munja90

Avangarda!
Reputacija
5
Bodova
117
Analiza
215
Ocjena
811
Anketa
557
obriši

Analize

02/2018
je li Hajduk trebao prodati Ohandzu?

Franck Ohandza 26-godišnji sad već bivši napadač Hajduka otišao je u 2. kinesku ligu u kineski Shenzhen FC u zadnjim danima kineskog transfer roka. Kao i svaki odlazak iz Hajduka od strane medija i prosječnog Hrvata na internetu bit će popraćen komentarima o rasprodaji, preniskoj cijeni, nedostatku vizije i ostalim epitetima koje jedni lijepe iz interesa, a drugi (navijači) si jednostavno na taj olakšavaju teret rezultatskog posta u vidu trofeja i jeseni u Europi.

Da se ne zavaravamo, Ohandza je čudo od igrača kad hoće i kad može, a tijekom njegove dvije i pol godine u Hajduku dosta često nije mogao, a nekad nije ni htio, pa tako i kad je bio zdrav prijavljivao bi ozljede, pa kad bi se jedna po jedna eliminirale pregledima, odjednom bi opet bio spreman zaigrati. Forma mu je uvijek rasla u trenucima kad je trebao potpisati novi ugovor i ojačati svoju pregovaračku poziciju za novi ugovor ili potencijalni transfer.
Ove sezone su ga napokon zaobišle ozljede pa je mogao, a dogodilo se i da je u zadnjoj godini ugovora (osobno nije htio prošle zime potpisati duže od 30.06.2018.) pa je i htio što je donilo u konačnici i sreću navijačima i ponudu za igrača od Shenzhen FC.

Iako će se provlačiti kroz medije kako je Hajduk još jednom prodao jednog od najboljih igrača na prvu ponudu, daleko je to od istine. Zadnji dan prijelaznog roka, dva dana prije utakmice s Cibalijom, koja je ujedno i najbolja partija Ohandze u Hajduku, stigla je ponuda iz jedne istočne zemlje za Ohandzu koju je Hajduk hladno odbio, te je bio spreman potencijalno na ljeto izgubiti ga za 0€ jer već od ranije, 01.01.2018. godine Ohandza je imao mogućnost potpisati za bilo koji klub za 0€ i prelazak u isti 01.07.2018. godine.

Kad se već činilo da Franck ostaje bar do kraja sezone, a novi ugovor je bio opcija o kojoj se tek treba razgovarati dolazi prva ponuda Shenzhena u visini 1.2mil € koju Hajduk hladno odbija (na dan utakmice sa Slaven Belupom). Koliko je u tim slučajevima ta ponuda visoka najbolje pokazuje primjer HNK Rijeke koji su u ovom istom transfer roku izgubili Gavranovića i Vešovića u istoj situaciji. Gavranovića za 0€ (razmjena igrača), Vešovića za 400.000€. Već ta cifra od 1,2mil € je duboko podjelila navijački puk jer gubitak cca 800.000€ (kad se odbije udio igrača 30% i managerske provizije) u sezoni gdje je borba za prvenstvo gotova, a u igri je još 180 minuta Kupa Hrvatske, te će takvi novci biti potrebni za ojačati momčad za predstojeću novu sezonu 2018/2019 nije svima bio najpametnija odluka i zapravo je protumačen od dijela navijača kao populizam uprave, štićenje vlastitih pozicija rezultatom, a štetno djelovanje na dugoročne staze.

Na svu sreću pokazalo se da sportski direktor Mario Branco je znao što radi, poslao je odbijenicu s napomenom "možete vi to bolje", kockao se i dobio. Dva dana poslije stiže nova ponuda za HNL rekordnih 1,8mil € za igrača kojem ističe ugovor za 4 mjeseca, a vrlo vjerojatno rekordnih i za sve lige u okruženju! Ako ćemo vrijednost transfera prikazati kao u Maksimirskoj 128 onda je vrijednost transfera 4,2mil € (transfer + plaća igrača). Realno cifra je 1,8mil €, a Hajduk nakon odbijanja postotka igrača i ostalih troškova prilikom realizacije transfera uprihodit će preko 1,2mil €! Kad usporedimo ovaj posao s transferom Ercega koji je imao ugovor do 30.06.2020., jasno je da je ovo mnogo bolje odrađen posao, s mnogo više zarade i mnogo manje gubitka za budućnost Hajduka.

Što se tiče Hajduka bez Ohandze - koga nema bez njega se može i mora. Mnogi zaboravljaju, ali Ohandza nije bio od starta ove sezone prvi napadač, a upitno je bi li ikad ovako eksplodirao da se nije dogodila ozljeda Futacsa. I ovako je odigrao 18 od 32 utakmice, točnije 1393 minute od mogućih 2880 minuta, od čega je ozljeđen proveo 6 susreta odnosno 540 minuta nije bio na raspolaganju momčadi. Da je Futacs bio zdrav i ta minutaža bila bi mnogo manja, a kako Futacs upravo završava proces rehabilitacije Hajduk je privremeno izgubio na širini klupe koju će ponovo moći povećati već ovog ljeta s obzirom da novca za razliku od nekih starih vremena ima!

Ako se pitamo kako će Hajduk već sutra, onda je odgovor lako, sa Saidom u napadu koji je već pokazao svoje kvalitete te je sa samo jednim nastupom više u odnosu na Ohandzu zabio gol manje (10 golova) i dodao asistenciju više (5 asistencija), Almeidom koji mu se vrlo brzo pridružuje čim dovrši oporavak od udarca u list kojeg je zadobio u Vinkovcima i mladima Kovačevićem i Šegom koji kucaju na vrata prve momčadi. Ne treba ni zaboraviti izrazito ofenzivno krilo Gyurcsoa, kao ni Caktaša i Hamzu koji mogu igrati odmah iza napadača.

Na koncu Hajduku je otišao jedan kvalitetan napadač koji je često bio van stroja, četiri mjeseca ranije nego se očekivalo, a iz vedra neba u blagajnu na Poljudu se slilo preko 9 miljuna kuna na koje se nije ni računalo, pa će dodatno povećati manevarski prostor u nadolazećem ljetnom transfer roku. JACKPOT! Reklo bi se...

Jackpot kojem se nitko nije nadao!
Franck Ohandza 26-godišnji sad već bivši napadač Hajduka otišao je u 2. kinesku ligu u kineski Shenzhen FC u zadnjim danima kineskog transfer roka. Kao i svaki odlazak iz Hajduka od strane medija i prosječnog Hrvata na internetu bit će popraćen komentarima o rasprodaji, preniskoj cijeni, nedostatku vizije i ostalim epitetima koje jedni lijepe iz interesa, a drugi (navijači) si jednostavno na taj olakšavaju teret rezultatskog posta u vidu trofeja i jeseni u Europi. Da se ne zavaravamo, Ohandza je čudo od igrača kad hoće i kad može, a tijekom njegove dvije i pol godine u Hajduku dosta često nije ...
Jackpot kojem se nitko nije nadao!
Franck Ohandza 26-godišnji sad već bivši napadač Hajduka otišao je ...
Grad zagreb sufinancira dinamo. Samo sto ja ne pravim razliku izmedju davanja novac omladinskoj skoli i skidanju duga na ime davanja za omladinsku skolu. Zar je tako tesko prihvatiti cinjenicu da je hajduk sufinanciran novcima grada splita? - gradim, 1.3.18. 14:24, 0 0 0
gradim molim te po zadnji put da prestaneš s lažima, 2017 godine dug nije umanjen za išta, 2017 godine je Hajduku odobreno sufinanciranje omladinske škole u razini 5mil kn, isto tako i 2018. godine čime je u proračunu Hajduka nastao višak - munja90, 1.3.18. 14:39, 0 0 0
Taj višak od 5mil kn u 2017 i 5mil kn u 2018 je odlučeno isplatit Gradu Splitu na ime kredita. I kako bi se uštedilo na bankarskim provizijama napravljeno je nešto što se u ekonomiji zove kompenzacija. - munja90, 1.3.18. 14:42, 0 0 0
Nije teško ništa prihvatit činjenica je da se omladinska škola sufinancira s 5mil kn godišnje, a od 2007 do 2017 Grad Split je bio jedini Grad koji to nije radio od prvoligaša ni Hajduku ni RNK Splitu - munja90, 1.3.18. 14:43, 0 0 0
I postaješ polako naporan, polako razumijem zašto si baniran na FHR. Česte laži i dezinformacije koristiš kao apsolutne argumente - munja90, 1.3.18. 14:44, 0 0 0
04/2016
Zašto je došlo do Brbićeve smjene i koji će biti novi kurs Hajduka?

Da sam se kojim slučajem probudio iz dubokog sna danas, po histeriji koju mediji šire danas mislio bih da je Hajduk pred gašenjem, a igrači odlaze putem arbitraže jer neprimaju plaće. Kaos, raspad sistema, smak svijeta i ostali epiteti bombardiraju nas sa svih strana.

Pa što se to dogodilo da je odjednom takvo rasulo? Čak jedan od devet članova NO Hajduka koji je prije 5 mjeseci dao povjerenje Brbiću za novi mandat promjenio je mišljenje. I to je to. Ništa više. Sve ostalo je domino efekt kaosa, raspada sistema zvanog demokracija!

Tajming možda nije najbolji, ali svakako je nešto potpuno novo u odnosu na prošli sastav NO. Sadašnji NO ovom odlukom je pokazao da zna povući kočnicu kad misli da se ide u krivom smjeru, što stari nije napravio nikad radi mira u kući. Ukratko ovaj NO ima muda. 

Odlazak Brbića još mjesecima se neće moći protumačiti kao pozitivna ili negativna odluka NO jer radio je dobar posao, podigao Hajduk iz pepela, ali sad ostaje pitanje koliko je on dobar. Hajduk je došao u situaciju da nakon serije kriminalno loših predsjednika je imao dobroga i sad je NO Hajduka odlučio riskirati i pokušati naći još boljega. Jednako kao što je npr. Tudor kao krilo solidan igrač za Hajduka ali prvom prilikom za očekivati je da će nova Uprava pokušati dovesti boljega.

