loptica1998

Kondom ne jamči siguran seks. Moj prijatelj Ibro ga je nosio kada ga je upucao ženin muž!
Reputacija
4
Bodova
107
Analiza
125
Ocjena
5368
Anketa
1606
obriši
obriši

Analize

04/2014
r11 s3 n2 k21
Kolumnistička tema... evo je opet

Više ne pišem analize, makar sam u početku imao jaku volju, nisam pisao kvalitetno kao mnogi korisnici tribine, ali nisam odustajao, nisam ni neki talentirani pisac da bi to bilo jako kvalitetno, ali odustao sam od pisanja iz više razloga, a jedan od razloga je slijedeći:
- bezrazložno vrijeđanje mene kao osobe, koja ima uredan brak, dijete, koji će uskoro biti djed, ima svoju kuću, koju sam sagradio svojim novcima, internet koji plaćam svojim novcima, urednu i zasluženu mirovinu sa 30 godina rada u državnoj služni (slikovito, htio sam reći da ne ovisim o nikome, za razliku od ovih koji me vrijeđaju) ili s druge strane luđaka, glupana, idiota, budale i sl., kao što to misle pojedini korisnici Tribine.hr, a to je otprilike navelo dijete-korisnik Takee, u vrhuncu svoje analize, zbog koje i pišem ovo.
Dakle, poštovani korisnici Takee, Munja 90 (napominjem da su oni za mene sve samo ne poštovani-ima tu više razloga ali nećemo o tome) i mnogi drugi koji su se osjetili uvrijeđeni mojom analizom od prije otprilike godinu dana, vidim da me već više od godinu dana konstantno vučete za jezik i vrijeđate o nečemu lošem što sam napisao. 
Kako je protekom vremena na tribinu došlo mnogo novih korisnika, pa neka i oni pročitaju tu moju analizu, jer smatram da je uredna i nije dostojna toga da me se toliko vrijeđa, a ako smatraju i oni da je idiotska, pa, ništa, nek me i oni vrijeđaju.
Ali, molim, napominjem MOLIM, da se detaljno pročita, jer u njoj je strahovito vidljivo da odvajam navijače od huligana i da se ona i odnosi na huligane i anti-navijače.

"Ovaj tekst pišem samo u ime jednog mojeg rođaka koji je iz Zagreba, a ima vikendicu na moru, i bio je sa obitelji za vikend na moru.
Kako se spremao kući, skoknuo je do Splita sa osobnim automobilom i evo, taj automobil se sada još uvijek nalazi negdje na deponiju, oštećen, sa svim razbijenim staklima i ulubljenim limom, a radi se o novijem tipu Passata, a uz to čovjek nema kasko osiguranje.
Normalno, morao je platiti šlep službu do deponija a nije imao novaca da ga takvog doveze u Zagreb. I sada taj čovjek mora negdje nabaviti novce za šlep u Zagreb, a odakle?
Hajde, sad mi vi pošteni Splićani recite, zašto se to dogodilo, zašto Torcida mora svoju frustraciju liječiti na nedužnim građanima, nad nedužnom imovinom, da li vi još uvijek smatrate te divljake kao navijače Hajduka, ili možda ipak ne.
Prije onoga ružnog malo o jučerašnjoj utakmici.
Svaka čast Anti Ercegu, svaka čast još boljem Anti Rebiću, oni su bili dovoljni za potopiti jedan Hajduk, koji se stalno traži, već nekoliko godina, a tražiti će se i dalje, dok ne smijene sve te „Glavešine“, od Jake Andabaka (joj, što ga nemrem smisliti, ljudi, taj čovjek je potpuno uništio najpoznatije kupalište u Hrvata, lječilište Stubičke toplice, uništio je i jedan inače vrhunski hotel "Matija Gubec" u Stubičkim Toplicama, sve je to inspekcijski zatvoreno zbog njegovih mutnih poslova, on to jeftino kupi, pa ostavi da propada, tako će vam učiniti i sa Hajdukom, jeftino ga je kupio, pobrati će „mast“ i otići), pa do ovih raznih Svaguša, Grgića, Brbića, Fiorentinija, Paladina.
Neki su već silom otišli, ali u rukovodstvu je još ostalo dosta balasta. Vratite u rukovodstvo slavne bivše igrače koji su se u povijesti dokazali i jedva čekaju da ih netko pozove, a hvala bogu, ima ih kol“ko hoćete, samo tako možete vratiti Hajduk svojim korijenima. 
Meni nije jasna vizija Hajduka, oni sad pred kraj prvenstva mijenjaju jednog dobrog trenera Mišu Krstičevića (nije on toliko dobar trener ali moramo priznati da je imao dobre rezultate sa tom mladom ekipom i svakako je trebao biti trener bar do završetka ove sezone), a stavljaju skroz nepoznatog trenera, koji nema ama baš nikakvog trenerskog iskustva, Igora Tudora (kao igrač je bio prvoklasan ali nekako lijen, nije da je baš volio trenirati).
Kako će mladi igrači prihvatiti mladog trenera bez iskustva,  tako su komotno mogli i mene staviti za trenera a rezultati bi bili isti. On će možda u budućnosti biti vrhunski trener, ali sada on to još nije i ne može biti, ne može on spašavati Hajduk, tu treba sigurna, oštra ruka, sa velikim iskustvom.
Jučer je jedini igrač Hajduka koji je po meni odigrao solidno, bio je to Jean Evrard Kouassi, dao je jedan zgoditak, imao još nekoliko prilika, bio stalna prijetnja Splitu, no, ono što mi kod njega ne paše, bože dragi, taj se previja i previja po terenu i nakon bezazlenog dodira, što je previše, ipak je previše, pa on je još premlad da se počne baviti glumom, bar bi on u tim godinama trebao imati snage ko u priči.
A sad nešto bolno o onima koji će se deklarirati kao fanatični navijači Hajduka.
Navijač sam Dinama i moja poznata rečenica je oduvijek bila da nikad nisam volio „BBB“ (ne sve, ima navijača divnih, poštenih, familijarnih, kao što sam i ja) ali, ne volim ih zbog pijanstva, zbog droge, zbog razbijanja inventara po lokalima, razbijanja i oštećivanja imovine u vlasništvu nedužnih građana (automobili i sl.), zbog pišanja na javnim mjestima, zbog izazivanja nereda, zbog vrijeđanja, većina u tim takozvanim navijačkim skupinama je ološ, niškoristi.
Dati ću dva primjera:
-kako se može osjećati jedna mlada konobarica kada bagra od 30 njih uđe u lokal, naruče svi od reda pive, popiju ih i odu iz lokala ne plativši račun
-kako može takvih 20-tak divljaka ući u mali kvartovski dućan, uzeti robe koliko hoće, slatkiša, alkohola, žvakaće, cigarete i drugo i otići iz dućana ne plativši račun, tko je učio poštenju te mladiće   
Ima Hajduk divnih navijača, ima i ova naša Tribina divnih hajdukovih navijača, njih se ne tiče ovo što ću napisati.
Nisu ni Hajdukovi navijači ništa bolji (već sam i prije napomenuo, ne svi, govorim ovdje o divljacima). Oni kao hoće dobro Hajduku, a oni im rade više štete nego koristi, sjetimo se samo koliko je Hajduk u ime tih „navijača“ platio u kasu HNS-a i UEFE novaca u zadnjih 20-tak godina, recimo od osnutka ove naše države koja je na klimavim nogama. Zašto pale baklje, zašto bacaju te baklje na teren, zašto vrijeđaju igrače druge rase (rasizam je strogo nepopularan i zabranjen diljem svijeta), zašto razbijaju, ruše, zašto oštećuju tuđu imovinu. 
Čitamo tako po forumima, po netu, po fasadama kuća i zgrada, po medijima „Hajduk živi vječno“, „Za Hajduk se živi“, „Sve Splitsko nama je blisko“, „Torcida, vaša vira vaš spas“, drugih parola se sad ni ne mogu sjetiti. 
A ovaj tekst prepisan iz jednog medija govori sve za sebe i tu ne treba nikakav komentar:
„Odjeknula je snažna eksplozija a ubrzo su se začule i sirene hitne pomoći. Počela je tučnjava. Pripadnici Torcide su u Sukošanskoj ulici konsolidirali redove, zakrčivši prometnicu. Naoružavali su se lomeći klupe, grane i čupajući kamenje iz zemlje. Provocirali su policiju, orgijanje Torcide potrajalo je oko pola sata. 200 huligana, tzv. hajdukovih navijača dočekala je policiju salvama kamenja, boca, letvi, bježali su prema kvartu Skolice, gurajući i bacajući kontejnere, za sobom su ostavili pustoš i veliku materijalnu štetu na vozilima koje su izrešetali kamenjem u okršaju s policijom“.
Kakvo nam je to postalo društvo, kakva smo to mi postali ljudi, kakva nam je to država, zašto mladi ljudi čine takve stvari. I ja sam nekad bio mlad, i ja sam dolazio na utakmice Dinama još 70-tim i 80-tim godinama, pili smo, napijali se, navijali iz petnih žila, ali nikada nismo razbijali, nikada se nismo potukli, takve stvari nam uopće nisu padale na pamet.
A ovo, jučer……, tko će sada platiti štetu mojem rođaku, tko će platiti njegov strah i strah njegove porodice, jer u automobilu je imao i suprugu maloljetnu kćerku, pa da je bio u Beogradu, ne bi mu se takvo nešto dogodilo, a ne u Splitu, kojeg mi svojatamo kao grad koji je ipak u Hrvatskoj.
I poruka vlastima, riješite tu bagru već jednom za sva vremena, da se takove stvari nikada više ne ponavljaju i da vidimo još na kraju koliko će biti neslaganja o ovoj temi".

Za nove korisnike - možda su neke stvari nespretno napisane, ali, da li ta analiza zaslužuje toliko vrijeđanje mene, odlučite sami, komentari poželjni.

mjesec svibanj 2013. godine
Više ne pišem analize, makar sam u početku imao jaku volju, nisam pisao kvalitetno kao mnogi korisnici tribine, ali nisam odustajao, nisam ni neki talentirani pisac da bi to bilo jako kvalitetno, ali odustao sam od pisanja iz više razloga, a jedan od razloga je slijedeći:- bezrazložno vrijeđanje mene kao osobe, koja ima uredan brak, dijete, koji će uskoro biti djed, ima svoju kuću, koju sam sagradio svojim novcima, internet koji plaćam svojim novcima, urednu i zasluženu mirovinu sa 30 godina rada u državnoj služni (slikovito, htio sam reći da ne ovisim o nikome, za razliku od ovih koji me ...
mjesec svibanj 2013. godine
Više ne pišem analize, makar sam u početku imao jaku ...
gle lopta, sve je to jedna velika šala. nismo mi zlonamjerno mislili i kao što ti je već fantom rekao, nemoj uzimati te stvari previše k srcu.. znamo da je ovo s kaskom ozbiljna stvar ali mi smo se samo malo našalili kao što se recimo i šalimo iz.. - baiso, 19.4.14. 18:15, 0 0 0
kuma da je papučar, ja da sam ratni profiter i janez, markana da je betmen, goge da je gej... Kroz jedno uho nutra kroz drugo van - baiso, 19.4.14. 18:22, 0 0 0
inače - riječ koju su upotrijebio (četvrta u rečenici) u ovom kontekstu i na ovakvom portalu klasificirana je kao "govor mržnje".Čisto informativno :) - AnakinRi, 19.4.14. 23:17, 0 0 0
privatno možeš upotrebljavat takve izraze kao i izraze am. rečeno "niger",na naši prevedeno crn**ga ili baluba ,ovdje ne bi smio - naglasak na "trebalo bi biti tako iako nije",ali o tome sam već pisao pa neću više..... - AnakinRi, 19.4.14. 23:19, 0 0 0
Bravo za onoga tko brise. Markanovo vrijedjanje obrisi. A osvrt anakina na to ne. - Kum_Noci, 20.4.14. 10:14, 0 0 0
05/2013
r16 s8 n9 k72
Split - Hajduk 2:1, 'crvenima' gradski derbi

Ovaj tekst pišem samo u ime jednog mojeg rođaka koji je iz Zagreba, a ima vikendicu na moru, i bio je sa obitelji za vikend na moru.

