Sylar

Reputacija
4
Bodova
43
Analiza
4
Ocjena
200
Anketa
75
obriši
obriši
obriši
obriši
obriši

Analize

01/2017
Tribina hipoteza: o stvarima koje nemaju svoju temu...

johnnyju je prekipjelo

Niz nešto lošijih rezultata i pad sa vrha tablice nakon više od 3 mjeseca provedenih na njemu ponukao je johnnyja da uvede neke promjene u svoju momčad. Odlučio je malo modificirati svoju taktiku i uložiti u manje zvijezde od onih koje je dosad morao trpiti. Igrači poput Iličića, Halstenberga, Insignea ili Joe Allena se možda ne čine kao igrači prevage, ali nemamo izbora nego vjerovati izboru našeg provjereno najboljeg fantaziste. S druge strane čak je 9 igrača potjerao nezadovoljan njihovim plaćama koje ne prati učinak na terenu. Agüero, Courtois, David Silva, Stones, Mata i ostatak ekipe mijenjali su adresu ovaj tjedan i donijeli johnnyju ukupno 152 vingda čime je drugi najveći profiter ovog tjedna. Kad smo već kod najvećeg profitera, okrenimo se idućoj temi...

Neki novi rekordi ili odakle baisi para?

Čovjek koji je daleko najviše zaradio, ne samo ovo kolo već vrlo vjerojatno gledajući sve dosadašnje prijelazne rokove je Igy. Čak 20% svog ukupno profita dok je na Tribina Fantasyju u protekla tri dana je natukao, nošen monstruoznom prodajom Lionela Messija koji se nije ni smjestio u njegovu ekipu, a već je morao pakirati kufere. U utorak navečer Messi je dobio obavijest da je zaradio transfer iz druge lige u prvu, u Igyjevu ekipu. Idući dan je stigao na svoju novu lokaciju, ali u četvrtak ga je probudila poruka agenta da ga je Igy samo proslijedio baisu za gotovo dvostruko veći iznos. Leov očaj trajao je cijelo poslijepodne, jer budimo realni nitko se ne veseli kada prelazi u baisa. No, vijest da igra protiv Losoviusa promijenila je raspoloženje omalenom Argentincu, dobivši priliku da napuni mrežu duhovnog vođe Tribine. Inače, baiso je izdvojio čak 300 vingda za Messijeve usluge, čime je potrgao dosadašnji rekord dan za Ibrahimovića i usput bacio rukavicu izazova svom nekadašnjem meceni Macu. Nakon svega, nameće se samo jedno pitanje - odakle baisu toliko vingda?

Nije nam ni ostatak ostao dužan

Kada se govori o velikim ciframa u našem Tribina Fantasyju naravno da su odmah sve oči uprte u Maca, a pošto znamo da on nikada ne razočara, tako je bilo i ovaj put. Iz vedra neba je dao bajoslovnu ponudu od 100 vingda sylaru, koju je novopečeni drugoligaš odmah prihvatio, ne imavši srca držati Ronalda u drugoj ligi. Isti iznos je Mrkihno morao isplatiti Lwaveu za usluge Kevina De Bruynea kojeg je početno cijenio za 50, ali je potražnjom cijena dosegnula dvostruku vrijednost. Oba ova, te oba Messijeva transfera ugurala su se među 10 najvećih transfera u povijesti Fantasyja, s tim sa imamo čak 6 transfera (4 igrača) sa iznosom od 100 vingda. Ponovno se probudio i Losovius, davši samo za Thiaga i Hendersona 115 vingda, na što je nadodao još gotovo 100 vingda za par igrača. Ogroman dio vingda za njihove transfere natukao je prodajom Tonija Kroosa sylaru za 75 vingda. Nije razočarao ni vječno aktivni HAJDUK2012 kupnjom Džeke, Antonia i Mustafija za 95 vingda, dok je i JoHayes srušio osobni rekord izdvojivši za West Hamovu zmiju Payeta 38,50 vingda, očito u nadi da će se ta saga konačno razriješiti.

Vrijedno spomena...