Jedina porazna stvar u danu su dvije domino pločice ovog domino efekta a to je sad bivši predsjednik NO Hajduka Pavasović Visković, te sad bivši sportski direktor Hajduka Vučević.

Pavasović Visković ušao je u NO Hajduka s najvećim brojem glasova i onda zamrznuo svoj mandat samo zato što demokratska odluka NO nije po njegovoj volji. Zbilja tragično da netko tko je uživao povjerenje velikog broja članova Hajduka tek tako digne ruke jer mu se nesviđa osnova projekta - demokracija.

Vučević je ovim činom pokazao lojalnost Brbiću, ali je ostavio Hajduka, a Hajduk je iznad svih, iznad svakog od nas. Doduše ovim činom je začepio usta svim kritičarima koji su govorili da će zauvijek biti u klubu i živjeti od kluba. Jednostavno je otišao, njegovu odluku donekle razumjem pogotovo nakon brojnih kritika "bardova" i ostalih kvazinovinara, ali i dalje smatram da se Hajduk ne napušta osim ako te Hajduk pozdravi.

Što se tiče pozicije sportskog direktora Hajduk ima više opcija, ona izgledna je da će privremeno na to mjesto zasjesti Saša Bjelanović koji je trebao biti imenovan za šefa skaut službe, a uvijek privremeno to može odraditi i trener Burić kao što trenutno to odrađuju u Rijeci i Dinamu Kek i Mamić.

Što se tiče pozicije predsjednika Uprave Hajduka nema nikakve panike jer poznato je da kao što je Brbić smjenjen omjerom glasova 5:4, istim omjerom je i izabran, što znači da 4 člana NO Hajduka su bila za neke od drugih kandidata užeg kruga natječaja (uži krug uz Brbića činila su još 4 čovjeka). Hajduk s tog natječaja znači ima 4 čovjeka na radaru koja su već prezentirala svoje strategije, plus na novom natječaju se može javiti neki novi kvalitetan kandidat i proširiti mogućnosti.

Razloge smjene Brbića nismo dobili u detalje, već šturo kako žele iskorak u upravljanju kluba, gdje istini za volju ima dosta mjesta za napredak pogotovo u nesportskom djelu koji nije svaki dan pod povećalom medija. Razlog sigurno nije bila sportska strana priče jer Vučeviću je ostavka odbijena (kasnije je podnio neopozivu), kao ni financijski aspekt priče jer Hajduk današnjim danom ni jednom igraču, ni jednom radniku ne kasni ni jednu plaću, a i vraćeno je preko 100.000.000kn duga!

Ono što je zanimljivo kako je članski model presudio Brbiću jer za njegov ostanak su bila oba predstavnika malih dioničara Mamić i Andabak, a smjena je došla odlukom 7 članova NO koje biraju članovi udruge Naš Hajduk gdje su samo dva bila za njegov ostanak (LJPV i Hrabar), a čak pet članova NO odlučili su da je vrijeme za novu stranicu, novog predsjednika (Krnić, Šalinović, Mariov, Marasović i Santini). Zanimljivo je npr. da od mojih 7 izabranih u NO je ušlo čak 5 imena, a 4 su glasala za smjenu, jedan protiv, to je demokracija u punom smislu koju Hrvatska još nije vidjela jer kod nas vlast obično odgovara stranci a ne narodu.

 

Već 9.4. bit će izabran v.d. predsjednika Uprave Hajduka i za očekivati je da će to biti netko iz unutarnjih resursa, neki mediji spominju voditelja marketinga Aljošu Bašića, ali ta priča i nije toliko bitna jer se radi o privremenom rješenju do zaključivanja javnog natječaja.


Draga nacijo dobrodošli u 21. stoljeće, dobrodošli u demokraciju!

Marine još jednom hvala za sve!

Sav sjaj demokracije na djelu!
Da sam se kojim slučajem probudio iz dubokog sna danas, po histeriji koju mediji šire danas mislio bih da je Hajduk pred gašenjem, a igrači odlaze putem arbitraže jer neprimaju plaće. Kaos, raspad sistema, smak svijeta i ostali epiteti bombardiraju nas sa svih strana. Pa što se to dogodilo da je odjednom takvo rasulo? Čak jedan od devet članova NO Hajduka koji je prije 5 mjeseci dao povjerenje Brbiću za novi mandat promjenio je mišljenje. I to je to. Ništa više. Sve ostalo je domino efekt kaosa, raspada sistema zvanog demokracija!Tajming možda nije najbolji, ali svakako je nešto potpuno novo ...
Sav sjaj demokracije na djelu!
Da sam se kojim slučajem probudio iz dubokog sna danas, ...
potvrdu..toga..Konačno - DenisLaw, 2.4.16. 13:14, 0 0 0
Konacno je orjuna srusena u klubu..vrime je za prave ljude.. - DenisLaw, 2.4.16. 13:24, 0 0 0
hhahaha na dan drzavnosti. Denise sta mislis pod orjunom - Van_Persie, 2.4.16. 14:03, 0 0 0
LJubo je lijevo i u ložu je dovodia neke klaunove sa antihrvatskim stavovima. Brba je sidia sa Lalovcem. Necu rec da je u pravu, al da se tu nesto nanjusit. - Van_Persie, 2.4.16. 14:22, 0 0 0
Ne znate vi sta je orjuna koliko se meni cini... Nikad nisam bio fan Brbe zbog lose transfer politike. Vucevic je od starta sumnjiv. Nije isto imat dobar model i imat dobrog predsjednika i upravu... Cekam da hajduka kupi neki seik pa da ja i lav na - baiso, 3.4.16. 15:12, 0 0 0
01/2016
Hajduk narodni klub; početak ostvarivanja strategije ili kratkotrajni zamah?

Rat za narodni Hajduk vodio se od samog početka 3. tisućljeća i završio je 2011. godine nastankom udruge Naš Hajduk i promjenama koje je ona potakla. Tad smo dobili demokratičan i transparentan klub, sad je pred nama jedan drugi proces, a to je izgradnja temelja koji će garantirati da će takav biti zauvjek. Da neće pripadati meni, vama, njemu već nama aktivnim članovima, te će na taj način i naša djeca članstvom uživati sva prava koja i mi uživamo.

Promjenom modela članstva pri kojem se članstvo sad knjiži kao posudba izbijen je i zadnji argument onima koji su dosada pronalazili razlog zašto nisu članovi (čitaj Baiso). Jednostavno više nije ni bitno gdje ide tih 100kn, na što se troši (dobro bitno je al shvaćate što hoću reći), već se zna da se tih 100kn skuplja na jednu hrpu koja će putem dokapitalizacije biti pretvorena u dionice u vlasništvu udruge čiji član je svaki član NH, kao i svaki član Društava prijatelja Hajduka koji su odlučili priključiti se projektu.

Brojka od 7000 članova, konkretnije 7660 u ovom trenutku ne oslikava pravo stanje članova Hajduka. U ovom trenutku Hajduk zasigurno broji preko 10.000 članova, vrlo vjerojatno i koju tisuću više. Na službenom brojaču ih nećete uspjeti pronaći jer su to uplate direktno na račun ili članarine prikupljene diljem Hrvatske, ali  i Europe (Munchen, Berlin, Stuttgart, Dortmund, Zurich, Linz, Steyr, Čapljina, Livno, Morska Sobota) na akcijama (štandovima) učlanjenja koje je tek fizički potrebno donjeti u Odjel ili uplatiti na račun i nakon toga unjeti u sustav.

Najbolji pokazatelj masovnosti članstva je da članarine se brže uplaćuju nego provode kroz sustav (ograničen broj računala i printera iskaznica).

I da neosporno je da na ovaj način će navijači kroz godine stjecati vlasnički udio. Hoće li to biti nakon 5 godina 5,10 ili 15% vlasničkog udjela teško je reći, jer uvelike će odlučivati i postojeći dioničari ovisno planiraju li također sudjelovati u dokapitalizaciji.

Grad Split (56,7%), država - DAB, Konstruktor i Kerum sigurno neće sudjelovati i to je dobra vijest za sve članove. Prvi zbog neplaniranja investiranja u Hajduk, drugi zbog stečajnog postupka.

Također članovi Hajduka ne moraju nužno nikad kupovati dionice Grada Splita jer dugoročno ne sudjelovanjem u dokapitalizaciji Grad Split će imati sve manji i manji postotak, a rast će postotak članova.

Jedina prodaja na koju NH mora biti spreman su dionice DAB-a koje država može i vjerojatno hoće ponuditi na javnom natječaju, kao i dionice u vlasništvu Konstruktora i Keruma koje se mogu naći na prodaju zbog stečajnog postupka.
Tu članovi imaju veliku odgovornost, a to je putem ostalih projekata (članarina se ne može koristiti u ostale svrhe) prikupiti sredstva za biti najbolji ponuđač i pobjediti na natječaju. Olakotna okolnost je što Tommy najavljuje kako ukoliko NH se javi na natječaj za kupnju dionica, on se neće mješati.

Kad pitate kakve brojke može Hajduk ostvariti ove godine s članarinama, složit ću se s autorom teme kako 25.000 članova je dobar i realan rezultat, a gdje kraj toj brojci teško je predvidjeti. Ali 50.000 članova kroz 5 godina mislim da je vrlo moguće postići, jer se iz godine u godinu širi kultura članstva u voljenom klubu, pa tako od 2012. godine i manje od 4000 članova u cijeloj godini dolazimo do preko 10.000 članova u 20 dana.

Ključnu ulogu u projektu trebala bi odigrati i emigracija koja se polako uključuje u projekt putem osnivanja Društava prijatelja Hajduka pa tako nakon službeno osnovanih Stuttgarta(Njemačka), Hannovera(Njemačka), Zuricha(Švicarska), Steyr/Linza(Austrija) i Edmontona (Kanada), pred potpisom ugovora su i Munchen (Njemačka), Berlin (Njemačka), a inicijative su nastale još u NRW regiji u Njemačkoj gdje bi nositelj imena vjerojatno trebao biti Dortmund, kao i u Los Angelesu(SAD), New Yorku(SAD) i Sidenyu(SAD)!