Kako se spremao kući, skoknuo je do Splita sa osobnim automobilom i evo, taj automobil se sada još uvijek nalazi negdje na deponiju, oštećen, sa svim razbijenim staklima i ulubljenim limom, a radi se o novijem tipu Passata, a uz to čovjek nema kasko osiguranje. 

Normalno, morao je platiti šlep službu do deponija a nije imao novaca da ga takvog doveze u Zagreb. I sada taj čovjek mora negdje nabaviti novce za šlep u Zagreb, a odakle?

Hajde, sad mi vi pošteni Splićani recite, zašto se to dogodilo, zašto Torcida mora svoju frustraciju liječiti na nedužnim građanima, nad nedužnom imovinom, da li vi još uvijek smatrate te divljake kao navijače Hajduka, ili možda ipak ne.

Prije onoga ružnog malo o jučerašnjoj utakmici.

Svaka čast Anti Ercegu, svaka čast još boljem Anti Rebiću, oni su bili dovoljni za potopiti jedan Hajduk, koji se stalno traži, već nekoliko godina, a tražiti će se i dalje, dok ne smijene sve te „Glavešine“, od Jake Andabaka (joj, što ga nemrem smisliti, ljudi, taj čovjek je potpuno uništio najpoznatije kupalište u Hrvata, lječilište Stubičke toplice, uništio je i jedan inače vrhunski hotel "Matija Gubec" u Stubičkim Toplicama, sve je to inspekcijski zatvoreno zbog njegovih mutnih poslova, on to jeftino kupi, pa ostavi da propada, tako će vam učiniti i sa Hajdukom, jeftino ga je kupio, pobrati će „mast“ i otići), pa do ovih raznih Svaguša, Grgića, Brbića, Fiorentinija, Paladina.

Neki su već silom otišli, ali u rukovodstvu je još ostalo dosta balasta. Vratite u rukovodstvo slavne bivše igrače koji su se u povijesti dokazali i jedva čekaju da ih netko pozove, a hvala bogu, ima ih kol“ko hoćete, samo tako možete vratiti Hajduk svojim korijenima. 

Meni nije jasna vizija Hajduka, oni sad pred kraj prvenstva mijenjaju jednog dobrog trenera Mišu Krstičevića (nije on toliko dobar trener ali moramo priznati da je imao dobre rezultate sa tom mladom ekipom i svakako je trebao biti trener bar do završetka ove sezone), a stavljaju skroz nepoznatog trenera, koji nema ama baš nikakvog trenerskog iskustva, Igora Tudora (kao igrač je bio prvoklasan ali nekako lijen, nije da je baš volio trenirati).

Kako će mladi igrači prihvatiti mladog trenera bez iskustva,  tako su komotno mogli i mene staviti za trenera a rezultati bi bili isti. On će možda u budućnosti biti vrhunski trener, ali sada on to još nije i ne može biti, ne može on spašavati Hajduk, tu treba sigurna, oštra ruka, sa velikim iskustvom.

Jučer je jedini igrač Hajduka koji je po meni odigrao solidno, bio je to Jean Evrard Kouassi, dao je jedan zgoditak, imao još nekoliko prilika, bio stalna prijetnja Splitu, no, ono što mi kod njega ne paše, bože dragi, taj se previja i previja po terenu i nakon bezazlenog dodira, što je previše, ipak je previše, pa on je još premlad da se počne baviti glumom, bar bi on u tim godinama trebao imati snage ko u priči.

A sad nešto bolno o onima koji će se deklarirati kao fanatični navijači Hajduka.

Navijač sam Dinama i moja poznata rečenica je oduvijek bila da nikad nisam volio „BBB“ (ne sve, ima navijača divnih, poštenih, familijarnih, kao što sam i ja) ali, ne volim ih zbog pijanstva, zbog droge, zbog razbijanja inventara po lokalima, razbijanja i oštećivanja imovine u vlasništvu nedužnih građana (automobili i sl.), zbog pišanja na javnim mjestima, zbog izazivanja nereda, zbog vrijeđanja, većina u tim takozvanim navijačkim skupinama je ološ, niškoristi.

Dati ću dva primjera:

-kako se može osjećati jedna mlada konobarica kada bagra od 30 njih uđe u lokal, naruče svi od reda pive, popiju ih i odu iz lokala ne plativši račun

-kako može takvih 20-tak divljaka ući u mali kvartovski dućan, uzeti robe koliko hoće, slatkiša, alkohola, žvakaće, cigarete i drugo i otići iz dućana ne plativši račun, tko je učio poštenju te mladiće   

Ima Hajduk divnih navijača, ima i ova naša Tribina divnih hajdukovih navijača, njih se ne tiče ovo što ću napisati.

Nisu ni Hajdukovi navijači ništa bolji (već sam i prije napomenuo, ne svi, govorim ovdje o divljacima). Oni kao hoće dobro Hajduku, a oni im rade više štete nego koristi, sjetimo se samo koliko je Hajduk u ime tih „navijača“ platio u kasu HNS-a i UEFE novaca u zadnjih 20-tak godina, recimo od osnutka ove naše države koja je na klimavim nogama. Zašto pale baklje, zašto bacaju te baklje na teren, zašto vrijeđaju igrače druge rase (rasizam je strogo nepopularan i zabranjen diljem svijeta), zašto razbijaju, ruše, zašto oštećuju tuđu imovinu. 

Čitamo tako po forumima, po netu, po fasadama kuća i zgrada, po medijima „Hajduk živi vječno“, „Za Hajduk se živi“, „Sve Splitsko nama je blisko“, „Torcida, vaša vira vaš spas“, drugih parola se sad ni ne mogu sjetiti. 

A ovaj tekst prepisan iz jednog medija govori sve za sebe i tu ne treba nikakav komentar:

Odjeknula je snažna eksplozija a ubrzo su se začule i sirene hitne pomoći. Počela je tučnjava. Pripadnici Torcide su u Sukošanskoj ulici konsolidirali redove, zakrčivši prometnicu. Naoružavali su se lomeći klupe, grane i čupajući kamenje iz zemlje. Provocirali su policiju, orgijanje Torcide potrajalo je oko pola sata. 200 huligana, tzv. hajdukovih navijača dočekala je policiju salvama kamenja, boca, letvi, bježali su prema kvartu Skolice, gurajući i bacajući kontejnere, za sobom su ostavili pustoš i veliku materijalnu štetu na vozilima koje su izrešetali kamenjem u okršaju s policijom“.

Kakvo nam je to postalo društvo, kakva smo to mi postali ljudi, kakva nam je to država, zašto mladi ljudi čine takve stvari. I ja sam nekad bio mlad, i ja sam dolazio na utakmice Dinama još 70-tim i 80-tim godinama, pili smo, napijali se, navijali iz petnih žila, ali nikada nismo razbijali, nikada se nismo potukli, takve stvari nam uopće nisu padale na pamet.

A ovo, jučer……, tko će sada platiti štetu mojem rođaku, tko će platiti njegov strah i strah njegove porodice, jer u automobilu je imao i suprugu maloljetnu kćerku, pa da je bio u Beogradu, ne bi mu se takvo nešto dogodilo, a ne u Splitu, kojeg mi svojatamo kao grad koji je ipak u Hrvatskoj.

I poruka vlastima, riješite tu bagru već jednom za sva vremena, da se takove stvari nikada više ne ponavljaju i da vidimo još na kraju koliko će biti neslaganja o ovoj temi.  

Anti-navijači
Ovaj tekst pišem samo u ime jednog mojeg rođaka koji je iz Zagreba, a ima vikendicu na moru, i bio je sa obitelji za vikend na moru. Kako se spremao kući, skoknuo je do Splita sa osobnim automobilom i evo, taj automobil se sada još uvijek nalazi negdje na deponiju, oštećen, sa svim razbijenim staklima i ulubljenim limom, a radi se o novijem tipu Passata, a uz to čovjek nema kasko osiguranje. Normalno, morao je platiti šlep službu do deponija a nije imao novaca da ga takvog doveze u Zagreb. I sada taj čovjek mora negdje nabaviti novce za šlep ...
Anti-navijači
Ovaj tekst pišem samo u ime jednog mojeg rođaka koji ...
Sinko, tko tebe plaća? I.P. ili policija? Oboje možda? - Umjetnik, 5.5.13. 23:32, 0 0 0
3. Sve i da su određeni policajci krivi za smrt mladića, to ne znači da su svi takvi i ne treba vrijeđati i napadati policiju i izazivati nerede. To je odlika običnih huligana koje zaboli neka stvar za Marka Azapovića. Njima samo treba povod. - Gogo7, 5.5.13. 23:33, 0 0 0
Izgleda da sam se zalud nadao da tribina neće postati ono što postaje... - Zakrjan, 5.5.13. 23:44, 0 0 0
Umjetnik, zar i ti, sine Brutuse, reći ću te Ceasaru? Ali nije mi jasno, svi napadate a niste pročitali analizu, tamo sam lijepo izdvojio navijače od huligana - loptica1998, 6.5.13. 7:53, 0 0 0
loptice ne vjeruju ti da ti rodjak nema kasko. daj slike auta. - Kum_Noci, 6.5.13. 9:13, 0 0 0
05/2013
r11 s1 k6
Chelsea i Benfica prošli u finale Europske lige...

CHELSEA – BASEL 3:1 (0:1)

Strijelci:

0:1 Mohamed Salah 45. min,

1:1 Fernando Torres 50. min,

2:1 Victor Moses 52. min,

3:1 David Luiz 59. min.

Rezultat iz prvog susreta (2:1 u korist Chelsea) na neku ruku govorio nam je da je kod ovog polufinalnog para već sve riješeno i da će Chelsea sigurno ući u finale, u pohod na osvajanje  jedinog preostalog trofeja koji im nedostaje u klupskoj vitrini.

No, nije to bio baš tako lagan prolaz, s druge strane nalazio im se opasni Basel, stoji i činjenica da Basel i nije tako loš klub kao što svi mi to pretpostavljamo, jer ipak, uspjeli su sezone izbaciti jaki Tottenham sa Garethom Baleom, a prošle sezone su se uspjeli oduprijeti još jačim Manchester Unitedu u Ligi prvaka.

Ipak, Chelsea je u finalu Europske lige, pobijedili su Basel sa 3:1 u uzvratnoj utakmici , prekinuli švicarsku „bajku“, probudili ih iz sna i na taj način samo potvrdili pobjedu iz prvog susreta, sasvim zasluženo.

Chelsea je u ova dva susreta pokazao i dokazao da je ipak bolji od najboljeg švicarskog kluba, tu idu čestitke i vječno kritiziranom treneru Rafaelu Benitezu. Njemu idu ta kup takmičenja, u njima se snalazi kao "riba u vodi", a za posebnu pohvalu je njegova "inovativnost“ da  Davida Luiza stavi na poziciju zadnjeg veznog, tu Luiz stvarno postiže fantastične igre.

Nije bio loš Basel u ovom dvoboju, ekipa koja je najveće iznenađenje europskog nogometa u ovoj sezoni uspio je stići do samo polufinala Europske lige, možda je to i bolje za njih jer sada se mogu posvetiti obrani titule u domaćem prvenstvu.

Ovo je za njih vio veliki uspjeh, igrali su dopadljiv, zanimljiv nogomet, izbacili velikane i puno bogatije klubove poput Zenita i Tottenhama, i to je jedan od dokaza da neki puta "mali" mogu uspješno igrati protiv velikih.

Ne zaboravimo da je Basel u ovu sezonu ušao drastično oslabljen, ostao je bez svoja dva najbolja igrača, Xherdana Shaqirija i Granita Xhake, čak je i legendarni Alexandar Frei objesio kopačke o klin, prestao igrati nogomet.