Novost je da (barem zasad) prelazimo na ručno uparivanje za sve tri lige, što vuče još jednu promjenu. Naime, dosad smo tek nakon prijelaznih rokova dobivali obavijest s kim igramo taj vikend, nismo se mogli dodatno pripremati i ciljano dovoditi igrače koji ne odgovaraju našem protivniku. Odsad se to mijenja. Odmah nakon obračunavanja rezultata utakmica i unošenja novog stanja u ELO tablicu, biti ćete upareni za iduće kolo.

Novi suludi rekordi za novo kolo Fantasyja
johnnyju je prekipjelo Niz nešto lošijih rezultata i pad sa vrha tablice nakon više od 3 mjeseca provedenih na njemu ponukao je johnnyja da uvede neke promjene u svoju momčad. Odlučio je malo modificirati svoju taktiku i uložiti u manje zvijezde od onih koje je dosad morao trpiti. Igrači poput Iličića, Halstenberga, Insignea ili Joe Allena se možda ne čine kao igrači prevage, ali nemamo izbora nego vjerovati izboru našeg provjereno najboljeg fantaziste. S druge strane čak je 9 igrača potjerao nezadovoljan njihovim plaćama koje ne prati učinak na terenu. Agüero, Courtois, David Silva, Stones, Mata i ostatak ekipe mijenjali ...
Novi suludi rekordi za novo kolo Fantasyja
johnnyju je prekipjelo Niz nešto lošijih rezultata i pad sa ...

Respekt: bokivt, HAJDUK2012,

onda ne prodajemo igrace našim protivnicima ;) - HAJDUK2012, 20.1.17. 13:37, 0 0 0
A gle, jesi li ti spreman odbiti 300 vingda? :D - Sylar, 20.1.17. 15:17, 0 1 0
pa i nisam baš al tko bi ponudio više od 100 vingda za moje panjine? :D - HAJDUK2012, 20.1.17. 20:41, 0 0 0
12/2016
Tribina hipoteza: o stvarima koje nemaju svoju temu...

Novi rekordi, stari rekorderi

Došli smo do posljednjeg kola u ovoj godini. Naši korisnici očito su to shvatili kao zadnju šansu za ostvarivanje nekog skoka prije smišljanja novih taktika preko božićnih praznika, jer ona aktivnost koju smo imali u utorak navečer pri kraju prvog prijelaznog roka je nezabilježena. Čak 494 transfer ponude su prošle kroz Fantasy tijekom trajanja roka od ukupno 652 ponude koje smo vidjeli tijekom sva 4 transfer roka. Naravno, u utorak je i najviše igrača pronašlo svoj novi klub, njih 97 od 168 igrača koji su se transferirali ovaj tjedan. Uz to, dobili smo i novo, ali staro ime na listi najskupljih transfera dosad – ono Barceloninog napadača Luisa Suareza kojeg je baiso platio 120 vingda, te se time ugurao na mjesto najskupljeg ovotjednog transfera, dok je gledajući cijelu povijest još troje igrača ostalo nedostižno. Kada smo već kod onih najskupljih, Zlatan Ibrahimović pronašao je svoj novi klub. Njegov dosadašnji vlasnik Mac316 dao mu je dovoljno prilika, ali Ibra se nije pokazao u dovoljno dobrom svijetlu. Za novu adresu možete pitati sylara koji smatra da su 44 vingda optimalna cijena za koju se isplati dovesti svoju ekipu Zlatanu.

Dva rastrošnika jedan na drugog

Upravo dvojac potrošača koji je spomenut u paragrafu iznad igra međusobno. Sylar je bio veoma aktivan u ovom prijelaznom roku, pa je osim Ibre svojoj momčadi priključio i Cristiana Ronalda, no baiso može biti bez brige, jer nije uopće na dobrom kontinentu da bi odigrao utakmicu sa Valencijom, već svojoj kolekciji trofeja pokušava ponovno pridodati i onaj Svjetskog klupskog prvaka. Puno veće pitanje je: Je li sylar uopće znao za to? Naše mišljenje je da nije imao pojma… Ali kao što se može vidjeti sa strane, sylar nije sve karte bacio u njih dvojicu, već je usput potpisao Zahu, Zielinskog i Holtbyja pokušavajući pobjeći od predzadnjeg mjesta prve lige. Na ruku mu ide i činjenica da igra doma, što dodatno otežava već ionako tešku situaciju za baisa. Dva vezana poraza i pad s drugog mjesta na daleko šesto nagovještaj su da ga božica Fortuna napokon napušta ili ga uprava Fantasyja jednostavno mrzi, pa mu konstantno daje gostovanja. Bilo kako bilo, ovaj vikend ćemo saznati je li baiso po treći put svoj jastuk napunio perjem ili se odlučio podmuklo ga napuniti ciglama.