Očekuje se još organiziranje hajdukovaca na području Južne Amerike i onda bi kanali za djelovanje udruge trebali postojati na svim krajevima svijeta.

Projekt je dugoročno održiv jer iako natalitet prema statistici je manji od mortaliteta još puno mjesta za širenje ima među živima, a eventualnim i dobrim sportskim rezultatom kluba samo nebo bi bila granica!

Mi smo već pobjedili
Rat za narodni Hajduk vodio se od samog početka 3. tisućljeća i završio je 2011. godine nastankom udruge Naš Hajduk i promjenama koje je ona potakla. Tad smo dobili demokratičan i transparentan klub, sad je pred nama jedan drugi proces, a to je izgradnja temelja koji će garantirati da će takav biti zauvjek. Da neće pripadati meni, vama, njemu već nama aktivnim članovima, te će na taj način i naša djeca članstvom uživati sva prava koja i mi uživamo.Promjenom modela članstva pri kojem se članstvo sad knjiži kao posudba izbijen je i zadnji argument onima koji su dosada pronalazili razlog ...
Mi smo već pobjedili
Rat za narodni Hajduk vodio se od samog početka 3. ...

Respekt: Ogmiy, duje_kh, sthagon, TorcaML1967, Gavran, Losovius,

Slažem se: duje_kh,

Plan je pustiti da se članarine talože, kad budu nataložena dovoljna sredstva bilo koji mali dioničar može zatražiti na skupštini dokapitalizaciju i ide se. Grad i Tommy naravno prije bi bili konzultirani za odobrenje To je plan oko dokapitalizaci - munja90, 19.1.16. 14:28, 0 0 0
Postoji plan i za otkup DAB-a i ostalih koje će se eventualno pojaviti na tržištu al to je sad već druga tema i ogromno novo područje za raspravu gdje se neke metode još definiraju - munja90, 19.1.16. 14:29, 0 0 0
Samim taloženjem članarina neće se tako brzo doći do neke značajnije love. Može li se proces nekako ubrzati? - Losovius, 19.1.16. 14:31, 0 0 0
Ovi članovi iz Livna i Čapljine uplate vrše putem Skrilla. - Lwave, 19.1.16. 17:34, 0 0 0
Losovius što se tiče dokapitalizacije puno je prostora, al nema garancije, može se npr otkupiti dug od Agrokora i Izvor osiguranja. - munja90, 19.1.16. 20:51, 0 0 0
01/2016
Tommy vs Naš Hajduk; što se skriva između redaka ovih izjava?

Neznanje je naš najveći neprijatelj, a mediji i način plasiranja informacija, točnije dezinformacija rade čitavu zbrku u glavi prosječnog hajdukovca koji nije toliko upućen u događanja. Začarani trokut Tommy-Hajduk-Naš Hajduk i događanja unutar istog često se prikazuje senzacionalistički i često s mnogo pogrešnih informacija. Pa krenimo redom s nekim osnovama kako bi vam  objasnio o čemu je tu riječ

Kontrolni paket
Mediji već mjesecima bruje o Tommyu koji je svakog dana sve bliže kontrolnom paketu u Hajduku kojim po zakonu može spriječiti dokapitalizaciju i tako pomrsiti navijačima planove. I istina u zakonu je jasno napisano da tako nešto se na skupštini može izvesti s 25% dionica. 
Ali nekad nije dovoljno pogledati zakon i na temelju toga napraviti senzacionalistički naslov, postoji i nešto što se zove statut kluba u kojem jasno piše da o temi Tommyevog kupovanja dionica nema smisla pričati jer statut kaže da on kontrolni paket već ima, a po statutu on iznosi 20% dionica.

Tommyevo ulaganje u Hajduk
Tommy još kune nije uložio u Hajduk i točka. Stanimo na kraj lažima koje se plasiraju kako bi se on opravdao kao veliki spasitelj. Istina je sljedeća svi novci koje je Tommy potrošio kupujući dionice u zadnje vrijeme ni kuna od toga nije išla Hajduku.
Korist od toga u imali samo Jako Andabak, Dalekovod, Igor Štimac, Slaven Bilić i još neki koji su dobili novce za svoje dionice, a i Tommy je imao korist tako što je prešao 20% dionica.
Pa i uprvom navratu kad je Tommy kupio 5.000.000kn dionica prilikom privatizacije Hajduka nije ih kupio iz velike ljubavi, zapravo javna tajna je da je cijela ta ekipa koja je kupila po jednak dio kolača na to se odlučila nakon što je dobila poziv od jednog bivšeg premijera. Od cijele te ekipe koja je uložila po 5 mil kn samo jedan se ističe da je to učinio samovoljno a ne na nagovor, ali to je neka druga priča.
Treće spominjanje Tommyevog ulaganja je sponzorstvo Hajduka i to najveće od svih koje Hajduk danas ima. I da odma razjasnimo nešto Tommy nije donirao Hajduku, Tommy nije poklonio Hajduku, Tommy je kupio od Hajduka reklamu za određenu svotu novca, te kako Turistička zajednica Grada Zagreba nije investitor GNK Dinama tako ni Tommy još nije postao investitor Hajduka.
Koliko se zapravo tu radi o reklami, a ne o ljubavi prema klubu najbolje govori podatak da iako je bilo pokušaja Tommy ne pristaje uopće na razgovor o prilagodbi svog loga dresu, iako su ostali bez problema na to pristali.

I konačno da demistificiramo to sponzorstvo, bilo je 1,000,000€ za dvije godine ili vam 500.000€ po sezoni, navodno da se u dvije godine i manje od toga isplatilo ali zbog Hajdukovih želja za bržom isplatom. Nakon toga došlo je produženje ugovora na još jednu godinu ali po puno manjoj cijeni nego prošlih godina spominje se oko 300.000€. I tako dok je spoznorstvo smanjeno za cca 40% ili hrvatski rečeno skoro 2 miljuna kuna, Tommy je gle čuda pronašao zato 2 miljuna kuna za sponzoriranje ostalih stvari poput 1 miljun kuna za KK Split i 1 miljun kuna za sportsku zakladu Grada Splita.
To vam najbolje pokazuje da njegovo sponzorsko ulaganje nije ništa drugo nego reklama, koja i daje rezultate. Iskoristite vaše vingdove i preko Transparentno.hr pogledajte njegove poslovne rezultate prije i nakon pojavljivanja na prsima Hajduka. Doduše dio profita je opravdan širenjem lanca dućana, ali svakako i prije širenja profit je rastao.

Ugovor Tommy - Naš Hajduk
Ono što je Tommy napravio (kupovao dionice mimo znanja ostalih dioničara) ima i stručni naziv, a to je neprijateljsko preuzimanje. Za to se nebi ni znalo da Lalovac (što navijački motiviran, što politički) nije izašao u javnost da ne planira prodati dionice DAB-a (iako ih ni ne može prodati bez javnog natječaja jednako kao i Grad Split svoje) koje je Tommy pokušao kupiti za cca 198kn po dionici.

Nakon toga Naš Hajduk je zatražio razgovor s Tommyem iz čistog razloga jer jedan od ciljeva udruge osim demokratizacije kluba, je dugoročno od Hajduka napraviti klub u većinskom vlasništvu članova (npr. poput Benfice), a ponašanje Tommya je u potpunoj suprotnosti s njihovim ciljem.

Nakon inicijalnih razgovora Tommy je ponudio dvije opcije:
1. opcija - ja odmah sad se povlačim iz kluba i prepuštam upravljačka prava nad mojim dionicama udruzi Naš Hajduk
2. opcija - ostajemo u NO, radim za dobrobit kluba, ne planiram postati većinski vlasnik ukoliko ikad budete ne zadovoljni možete se vratiti na 1. opciju.

S obzirom na ponudu počeo se sastavljati ugovor koji bi ostavio Tommya u igri (2. opcija), ali isto tako natjerao ga da ispoštuje obećano (neće postati većinski vlasnik).

I što je onda postao kamen spoticanja? Prijedlog ugovora Našeg Hajduka i odgovor Tommya razlikuje se u nekoliko stavki, neke su prihvatljive, neke ne, a o ugovoru se glasalo odjednom (sve skupa) i odbijen je.
Zašto?
Najveći kamen spoticanja je zamka koju je Tommy postavio u ugovor. Jedna stavka ugovora 3. nadzornik u roku od 90 dana postavljena je kao lose-lose slučaj za NH.
U slučaju da prihvate tu stavku uništili su kredibilitet, iznevjerili članove, uništili smisao izbora kao i doveli u pitanje cijeli projekt i nadu u bolje sutra.
U slučaju odbijanja ugovora imamo ovo što i imamo Tommya po medijima koji govori koliko je uložio, o emocijama i sl.
Ključna stvar te stavke je da NH uopće nema te ovlasti stoga da je i prihvatio ugovor nema garancije da bi se to realiziralo jer to je u domeni djelovanja Grada Splita i odbijanjem prijedloga od strane Grada Splita automatski bi se aktivirala stavka koja poništava ugovor zbog nedobivanja 3. čovjeka u NO.

Cilj je jednostavno staviti prihvatljive uvjete u ugovor (nenarušiti demokratsku proceduru biranja članova NO Hajduka) za obe strane i pokušati ograničiti Tommyevo sudjelovanje u dokapitalizaciji do izjednačavanja svog postotka a ne da može ići i preko kako je on zaželio do <50%.

Pregovori će zasigurno još dugo trajati, ali uopće pričati o početnom prijedlogu Tommya koji je jednoglasno odbijen nema smisla, jer ovo je bilo Tommyevo ispipavanje terena, ono što je sigurno 3. čovjeka ne želi iz emotivnih razloga, nego kontrolnih. Zašto?