Sastavi:

Chelsea (4-2-3-1)

Petr Čech

Cesar Azpilicueta,  Branislav Ivanović,  Gary Cahill,  Ryan Bertrand

David Luiz,  Frank Lampard

Santos Ramires,  Eden Hazard,  Victor Moses

Fernando Torres

Basel (4-2-3-1)

Yann Sommer

Markus Steinhofer,  Fabian Schär,  Gaston Sauro,  Kay Voser

Mohamed El Nenny,  Fabian Frei

Mohamed Salah,  Serey Die,  Valentin Stocker

Marco Streller

I sinoć je Basel hrabro ušao u utakmicu, pokazao karakter i hrabrost. Vjerojatno je malo ekipa koje bi nakon poraza kod kuće na svom terenu, izašlo na legendarni „Stamford Bridge“ sa namjerom pobijediti favoriziranog Chelsea, većina ekipa bila bi demoralizirana, uplašena da ne primi porciju zgoditaka u svoju mrežu. Ali, Basel je dobro krenuo u utakmicu, imao je i priliku u prvim minutama ali Marco Streller nije pogodio.

Potom je Chelsea imao dobru priliku ali je Frank Lampard pogodio stativu, mada se čini da je stajao u zaleđu prilikom primitka lopte, pa je možda i bolje da nije pogodio jer bi se vukli repovi iz te utakmice.

I kada se činilo da će poluvrijeme završiti bez pogodaka, uzdigao se "egipatski Lionel Messi" Mohamed Salah, Stocker je bio asistent a Salah je majstorski plasirao u Čehovu mrežu. Tada se čak i pomislilo da Basel može napraviti iznenađenje, no početkom drugog poluvremena vidjeli smo Chelsea kakav bi on trebao stalno biti, vidjeli smo našpanan, čvrst, jak, strašan Chelsea.

Već na samom startu drugog poluvremena čovjek sa zaštitnom maskom, Fernando Torres je iskoristio odbijanac nakon udarca Franka Lamparda i poravnao rezultat na 1:1, izgleda da se golgeterski probudio, jer mu je to sedmi zgoditak u šest uzastopno odigranih utakmica u ovom europskom takmičenju a ukupno 20-ti zgoditak u sezoni u svim takmičenjima.

Time je u potpunosti izgubio onu „titulu“ koju su mu imputirali ljubitelji nogometa. Dvije minute kasnije dogodio se potpuni preokret jer je nakon „flipera“ pogodio Mozes i stavio stvari na svoje mjesto i riješio sve dileme oko pobjednika ovog susreta.

I za kraj, najljepši potez na utakmici. David Luiz je postigao eurogol, i to kakav, namjestio je loptu na njemu jaču ljevicu i neobranjivo pogodio pod prečku Baselovog gola. Izgleda da je taj famozni Brazilac namjestio svoje nišanske sprave u zadnje vrijeme.

Taj zgoditak usahnuo je sve nade Basela u pozitivni rezultat, Chelsea je do kraja lagano privela susret kraju a navijači Basela su lijepom ali i jako skupom gestom (koja će dosta novčano koštati Baselovu upravu) bakljadom ispratili svoje miljenike i zahvalili im se na izvrsnoj sezoni u Europa ligi.

 

Znači, Chelsea ide na Benficu u finale u Amsterdamu. Biti će to interesantno finale, međusobno su igrali prošle sezone u četvrtfinalu Lige prvaka i Chelsea je "visio" u posljednjih deset minuta, to im je veliki putokaz kako se trebaju postaviti protiv izvanredne portugalske momčadi, koja je trenutno lider u prvenstvu, čak i ispred puno jačeg Porta. A poznato je da se u jednoj utakmici može svašta dogoditi, i „David“ može pobijediti golijata, u finalu nema favorita, zato, uživajmo za 15-tak dana.

Igrač utakmice

 

David Luiz, cijelu utakmicu najviše se kretao, trčao, razbijao kontranapade gostiju, neprelazan, uz dobru prezentaciju igre, zabio i prelijepi zgoditak

Sve se tu znalo i prije
CHELSEA – BASEL 3:1 (0:1) Strijelci: 0:1 Mohamed Salah 45. min, 1:1 Fernando Torres 50. min, 2:1 Victor Moses 52. min, 3:1 David Luiz 59. min. Rezultat iz prvog susreta (2:1 u korist Chelsea) na neku ruku govorio nam je da je kod ovog polufinalnog para već sve riješeno i da će Chelsea sigurno ući u finale, u pohod na osvajanje jedinog preostalog trofeja koji im nedostaje u klupskoj vitrini. No, nije to bio baš tako lagan prolaz, s druge strane nalazio im se opasni Basel, stoji i činjenica da Basel i nije tako loš klub kao što svi mi ...
Sve se tu znalo i prije
CHELSEA – BASEL 3:1 (0:1) Strijelci: 0:1 Mohamed Salah 45. ...
pajdo, hvala na potpori, no ne mogu samo tako pogaziti datu riječ. Do daljnjega neću pisati. - loptica1998, 9.5.13. 9:03, 0 0 0
inače, temu europskog vikenda sam najviše volio obrađivati. - loptica1998, 9.5.13. 9:04, 0 0 0
Mogu li znati zašto si se odlučio za prestanak šisanja?Zanima me dana rijeć? - verce48, 9.5.13. 9:10, 0 0 0
Verce, pokušao sam sa vp, munjom, mačorom izgladiti nesporazume, panglu još više nastavlja provocirati, nije išlo. Jedino je mac pošten, ima razumijevanja, a što meni treba prepucavanje sa dečkima koje niti ne poznajem, da se živciram bez veze? - loptica1998, 9.5.13. 9:22, 0 0 0
Kužim ali me zanima kad se vračaš pisanju analiza? - verce48, 9.5.13. 9:31, 0 0 0
05/2013
r12 s1 k2
Barcelona-Bayern 0:3; 'Sedmica' koja nas vraća u doba Dynama...

BARCELONA - BAYERN 0:3 (0:0)
Strijelci;

0:1 Arjen Robben

0:2 Gerard Pique (autogol)

0:3 Thomas Muller

Atmosfera na stadionu-fantastična, prepuni stadion, dekora kao u priči, pogledajte samo ovo:

Sinoć su mnogi vjerovali, bili sigurni u pobjedu Barcelone, pobjedu, bilo kakvu, no ne i prolaz u finale Lige prvaka, jer, ipak, prednost od 4:0 iz prve utakmice je previsoka za bilo koju svjetsku ekipu, pa tako i za Barcelonu. No, Bayern je ponovno odigrao fantastično, na naoko jednostavni način je ušao u finale i pokazao da je trenutno najbolja svjetska ekipa, po svemu prikazanom, čak i za klasu bolja od Barcelone. Taktika Juppa Heynckesa je bila savršena, Bavarci su u prvom poluvremenu u potpunosti umrtvili igru Barcelone a u nastavku dodali malo gas i već prvu veću priliku pretvorili u pogodak. Pošlo je to za rukom Arjenu Robbenu, koji je na pravi način iskoristio fantastičnu dugu loptu Davida Alabe, zavrtio svojeg čuvara i precizno plasirao loptu u gol Victora Valdesa.

Trebali bi pronjuškati što je na meniju Bayerna prije svake utakmice, zbog čega su oni tijekom cijele utakmice onako nedodirljivi, borbeni, snažni, oštri, beskompromisni, prebrzi za svoje čuvare, jednostavno nabrijani, možda oni imaju ljute feferone u guzici, možda bi bila kakva šansa za protivničke ekipe za pozitivan rezultat, ako bi se na neki način dokopali tih ljutih feferona, šalim se!

Jer ono što na terenu pružaju čitavih 90 minuta Thomas Muller, Frank Ribery, Arjen Robben, Philipp Lahm, naš Mario Mandžukić, to je za nevjerovati, oni trče kao navijeni cijelu utakmicu, borbeni su, uklizavaju, otkrivaju se, bore se za svaku loptu kao da je posljednja, pretrčavaju svoje protivnike kao od šale (pogotovo Ribery kod drugog i trećeg dva zgoditka Bayerna).

Jednostavno, turbo-moćni Bayern je protutnjao Barcelonom kao oni japanski brzi vlakovi, ukupni rezultat od 0:7 izgleda za nevjerovati, tako poniziti, još uvijek jednu od najboljih svjetskih ekipa Barcelonu, to je savršenstvo današnje vizije nogometa. Visokim presingom od prve minute Bayern nije dozvoljavao razvijanje onih poznatih tika-taka akcija Barcelone, a sve ono što nisu uspjeli spriječiti vezni igrači (poznato je kod Bayerna da se oni brane visoko) Franku Riberyju, Thomasu Mulleru i Arjenu Robbenu, napadački dio ekipe, iliti naš Mario Mandžukićje već na sredini uspio zaustaviti bez većih problema, tako da većina akcija Barcelone nije ni dolazila do šesnaesterca Bavaraca.

I ono što je vrlo interesantno i za primjer drugim ekipama, Bayern je prva ekipa koja se u posljednje vrijeme nije branila na „Camp Nou“. Dapače, napadao je, vrlo često su imali puno prostora dolaziti do ozbiljnijih prilika, ali, Katalonci su uspijevali sačuvati mrežu netaknutom u prvom dijelu utakmice i sačuvati kakvu-takvu nadu da u drugom poluvremenu mogu načiniti nemoguće. I ono što je svakako obilježilo prvo poluvrijeme je činjenica da su Xavi Hernandez, Andres Iniesta i njihova bliža kompanija, natjerani da svoju poznatu tika-taku razvijaju samo u svojoj polovini, bez opasnosti po gol Bayerna, sve ostalo su Nijemci lagano rješavali. Naoko, prikazana igra u prvih 45 minuta svela se na Bayernovo odrađivanje posla i Barcelonine neuspješne pokušaje da dođe do zgoditka koji bi otvorio utakmicu, a onda bi bilo stani-pani, no to se nije dogodilo.

Početni sastavi.

BARCELONA (4-3-3)

Victor Valdes

Dani Alves, Gerard Pique, Marc Bartra, Adriano

Xavi Hernandez, Alex Song, Andres Iniesta

Pedro Rodriguez,  Cesc Fabregas, David Villa

BAYERN (4-2-3-1)

Manuel Neuer

Philip Lahm, Jerome Boateng, Daniel van Buyten, David Alaba

Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez

Arjen Robben, Thomas Muller, Frank Ribery

Mario Mandžukić

U nastavku susreta, sasvim drugačija slika na terenu, Bavarci su ubacili u brzinu više i već  prvu pravu priliku u drugom poluvremenu pretvorili u zgoditak:

Pogotci:

Arjen Robben ……David Alaba je dugom loptom sjajno na suprotnoj strani našao Arjena Robbena, ovaj se u punom trku oslobodio svojih rivala, iako je bio i pomalo sebičan te uputio neobranjiv udarac prema golu Vikcora Valdesa.

Gerard Pique-------Barcelonini igrači su se počeli gubiti, zbunjivati a jedna takva akcija je i dovela do novog kontranapada,  koji je povukao Frank Ribery, ubacio loptu u peterac Barcelone, a Gerard Pique, u stilu vrhunskog centarfora, volejem ubacio loptu u svoju mrežu-autogol.

Thomas Muller-------Frank Ribery se ponovno probio po lijevoj strani, pretrčao svojeg čuvara kao od šale, uputio izvanredni centaršut na drugu stativu, a tamo se sjajno snašao najbolji igrač iz prvog susreta Thomas Muller, koji je stavio „točku na i“ na ovu utakmicu.

Igrač utakmice---po meni, ima ih nekoliko, od Arjena Robbena, koji je osim dosta sebičnosti ponovno pružio dobru partiju, postignuo i zgoditak, tu je i Frank Ribery, koji konstantno pruža dobre igre u Bayernu, a ovog puta je bio dvostruki asistent, zatim tu je i David Alaba, koji je zaustavljao napade Barcelone, a vidio sam samo jednu njegovu pogrešku tijekom susreta te Thomas Muller, koji je ponovno postigao zgoditak i trčao na utakmici kao navijen.