Vrijeme za potpuno nove ekipe...

Prošlotjedne turbulencije u drugoj ligi najviše su pogodile sthagona, koji je ispao u zadnji rank natjecanja, zbog čega je počeo ozbiljno shvaćati našu super tešku i zahtjevnu igru. Reakcija na relegaciju bila je dovođenje 18 novih igrača, te potpuno mijenjanje strukture vlastite ekipe. Nije se posebno razmetao vingdima, iako svi znamo da ima nepravednu prednost kao lice iza Vingda, ali svakako pozdravljamo poteze u kojima je Losoviusu ‘oteo’ par igrača. Iako je obećao da će nastaviti sa svojim diskriminirajućim planom da će u ekipi imati samo crnce i muslimane, bidanjem za Koscielnyja i još par bijelaca Losovius donekle pokopava svoje riječi. Ništa na što već nismo naviknuli… Ruka pravde ga vjerojatno neće dohvatiti, ali ga zato možda dohvati Igyjeva. Naime, Igy je ovaj tjedan napravio više transfera čak i od sthagona. Zaustavio se na brojci 19, a svakako se ističu Modrić (koji neće igrati) i N’Golo Kante, te brdo igrača za koje je izdvojio ispod 15 vingda.

'Šeikov' rebuilding i nesuđeni prvoligaši

Kao što se moglo pretpostaviti iz upatanja Ibrahimovića za vingde, Mac316 se pod napadom visokih plaća odlučio na rebuilding momčadi, što naravno podrazumijeva da su svi ostali korisnici čekali u redu sa svojim igračima. Potrošenih 360 vingd u Macovim očima možda izgleda kao malen iznos, ali s tim je debelo prvi na listi najvećih potrošača ovaj tjedan. Diego Costa i David Alaba dvojica su najskupljih njegovih akvizicija, čiju će snagu prvi okusiti cehtunger, najglasniji salesman Tribina chata. Trošiti je nastavio i Mrkihno nošen sjajnim rezultatima koji su ga propelirali u drugu ligu, s ciljem da stigne do najveće pozornice. Sada se nije toliko odlučio na taktiku dovođenja kvalitete, nego više kvantitete. Popunio je momčad sa 15 novih igrača i odmah na noge došao ‘nesuđenom’ prvoligašu Gogi7. Vjerujemo da Gogo nije zadovoljan ždrijebom, posebno kada se u obzir uzme činjenica da će utakmicu morati odraditi u gostima. Poraz u zadnjem kolu udaljio ga je od toliko željene promocije, a to je usput iskoristio Lwave koji se potiho ubacio ispred, na mjesto prvog kandidata za ulazak u ligu iznad. Hoće li mu bokivt dopustiti da mu sruši niz od 4 pobjede zaredom, vidjeti ćemo do ponedjeljka.

Vrijedno spomena...

Kao što ste mogli primjetili, pojavilo nam se novo lice u trećoj ligi Tribina Fantasyja, mnogim iskusnim tribinašima dobro poznati BruceWayne. Isto tako, kada je sve upareno mogli ste vidjeti da je Chichi ostao 'suh'. To je zbog činjenice da će krenuti istim putem kojim su tjedan ranije pošli stark i toma8. Udaljen zbog neaktivnosti...

Vingde osim na Tribina Fantasyju možete osvojiti ispunjavanjem anketa i pisanjem analiza na Tribina.hr

Sastave ekipa i live rezultate igrača svakako pratite tijekom vikenda na Tribina Fantasy!