Pa 7 članova NO Hajduka nisu pripadnici neke partije pa da na sjednicama nastupaju jednoglasno, svak ima svoje mišljenje i u slučaju da se njihov broj smanji s 7 na 6, a Tommy ima 3 čovjeka (Tommy bi tu nastupao partijski uvijek bi ta tri člana imala isto mišljenje) Tommy bi u startu kontrolirao 33,33% glasova, drugim riječima svaki Tommyev prijedlog trebao bi naići na prihvaćanje od strane svega 2 od 6 članova izabranih od strane NH.
Pri tom nesmatram da on cilja na kupovinu tih ljudi kao što se događa u politici, već jednostavno matematički želi povećati šanse za svoje planove, ma koji god oni bili. Drugim riječima potvrđuje da iako javno podržava ovaj model, u stvarnosti smatra sebe (jednog gazdu) ipak pametnijim i boljim od  sustava gdje su ljudi koji se u mnogo toga razlikuju mišljenjem, a onda prođu oni projekti koje većina podrži ne nužno oni koje je Tommy predložio.

Jedino ono u čemu se slažemo i ja i udruga i Tommy je da su potrebne promjene oko ovlasti Uprave naspram NO, jer trenutno Uprava žargonski rečeno za svaku pizdariju mora kontaktirati NO što jednostavno ubija važnost predsjednika, a i usporava rad, te spamma nadzornike.

Toliko od mene prije spavanja ;)

Neznanje je naš najveći neprijatelj!
Neznanje je naš najveći neprijatelj, a mediji i način plasiranja informacija, točnije dezinformacija rade čitavu zbrku u glavi prosječnog hajdukovca koji nije toliko upućen u događanja. Začarani trokut Tommy-Hajduk-Naš Hajduk i događanja unutar istog često se prikazuje senzacionalistički i često s mnogo pogrešnih informacija. Pa krenimo redom s nekim osnovama kako bi vam objasnio o čemu je tu riječ Kontrolni paketMediji već mjesecima bruje o Tommyu koji je svakog dana sve bliže kontrolnom paketu u Hajduku kojim po zakonu može spriječiti dokapitalizaciju i tako pomrsiti navijačima planove. I istina u zakonu je jasno napisano da tako nešto se na skupštini ...
Neznanje je naš najveći neprijatelj!
Neznanje je naš najveći neprijatelj, a mediji i način plasiranja ...
VIdim dosta podudarnosti naših dvaju analiza tako da se s dobrim dijelom slažem. I mene je zanimalo zašto ovaj bijeli dres izgleda tako seljački s tommy natpisom ali sada sam dobio odgovor... - Losovius, 3.1.16. 13:43, 0 0 0
Želja za reklamom toliko daleko ide da je u ugovoru sponzorskom stavia da se dres ni ne može prodavat bez reklame (kako je dosad bilo) - munja90, 3.1.16. 23:01, 0 0 0
Reklama na dresu je Tommyevo poslovno pravo i ne vidim razloga da ne inzistira da se dresovi mogu prodavati bez reklame. To što nije htio prilagoditi boje dresu je stvar trenutne pregovaračke pozicije - duje_kh, 4.1.16. 8:45, 0 0 0
Duje sve godine u povijesti kluba dres se prodavao bez reklame a onda posebno bi plaćali malo više oni koji su htjeli da bude replika igrajućeg, tj da ima sve reklame. Pa tako kad uđeš u shop na gaćicama nema ECA, niti na leđima Croatia Osiguranje - munja90, 4.1.16. 12:12, 0 0 0
Ali to je osnovno pravo spozora, inzistiranje na takvim stvarima. Dakle da mu je stalo da iskoristi marketinški potencijal kluba. Takve stari ti otvaraju oči drugim potencijalnim sponzorima koji ne znaju što i kako. - duje_kh, 4.1.16. 13:04, 0 0 0
12/2015
Tribina o Tribini; stari smjer i nove stvari

Evo bacia sam oko slučajno na tribinu vidia ToT pa ajde da dam osvrt pošto vidim da se mnogi pitaju gdje su neki ljudi.

Tribina kao tribina s ovakvim fokusom i temama ima svoje prednosti ali kao takva zanimljiva je uskom krugu ljudi.
Tribina kakva je bila prije HNL focus privlačila je narod, navijače i uspjevala do tad nemoguće povezati jug i sjever :)

Pa eto zahvaljujući njoj ja sam s Kumom i Iggyem se i upozna na Maksimirskom istoku za vrime vaučerizacije, a s Gogom sam napravia projekt koji je mom klubu uprihodio 200.000kn, a radnicima Borova poboljšao posao.

Radi tribine sam se bio uhvatio kako gledam Hrvatski dragovoljac - Istra 1961.

Jednostavno većina ljudi voli domaći nogomet, a Tribina je bila mjesto gdje je Messi bio sporedna tema, a Oršulić tema diskusije transfer roka. Mjesto zbog kojeg sam ja znao skoro sve prve momčadi HNL-a.

Osim toga Tribina nikad nije prerasla u portal što je bilo nužno da možemo samostalno plasirati članke. Odlučila se na veliku analitiku i potpuno odmakla od sad i ovdje načina izvještavanja i to je odlučila distribuirat drugim mrežama. Koja je svrha toga stvarno ne znam. Davno sam govorio da smo trebali postati nešto slično nogometplusu koji eto sad je dobio i nagradu za 2. najrelevantniji sportski medij.

Ja i Umjetnik smo našli drugu svrhu uhvatili smo se Hajduka stvarno, kad nije bilo moguće ode. Ja se bavim marketingom, bliže sam klubu (informacijama) nego ikad, Umjetnik je predsjednik DPH Zadar, novinar nogomet+ za australsku ligu, oboje smo u jednoj inicijativi hajdukovaca koja se bavi nekakvim projektima i stvarno nemamo više potrebu za Tribinom. Jer ono što nas zanima tu više ne postoji. A kad i postoji tema o Hajduku koja završava upitnikom mi vjerovatno već znamo odgovor i prije nego je u javnosti.

Hvala Tribini što je spojila neke ljude, ali jbg sami ste odlučili ugasit HNL kao centralni pojam Tribine i time ste se sveli na što ste se sveli.

Sve najbolje ekipa ;)

Gdje je nestao čovjek (ja, Umjetnik, mnogi drugi)
Evo bacia sam oko slučajno na tribinu vidia ToT pa ajde da dam osvrt pošto vidim da se mnogi pitaju gdje su neki ljudi.Tribina kao tribina s ovakvim fokusom i temama ima svoje prednosti ali kao takva zanimljiva je uskom krugu ljudi.Tribina kakva je bila prije HNL focus privlačila je narod, navijače i uspjevala do tad nemoguće povezati jug i sjever :)Pa eto zahvaljujući njoj ja sam s Kumom i Iggyem se i upozna na Maksimirskom istoku za vrime vaučerizacije, a s Gogom sam napravia projekt koji je mom klubu uprihodio 200.000kn, a radnicima Borova poboljšao posao. Radi tribine sam ...
Gdje je nestao čovjek (ja, Umjetnik, mnogi drugi)
Evo bacia sam oko slučajno na tribinu vidia ToT pa ...

Respekt: Ogmiy, duje_kh, Mac316,

Slažem se: duje_kh,

Ne slažem se: pazzomario,

Prema tom istom izboru onda je ukupno najrelevantniji medij u Hrvatskoj: portal 24sata, nakon njega jutarnji.hr, pa njuskalo.hr pa net.hr. Zar tu nije ništa čudno? Nema televizije?, nema tiskanih medija? I jos sto je najgore vrlo sumnjiva druzina. - sthagon, 16.12.15. 14:40, 0 0 0
Nije baš da ovdje nema dosta domaćeg nogometa, nego mi se čini da ti smatraš da ovdje nije bilo dosta Hajduka. - pazzomario, 16.12.15. 14:40, 0 0 0
Odakle te informacije? Pa s http://www.nogometplus.net/onama.aspx. Ljudi su korektno napisali da za oglašavanje skupini muškarci+sport imaju prema gemiusu 71k korisnika i da su prema broju drugi posjetitelja drugi specijalizirani medij od ukljucenih. - sthagon, 16.12.15. 14:43, 0 0 0
Niti su ukljuceni svi mediji, niti tu ima ikakve rijeci o relevantnosti. Rijec je o broju klikova i prodaji reklama, necemu sto industrija smatra ubojicom relevantnosti u novinarstvu. - sthagon, 16.12.15. 14:45, 1 1 0
I zašto onda Tribina inzistira na dosadnom analitičkom pristupu, argumentima i mišljenjima iz različitih kuteve... da se ne bi plasirali ovakvi tekstovi... ako se zeli manipulirati misljenjem javnosti svejedno je da li ih placa Mamic ili pise navijac - sthagon, 16.12.15. 14:48, 0 1 0
08/2015
Marin Brbić: Svi koji su palili bengalke su neprijatelji Hajduka!

Čudno je bilo biti danas na Poljudu i svjedočiti jasnoj podjeli u razmišljanju dosada unisonog tijela, hajdukovih navijača.

Sjeverna tribina na kojoj obitava Torcida već tradicionalno u drugom poluvremenu zapalila je nekoliko baklji. Običaj koji inače diže atmosferu na Poljudu ovoga puta već na prvu upaljenu baklju uzbudio je ostatak stadiona koji je salve zvižduka uputio sjevernoj tribini.

Nije to bila reakcija koju su momci sa Sjevera očekivali, jer i dosad su palili pa zvižduka nije bilo, osim ukoliko bi se našao koji neodgovorni pojedinac kraće zvan kreten koji bi pirotehničko sredstvo bacio u teren ili na tartan stazu. 

Iako su zvižduci bili sve jači što su oni više palili iskreno sumnjam da su shvatili zbog čega oni kojih ih inače podržavaju i bodre pljeskom sad im zvižde.

Uopće je nepotrebno ulaziti u raspravu o pirotehnici, ima li mjesta ili nema za nju na stadionima, niti raspravljati o sredstvima koja će navijači koristiti u borbi za njihov cilj.

Jer jedino ono o čemu treba pričati je jedna vrlo jednostavna rečenica: “Hajduk iznad svega!”. S tom rečenicom će se složiti svi navijači Hajduka, ali lako je složiti se, teško je to primjeniti.

Navijači vode svoju bitku za legalizaciju pirotehnike, po meni čak imaju legitimitet za to, ali nemaju legalnu osnovu čime rade prekršaj koji se ne lomi preko njihovih već preko Hajdukovih leđa!