Najbolji kod domaćina po meni je bio Gerard Pique, koji je skinuo tri-četiri čiste akcije Bayerna, koje bi vjerojatno rezultirale zgoditkom, a, usput postigao je i super gol, volejčinom, makar i u svoju mrežu. Xavi Hernandez i Andres Iniesta, najbolji vezni igrači svijeta sinoć su bili totalno neprepoznatljivi a uz to Iniesta je bio sebičan barem kod tri akcije Barcelone. David Villa i Cecs Fabregas kao da nisu ni došli na ovu utakmicu. Vidi se da ova Barcelona ve vrijedi ni pišljiva boba bez Lionela Messija u sastavu.

No, nije to znak da je Barceloninoj izvrsnoj igri došao kraj, i dalje su oni jaki, i dalje oni mogu lagano pobijediti svoje protivnike, i dalje će oni razvijati svoju tika-taku, ali, evo, sinoć su se namjerili na boljeg protivnika.

A evo Vam prilike i da vidite kako će dalje "najbolje" svjetske ekipe pratiti natjecanje u Ligi prvaka: 

Već viđeno + ljuti feferoni u guzici
BARCELONA - BAYERN 0:3 (0:0) Strijelci; 0:1 Arjen Robben 0:2 Gerard Pique (autogol) 0:3 Thomas Muller Atmosfera na stadionu-fantastična, prepuni stadion, dekora kao u priči, pogledajte samo ovo: Sinoć su mnogi vjerovali, bili sigurni u pobjedu Barcelone, pobjedu, bilo kakvu, no ne i prolaz u finale Lige prvaka, jer, ipak, prednost od 4:0 iz prve utakmice je previsoka za bilo koju svjetsku ekipu, pa tako i za Barcelonu. No, Bayern je ponovno odigrao fantastično, na naoko jednostavni način je ušao u finale i pokazao da je trenutno najbolja svjetska ekipa, po svemu prikazanom, čak i za klasu bolja od Barcelone. ...
Već viđeno + ljuti feferoni u guzici
BARCELONA - BAYERN 0:3 (0:0) Strijelci; 0:1 Arjen Robben 0:2 ...
Kad već pitaš šta Bayernovi igrači imaju na meniju prije svake utakmice LP-a, evo reći ću ti: Prošlogodišnje finale protiv Chelsea :-) - GrleREB, 2.5.13. 10:02, 0 0 0
Možda nabave malo veći ekran, da se ne gužvaju baš ovako. :D - luda-kuca, 2.5.13. 11:21, 0 0 0
05/2013
Real M. - Borussia D. 2:0; BVB na kraju jedva prošao...

REAL MADRID – BORUSSIA DORTMUND 2:0  (0:0)

Strijelci:

1:0 Karim Benzema 83. min,

2:0 Sergio Ramos 88. min.

Jose Mourinho je u Real Madrid doveden ponajviše zbog osvajanja najvećeg mogućeg svjetskog trofeja, Lige prvaka, Lige prvaka koju je Real već mnogo puta, najviše u svopjoj povijesti osvojio, ali i Ligu prvaka koja zadnjih nekoliko godina stalno bježi iz Madrida. Eto, zbog toga je doveden Jose Mourinho.

Da u tome uspije, date su mu sve ovlasti u klubu, mogao je birati igrače koje će dovesti, ponašao se arogantno prema svima, u klubu su se oglušili su njegovo ponašanje prema legendama kluba (Iker Casillas, Sergio Ramos i dr.), u klubu su se oglušili na podatak da je primio pet zgoditaka od „mrskog neprijatelja“ i najljućeg protivnika Barcelone, oglušili su se na to da poradi stvaranja rezultata gledaju baš i negledljiv nogometa.

Rezime svega na kraju, samo jedno osvojeno prvenstvo i jedan španjolski kup, a uloženi su milijuni i milijuni, po njegovim željama doveden je cijeli niz igrača, od Cristiana Ronalda, Kake, Fabia Coentraoa, Karima Benzeme, Sami Khedire, Mesuta Ozila, Luke Modrića, Carvalha, Albiola, Arbeloe, Michaela Essiena, Angela Di Marie...

Dakle, ovaj gospon Jose Mourinho, iliti „Special one“ nije ispunio očekivanja i želje klupskog rukovodstva a i traženje navijača i vjerojatno je na redu da ode iz toga kluba, a to on i sam žarko želi, vjerojatno mu slijedi povratak u Chelsea.

Inače, taktika za ovaj susret mu je bila perfektna, napasti svim raspoloživim sredstvima (da ne bi bilo zabune, mislio sam igračima), totalni napad, to je bila taktika Josea Mourinha za uzvratni susret sa Borussijom u polufinalu Lige prvaka, ali te skupo plaćene zvijezde Reala nisu mogle izdržati više od 25 minuta toga atomskog nogometa.

A bilo je u prvih 15 minuta susreta nekoliko kolosalnih prilika i Cristiana Ronalda, i Gonzala Higuaina, i šeprtljavosti Angela di Marie, i sebičnosti Mesuta Ozila, i perfektne igre našeg Luke Modrića (ali, napominjem samo u tih 25 minuta prvog poluvremena). U tim početnim minutama madridske zvijezde uspjele su zakomplicirati život Borussiji i ugroziti ogromnu prednost od 4:1 iz prve utakmice, Borussijini igrači kao da nisu postojali, digli na noge puni stadion „Santiago Bernabeu“, no, nisu uspjeli zabiti. Znači, Realu je za ulazak u polufinale trebalo i onih bolji preostalih 155 minuta susreta sa Borussijom, ali, u tim preostalim minutama ipak su bili bolji igrači iz Dortmunda i zasluženo prolaze u finale.

Real nije loše krenuo, u prvih 15-tak minuta samo je golman Roman Weidenfeller držao Borussiju iznad vode, zatim je Real pao i digao se tek u zadnjih 10-tak minuta kada su golovi Karima Benzeme i Sergia Ramosa primorali gostujuće igrače i Jurgena Kloppa da drhte do sudčevog zadnjeg zvižduka. Drhtali su u tim trenutcima gosti, tresao se cijeli stadion, ali ipak je Real svoju šansu ispucao na samom početku ovog susreta kada je promašio tri-četiri zicera. Da je u tom vremenu makar ijedna od tih izvanrednih šansi ušla u mrežu Weidenfellera, možda bi se ovaj susret drugačije odigrao, i mi bi drugačije pisali, ali kako se kaže „možda su u šumi“.

Izvanredne prilike Reala

Već u četvrtoj minuti Gonzalo Higuain je nakon lijepe akcije Luke Modrića i Mesuta Ozila došao sam pred golmana Weidenfellera, ali sa oko šest metara udaljenosti nije ga uspio savladati.

U 13. minutu nova šansa za Real, ali i još jedna izvanredna obrana Borusijine jedinice, bila je kontra akcija Reala, najbolji strijelac Lige prvaka Cristiano Ronaldo je jednu dugu loptu izvanredno primio na prsa, akrobatskim potezom pucao ali je golman loptu obranio, pogodite čime…. ramenom.

Dvije minute kasnije sam se pred golmanom Borussie našao i Mesut Ozul, ali je bio sebičan, pucao pokraj gola a imao je samog Ronalda na drugoj strani i da je dodavao bio bi to siguran zgoditak, ali nije.

I to je bio sve od Reala sve do 10 završnih minuta susreta. No, u tom preostalom vremenu je igrala samo Borussia, imao je Robert Lewandowski četiri izvanredne šanse koje nije pogodio, nije ga išao gol ovog puta, pogodio je prečku, jednom promašio nemoguće, odnosno Lopez je izvanredno obranio. Imala je Borussia Maria Goetzea koji je nažalost brzo izašao iz igre zbog ozljede, ali je imala i Marca Reusa, koji je, kad se malo prilagodio igrao sve sigurnije i razarao Realov obrambeni sistem, pa su Madriđani morali osim stalnog napadanja, malo misliti i na njega i nisu mogli baš stalno jurišati prema protivničkom golu.

Najveću Borussijinu priliku ipak je propustio Ilkay Gundogan koji je u 62. minuti posle sjajnog prodora i povratne lopte Marca Reusa,sa oko šest metara, kada je bio sam kao duh loše šutirao, a Diego Lopez fantastično obranio, iako je već i reporter Arenesport Božo Sušec već viknuo gol, gotovo je.

Golovi

U 83. minutu nakon kombinacije Kake i Ozila, Benzema je na prvoj stativi bio najsnalažljiviji i pogodio za kakvu takvu nadu Realu.

U 88. minutu je Sergio Ramos nakon izvedenog kornera bio najspretniji u gužvi i topovskim udarcem pogodio za 2:0.

Nakon toga bila je konstantno gužva u kaznenom prostoru Borussije ali se rezultat nije mijenjao i zaslužen ulazak Borussije u finale, ipak su bili bolji ove sezone.

Sastavi

REAL MADRID (4-2-3-1):

Lopez

Essien, Varane, Ramos, Coentrao (od 57’ Kaka)

Modrić, Alonso (od 67’ Khedira)

Di Maria, Ozil, Ronaldo

Higuain (od 57’ Benzema)

BORUSSIA DORTMUND (4-2-3-1)

Weidenfeller

Schmelzer, Hummels, Subotić, Piszczek

Bender, Gundogan

Reus, Goetze (od 14’ Grosskreutz), Blaszczikowski

Lewandowski (od 87’ Kehl)

Mislim da je ovaj susret odlučio ovaj igrač, po meni zasluženo prvo ime utakmice. 

 ROMAN WEIDENFELLER

Dogodilo se ono što smo znali i prije
REAL MADRID – BORUSSIA DORTMUND 2:0 (0:0) Strijelci: 1:0 Karim Benzema 83. min, 2:0 Sergio Ramos 88. min. Jose Mourinho je u Real Madrid doveden ponajviše zbog osvajanja najvećeg mogućeg svjetskog trofeja, Lige prvaka, Lige prvaka koju je Real već mnogo puta, najviše u svopjoj povijesti osvojio, ali i Ligu prvaka koja zadnjih nekoliko godina stalno bježi iz Madrida. Eto, zbog toga je doveden Jose Mourinho. Da u tome uspije, date su mu sve ovlasti u klubu, mogao je birati igrače koje će dovesti, ponašao se arogantno prema svima, u klubu su se oglušili su njegovo ponašanje prema legendama kluba ...
Dogodilo se ono što smo znali i prije
REAL MADRID – BORUSSIA DORTMUND 2:0 (0:0) Strijelci: 1:0 Karim ...

Respekt: Mac316, verce48, avlado,

04/2013
Barcelona - Bayern; ima li ikakve nade za Katalonce?

Barcelona – Bayern.

Navijač sam Bayerna, a to se vidi i po bedževima koje imam pored svojeg nicka, Barcelonu kao klub ne simpatiziram, ne volim njihovu igru, njihovu tika-taku, ne simpatiziram ni Lionela Messija, ipak sam više naklonjen i podržavam Real Madrid i Cristiana Ronalda, makar i kao drugog najvećeg nogometaša današnjice, odmah iza Messija.

Dakle, glede ovog trebao bih biti zadovoljan što je Bayern u prvoj utakmici rasturio Barcelonu sa četiri gola prednosti, što je uzvratna utakmica skoro pa formalnost, što će Bayern igrati finale Lige prvaka na „Wembleyu“, ali nije mi baš drago, jer će ova utakmica vjerojatno biti lišena onih napetosti koje volimo gledati, napetosti Barcelonine agresije prema Bayernovu golu, jer ipak treba postići minimalno četiri zgoditka bar za produžetak, napetosti postavljanja igre Bayerna da se ne troši previše i da ima pojačani vezni red, sa vjerojatno jedinim napadačem, a mislim da će to biti naš Mario Mandžukić, a za postavljanje prave taktike i prilagođavanju igri protivnika tu je Jupp Heynckes zakon, legenda, tu je kao riba u vodi.