Božićno kolo Tribina Fantasyja
Novi rekordi, stari rekorderi Došli smo do posljednjeg kola u ovoj godini. Naši korisnici očito su to shvatili kao zadnju šansu za ostvarivanje nekog skoka prije smišljanja novih taktika preko božićnih praznika, jer ona aktivnost koju smo imali u utorak navečer pri kraju prvog prijelaznog roka je nezabilježena. Čak 494 transfer ponude su prošle kroz Fantasy tijekom trajanja roka od ukupno 652 ponude koje smo vidjeli tijekom sva 4 transfer roka. Naravno, u utorak je i najviše igrača pronašlo svoj novi klub, njih 97 od 168 igrača koji su se transferirali ovaj tjedan. Uz to, dobili smo i novo, ali ...
Božićno kolo Tribina Fantasyja
Novi rekordi, stari rekorderi Došli smo do posljednjeg kola u ...

Respekt: Losovius,

Slažem se: mrkino,

Ne slažem se: baiso,

Bilo je toliko transfera da bi i zdravko zavidio :) pa je logicno da vam je promaklo kantea je na kraju uzeo johnnny. - Igy77, 15.12.16. 15:32, 0 0 0
Ovo kolo sam trebao igrat s Losom kod kuće, potunjurao bi ga ko Leicester Cityja. (Loša usporedba je namjerna!) - baiso, 15.12.16. 16:04, 0 0 0
12/2016
Tribina hipoteza: o stvarima koje nemaju svoju temu...

Pao je i johnny08...

Napokon se i to dogodilo… Nakon što je jedanaest utakmica bio nepobjediv, johnny08 je izgubio svoju prvu utakmicu. Da bi stvari bile dodatno zanimljive, dosad je samo dva puta odigrao neriješeno, a u jednom od tih slučajeva također mu je JoHayes bio protivnik. Očito postoji neki lijek protiv johnny08 kojeg sebični Jo ne želi podijeliti sa ostatkom ekipe. Sjajna kupovina Elvedija, kasna predaja papira za prodaju Thauvina i vjera u Ruffiera donijele su mu pobjedu protiv ekipe koja je naviknula svog gazdu na predstave debelo preko 80 bodova, no ovo kolo jednostavno nije bilo potrebne energije u momčadi. Ne može si puno toga predbacivati, samo odluku da Higuain počne s klupe, pa se čini da za johnnyeve momke nadolazeća pauza stiže u pravo vrijeme.

Sramotni baiso u pillow fightu

Za ono što se odigralo između HAJDUK2012 i baisa Amerikanci imaju jedan dobar posprdan izraz – pillow fight. Iako se često koristi kod rezultata gdje su dvije obrane nevjerojatno propusne, u našem slučaju se radi o dva iznimno neučinkovita napada, stoga i naziv. Ni jedan ni drugi nisu uspjeli prijeći 75 bodova, ali HAJDUK2012 barem ima valjano opravdanje za taj podbačaj. Soares, Ghoulam i Dier mu nisu igrali, kao ni njihove odgovarajuće zamjene, no bez obzira na to treba biti izvrgnut ruglu, jer imati ukupno 6 igrača koji nisu igrali unutar svojih odabranih 18 nije česta pojava, barem ne u prvoj ligi. S druge strane, za prvu ligu sramotan performans pružio je baiso sa svojim pulenima. Izuzev Alejandra Gomeza gotovo nitko nije zaslužio svoju plaću ovaj tjedan, a uspjeli su izgubiti čak i domaćinsku prednost koju je HAJDUK2012 postavio. Doduše, pošto se tražio vic u igri, činjenica da je baiso izgubio nije pretjerano iznenađujuća. Sličan uspjeh ostvario je i Sylar koji je bez dvojice igrača u početnoj postavi uspio prikupiti dovoljno bodova da ostane neriješeno s Macom, te umalo pobijedi.

Fluktuacije u drugoj i trećoj ligi

Gogo7 stvarno nema sreće... Ili se na to uvijek može izvlačiti. Čak i kada uspije natjerati svoju momčad da ostvare fenomenalan rezultat, dogodi mu se to da igra protiv najboljeg igrača ovaj vikend - bokivta. No vratimo se na to zbog čega se nema pravo izvlačiti. Odabrao je krivu domaćinsku prednost (kompletan popis OVDJE) te izgubio presudna 2 boda u borbi za promociju u prvu ligu. Svakako očekujemo kmečanje na chatu...