Takvi prekršaji u HNL-u gdje za kaznu Hajduk mora platiti između 5000 i 10000 kuna nisu veliki problem, ali kada se nađe određen broj kretena na Europskoj utakmici u Češkoj i kazna je nekoliko desetaka tisuća eura u trenutcima kada Hajduk nakon godina uništavanja se samoobnavlja i čupa s dna onda se radi o prevelikoj cijeni za Hajduka koji je onima koji su tu kaznu zaradili zbog vlastitih ratova navodno iznad svega!

Lako je velikim klubovima plaćati kazne zbog pirotehnike kad je njihov proračun višestruko veći, a dugovi im nisu svojevrsna omča oko vrata. Jednog dana kad Hajduk se išćupa iz svega ovoga, a kazne ne budu u zbroju iznosile i 2% godišnjeg proračuna vjerojatno nitko neće zviždati bakljadama, ali sada, baš u ovom trenutku bakljada na europskim utakmicama je napad na Hajduk, napad na njegov put ka ozdravljenju, podmetnuta noga na putu prema cilju. Jednog dana kad dođu financijski bolja vremena neće kazne smetati toliko, pa će biti potrebno paziti samo ne pretjerati tj. ne uzrokovati prazne tribine kao kaznu.

Stoga dragi navijači nek vam Hajduk bude iznad svega, iznad vaših ratova s UEFA-om, HNS-om i tko zna kojom drugom organizacijom koja ne tolerira pirotehniku i brojne druge stvari. U četvrtak svi zajedno pokažimo da nam je Hajduk stvarno iznad svega, da onda kad je najbitnije možemo se suzdržat vlastitih frustracija i ratova za Hajduka, za njegovu budućnost, za njegov oporavak!

Hajduk iznad svega!
Čudno je bilo biti danas na Poljudu i svjedočiti jasnoj podjeli u razmišljanju dosada unisonog tijela, hajdukovih navijača. Sjeverna tribina na kojoj obitava Torcida već tradicionalno u drugom poluvremenu zapalila je nekoliko baklji. Običaj koji inače diže atmosferu na Poljudu ovoga puta već na prvu upaljenu baklju uzbudio je ostatak stadiona koji je salve zvižduka uputio sjevernoj tribini. Nije to bila reakcija koju su momci sa Sjevera očekivali, jer i dosad su palili pa zvižduka nije bilo, osim ukoliko bi se našao koji neodgovorni pojedinac kraće zvan kreten koji bi pirotehničko sredstvo bacio u teren ili na tartan stazu. Iako ...
Hajduk iznad svega!
Čudno je bilo biti danas na Poljudu i svjedočiti jasnoj ...

Respekt: Leader, Gavran, HAJDUK2012,

Slažem se: M_Tsigalko, Losovius,

Ne slažem se: Lwave,

Brbic ionako ide sa pozicije na zimu a kada dodje pavasovic bit ce opet po starome.Hajduk je jednostavno neozbiljan klub smijesnog vodstva i kao takav ce jos dugo biti irelevantan faktor u kojem god smislu hocete. - Lwave, 25.8.15. 23:03, 0 0 0
E sad si nam sve reka. Tipično na splitski preseratorski jaznamboljenegovi način. koliko hajduk može će vrime pokazat, a ne tvoji debilni komentari. - Van_Persie, 25.8.15. 23:30, 1 2 0
Pokazuje vrime vec 10 godina koliko mozete. - Lwave, 26.8.15. 1:21, 0 0 0
irelevantan o irelevantnome, zanimljivo - fickoo, 26.8.15. 1:40, 0 0 0
Irelevantan o relevantnome.,u pravu si:P - Lwave, 26.8.15. 1:43, 0 0 0
08/2015
r3 s3 n5 k18
Vodi li se medijski rat protiv Hajduka ili je posrijedi samo paranoja?

Moja analiza ne zahtjeva vingde moja analiza želi prikazati različiti kriterij već kod nas na tribini, pa i na tportalu.

Prije svega suđenje na Kantridi vrlo dobro je odrađeno, zamjetio sam dvije greške, prva kad Vlašiću nije dao karton za simuliranje jer je olako pao kad mu se ruka našla na ramenu, a druga greška je karton Vlašiću a ne Malešu jer Vlašić se bacio, ali kako bi izbjegao grub start na nogu od strane Maleša.

Kad zanemarimo to ostalo stvarno korektno suđeno, pa čak i crveni kartoni.
Ali tu se opet moglo vidjeti ponašanje medija, pa i našeg communitya.

Situacija 1. 
Vijest Tportala
SPORNI TRENUTAK DERBIJA Kek ne može vjerovati: Kakav je to bio crveni karton!?

I pritom mrtvi hladni koriste ovu fotografiju koja je nastala debelo nakon udarca

Svatko tko nije gledao utakmicu rekao bi pa o kojem udarcu u glavu pričate.
Uz malo truda mogli su izvaditi kadar iz prijenosa i prikazati ovu sliku.

Zašto je slika u vijesti "zakasnila" par sekundi ostaje nepoznato.

Tu je i naša Tribina.hr uvelike se na facebook profilu raspravlja o crvenom kartonom Moisesa, a nema rasprave o crvenom kartonu Velasqueza.
A razlika je nebo zemlja, Moises je udario nekoga laktom u lice, na snimci se jasno vidi da je zagradio loptu i nakon toga ne kreće igrati loptom nego tijelom i laktom kreće na Juranovića i udara ga. Stoga namjera uopće nije upita, kao ni mjesto gdje je lakat završio, ali evo zbog "popularnosti teme" tribina se odlučuje diskutirati o ovoj temi iako je po svim pravilima nogometa ovakav start isključenje.

Start Velasqueza npr. uopće nije tema rasprave iako se radilo o faulu koji se dogodio kao posljedica toga što se igrač posklizao što se jasno vidi na snimci. Iako sam mišljenja da je tu crveni karton opravdan iako nije bilo namjere zanimljivo je kako Tribina nije imala potrebu raspravljati o tom kartonu.

Crveni Moisesu
https://gfycat.com/OptimalHandsomeCleanerwrasse

Crveni Velasquezu
https://gfycat.com/SaneLimitedBluewhale

Da nebi bilo nesporazuma ne smatram da na Tribina.hr postoji nekakva "urota" protiv Hajduka, već jednostavno postoji želja za prostorom na društvenim mrežama i ovakvim raspravama se diže čitanost. Raspravljati o Hajduku uvijek nosi više komentara i više lajkova nego pričati o nekom drugom klubu, al jbg mislia sam da je ovaj community iznad toga , tj da neće se koristit sportskim temama kako se dnevno.hr i sl portali koriste političkim.

Pričajmo malo o sebi
Moja analiza ne zahtjeva vingde moja analiza želi prikazati različiti kriterij već kod nas na tribini, pa i na tportalu. Prije svega suđenje na Kantridi vrlo dobro je odrađeno, zamjetio sam dvije greške, prva kad Vlašiću nije dao karton za simuliranje jer je olako pao kad mu se ruka našla na ramenu, a druga greška je karton Vlašiću a ne Malešu jer Vlašić se bacio, ali kako bi izbjegao grub start na nogu od strane Maleša.Kad zanemarimo to ostalo stvarno korektno suđeno, pa čak i crveni kartoni.Ali tu se opet moglo vidjeti ponašanje medija, pa i našeg communitya.Situacija 1. Vijest ...
Pričajmo malo o sebi
Moja analiza ne zahtjeva vingde moja analiza želi prikazati različiti ...
Moisesova ruka je bila najviše za žuti karton a Velasquezov start za crveni.Onakih mlataranja rukama ima u svakoj utakmici u ogromnoj mjeri a ni intezitet nije bio za crveni.Ali ni igrače viška Hajduku nije pomoga da zabije gol tako da je svejedno. - Lwave, 16.8.15. 20:37, 0 0 1
Ne znam baš lave, i meni se činilo da je za crveni, ali onda doista se lik samo poskliznuo a dojam je da je htio stat. Start nije nimalo pogibeljan niti opasan, samo je spriječio kontru. - Losovius, 16.8.15. 23:09, 0 0 0
Svi pručaju o crvenim kartonima, a nitko od dva prekšraja Nižića za koje je trebao dobiti žuti (tj dva žuta) a nije. Prvi kada je zviznuo Jugovića laktom u facu kod naskakanja (samo opomena), drugi kada je skinuo Balaja s leđa (isto samo prekršaj). - Krkan, 17.8.15. 8:24, 0 0 0
http://gfycat.com/BlushingConventionalFanworms da ne bude zabune, evo i gif situacija koje sam spomenuo. Po kriteriju koji je držao, oba starta (pogotovo ovaj drugi) su za žuti. - Krkan, 17.8.15. 12:35, 0 1 0
Vrlo si subjektivan jer si navijač. I ja sam vrlo subjektivan iz istih razloga,ali objektivno, suđenje je na Rujevici više oštetilo domaćina nego gosta - Zakrjan, 17.8.15. 12:51, 0 0 0
06/2015
Koji su kandidati najbolji izbor za sljedeći saziv Hajdukova NO-a?

Manje od tri tjedna ostala su do ključnog momenta bliske budućnosti Hajduka, 4.7.2015. na Poljudu održati će se festival demokracije nepojmljiv za hrvatske standarde.

Svaki punoljetni član Hajduka imat će pravo glasa odabrati 7 veličanstvenih koje smatra da zaslužuju birati i nadzirati Upravu Hajduka, i to je velika odgovornost. Mislim da ste se i sami ukoliko niste pripadnik neke stranke jednom u životu zamislili za koga glasati, a sad zamislite da na onom listiću s bezbroj opcija morate zaokružiti točno sedam.

Puno toga je na kocki, a za izbor treba se dobro informirati što smo dijelom imali prilike i putem intervjua koje je NH odradio s kandidatima, kao i intervjua koje su kandidati sami dali u drugim medijima, te putem foruma dalmacijasport gdje su neki već registrirani u prošlosti, a neki su se odvažili sad pred izbore stupili u direktnu komunikaciju s biračkim tijelom.