Opet, kada pogledate vezni red Bayerna, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery, Javi Martinez, Arjen Robben, Xherdan Shaqiri, tko će se naigrati pored njih, tko može tako lagano i jednostavno prolaziti prema obrani i golmanu Bayerna, nitko, zato i jest Bayern tako jaki, a tu je i strašna obrana sa Davidom Alabom, Philippom Lahmom, Danielom van Buytenom, Danteom, Jeromeom Boatengom, sve klasa do klase, nema tu Barcelona nikakve šanse.

Dapače, ima i Barcelona sve klasne igrače, od Lionela Messija, Davida Ville, Cesca Fabregasa (koji izgleda da ne pašu viziji Tita Vilanove i manje igraju), imaju i Andresa Iniestu, Xavija Hernandeza, Gerarda Piquea, Alexisa Sancheza, Pedra Gonzalesa, fantastičnog vratara Victora Valdesa, no, ipak se tu radi o postizanju minimalno četiri zgoditka, barem za poravnanje rezultata, a to nije nimalo jednostavno uraditi, bilo da se radi i o protivniku nižeg ranga od Bayerna.

Eto, zbog toga ćemo biti lišeni onih pravih nogometnih radosti, neizvjesnosti, žara.

No, što se tiče ove utakmice, verbalni frontovi rade na svim stranama, Katalonci protiv Bavaraca. Iako malo tko vjeruje da Barcelona može nauditi Bayernu u uzvratnoj utakmici, nakon debakla (uz sudačku pomoć) u Munchenu i četiri gola zaostatka, u Španjolskoj se svim silama trude napumpavati atmosferu, uplašiti, protresti igrače Bayerna uoči utakmice na „Nou Campu“.

Stari lav, veteran, legenda Bayerna Franz Beckenbauer je i prije upozoravao da će  Barcelona sve učiniti da na neki način demolira Bayern, da ih izbaci iz ravnoteže, oni će koristiti sve metode, koje su dozvoljene i koje nisu dozvoljene, braniti će se očajnički jer im je ponos povrijeđen.

Ta njegova izjava je izazvala pravu buru i negodovanje u Kataloniji. Nasuprot tome ta izjava je izrazito pogodovala i neprijatelju broj jedan Barcelone, trenera njihovog najvećeg suparnika, Real Madrida, Joseu Mourinhu, koji je i sam podgrijavao „neprijateljsku“ atmosferu koja će dočekati Bayern na stadionu Barcelone, što i nije neobično od njegove strane, prečesto se to dešava, da bi bilo slučajno.

Zbog takvih propaganda, španjolski mediji su napali Bayern i njegovo čelništvo da su kriminalna organizacija u kojoj sjede lopovi i prevaranti. Evo i teksta jednih dnevnih španjolskih sportskih novina: „Bayern je primjer kluba koji je „kuća nevolja“. Predsjednik Uli Hoeness (prijeti mu zatvor zbog utaje poreza i tajnih računa u Švicarskoj) i potpredsjednik Karl Heinz Rumnenigge (optužen za izbjegavanje poreza na dva luksuzna Rolex sata) imaju probleme sa zakonom, a klupski doktor Hans Vilhelm Muller Wohlfahrt je od čovjeka koji je bio milijunaš, upao u bankrot (2007. godine otvorio privatnu firmu za proizvodnju lijekova koji se koriste u sportskoj medicini, ali je na tome pretrpio gubitke od tri milijuna EUR-a i par godina kasnije proglasio osobni bankrot.

Također su se raspisali o nekim indicijama da je Bayern varao i u prvom susretu, jer kao, na sredini terena je bila vodena lokva, da su tijekom dana na stadionu radile prskalice i da su Bavarci namjerno natopili teren, jer, ipak, natopljen teren i nemogućnost kretanja lopte brzo po zemlji idu u prilog igri Bayernovih igrača koji imaju stil igre više oslonjen na tjelesne duele i grubosti. To su inače tradicionalne uvertire pred utakmice sa ciljem destabiliranja protivničke ekipe, amo im to kod Bayerna neće uspjeti, Nijemci su to.

Bayernova najveća greška u utakmici koja nas očekuje u srijedu  bila bi da pomisle da su već u finalu, oni trebaju poštovati Barcelonine igrače, dobili su prvu utakmicu fantastičnim rezultatom od 4:0, no ako na svijetu postoji bilo koja ekipa koja može nadoknaditi takav zaostatak, onda bi to bila Barcelona i fantastični Lionel Messi, jer ako njega krene…..

Upravo zbog toga Bayern ne bi smio biti nimalo igrački i trkački, borbeniji, slabiji negoli je to bio u prvoj utakmici, dapače, tu će vjerojatno biti potrebnija i veća koncentracija obrambenih igrača, pa i vezista, nego što su bili na prvoj utakmici, treba postaviti obrambenu liniju daleko od gola Manuela Neuera.

Mada, što ja to pričam, znaju to dobro u Bayernu, znaju kako je nedavno prošao Milan na „Camp Nou“ i poznavajući njemački mentalitet, oni će sa maksimalnom ozbiljnošću shvatiti ovaj uzvratni susret polufinala Lige prvaka u Barceloni.

Ovo je samo jedna od uvertira za uzvratni susret u kojem se igrači Barcelone nadaju da mogu  napraviti čudo i nadoknaditi četiri zgoditka razlike, dečkiiii iz Barcelone, to vam ipak dođe kao nemoguće, neće moći ove noći. 

Nažalost, sve je tu već riješeno
Barcelona – Bayern. Navijač sam Bayerna, a to se vidi i po bedževima koje imam pored svojeg nicka, Barcelonu kao klub ne simpatiziram, ne volim njihovu igru, njihovu tika-taku, ne simpatiziram ni Lionela Messija, ipak sam više naklonjen i podržavam Real Madrid i Cristiana Ronalda, makar i kao drugog najvećeg nogometaša današnjice, odmah iza Messija. Dakle, glede ovog trebao bih biti zadovoljan što je Bayern u prvoj utakmici rasturio Barcelonu sa četiri gola prednosti, što je uzvratna utakmica skoro pa formalnost, što će Bayern igrati finale Lige prvaka na „Wembleyu“, ali nije mi baš drago, jer će ova utakmica vjerojatno ...
Nažalost, sve je tu već riješeno
Barcelona – Bayern. Navijač sam Bayerna, a to se vidi ...
Evo ti neslaganje samo zato jer ne voliš Messija, sa svime ostalim se slažem. :P - Gogo7, 30.4.13. 16:44, 0 0 0
04/2013
Što smo vidjeli ovog vikenda na europskim terenima?

ASTON VILLA  –  SUNDERLAND  6:1 (2:1)

Strijelci:

1:0 Ron Vlaar 31,

1:1 Danny Rose 32,

2:1 Andreas Weimann 38,

3:1 Christian Benteke 55,

4:1 Christian Benteke 59,

5:1 Christian Benteke 72,

6:1 Gabriel Agbonlahor 89.

Nakon završenog 35. kola engleske Premijer lige, pregledom tablice uočljiva je velika borba klubova na samom vrhu, ali i samom dnu tabele. Za posljednje direktno mjesto koje vodi u Ligu prvaka veliku borbu vode konkurenti Chelsea, Arsenal i Tottenham, a veliku opasnost za natjecanje u drugoj engleskoj lizi, zvanoj „Championship“ imaju već skoro otpisani Queens Park Rangersa i Readinga te još jedna ekipa koja je plasirana između od 11. do 18. mjesta, a među njima se nalaze i jučerašnji protivnici Aston Villa i Sunderland. Zato im je ova utakmica bila jako bitna, no kako je to završilo, vidite gore po strijelcima.

Dakle, u direktnom susretu dvije momčadi koje se bore za ostanak u Premier ligi, susretu između Aston Ville i Sunderlanda, „lavovi“ su izvanrednom predstavom dali do znanja da se neće predavati do posljednjeg kola, da će svim silama pokušati izboriti opstanak u Ligi petice. U sinoćnjem susretu nastupili su slijedeći sastavi:

Aston Villa (4-3-3)

Brad Guzan

Matthew Lowton,  Ron Vlaar,  Nathan Baker,  Joseph Bennett

Ashley Westwood,  Fabian Delph,  Yacouba Sylla

Andreas Weimann,  Christian Benteke,  Gabriel Agbonlahor

Sunderland (4-4-1-1)

Simon Mignolet

Phil Bardsley,  John O'Shea,  Carlos Cuellar,  Danny Rose

Sebastian Larsson,  Alfred N'Diaye,  Craig Gardner,  Adam Johnson

Stephane Sessegnon

Danny Graham

Igrač ove utakmice i istinski ljubimac navijača Aston Ville, opet je, kao i više puta do sada, vjerojatno njihov najbolji igrač, 23. godišnji Belgijac i belgijski reprezentativac Christian Benteke, koji je u ovoj utakmici postigao tri gola „hat-trick“ u kratkom periodu, od 55. do 72. minute:

- Christian Benteke je prvi zgoditak postigao u 55. minuti nakon što je Weimann izvozao i predriblao skoro cijelu obranu gostiju, pucao sa razine šesnaesterca, golman Sunderlanda je odbio loptu, ali samo do Bentekea koji je odbijanac glavom pospremio u mrežu sa otprilike pet metara udaljenosti od gola,

- Christian Benteke je drugi zgoditak postigao samo četiri minute kasnije, kada je nakon izvedenog kornera nebeski nadsočio sve obrambene igrače Sunderlanda i zakucao loptu u mrežu i,

- Christian Beneteke je svoj zadnji zgoditak u utakmici postigao u 72. minuti primivši loptu u šesnaestercu te manirom vrhunskog snalažljivog centarfora pogodio mrežu, ovaj put nogom.

Pored ovog izrazito raspoloženog Belgijca, u listu strijelaca su se upisali još i:

- Ron Vlaar u 31. minuti prelijepim udarcem i pogotkom sa oko 35 metara udaljenosti od golmana Simona Mignoleta, koji je ipak trebao bolje reagirati u toj situaciji, znači, njegova velika pogreška.

- Andreas Weimann u 38. minuti koji se nakon jedne dubinske lopte našao sam ispred golmana Mignoleta i sa lijeve strane lagano plasirao loptu u mrežu,

- Gabriel Agbonlahor u 89. minuti nakon katastrofalne pogreške Davida Vaughana, kojem je oduzeo loptu na sredini igrališta te sam krenuo prema golu Sunderlanda, zaobišao golmana i pogodio praznu mrežu za konačnih 6:1.

Da još spomenem da je počasni zgoditak za goste iz Sunderlanda postigao je Danny Rose u 32. minuti nakon dvostrukog duplog pasa sa Danny Grahamom, za izjednačenje susreta, i to je bila najljepša akcija na ovom susretu, no, iako je brzo anulirana prednost raspoloženih igrača Aston Ville, spremala se velika ofenziva i pravi potop za igrače kontroverznog Talijana Paola di Canija, čiji pak igrači nisu bili na nivou izvanrednih igara u prethodne dvije utakmice kada su nekako lagano porazili Everton i Newcastle.

Zadnjih 20-tak minuta Sunderland je bio oslabljen jer je Stephane Sessegnon, nakon pregrubog starta zaradio direktni crveni karton.

I za kraj pogled na donji dio tablice, Sunderland, Newcastle i Aston Villa sada imaju po 37 osvojenih bodova, što je ipak pet bodova više od Wigana, koji se nalazi u opasnoj zoni ispadanja ali i on još uvijek ima teoretske šanse za ostanak u društvu najboljih.