Iako se cimbi12 nije pokazao relevatnim protivnikom sa svojih 7 igrača bez nastupa u početnoj postavi, to ne umanjuje Mrkihnovu predstavu. Messijeva desetka anulirala je desetku koju je Vardy ostvario protiv Cityja, a ostatak ekipe se posložio da ga gurne dobrano iznad 80 bodova, uključujući i pobjedu u domaćinskoj prednosti. Osim njega, odličan vikend imao je Tomy97 sa ostvarenih malo ispod 80 bodova, na štetu Yoshe koji je u ovom ogledu bio domaćin. 

U izravnoj borbi sa sthagonom za ostanak u drugoj ligi hrco je odigrao utakmicu kao da mu život ovisi o njoj, što je donekle i bila istina. Ponizio je sthagona sa preko 10 bodova razlike, te je dodao i uvjerljivu pobjedu u domaćinskoj prednosti. Takav razvoj situacije pobjedama su iskoristili miske i Mrkihno, te su dobili mjesta u drugoj ligi koja su prije njih pripadala starku i sthagonu.

Dvoboj debitanata i očajni davidcro

Debitantski dvoboj, uz to i njihov međusobni, nije mogao proći dobro za obojicu mihovila0 i jimeeja. Mada je bio gost u svom prvom istrčavanju na travnate terene Fantasyja, jimee je pokazao kako se dobra ekipa može skupiti i bez prevelikog bacanja vingda na razvikana imena. Osim Sportiella i Malcolma, te Armanda koji nije nastupio nitko drugi mu nije dobio ocjenu ispod 7.00, a usput su se pokazali i kao bolji španeri od mihovilovih za koje on naivno vjerovao da bi trebali odnijeti pobjedu u ‘lijepom nogometu’. Svoju prvu pobjedu upisao je Chichi, ali kada se u obzir uzme da ju je ostvario protiv davidcroa, jasno je da mu daje osjećaj lažne sigurnosti. Naime, davidcro je na jako dobrom putu da sruši Sylarov rekord od 5 uzastopnih poraza, budući da nijednu od svoje 4 utakmice nije doživio neki drugi ishod osim poraza, pritom ne ostvarivši barem 70 bodova ni u jednoj od njih. Znamo da Sylar priželjkuje nastavak takvog trenda, ali ne daj mu to zadovoljstvo.

Vrijedno spomena...

Što se tiče drugih obavijesti koje se tiču Fantasyja veoma je važno napomenuti da će kolo koje se odigrava ovaj vikend biti posljednje prije novogodišnje stanke koja će trajati tri tjedna. Upotrebom brojki to bi značilo da je kolo 18.12. (uzmimo nedjelju da predstavlja vikend) posljednje prije stanke, dok je prvo nakon stanke 15.1., jer tada počinje igrati većina liga od ukupno 5 koje pratimo. Drugim riječima, samo Nijemci počinju još jedan tjedan iza, stoga pazite na selekciju igrača. 


Pošto će zbog neaktivnosti biti uklonjeni stark i toma8, njihovi igrači su sada postali slobodni, a vjerni pratitelji zbivanja na naslovnoj stranici odmah su počeli strvinariti po njima, pa Vam na OVOM LINKU donosimo potpun popis igrača koje su njih dvojica imala u svojim momčadima, koje već u idućem roku možete dovesti u svoju ekipu.

Vingde osim na Tribina Fantasyju možete osvojiti ispunjavanjem anketa i pisanjem analiza na Tribina.hr.

Rezultate prošlog vikenda ste saznali, novi poredak također, sve što Vam preostaje je pripremiti se za nadolazeći tjedan sređivanjem svoje ekipe na Tribina Fantasy!