Izbor će svakako biti šarolik ali svi će se više manje voditi sličnim metodama. Prva i osnovna je eliminacijska metoda, puno lakše je nekoga eliminirati, nego za nekoga sa sigurnošću reći to je taj! Sam izbor također je olakšala činjenica da 2 od 22 kandidata su se povukla iz utrke, jedan bi bio u sukobu interesa zakonski gledano, drugome unutar HRT-a ne daju da se kandidira jer interno to smatraju sukobom interesa (najsmješnije je što jedan drugi zaposlenik HRT-a bez problema sjedi u Dinamovoj skupštini).

I tako sam osobno od 20 kandidata eliminacijskom metodom nakon čitanja intervjua, CV-a, a i osluškujući što drugi imaju reći o kandidatima došao do kraće liste od samo 9 imena, koja su podjeljena u dvije skupine. Vrlo presudan faktor je bila ikakva politička povezanost, prošlost u klubu, članstvo u Hajduku, mišljenje o modelu kao i realnost prilikom davanja obećanja kao i kritiziranja onih prošlih.

Prvu skupinu sačinjava 5 kandidata koji su već sad sigurni na mom listiću, a to su abecednim redom: Kosor, Krnić, Kuzmanić, Marasović i Šalinović.

Druga skupina su 4 kandidata koja će se do zadnjeg dana boriti za mjesto na preostala slobodna dva na mom listiću, a to su: Erceg, Kunac, Marinov, Santini.

S obzirom da ni sam još nisam posve siguran s kandidatima u drugoj skupini, nastojat ću prezentirati samo vlastito mišljenje o kandidatima iz prve skupine koji su već uspjeli se izboriti za mjesto na mom listiću.

Mislim da onima bolje upućenima trojac Kosor, Marasović, Šalinović se vjerojatno nalazi i na njihovim listićima. 

Denis Kosor bivši zaposlenik kluba pod kojim je odrađena određena čistka u omladinskoj školi (djeca "legendi"), kasnije volonterski satelit kluba, također osoba koja je bila kontrirala mrskom dvojcu Grgić-Fiorentini.
Možda ste i sami primjetili kako među mojim kandidatima nema jedinog kandidata iz sadašnjeg saziva NO, pa tako i tom logikom Denis Kosor ima dodatnu težinu jer je već djelom upoznat s klubom iznutra.
Uz to je član od početka projekta (2011.), pretplatnik iako je imao pravo na gratis ulaz, kao i mali dioničar kluba.

Slaven Marasović kandidat s kojim nisam bio upoznat do izbora, a nakon predstavljanja i razgovorom s meni bliskim ljudima mi je jedan od favorita. Još u prošlosti je u nekoliko navrata pisao o marketingu i Hajduku za N+ , zatim ima iskustva u NO (Vodoprivredni projektni biro) i to trenutno je već u 2. mandatu u kojem obnaša funkciju predsjednika NO, pa je i član,pretplatnik te dioničar,a u 2014. odradio stručno usavršavanje za "Nadzorni odbori i Uprava".

Ako to i nije bilo dosta običnom Hajdukovcu za podcrtati ovog čovjeka na svom listiću onda bi činjenica da skriva (ne navodi na stranicama kluba, nepojavljuje se u medijima, a nije ni naveo to u CV-u) njegovu ulogu u KNH Bilo Srce svakako trebala biti potvrda iskrenog i poštenog hajdukovca koji ono što je činio za hajdukovce lošeg imovinskog stanja, kao i one s teškim bolestima koje su zahtjevale skupe operacije nije iskoristio za samopromociju i skupljanje poena na izborima.

Ante Šalinović trenutno direktor jedinice Adria u Ipsos Connectu (8 zemalja regije), odgovoran za kompletne upravljanje i poslovanje, također član, pretplatnik, dioničar. Još jedan od onih bez mrlje u smislu prošlosti u klubu ili političke pozadine, odlično odrađen intervju, a kad se na to doda i nekoliko znanstvenih/stručnih radova na temu sporta i marketinga kandidat koji će se svakako naći na brojnim listićima hajdukovaca.

U sigurnoj petorki uz taj trojac koji slovi za svojevrsne favorite u krugu članova koje poznajem ostaju još Nikica Krnić i Antonio Kuzmanić.

Igrom slučaja kod obojice teško mogu biti 100% objektivan, Krnić mi je bio profesor u 3. gimnziji u Splitu, Kuzmanića sam upoznao na jednoj od brojnih tribina na temu Hajduka.

Nikica Krnić među navijačima ni kriv ni dužan dobio je težinu puno veću od njegovog CV-a. Član, dioničar, pretplatnik, profesor, u prošlosti član i lokalne podružnice Torcide, na utakmicama nekad i s dalmatinskom zastavom u rukama predstavlja kandidata koji predstavlja čovjeka iz naroda, najobičnijeg hajdukovca, s običnim poslom kao i mnogi ostali članovi. A uz to u slobodnom vremenu bio je aktivan i u sportu od nogometa, streetballa pa do osnivanja ŽOK Vodice.

Kod mene ima dodatni plus što sam ga imao priliku vidjeti na djelu u razredu, na njegovom poslu. Možda ga se najbolje može opisati kroz stanje u razredu na njegovom satu.
On ne viče, on ne lupa, on ne prijeti, a opet ima apsolutnu kontrolu nad satom. On predaje povijest, a opet nije dosadno. Jednostavno svojim odnosom prema učenicima postigao je ono što mnogima drugima ne polazi za rukom jedan odnos dvosmjernog poštovanja koji daje najbolje rezultate i za njega i za učenike.

Antonio Kuzmanić ime poznato iole upućenom hajdukovcu koji Hajduk doživljava i van utakmica i novinskih natpisa. Redovit gost svih klupskih ćakula, tribina NH kao i drugih inicijativa gdje je svoje stavove uvijek jasno, glasno i artikulirano iznosio.
Član, dioničar i pretplatnik (tribina Zapad) koji je s obzirom na struku i posao čak imao priliku revizijom osobno se uvjeriti u stanje i financije Hajduka. 
Također zaposlenik Splitske banke koja je ujedno i sponzor kluba.

Ukratko to je mojih sigurnih 5, o ostalima ću još dobro razmislit. Neki će možda imati primjedbu na moju eliminaciju LJPV kao jedinog kandidata trenutnog sastava, ali mišljenja sam da iako je Hajduk napredovao u ovom mandatu, NO nije radio samo ono isključivo što mu je obaveza po zakonu, što unatoč dobroj namjeri se u nekoliko navrata obilo o glavu im. I stoga LJPV bi bio predstavnik starog sistema rada, kao i potencijalni održavatelj nezdravih navika NO. S novih sedam imena i boljom organizacijom Hajduka, kao i boljim financijama mislim da možemo očekivati potpuno novu priču unutar novog mandata.
Također ukoliko vam je iznenađenje što netko s dobrim CV-om se nije našao u užem krugu vjerojatno se "dobro" predstavio u intervjuu, a moj glas vrijedi duplo ove izbore (član od 2011.) tako da su duplo izgubili.

Izbori NH 2015
Manje od tri tjedna ostala su do ključnog momenta bliske budućnosti Hajduka, 4.7.2015. na Poljudu održati će se festival demokracije nepojmljiv za hrvatske standarde. Svaki punoljetni član Hajduka imat će pravo glasa odabrati 7 veličanstvenih koje smatra da zaslužuju birati i nadzirati Upravu Hajduka, i to je velika odgovornost. Mislim da ste se i sami ukoliko niste pripadnik neke stranke jednom u životu zamislili za koga glasati, a sad zamislite da na onom listiću s bezbroj opcija morate zaokružiti točno sedam.Puno toga je na kocki, a za izbor treba se dobro informirati što smo dijelom imali prilike i putem intervjua ...
Izbori NH 2015
Manje od tri tjedna ostala su do ključnog momenta bliske ...
@DenisLaw - Sapunar nije bio predstavnik Grada u NO, već malih dioničara, zajdeno s Andabakom... - portree, 17.6.15. 10:44, 0 0 0
portree..on je bio iz grada kao predstavnik dioničara a malih je bio Andabak..ali poanta je u Dujinom govoru o Mamiću..uopće je nebitno to.. - DenisLaw, 17.6.15. 10:46, 0 0 0
DenisLaw on je bio u ime malih dioničara samo je to dogovara Kerum jer je bio dio NTLa pa pari da je grad - munja90, 17.6.15. 10:50, 0 0 0
@DenisLaw - nebitno je, slažem se, ali informacije radi: u ime Grada članovi Hajduka na izborima biraju ovih 7 nadzornika, koji su, dakle 'gradski', a mali dioničari daju još dvojicu u NO. Jedan od ta dva u prošlom sazivu je bio Sapunar... - portree, 17.6.15. 10:53, 0 0 0
dobro sapunar je bio i član gradskog vijeća i zadužen za sport ka pročelnik neki..ali nebitno.. - DenisLaw, 17.6.15. 11:02, 0 0 0
04/2015
Koja je logika iza Dinamove prvoaprilske šale? Tko je donio takvu odluku?

Zadnje desetljeće iz godine u godinu Dinamova dominacija u prvenstvu je sve veća. Što zbog objektivne razlike u snazi igračkog kadra, pa do sumnjivih sudačkih odluka i u konačnici ne odigranih utakmica i kazni koje su one povukle.

Unatoč toj činjenici Hajduk i dalje ne silazi s usta čelnih ljudi Dinama, a i nekih drugih klubova. Čovjek bi pomislio kako će se ovakvim stanjem derbi Dinama i Hajduka igrati samo na Poljudu, dok na Maksimiru susret s Hajdukom se neće razlikovati o susreta s nekim drugim osrednjim klubom HNL-a, jer zagrebačka publika će najveću kvalitetu i glavnu prijetnju svom klubu u ligi vidjeti u "nabujaloj" Rijeci, a ne Hajduku.

Pa je tako Hajduk je kriv što nemaju uspjeh u Europi, Hajduk je kriv što nemaju publiku, Hajduk je kriv što zakoni Europske unije zabranjuju financiranje profesionalnog sporta lokalnim samoupravama javnim novcem, Hajduk je kriv što ljudi u Dinamu traže izbore, Hajduk je kriv što se neda u ruke jednom vlasniku, vjerojatno je Hajduk kriv za još par stvari al nećemo sad o tome.