Zgoditke sa ove utakmice možete pogledati na net adresi:

http://www.soccer-blogger.com/2013/04/29/aston-villa-vs-sunderland-6-1-highlights-2013-benteke-hat-trick-vlaar-weimann-agbonlahor-rose-goals-video/

Borba za opstanak u Premier ligi
ASTON VILLA – SUNDERLAND 6:1 (2:1) Strijelci: 1:0 Ron Vlaar 31, 1:1 Danny Rose 32, 2:1 Andreas Weimann 38, 3:1 Christian Benteke 55, 4:1 Christian Benteke 59, 5:1 Christian Benteke 72, 6:1 Gabriel Agbonlahor 89. Nakon završenog 35. kola engleske Premijer lige, pregledom tablice uočljiva je velika borba klubova na samom vrhu, ali i samom dnu tabele. Za posljednje direktno mjesto koje vodi u Ligu prvaka veliku borbu vode konkurenti Chelsea, Arsenal i Tottenham, a veliku opasnost za natjecanje u drugoj engleskoj lizi, zvanoj „Championship“ imaju već skoro otpisani Queens Park Rangersa i Readinga te još jedna ekipa koja je ...
Borba za opstanak u Premier ligi
ASTON VILLA – SUNDERLAND 6:1 (2:1) Strijelci: 1:0 Ron Vlaar ...
04/2013
Real M. - Borussia D.; mogu li 'kraljevi' napraviti čudesan preokret?

Borussia Dortmund - Real Madrid 4:1 - nije to dobar rezultat za uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka, nije dobar rezultat ni za same igrače, jer oni, igrači i jedne i druge ekipe, iako nesvjesno neće biti na toj utakmici na onom vrhunskom nivou, puno će tu trebati psihološke pripreme, motivirajuće pripreme, jer, igrači Dortmunda će podsvjesno misliti u sebi (pa, ova utakmica je ionako riješena u našu korist, nije potrebno izvlačiti iz sebe baš ono najbolje od nogometa) a s druge strane i igrači Reala iz Madrida će biti pod nekim izrazitim stresom, bilo od strane prijeteće motivacije trenera, bilo od strane sebe, jer, u ovoj utakmici svi će morati dati ono najbolje od sebe, samo to im može davati neku nadu da mogu dostići tri gola razlike, a znate da je to danas protiv neke vrhunske ekipe koja stoji s druge strane skoro nemoguće.

Ne kažem da je to skroz nemoguće, ali u postocima bi to negdje bilo 85:15 % u korist Borussie da će ući u finale, sve ostalo je neka vrsta znanstvene fantastike, bez obzira na imena poput Ronalda, Benzeme, Di Marie, Ozila, Modrića, trenera Josea Mourinha. I oni imaju protivnike dostojne sebi, imaju svojeg konja za jahanje, imaju jednog Lewandowskog, Blaszczikowskog, Piszczeka, Hummelsa, Goeztea, Reusa, a to ipak nije tako lagano riješiti u svoju korist, to je u najmanju ruku nemoguća misija.

  Mudrac na mudraca

Pogotovo…………pogotovo iz razloga što je u momčadi Reala iz madrida trenutno panika, panika zbog toga što najbolji igrač Real Madrida, Cristiano Ronaldo vjerojatno neće biti spreman za uzvratni susret polufinala Lige prvaka, odnosno, veliko je pitanje da li će se do sutra uvečer uspjeti oporaviti od neugodne ozljede i ipak zaigrati protiv Borussie, a za to su ipak maleni izgledi, a znate da je igra Reala bez njega skoro pa nikakva. Inače, Ronaldo je povrijedio butni mišić u prvom susretu u Dortmundu, zbog čega je propustio i subotnji gradski derbi sa Atleticom, kojeg su ipak uspjeli pobijediti rezultatom 2:1.

Počeo je sa laganim treninzima, ali odvojeno od ekipe, zbog čega je i veliki upitnik oko njegovog nastupa. A ako nastupi, dovoljno nezaliječen, sjetimo se samo kako je to Barcelona prošla protiv Bayerna sa nezaliječenim Lionelom Messijem u sastavu, nikako, a tako će upravo proći i Real, ako za njih nastupi nezaliječen Ronaldo, ukoliko takav igrač nastupi za bilo koju ekipu, to vam je kao da ta ekipa igra sa igračem manje.

Opet, sve je na Real Madridu. I oni znaju što i koliko im donosi ulazak u finale Lige prvaka, koliko je to novaca na kupu, kolika će nakon toga biti potražnja za igračima, koliko će vrhunskih igrača htjeti doći u Real, zbog toga i liječnici Reala čine sve da osposobe ovog vrhunskog Portugalca, koji će na teren ipak moći samo pod jakom blokadom, a to može i značiti rizik za još većom ozljedom. No, oni su hrabri i svi odreda izjavljuju:„Dati ćemo živote za preokret protiv Borussie“.

Sve je u Madridu na nogama, sve se radi da pokušaju proći Borussiu, svi igrači Reala grupno su pozvali navijače da "zajedničkim snagama" nadoknade zaostatak iz prvog susreta i da zajedno krenu na finale na „Wembleyu“, a za tako nešto im treba nevjerojatno dobrih 90 minuta i relativno slaba Borussia. "Trebate nam kao nikada do sada", obraćaju se navijačima i sadašnji igrači i velikani iz prošlosti poput Butraguena, Santillane i Juanita a sve sa ciljem da se probudi borbeni duh kod navijača.

Ipak, realnost ove utakmice i ovog para a gledajući prema prvoj utakmici koja je završila u korist Borussie 4:1 da je tu pobjednik siguran te da Borussia sa skoro 100% sigurnošću ulazi u finale.

No, ovo je ipak nogomet, pa da vidimo, čeka nas uzbudljivih 90 minuta, sigurno ne više, jer nekako nikako ne vjerujem da bi utakmica u regularnom vremenu završila 4:1 u korist Reala pa da vidimo produžetke i eventualno jedanaesterce, a ja sam inače jako slab prema jedanaestercima i bio bih potpuno zadovoljan pobjedom Reala na jedanaesterce, jer ipak sam njihov navijač.

Ovo ne bi mogao prognozirati ni Einstein
Borussia Dortmund - Real Madrid 4:1 - nije to dobar rezultat za uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka, nije dobar rezultat ni za same igrače, jer oni, igrači i jedne i druge ekipe, iako nesvjesno neće biti na toj utakmici na onom vrhunskom nivou, puno će tu trebati psihološke pripreme, motivirajuće pripreme, jer, igrači Dortmunda će podsvjesno misliti u sebi (pa, ova utakmica je ionako riješena u našu korist, nije potrebno izvlačiti iz sebe baš ono najbolje od nogometa) a s druge strane i igrači Reala iz Madrida će biti pod nekim izrazitim stresom, bilo od strane prijeteće motivacije trenera, bilo ...
Ovo ne bi mogao prognozirati ni Einstein
Borussia Dortmund - Real Madrid 4:1 - nije to dobar ...
04/2013
Što smo vidjeli ovog vikenda na europskim terenima?

Jučerašnji derbi engleske Premier lige između Arsenala i Manchester Uniteda (kanal Sportklub) bio je u neku ruku sučeljavanje dvojice trenutno 'najdugovječnijih' trenera na svijetu (pod time mislim na trajanje trenerskog zanata u Arsenalu i Manchester Unitedu), Arsene Wengera i Sir Alexa Fergusona.

Naime, Francuz Arsene Wenger, rođen u Strasbourgu trener je Arsenala već dugih 17 godina (1996-2013), a prije toga trenirao je ekipe Monaca, Nancyja i japanske Nagoye. Ima impresivnu trenerski karijeru, s ekipom Monaka bio je prvak francuske lige, s Nagoyom prvak japanske lige te na kraju, sa Arsenalom tri puta prvak engleske Premier lige.

Za razliku od njega, još stariji Škot Sir Alex Ferguson je u Manchester Unitedu još deset godina više, znači 27 godina, kao trener, pomalo nevjerojatno (1986-2013), a trenirao je još i East Stirlingšajr, St. Miren, Aberdeen a također je bio i izbornik reprezentacije Škotske. Ima u svojim vitrinama dosta osvojenih naslova, sa Aberdeenom je tri puta bio prvak škotske lige te sa Manchesterom Unitedom 13 puta je prvak engleske lige

Obojica su trenerski dugovječni pa su i u šali znali izjavljivati: "Nas dvojica ćemo umrijeti na terenu, točnije pored njega", što je na neku ruku i istina, jer biti trener jednog kluba toliko vremena je skoro nemoguće, zamislite samo kako bi to bilo u našoj nogometnoj ligi gdje se treneri mijenjaju kao na tekućoj vrpci, to bi kod nas bila „nemoguća misija“, tu ne bi pomogao ni Tom Cruise.

Ova dvojica se nikako ve vole, dugi niz godina imaju razne nepodopštine, prepucavanja pa čak i manje incidente. Jedan od tih incidenata je i podatak da Wenger nije prihvatio poziv Fergusona da, što je kod njega neka vrsta tradicije (kao i sa Joseom Mourinhom i drugim vrhunskim trenerima), da nakon odigrane utakmice zajedno popiju čašu vina. Jednom je čak između njih došlo i do naguravanja, koškanja, vrijeđanja te je čak i Ferguson dobio komad pizze u lice, a ta „afera“ se još i danas u kuloarima prepričava kao „Pizzagate“.

Ovaj jučerašnji derbi ekipe Arsenala i Manchester Uniteda su dočekali u sasvim suprotnom raspoloženju. Manchester United je četiri kola prije kraja osvojio 20. Titulu prvaka Engleske, a s druge strane, pred Arsenalom je još teška borba do mogućeg osvajanja treće ili četvrte pozicije na tablici, koje vode direktno, ili kroz kvalifikacije u Ligu prvaka. Za utjehu im je da su trenutno trećeplasirani sa osvojena 63 boda, jednim više od Chelsea i dva više od Tottenhama, ali ono što im ne ide na ruku je i da imaju odigranu utakmicu više od direktnih suparnika.

U ekipi Manchestera moram posebno izdvojiti Nizozemca Robina van Persie koji je do prošle sezone bio ljubimac navijača Arsenala, no ove sezone je udarna snaga Manchestera, čak je i prvi strijelac engleskog prvenstva, a prognozirao sam da će opet postići zgoditak i nije me iznevjerio.

U zadnje vrijeme, obje ekipe su u posebno dobroj formi, obje ekipe igraju izrazito napadački,  Arsenal je u posljednjih šest susreta upisao čak pet pobjeda i jedan neriješeni rezultat, dok je na drugoj strani Manchester United bez poraza na gostovanjima još od mjeseca studenog 2012. godine.

Arsene Wenger je u ovu utakmicu ušao sa svim raspoloživim snagama, u cilju osvajanja mjesta na tablici koje vodi u Ligu prvaka, dok Alex Ferguson je već osvojio prvenstvo i mogao je bez problema kombinirati sastav i odmarati bolje i jače poluge u igri, a ujedno i isprobavati mlade snage te polako vršiti pripreme i razrjeđivanje igrača te polako praviti igrački kadar za iduću sezonu.

U derbiju u kojem je pobjeda bila znatno potrebnija Arsenalu jer bi to pomoglo da se odlijepe od Tottenhama i sasvim približe plasmanu u Ligu prvaka, igrači Mancestera su ovaj susret odigrali kao da su baš njima bodovi neophodni i ostali su neporaženi – 1:1, iako su već i prije osigurali naslov Premier lige. Arsenalu je išao na ruku i kiks Tottenhama, pa su imali veliku priliku da se eventualnom pobjedom udalje od gradskog suparnika na pet bodova razlike, ali su im to „crveni đavoli“ nisu dopustili.

Alex Ferguson, iako se mislilo da će kalkulirati i poslati na teren kombinirani sastav, izveo je ipak trenutno najjači sastav, mada je Robin van Persie „bizarno“ pogriješio i prije početka utakmice ušao u „krivu“ svlačionicu, u svlačionicu Arsenala gdje je proveo više lijepih igračkih godina i tek na smijeh bivših suigrača, skužio je pogrešku.

Susret je za Arsenal krenuo dobro jer je Robin van Persie izgubio loptu na sredini terena, a Tomaš Rosicki  proigrao Thea Walcotta koji je pogodio mrežu iako je dojam da se nalazio u nedozvoljenoj poziciji, zaleđu.