Od johnnyjevog prvog poraza do debija novog dvojca
Pao je i johnny08... Napokon se i to dogodilo… Nakon što je jedanaest utakmica bio nepobjediv, johnny08 je izgubio svoju prvu utakmicu. Da bi stvari bile dodatno zanimljive, dosad je samo dva puta odigrao neriješeno, a u jednom od tih slučajeva također mu je JoHayes bio protivnik. Očito postoji neki lijek protiv johnny08 kojeg sebični Jo ne želi podijeliti sa ostatkom ekipe. Sjajna kupovina Elvedija, kasna predaja papira za prodaju Thauvina i vjera u Ruffiera donijele su mu pobjedu protiv ekipe koja je naviknula svog gazdu na predstave debelo preko 80 bodova, no ovo kolo jednostavno nije bilo potrebne energije ...
Od johnnyjevog prvog poraza do debija novog dvojca
Pao je i johnny08... Napokon se i to dogodilo… Nakon ...
10/2016
Tribina hipoteza: o stvarima koje nemaju svoju temu...

S obzirom da je Tribina nedavno pustila svoj fantasy u opticaj, dobio sam potrebu analizirati koji su ključni faktori za njegov uspjeh, ali i za svaki drugi fantasy vezan za nogomet. Osnovna razlika koju treba uzeti u obzir je da većina fantasyja ima monetizaciju preko freemium modela - 95% ljudi igra besplatno dok samo 5% plaća i drži igru profitabilnom. Tu onda postoje 2 valute, gdje je jedna za obične seljake, a druga za gospodu. Tribinin fantasy se bazira na vingdima što ujedinjuje obje te valute.

No krenimo redom:

Jedinstveni igrači

Jedna mana skoro svih fantasyja je što postoji par igrača koje svaki novi korisnik mora kupiti kako bi imao bilo kakve šanse za pobjedu. To dovodi do situacije gdje većina ima po jednog Messija, Balea i Ronalda, što rezultira monotonošću momčadi i smanjenim brojem opcija pri njenom sastavljanju. Samo hrabri će se odvažiti i baciti pogled na igrače neke tamo Sampdorije ili Swanseaja, u potrazi za raznolikošću i taktiziranjima. No, kada zamislimo sustav gdje su svi igrači jedinstveni, prvo što nas zasmeta je: tko ima top 5 igrača je nepobjediv. Protiv toga se možemo boriti po uzoru na stvarni svijet: uz par preinaka dobijemo sustav plaća (iliti ugovora) u kojem su najbolji igrači i najskuplji, dok zadržavanje igrača u momčadi svako sljedeće kolo diže koeficijent pri izračunu plaće.

Različite strategije

Ok, sada imamo sustav gdje se mora stalno trgovati igračima da bi možda bili u profitu. Kako u takvom sustavu odnijeti pobjedu? Postoje 2 načina: prvi je "safe bet" gdje netko kupuje poznata imena u nadi da će oni zbog čiste statistike dobiti visoki rejting. Drugi, vjerojatno puno zahtjevniji (ali i zanimljiviji) način zahtjeva konstantno skautiranje za talentom i prilikama. Ne pretpostavlja svatko da bi Wilfried Zaha mogao upravo protiv West Hama briljirati i dobiti natprosječno visoku ocjenu. Rijetki će možda zapamtiti da su Danny Welbeck i Per Mertesacker ozljeđeni i neće igrati duže vrijeme, ili da je Isco odigrao samo jednu utakmicu otpočetka cijelu sezonu. Mnogo toga ovisi o jako puno konteksta što daje najvećim i najupornijim nogometnim entuzijastima puno mjesta za izdvajanje iz gomile. Također, sustav gdje se igra jedan na jedan omogućuje prilagodbu protivniku. Uvođenjem domaćinske prednosti u obliku zbroja željenih parametara performansa igrača domaćin dobiva priliku za dodatno osvajanje bodova. Tu bi neki mogli složiti izrazito napadačku ili defanzivnu momčad iz manje žrtve pri odabiru sastava.

