači. Davanjem prilike mlađim igračima dobit ćemo, nadajmo se, dobre zamjene za Modrića i Rakitića, te dobru podlogu za sljedeća natjecanja.

Ostani tu..
Dugo čekamo ovaj uspjeh i napokon smo dočekali trenutak kad su spoj mladosti i iskustva došli do vrhunca i ostvarili najveći uspjeh Hrvatskog sporta. Pitanje je koliko taj vrhunac može potrajati. To će uvelike ovisiti o fizičkom stanju igrača. Na ovom prvenstvu smo imalibtu sreću da smo jedna od rijetkih reprezentacija koja nije imala nijednu ozljedu, ni prije ni za vrijeme turnira. Iznimka je Ćorluka ali njegovi problemi s ahilovom tetivom i tako traju već dugi niz godina i bez njega smo igrali većinu kvalifikacijskih utakmica. Njegova uloga na ovom turniru je bila da kao senator reprezentacije savjetima pomogne igračima, ...
Ostani tu..
Dugo čekamo ovaj uspjeh i napokon smo dočekali trenutak kad ...

Respekt: DAJO22,

Slažem se: Bateman,

Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.