Robin van Persie se ipak pred kraj poluvremena iskupio za pogrešku, jer ga je Sagna srušio u kaznenom prostoru i dosuđen je jedanaesterac kojeg je normalno nakon toga i realizirao. Pokušavao je Arsenal u drugom poluvremenu postići zgoditak, bio bolji ali nije uspio poentirati. Arsenal trenutno ima bod manje od trećeplasiranog Chelsea  i dva više od petoplasiranog Tottenhama i ima velike šanse izboriti direktni plasman u Ligu prvaka ali i ostati bez nje.

Htio bih samo napomenuti da sam 80% ove analize napisao u nedjelju ujutro, ali obzirom da mi je bio problem ući na Tribinu.hr. preko Mozille firefoxa i Opere (molio bih uredništvo da vide da li je to njihova greška). Na Mozilla firefoxu ne mogu uopće ući na chat sobu, ne mogu otvoriti moje poruke, ne mogu otvarati druge analize i davati ocjene (respekte, slaganja i komentare), rješavati ankete, jednostavno, ništa ne radi. Na Operi sve mogu otvarati ali što se tiče pisanja analiza, napišem par rečenica i već su mi dozvoljeni broj slova u minusu, znači ni taj preglednik ne valja, pa si mislim da li je možda problem u Tribini. Imao sam i nekoliko napisanih analiza za odigravanje utakmica europskih prvenstava ali ih nisam mogao ubaciti u Tribinu i to mi je propalo.

Još da napišem ono što sam u nedjelju ujutro napisao o ovoj utakmici: -prognozirao sam za ovu utakmicu biti neriješen rezultat a također sam znao da će se golgeter Robin van Persie opet upisati u listu strijelaca.

S druge strane napisao sam da je vrijeme da konačno proigraju brzanci poput Arsenala poput Thea Walcotta i Lukasa Podolskog, a što se tiče Santija Cazorle (nije loš igrač, dapače, izvanredan je, ali…) mislim da je napravio promašaj ulazeći u engleski nogomet, jer tu se nije snašao kao što te to bio slučaj u španjolskoj ligi, gdje prevladavaju igrači nižeg rasta-mislim da sam i tu pogodio .

Arsenal - Manchester united
Jučerašnji derbi engleske Premier lige između Arsenala i Manchester Uniteda (kanal Sportklub) bio je u neku ruku sučeljavanje dvojice trenutno 'najdugovječnijih' trenera na svijetu (pod time mislim na trajanje trenerskog zanata u Arsenalu i Manchester Unitedu), Arsene Wengera i Sir Alexa Fergusona. Naime, Francuz Arsene Wenger, rođen u Strasbourgu trener je Arsenala već dugih 17 godina (1996-2013), a prije toga trenirao je ekipe Monaca, Nancyja i japanske Nagoye. Ima impresivnu trenerski karijeru, s ekipom Monaka bio je prvak francuske lige, s Nagoyom prvak japanske lige te na kraju, sa Arsenalom tri puta prvak engleske Premier lige. Za razliku od njega, ...
Arsenal - Manchester united
Jučerašnji derbi engleske Premier lige između Arsenala i Manchester Uniteda ...

Respekt: dovlavlado,

04/2013
Što smo vidjeli večeras u Europskoj ligi?

Još uvijek pod dojmovima susreta polufinala Lige prvaka između Bayerna i Barcelone te Borussie i Reala, gdje je postignuto ukupno 9 golova, gdje je njemački nogomet potpuno pregazio španjolski nogomet teško je nešto pametno izreći za večerašnje utakmice.

Ipak, i večeras očekujemo velika nogometna uzbuđenja, mada ne tako vrhunska ali ne i dosadna jer, ipak se igraju susreti polufinala Europske Lige, a tu ne mogu biti nikako slabi klubovi, prošli su kroz filter i svi klubovi nalaze se zasluženo u polufinalu.

Nije ni to takmičenje za izbjegavati, jer ipak, do sada su iz toga takmičenja redom izbacivani velikani poput Intera, Liverpoola, Ajaxa, Lazia, Atletico Madrida, Napolija i Tottenhama (kamo ćete veće klubove), pa su u borbi za veliko finale na „Amsterdam Areni“ ostali još samo Basel – Chelsea i Fenerbahce – Benfica.

Mislim da je tu od svih protivnika najveći favorit za osvajanje Europske lige, Chelsea, prošlogodišnji pobjednik Lige prvaka, koji tek treba potvrditi svoju klasu ali tu ima šanse pokazati se i njihov trener Rafael Benitez, jer je već u nekoliko navrata dokazivao da je istinski majstor nokaut faze.

Na sve ovo izrečeno, ipak ne smijemo samo tako odbaciti izvanredni sastav Basela, no, vjerujem da je ovo njihov limit i da više od dosad učinjenoga ne mogu dalje. Interesantno je da su svi polufinalisti prošle godine započeli borbe u Ligi prvaka, Basel i Fenerbahce su potonuli u kvalifikacijama a Chelsea i Benfica nisu prošli grupnu fazu takmičenja u Ligi prvaka

Zašto je po meni favorit Chelsea, zato jer imaju iskusnu ekipu, imaju probuđenog Fernanda Torresa, imaju šansu postati ekipa koja je osvojila sve moguće evropske trofeje (to je do sada uspjelo samo Juventusu, Ajaxu i Bayernu), imaju i iskusnijeg trenera Rafu Beniteza, koji je također već osvojio sve živo (i Ligu prvaka i Kup UEFA i Svjetsko klupsko prvenstvo).

Ipak, da bi ušli u finale, trebali bi ipak eliminirati najugodnije iznenađenje sezone, jer Basel je ipak rekorder, sa čak 18 odigranih europskih susreta, bez poraza na domaćem terenu, a izbacili su velikane poput Zenita i Tottenhama, pa su izrazito opasni, ne može ih se shvatiti olako, trebati će tu dosta mudrosti i iskustva, a bogami i dobre igre za izbacivanje takve ekipe.

Mislim da će večerašnji susret završiti neodlučenim rezultatom uz bolju igru Basela, a da Fernanda Torresa večeras neće htjeti gol, ostati će „prazne puške“..

Mogući sastavi:

BASEL (4-5-1)


Yann Sommer
Philipp Degen, Fabian Schar, Aleksandar Dragović, Joo-ho Park (Kay Voser)
Mohamed Salah, Mohamed El Nenny, Fabian Frei, Serey Die, Valentin Stocker
Marco Streller

CHELSEA (4-2-3-1)


Peter Cech
Branislav Ivanović, David Luiz, John Terry, Ryan Bertrand (Ashley Cole)
Santos Ramires, Frank Lampard
Juan Mata, Emboaba Oscar, Eden Hazard
Fernando Torres

Fenerbahce-Benfica

E, kod ovog susreta baš nemam nikakve ideje za konačni ishod i prolazak dalje. Fenerbahce je sve uložilo u osvajanje Europa lige i zapostavili su domaće prvenstvo (Galatasaray je vjerojatni pobjednik turske lige) i sada potpuno spremni dočekuju Benficu.

No, tu se nešto ipak pita i vodeću ekipu portugalskog prvenstva, jer ta sigurno ekipa ima kvalitete pobijediti gotovo svaku ekipu, pa bi to mogla učiniti i u Istanbulu, no za konačni ishod ovog susreta nema nikakve ideje za ponuditi, zato, pričekajmo kraj i da vidimo.

Daleke 1975. godine Benfica je Fenerbahceu nanijela najteži poraz u povijesti, bilo je nevjerojatnih 7:0. Od zimske stanke oba kluba još nisu osjetili gorčinu poraza u tom takmičenju. Fener ima tri pobjede i neriješeni rezultat, a Benfica ima pet pobjeda i jednan neriješen rezultat.

Što se ukupnog zbira ovih dvaju protivnika tiče, mislim da će u finale Benfica, a u ovoj večerašnjoj utakmici dajem prednost Fenerbahceu koji će pobijediti ali uz dohvatljiv rezultat.

Večerašnji susret obilježiti će Raul Meireles, portugalac na „krivoj“ strani, portugalski reprezentativac, istinski veznjak, a uz njega već je vrijeme da se konačno istakne i nizozemski reprezentativac Dirk Kuyt, jer jedno vrijeme to je bio „stroj“ za golove, ali se polako pogubio i nestao.

Mogući sastavi:

FENERBAHCE 4-2-3-1

Volkan Demirel
Gokhan Gonul,  Joseph Yobo,  Egeman Korkmaz,  Reto Ziegler
Raul Meireles, Mehmet Topal
Dirk Kuyt,  Cristian Baroni,  Moussa Sow
Pierre Webo

BENFICA (4-3-3)

Artur Moraes
Andre Almeida,  Anderson Luizao,  Ezequiel Garay,  Lorenzo Melgarejo
Ola John,  Nemanja Matić,  Andre Gomes
Nicolas Gaitan,  Oscar Cardoso,  Moreno Rodrigo

Europska liga - povratak u nogometnu realnost i stvarnost
Još uvijek pod dojmovima susreta polufinala Lige prvaka između Bayerna i Barcelone te Borussie i Reala, gdje je postignuto ukupno 9 golova, gdje je njemački nogomet potpuno pregazio španjolski nogomet teško je nešto pametno izreći za večerašnje utakmice. Ipak, i večeras očekujemo velika nogometna uzbuđenja, mada ne tako vrhunska ali ne i dosadna jer, ipak se igraju susreti polufinala Europske Lige, a tu ne mogu biti nikako slabi klubovi, prošli su kroz filter i svi klubovi nalaze se zasluženo u polufinalu. Nije ni to takmičenje za izbjegavati, jer ipak, do sada su iz toga takmičenja redom izbacivani velikani poput Intera, ...
Europska liga - povratak u nogometnu realnost i stvarnost
Još uvijek pod dojmovima susreta polufinala Lige prvaka između Bayerna ...
04/2013
BVB-Real Madrid 4:1; Gdine Mourinho, ima li pilota u avionu?

Nakon što smo odgledali izvanrednu utakmicu dan prije, vjerujem da je većima nogometnih sladokusaca jedva iščekivala sinoćnju utakmicu i ponovni spektakl na „Westfallenu“, i što smo opet vidjeli, vidjeli smo opet jedno demoliranje španjolske ekipe od strane njemačke sile.

Bila je to klasična žuto-crna demontaža madridskog giganta. Robert Lewandowski je skinuo skalp Real Madridu, izrešetao je mrežu Diega Lopeza, četiri zgoditka stroja za golove,  Lewandowskog prema svemu sudeći uništio je Real madrid za ovu sezonu.

Opet je Real Madrid imao negostoljubiv doček, opet su gostovanje u Dortmundu završili  na neslavan način. Opet se vraćaju poraženi iz Njemačke, gdje im i inače baš ne ide, jer su u svojoj povijesti pobijedili samo jednom od 24 puta.

Opet je Jose Mourinho smišljao, planirao, kako da naudi Borussiji, ali opet nije uspio naći način kako zaustavi brzonoge igrače Borussie. U ovoj sezoni su Kloppovi igrači već pokazali da su trenutno bolja ekipa od Reala, a večeras su im zadali preveliki udarac, od koga će se teško, nemoguće oporaviti u uzvratnom susretu u Madridu.

Za utjehu Realu je činjenica da nisu toliko katastrofalno prošli kao Barcelona preksinoć u Munchenu (ipak imaju taj postignuti famozni zgoditak u gostima), ali su opet poput velikog rivala Barcelone i oni dobili sati pol nogometne lekcije od Nijemaca.

Kako će se odigrati ova Liga prvaka, izgleda da u ovom trenutku Nijemce mogu pobijediti samo Nijemci, tako da je velika vjerojatnost da će po prvi put u povijesti Lige prvaka o pobjedniku odlučivati dvije njemačke ekipe, i što reći, to je potpuno zasluženo, jer, ipak, i Bayern i Borussia su cijele ove sezone igrali nogomet bolje bar za koplje iznad svih drugih.

Treneri Jose Mourinho i Jurgen Klopp nisu sastavili ekipe sa nekim prevelikim iznenađenja, a znakovito je da je Portugalac ostao dosljedan sebi i ostavio legendu Reala Ikera Casillasa na klupi za rezervne igrače iako je potpuno oporavljen od ozljede u na treninzima brani fenomenalno.