Pravednost sustava

Sada imamo sustav koji nije statičan i koji zahtjeva ulaganje truda za pobjedu, no je li on i pravedan? Ovo je dio na kojem velika većina Fantasyja pada. Uvođenjem freemium modela se dovodimo u situaciju gdje korisnici koji plaćaju postaju trenutne zvijezde. Trud korisnika koji "igraju free" je zanemariv, jer svaki Fantasy želi da se korisnici koji plaćaju osjećaju dobro i zadovoljno. Zato im daju odlučujuću prednost ili kroz neke alate za upravljanje ili dodatne opcije i privilegije. Takav sustav radi jasnu barijeru među korisnicima i stvara osjećaj nepravde. Uvođenjem vingda ta se granica briše. Postoje korisnici koji nemaju puno vremena pa će plaćati, ali i oni koji čitaju reklame, ispunjavaju ankete i pišu analize. Neće svi moći kupovati zvijezde, ali ni ne moraju, jer uz dovoljno istraživanja i malo vingda mogu biti dobar underdog.

Brzi početak i realne šanse

Došli smo do sustava koji je dinamičan, dobar u nagrađivanju "istinskih poznavatelja" nogometa i jednak prema svima. Sve bi to bilo super da za Fantasy nisam čuo u pola sezone. Znači trebamo nadograditi sustav tako da može date priliku "pravim talentima" za brzo penjanje po ljestvici. Po uzoru na šahiste koji se uvijek uključuju u pola sezone, može se koristiti sustav ELO rejtinga gdje se rejting korisnika mijenja sukladno ishodu utakmice i rejtingu protivnika. Ubacivanjem liga u jednadžbu ćemo dobiti lijepu raspodjelu u kojoj su protivnici korisnici podjednake snage i kvalitete. Na taj način će novi korisnici igrati s najslabijim protivnicima, postepeno rasti i prelaziti u jače lige gdje će na kraju igrati punim plućima.

U konačnici se uspjeh jednog fantasyja gleda po broju aktivnih korisnika (i profitu naravno). Vjerujem da uz sustav gdje se nešto stalno događa, gdje su ishodi teško predvidljivi, ali pravedni i gdje je omogućen pritok novih, konkurentnih korisnika je to ostvarivo.

O tržištu, pravdi i Fantasyu
S obzirom da je Tribina nedavno pustila svoj fantasy u opticaj, dobio sam potrebu analizirati koji su ključni faktori za njegov uspjeh, ali i za svaki drugi fantasy vezan za nogomet. Osnovna razlika koju treba uzeti u obzir je da većina fantasyja ima monetizaciju preko freemium modela - 95% ljudi igra besplatno dok samo 5% plaća i drži igru profitabilnom. Tu onda postoje 2 valute, gdje je jedna za obične seljake, a druga za gospodu. Tribinin fantasy se bazira na vingdima što ujedinjuje obje te valute. No krenimo redom: Jedinstveni igrači Jedna mana skoro svih fantasyja je što postoji par ...
O tržištu, pravdi i Fantasyu
S obzirom da je Tribina nedavno pustila svoj fantasy u ...
Ti mislis da se ne radi barijera korisnicima koji igraju free naspram ovih sto placaju? Ili se samo ne slazes s nasom uporabom vingda. S tim da imaj na umu ako bi vingdi bili samo dodatna valuta u svrhu gamifikacije, opet se vracamo u freemium model - Sylar, 14.10.16. 15:27, 0 0 0
Odlično. jedinu stvar koju bi mogli napravit na fantasyu je da stavite negdje Tl drugih igraca tako da korisnici vide tko je koga stavio na TL. - HAJDUK2012, 14.10.16. 15:40, 0 0 0
Kod pretrage igrača imaš button za filtraciju na igrače na transfer listi, ali uključuje i free agente. No svaki igrač koji se prebaci na transfer listu automatski dobije oznaku TL, tako da se u svakom popisu vidi tko je listed. To je sasvim dovoljno - JoHayes13, 14.10.16. 15:56, 0 0 0
@Sylar, za objasniti (ne)pravednost i game balance, te razlike između freemium kakvog si spomenuo u analizi (koji zapravo i ne postoji u Fantasyu till this day), trenutnog modela (full premium) i nekog mogućeg modela potrebna je opširnija analiza. - Gogo7, 14.10.16. 16:27, 0 0 0
Morat ćemo sačekati temu o fantasyu da to napisem :D - Sylar, 16.10.16. 1:30, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.