Iako boli svakog navijača Hajduka trenutni zaostatak za Dinamom i Rijekom, ovakve stvari zapravo su nam melem na ranu. Činjenica da u prvenstvu gdje Rijeka je jedina prijetnja Dinamu (doduše iz kola u kolo sve manja), gdje Hajduk uopće nije u kombinaciji za borbu s tim dvojcem i njihova mjesta na tablici i dalje oba kluba Hajduka najviše prozivaju i komentiraju jednostavno nam potvrđuje ono što navijači Hajduka često govore, a ostali negiraju.

Hajduk unatoč lošim rezultatima i lošoj financijskoj situaciji i dalje je najveći klub u Hrvatskoj, ako ne i šire.

I zbilja fascinantno je da unatoč što Dinamo i Rijeka u 9 od 10 kategorija su trenutno ispred Hajduka i dalje kad se zbroje Hajduk je najveći.

Iracionalno, neshvatljivo ali Hajduk danas kao da nikad nije bio jači. Ožujak nije ni završio upisan je već 8000. aktivni član u 2015. godini, i dalje na njegovim utakmicama na Poljudu bude više gledatelja nego u ostatku lige skupa, al ono najslađe i dalje ne silazi s usana onih koji ga omalovažavaju kao manje vrijednog.

Možete li zamisliti da se Hajduk na 1. travnja sprda na službenoj stranici sa npr. Istrom? Ili Slaven Belupom? Ne, naravno da ne možete, ali upravo tako ovo sve izgleda kada uzmemo riječi vodstva Dinama u kojem smatra Hajduk nebitnim, ali opet ima potrebu ga iznova i iznova komentirati.

Zašto je ovo Dinamo napravio, zbilja mislim da nikome nije jasno, doduše jedan od odgovora se možda krije u skretanju pažnje s novih problema hrvatskog nogometa koji su nastali prije utakmice Hrvatska - Norveška gdje su navijači Hajduka (koji su u prošlosti legitimirani da idu na gostujuće utakmice Hajduka), bez ikakve sudske zabrane, s važećim personaliziranim ulaznicama, bez napuhanih promila, bez ikakve pirotehnike ili kakvih drugih prekršaja bili preventivno privedeni bez stvarnog razloga i pušteni kasno u noć. Tj. razlog je što su navijači Hajduka, a dobro znamo da Hajdukovci nemaju šta raditi na utakmici reprezentacije jer to je repka.

Iako povezivanje ovih stvari izgleda možda i malo shizofrenično, ne treba zaboraviti da kao što je bila potrebna priprema od par dana, ako ne i tjedana za ovakav "marketinški" potez, jednaka priprema bila je potrebna od strane HNS-a i PU ZG da se svi hajdukovci privedu.

Tako da na kraju aplikacija me ne boli, možda bi me i boljela da krajem 2015. godine ja ne biram NO Hajduka, da je atmosfera na utakmicama mi kluba ko na sprovodu, da kad budem ispunjavao realne uvjete određene kodeksom se ne budem mogao kandidirati na izborima, da sam na crnoj listi zbog neslaganja s politikom trenutne uprave ili pak da mi klub puni tribine gratis kartama.

Ako ćemo iskreno raduje me, samo vodstvo Dinama potvrđuje ko je i dalje najveći, a zahvaljujući njihovom sprdanju sa Sušićem, kažem vam upravo taj u zadnje vrijeme indisponirani veznjak, koji nije ni sjena onog igrača koji je igrao prije zimske pauze će bit igrač utakmice. Hvala vam na motivu, može nešto slično za još par starijih igrača?

I dalje smo trn u oku!
Zadnje desetljeće iz godine u godinu Dinamova dominacija u prvenstvu je sve veća. Što zbog objektivne razlike u snazi igračkog kadra, pa do sumnjivih sudačkih odluka i u konačnici ne odigranih utakmica i kazni koje su one povukle. Unatoč toj činjenici Hajduk i dalje ne silazi s usta čelnih ljudi Dinama, a i nekih drugih klubova. Čovjek bi pomislio kako će se ovakvim stanjem derbi Dinama i Hajduka igrati samo na Poljudu, dok na Maksimiru susret s Hajdukom se neće razlikovati o susreta s nekim drugim osrednjim klubom HNL-a, jer zagrebačka publika će najveću kvalitetu i glavnu prijetnju svom klubu ...
I dalje smo trn u oku!
Zadnje desetljeće iz godine u godinu Dinamova dominacija u prvenstvu ...
U zagrebu budu manji neredi sad protiv norveske i privede se cak 90 ljudi, a u splitu pale aute itd i privede se cini mi se samo dvoje ili troje ljudi. Eto koliko vasa policija radi svoj posao i onda je opet zagreb kriv - Specijalist, 3.4.15. 10:47, 0 0 0
Kaže Sanda Dinamo 10 000 aktivnih u 2014. - M_Tsigalko, 3.4.15. 11:36, 0 0 0
Tsigalko to je 10,000 u posljednjih xy godina od kojih vecina nema placenu clanarinu za tekucu godinu, tako i Torcida kaže 6000 članova da KN ima, a realno nemaju 1000. - munja90, 3.4.15. 12:16, 0 0 0
Aktivnih, onih koji su obnovili pretplatu u 2014., za 2015. podataka nema. Po onom financijskom izvješću što je izašlo u nogo+ ima stavka i članarine, a tu se valjda i ubrajaju djeca koja se školuju i podijeljeno sa 60 izađe nekih 14 000 - M_Tsigalko, 3.4.15. 13:48, 0 0 0
To s clanovima su gluposti, ja sam prije isao na skoro svaku utakmicu i nije mi nikad bilo fora uclanjivat se u klub tako da to s clanovima nista ne govori. Beznazlcajan podatak, nekad su uclanjeni ljudi koji nikad nisu bili na stadionu - Specijalist, 3.4.15. 14:44, 0 0 0
03/2015
Daje li Hajduk Vlašiću i Baliću maksimalne šanse za uspjeh?

Hajdukova mlada momčad nije nikakva novost. Silom prilika Hajduk je primoran orjentirati se vlastitom omladisnkom pogonu te zaboraviti na skupa pojačanja koja bi donjela prevagu na terenu.

Ipak nekim čudom u najkritičnijem dijelu novije povijesti Hajduk je iznjedrio dva bisera iz omladinske škole koji su već sa 16 godina priključeni prvoj momčadi, a evo u 17. ljetu već preuzimaju konce igre i donose prevagu na terenu.

Vlašića i Balića ne krasi samo tehnika, pregled igre, trka. Elementi igre koje mnoge mlade medijski proglašene buduće zvijezde imaju, ali zbog svoje mladosti u seniorskom nogometu s puno većim, starijim momcima ih neuspiju prezentirati na način kakav su prezentirali u juniorskom nogometu. Hajdukov dvojac na terenu se po ničemu ne razlikuje od seniorskih kolega u duelu. I dok Balić sasvim normalno izdržava duele i s dvostruko starijim protivnicima, Vlašić ide korak dalje i vrlo često je taj koji "maltretira" protivnika u fizičkom smislu u duelima i zadaje probleme protivničkoj obrani.

Postoji još jedna mlada nada u prvoj momčadi Hajduka koja najčešće s razlogom bude izostavljena iz medijskih članaka gdje se glorificiraju Balić i Vlašić. To je Elvir Maloku, bivši igrač Rijeke koji nikako da zasja u prvoj momčadi Hajduka, a ako se sjetimo osnovni razlog njegovog prebjega iz Rijeke u Hajduk je bila želja za minutažom u seniorskom nogometu.

Njegova trenutna kvaliteta i potencijal koji posjeduje nisu upitni, ali njegov problem je što se razlikuje od predhodnog dvojca u svakom aspektu. Od karaktera koji se osjeti u medijskim istupima o potencijalnom odlasku iz kluba zbog slabe minutaže, do obitelj i managera koji pokušavaju maloga prodati dalje i prije nego ponuda dođe.

Ukoliko se situacija u glavama oko Malokua smiri, vrlo vjerojatno ćemo u budućnosti gledat spomenuti trojac Balić, Maloku, Vlašić (BMV) kao nositelje igre Hajduka u budućnosti.

Sve to nebi bilo moguće da financijsko stanje u Hajduku nije uvelike konsolidirano još od 2011. godine i ruba od propasti. Po prvi put od nastanka projekta Naš Hajduk klub nije primoran prodavati i nuditi igrače ispod cijene kako bi podmirio tekuće obveze, već može razmišljati o sportskoj strategiji i planirati budućnost.

Pa tako sadašnja budućnost Hajduka zasniva se na spomenutom trojcu, njihovom ostanku u klubu bar dvije godine, a dugove i budući proračun trebalo i puniti ponajprije prodajom Sušića i Kalinića pa i ostalih starijih prvotimaca koji budu imali priliku plasirati se na tržište.

Što se tiče trenutnih prilika u prvoj momčadi nisu svi u istoj situaciji, pa tako Vlašić teško da se može požaliti.

Od 3240 minuta Vlašić je odigrao 1639 minuta, postigao 3 pogotka, zabilježio još 4 asistencije i jedan izboren penal. Upisao je čak 27 nastupa od mogućih 36 i postao neizostavna karika veznog reda Hajduka sa samo 17 godina. 
5. igrač je po broju nastupa, dok je po minutaži na 10. mjestu.

Balić pak do nedavno uopće nije dobivao priliku, ali odlaskom Tudora i ponekim ozljedama prvotimaca dobiva mjesto ispod reflektora koje odlično koristi i u ožujku svojim furioznim nastupima gdje u 4 utakmice postiže 5 golova i jednu astistenciju pokazuje kako ipak nije jedan od onih mladih igrača koji ne mogu donijeti prevagu u seniorskom nogometu kakvim ga je (i ne samo njega) prozvao Tudor.
Pa tako je Balić upisao tek 11 nastupa i 505 minuta (22. po minutaži u momčadi) na terenu u kojima je postigao 5 golova i dvije asistencije.