S druge strane Jurgen Klopp je na travnjak izveo sve što trenutno ima, a i spominjani Mario Goetze, usprkos kontroverznoj prodaji u Bayjern, zaigrao je od prvog minuta i nije dobio nijedan zvižduk tokom igre, iako su poneki navijači palili njegove dresove, napadali ga preko društvenih mreža i prijetili mu zvižducima na utakmici, no to se ipak nije dogodilo, utakmica je bila prevažna za ovaj sastav.

Naprotiv, navijači Borussie su još jednom napravili izvanrednu atmosferu na svojem „Westfalenu“, neke izrazite koreografije nije bilo, ali su navijali i pljeskali, pjevali i zviždali protivniku tijekom cijele utakmice.

Upravo nošeni tim navijanjem domaći nogometaši su i zaigrali po njihovim željama, ofenzivno od prvog minuta susreta.

Robert Lewandowski - zgoditak 1 – Mario Goetze je pokazao da je klasni igrač, ubacio izvanredan centaršut na peterac, a Robert Lewandowski je bio brži od Pepea i skrenuo loptu u mrežu, uzgred, najavio je svoju veliku partiju i daljnje maltretiranje svojeg čuvara Pepea, koji je u ovoj utakmici bio kriv za najmanje tri od četiri primljena zgoditka.

Izjednačenje - Mats Hummels, vjerojatno jedan od najboljih svjetskih stopera, napravio je početničku grešku, kiks u stilu amatera, loše je vraćao loptu golmanu Weidenfelleru, Gonzalo Higuain je to presjekao i dodao Cristianu Ronaldu kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Drugo poluvrijeme – furiozna igra Borussie Dortmund, Reala nije bilo nigdje.

Robert Lewandowski – zgoditak 2- makar se nalazio na samoj granici zaleđa, ipak je kopačka Pepea bila „za dlaku“ bliži vrataru Lopezu, a Poljak je prevario svojeg čuvara i rutinski pogodio sa par metara.

Robert Lewandowski – zgoditak 3- pet minuta kasnije, opet „Lewandooowski!!!“ Opet je izvrtio užasno lošeg Pepea i topovskim udarcem zakucao loptu pod prečku Lopezovog gola.

Robert Lewandowski – zgoditak 4-Marco Reus je ishodio prekršaj za jedanaesterac, makar se meni čini da je prije toga igrao rukom a inače dobar sudac Kuipers je pokazao na bijelu točku. Lewandowski je opet bio siguran i topovski loptu zakucao po sredini mreže.

Nakon toga Mourinho je uveo Benzemu i Kaku ali Real je i dalje ostao neprepoznatljivo bezopasan, prilike su jedino još imali Ronaldo u 88. minuti kada ga je zaustavio Widenfeller i Varane kada je promašio zicer u sudačkoj nadoknadi vremena.

Igrač utakmice:

Robert Lewandowski - da ja ocjenjujem, bila bi to čista desetka, tu ocjenu nije lako zaraditi ali igrač koji u polufinalu Lige prvaka zabije četiri zgoditka to sigurno i zaslužuje (sjećam se još dvije desetke naših igrača Igora Cvitanovića u utakmici protiv Grasshoppersa, kada je Dinamo u gostima pobijedio 5:0 i maestralne igre Sammira u pobjedi protiv Malmoa u kojoj je Dinamo slavio sa 4:1), zadivljujuća je njegova sposobnost u protivničkom šesnaestercu, kako samo lagano poentira iz skoro nikakve prilike. Priznajem da nisam baš vjerovao u tog igrača, mislio sam si da je to neki europski prosječni napadač, da on ne može biti u rangu recimo Higuaina, Benzeme, Mandžukića, Gomeza, ali tu sam se grdno prevario, sada su više pozornosti obratiti prema njegovoj igri.

Marco Reus-da nije bilo četiri zgoditka od strane Lewandowskog, taj plavokosi mladac bi sigurno ponio status igrača utakmice, kako li samo taj ide, kako dribla, kako dodaje, kako se bori za klupske boje, igrač budućnosti
Mario Goetze-fantasista u momčadi Borussie, od njega kreću sve akcije, on izvodi slobodne udarce, kornere, on se bori, uklizava, gradi igru, sprječava protivničke napade, stvarno je zaslužio transfer u bolji klub, a mislim ipak da je Bayern bolji klub od Borussie.

Poljski dvojac Piszczek, Blaszczikowski, turčin Gundogan, neumorni borci, trče cijelu  utakmicu kao navijeni, razbijaju protivničke napade, napadaju i udaraju kao osice, a uzgred, ovaj prvi je totalno zaustavio Ronalda.

Najveća razočarenja-po meni najslabija karika u momčadi Reala bio je Mesut Ozil, a iza njega odmah i Luka Modrić i Gonzalo Higuain, govorim samo o napadačkom dijelu ekipe.

Totalni promašaj utakmice - Pepe, pa taj igrač je skrivio najmanje tri gola na ovoj utakmici, znam da je borac bez mane, znam da je prgav, znam da je oštar, sklon incidentima, sklon provociranju ali je izvanredan obrambeni igrač, no u ovoj utakmici je totalno podbacio.

U biti, cijela momčad Reala je podbacila, nije tu bilo neke prevelike želje, agresivnosti, igre, brzinskih dodavanja, možda je podbacila struka u pripremi utakmice, možda su podbacili igrači, ali sukus svega je da je Real u potpunosti podbacio i sada mu samo dobre vile mogu pomoći u uzvratnoj utakmici, trebaju minimalnu pobjedu od tri gola razlike (3:0), a u svim drugim kombinacijama pobjedu od četiri gola razlike, a priznajete, to nije lako postići niti protiv niželigaških ekipa a kamoli protiv ove vrhunske Borussie.

Po meni je to siguran prolaz Borussie u finale u nekom omjeru od 90/10%.  

Demontaža Reala
Nakon što smo odgledali izvanrednu utakmicu dan prije, vjerujem da je većima nogometnih sladokusaca jedva iščekivala sinoćnju utakmicu i ponovni spektakl na „Westfallenu“, i što smo opet vidjeli, vidjeli smo opet jedno demoliranje španjolske ekipe od strane njemačke sile. Bila je to klasična žuto-crna demontaža madridskog giganta. Robert Lewandowski je skinuo skalp Real Madridu, izrešetao je mrežu Diega Lopeza, četiri zgoditka stroja za golove, Lewandowskog prema svemu sudeći uništio je Real madrid za ovu sezonu. Opet je Real Madrid imao negostoljubiv doček, opet su gostovanje u Dortmundu završili na neslavan način. Opet se vraćaju poraženi iz Njemačke, gdje im i ...
Demontaža Reala
Nakon što smo odgledali izvanrednu utakmicu dan prije, vjerujem da ...
04/2013
Borussia D. - Real Madrid; što će presuditi ovaj dvoboj?

Ovi protivnici su se već dva puta sastajali u grupnoj fazi Lige prvaka i sigurno su zadovoljili kriterije koje mi, obični navijački puk i tražimo (bilo je 2:1 i 2:2, znači, za sada je bolja Borussia Dortmund), a dodatni razlog zbog čega bi i ova utakmica mogla zadovoljiti našu taštinu je ta da se radi o izuzetno efikasnim ekipama, sa strahovitim napadačkim potencijalima.

Borussia Dortmund je postigla nevjerojatnih 15 zgoditaka na posljednje četiri odigrane utakmice, a Real Madrid je u tome u istom periodu tek za pogodak slabiji, tako da večeras postoje svi preduvjeti da Robert Lewandowski, Mario Goetze, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema  i tko zna tko još pokažu zašto igraju tako lijep i produktivan nogomet.

Bio je strašno interesantan susret između Bayerna i Barcelone, ali ne brinite, ništa manje zanimljiv neće biti ni susret Borussie Dortmund  i Real Madrida, a taj susret su dobro prokomentirali i svojim izjavama podgrijavali atmosferu i oba trenera, Jurgen Klopp i Jose Mourinho, posebice nakon što su mediji objavili vijest da je Klopp jedan od kandidata od budućeg trenera Kraljevskog kluba.

BORUSSIA DORTMUND (4-2-3-1)


Roman Wiedenfeller
Lukasz Piszczek, Neven Subotić, Mats Hummels, Marcel Schmelzer
Ilkay Gundogan, Sven Bender
Jakub Blaszczykowski, Mario Goetze, Marco Reus
Robert Lewandowski

REAL MADRID (4-2-3-1)

Diego Lopez
Alvaro Arbeloa, Raphael Varane, Sergio Ramos, Fabio Coentrao
Xabi Alonso, Sami Khedira
Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil, Angel Di Maria
Gonzalo Higuain.

Sastav Jurgena Kloppa je na nesvakidašnji način došla do polufinala Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu protiv Malage postigli dva gola u nadoknadi vremena. Kod kuće imaju za sada stopostotni učinak (5-0-0, gol-razlika 10:3) i za sada su jedini od polufinalista koji još nisu doživjeli poraz na europskoj sceni, imaju šest pobjeda i četiri neriješena rezultata.

Realu nikako ne odgovaraju susreti protiv njemačkih klubova, posebice na gostovanjima gdje su na 24 odigrana susreta zabilježili samo jednu pobjedu, uz šest neriješenih rezultata i čak 17 poraza.

Po mojem mišljenju u večerašnjoj utakmici je totalni favorit Borussia Dortmund, ali sve će zavisiti od igre Cristiana Ronalda, jer ako njega uspiju zakočiti, pobjeda ne bi trebala biti u pitanju, a sve se to svodi na sinoćnji susret kada su Bayernovi igrači neutralizirali Lionela Messija i pobjeda Bayerna tada nije dolazila u pitanje.

Mario Goetze će igrati pod velikim pritiskom, pogotovo što neće izazvati salve oduševljenja svojih navijača, koji su pak najavili da će mu zviždati te zapaliti njegov dres iz razloga što je potpisao ugovor za njihovog najljućeg protivnika Bayerna.

Veliki motiv u ovoj utakmici trebao bi imati Robert Lewandowski kojem su ovo vjerojatne zadnje utakmice za Borussiju te će poduzeti sve da zadivi menadžere i skaute kojih će vjerojatno biti na „tone“ a dobrim igrama će podići vrijednost svojeg transfera i svoje buduće plaće. Kamo ćeš većeg motiva?

Naš Luka Modrić je pomalo ozlijeđen, nije predviđen za prvu postavu, možda će ući nakratko u drugom poluvremenu, a Mourinho bi mu trebao biti zahvalan jer je samo zahvaljujući njemu Real u polufinalu Lige prvaka (sjetimo se kako ih je spasio protiv Manchester Uniteda, ulaskom u drugom poluvremenu, kada su već jednom nogom bili van toga natjecanja).

Diego Lopez će braniti usprkos tome što se ikona Reala iz Madrida, Iker Casillas oporavio, ali nalazi se u nemilosti trenera Josea Mourinha (ne podnose se-oba imaju preveliki ego) i sada je na izlaznim vratima iz Reala, i vjerojatno će biti jedna od zvijezda prijelaznog roka.   

Male pikanterije o večerašnjoj utakmici
Ovi protivnici su se već dva puta sastajali u grupnoj fazi Lige prvaka i sigurno su zadovoljili kriterije koje mi, obični navijački puk i tražimo (bilo je 2:1 i 2:2, znači, za sada je bolja Borussia Dortmund), a dodatni razlog zbog čega bi i ova utakmica mogla zadovoljiti našu taštinu je ta da se radi o izuzetno efikasnim ekipama, sa strahovitim napadačkim potencijalima. Borussia Dortmund je postigla nevjerojatnih 15 zgoditaka na posljednje četiri odigrane utakmice, a Real Madrid je u tome u istom periodu tek za pogodak slabiji, tako da večeras postoje svi preduvjeti da Robert Lewandowski, Mario Goetze, Cristiano ...
Male pikanterije o večerašnjoj utakmici
Ovi protivnici su se već dva puta sastajali u grupnoj ...
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.