Maloku pak kroz cijelu sezonu je doziran malo po malo u prvoj momčadi, upisao je 16 nastupa i tek 513 minuta (21. po minutaži), ali za razliku od Balića jedino je u listopadu nešto pokazao, kad je u dvije utakmice zaredom upisao se u strijelce (Novigrad, Lokomotiva), i to je bilo to od njega osim tog bljeska nije se upisao ni u strijelce ni u asistente.

Ovaj trojac zasigurno je svojim igrama privukao i medije koji znaju u glavama mladih sportaša često napravit pomutnju, ali osobno se ne bojim za Balića i Vlašića koji su odgojeni na način da ih teško koje svjetlo reflektora više može promjeniti, ostaje vidjeti samo kako će Maloku se ponašati u već i ovako osjetljivoj situaciji gdje očito kod kuće je tretiran kao budući C. Ronaldo, a na terenu je daleko od igara kakve pruža takav igrač.
Stoga ako postoji strah od prenapuhanosti priče i talentima koji će završiti kao Tičinović i sl. priče, garantiram da Balić i Vlašić neće biti upisani u knjigu propalih talenata, Maloku on je već druga priča u kojoj on nije jedini s perom u ruci.

BMV - motor Hajduka u budućnosti
Hajdukova mlada momčad nije nikakva novost. Silom prilika Hajduk je primoran orjentirati se vlastitom omladisnkom pogonu te zaboraviti na skupa pojačanja koja bi donjela prevagu na terenu. Ipak nekim čudom u najkritičnijem dijelu novije povijesti Hajduk je iznjedrio dva bisera iz omladinske škole koji su već sa 16 godina priključeni prvoj momčadi, a evo u 17. ljetu već preuzimaju konce igre i donose prevagu na terenu. Vlašića i Balića ne krasi samo tehnika, pregled igre, trka. Elementi igre koje mnoge mlade medijski proglašene buduće zvijezde imaju, ali zbog svoje mladosti u seniorskom nogometu s puno većim, starijim momcima ih neuspiju ...
BMV - motor Hajduka u budućnosti
Hajdukova mlada momčad nije nikakva novost. Silom prilika Hajduk je ...

Respekt: gogykiryales,

Slažem se: TorcaML1967,

Ne slažem se: DenisLaw, Lwave,

slažem se sa svime napisanim, želim vjerovati da je konačno došlo vrijeme da hajduk većinu prihoda ostvari kroz izdašnije sponzorske ugovore i uefine novčane premije... - TorcaML1967, 23.3.15. 20:18, 0 0 0
dns sam procito da balic ide u Real Madrid za 1m e ako je to istina onda fkt neznam kakva je ovo uprava -.- - HAJDUK2012, 23.3.15. 21:09, 0 0 0
HAJDUK2012 ja ću napisat članak da Modrić ide u Hajduk za 5mil eura ;) - munja90, 23.3.15. 23:56, 0 0 0
Bevezna analiza sa hrpom prozirne alealeštine..Balić je trebao biti prodan ali umjesto u 3 rate,Brbić je tražio u jednoj 1 500 000 eura.Tottenham je odustao jel su se dogovorili i dali si ruke da će biti 3..Poslije toga su rekli da sa Hajdukom nema p - DenisLaw, 24.3.15. 6:41, 0 0 0
poslovanja...Uprava prodaje koga god stigne čak i u "mrske"rivale pa će tako i netko od ove trojice odmah ići ako dođe ponuda u bilo kakvom iznosu.. - DenisLaw, 24.3.15. 6:42, 0 0 0
02/2015
Rijeka-Hajduk 3:0; čemu se ekipe mogu nadati ovog proljeća?

Termin ostaviti srce na terenu često se koristi za one utakmice kada unatoč lošem rezultatu svojoj momčadi teško da što možeš zamjeriti jer su dali svoj maksimum.
S obzirom na kvalitetu kadra tvoje momčadi i kvalitetu kadra momčadi protivnika poraz je nešto što u jednu ruku možeš i očekivati i prihvatiti kao moguć ishod, ali sigurno u toj situaciji ne možeš prihvatiti je da igrači koji predstavljaju tvoj klub na terenu ne daju svoj maksimum i sve od sebe da ti bar trudom i zalaganjem osvjetle obraz.

Skoro za cijelu momčad Hajduka se to nažalost ne može reći. Srce nije ni nestalo nakon neke minute ili nakon negativnog rezultata, već nikad na terenu nije ni pokazano. Srce jednostavno nije istrčalo na teren osim kod par iznimaka.

Teško je izdvojiti krivca poimenično u momčadi koja kao cijelina je apsolutno zakazala, zapravo nevjerojatno je koliko igrača Hajduka je bilo nevidljivo na terenu.

Jedan od igrača koje je teško bilo ne primjetiti bio je Vasilj na lijevom beku i to ne zato da se on istakao dobrom igrom već ga se smatra direktnim krivcem za prvi gol, i sukrivcem za treći gol Rijeke. Kad se tome pridoda da je drugi gol pao nakon što je lopta pogodila Miloviža i skrenila u sami kut vrata neobranjivo za Ranilovića, postavlja se pitanje što bi bilo da je na mjestu Vasilja bio netko drugi?

Vršajević, Sušić, Vuković, Caktaš, Bašić imena koja su trebala kreirati igru Hajduka prema naprijed bili su apsolutno ne vidljivi na terenu. S obzirom na ne postojanje ikakve organizirane igre u veznoj liniji teško je kriviti Gotala za nevidljivost u napadu kad u formaciji 4-1-4-1 je bio apsolutno usamljen i bez ikakve šanse da nešto napravi.

Jedina svijetla točka ove tužne večeri koju ćemo svi pokušati što prije zaboraviti su Balić, Maloku i Vlašić. Tri imena koja su dobila priliku u ovom susretu i koja su pokazala najviše na terenu.

Balić je bio jedini igrač Hajduka koji je u prvom poluvremenu postojao na terenu, bio je pravi playmaker, solo organizator igre u okruženju igrača koji su čekali kraj utakmice prije nego je ona počela. Brojni njegovi driblinzi, oduzete lopte, proigravanja igrača nisu ostala nezapažena pa tako su i hajdukovci i riječani poslije utakmice imali samo riječi hvale za ovu mladu nadu hrvatskog nogometa.

Dobra igra ovih mladih igrača zapravo je dokaz da ih je ipak Tudor podcjenio davajući im minutažu na kapaljku vodeći se logikom kako oni ne mogu donijeti prevagu na terenu. Nadam se da će na temelju ovakvih igara ovi momci dobiti puno više prilike u prvoj momčadi, pa i od prve minute u Hajduku, ma koji god trener sjeo na klupu Bijelih.

Rijeka je bila kvalitetna, motivirana, rastrčana u prvom poluvremenu, dok je u drugom bacila u brzinu niže. Ono što smo od nje mogli vidjeti večeras je iznimno dobar vezni red koji iako tek nedavno sastavljen je apsolutno pojeo vezni red bijelih. 

Alex nije za Real Madrid, ali za HNL je svakako jedan od najboljih veznjaka koji trenutno kroči ovim pašnjacima, Radošević otkad je otišao u Napoli možda nije imao veliku minutažu, ali to izgleda nije utjecalo na njegovu fizičku spremu, dapače fizički se jako razvio i vrlo kvalitetno je odrađivao defenzivne zadatke. Istina vjerojatno je trebao biti i nagrađen žutim kartonom zbog velikog broja prekršaja, ali to nebi promjenilo ishod utakmice. Bradarić kao treća karika u tom veznom redu je ujedno i najslabija karika, ali okružen ranije nabrojenim dvojcem koji je kvalitetan i rastrčan ima više vremena i prostora za igru, nego što bi imao da je danas bio na suprotnoj strani i u takvim uvjetima zasigurno pokazuje više nego što je u prošlosti pokazivao.

Uz standardno dobra krila Tomečaka i Sharbinija posebno bih pohvalio Balaja, ne zbog gola već zbog velikog broja dobijenih duela kao i velikog broja prilika u kojima se našao pametnim pozicioniranjem koje eto na sreću nije iskoristio.

Jugović iako najbolje ocjenjen prema ocjenama članova Tribina.hr me nije toliko impresionirao, prvi gol je imao dosta sreće, drugi gol je pospremio u praznu mrežu, da rješio je ovu utakmicu, ali njegova igra me i nije toliko impresionirala.

Utakmica je izgubljena, moglo bi se reći i očekivano, na način na koji nismo očekivali, ali ono što smo u njoj dobili, potvrdu kvalitete mladog Balića moglo bi dugoročno biti mnogo korisnije nego tri boda iz ove utakmice.

Igrači ostavili srce u svlačionici
Termin ostaviti srce na terenu često se koristi za one utakmice kada unatoč lošem rezultatu svojoj momčadi teško da što možeš zamjeriti jer su dali svoj maksimum.S obzirom na kvalitetu kadra tvoje momčadi i kvalitetu kadra momčadi protivnika poraz je nešto što u jednu ruku možeš i očekivati i prihvatiti kao moguć ishod, ali sigurno u toj situaciji ne možeš prihvatiti je da igrači koji predstavljaju tvoj klub na terenu ne daju svoj maksimum i sve od sebe da ti bar trudom i zalaganjem osvjetle obraz. Skoro za cijelu momčad Hajduka se to nažalost ne može reći. Srce nije ni ...
Igrači ostavili srce u svlačionici
Termin ostaviti srce na terenu često se koristi za one ...
Hajduk nema kvalitetu,priče o srcu su za kardiovaskularnu kirurgiju ne za ozbiljnu sportsku diskusiju. - Lwave, 19.2.15. 2:08, 0 2 0
Pa to i kažem nema kvalitetu poraz nije smak svijeta po defaultu ovakav beskrvni poraz je dno - munja90, 19.2.15. 10:05, 0 0 0
Nije covjek nista krivo rekao. Igrali su bez icega, kamo li "srca", zelje ili vec cega. Mozda ne zele Reju pa su odigali namjerno blijedo :) - Specijalist, 19.2.15. 10:56, 0 0 0
Ne može proći nijedna tema bez munje :) - Specijalist, 19.2.15. 16:48, 0 0 0
najgori pojedinci danas zadnji vezni i lijevi bek dok istovremeno bivši lijevi bek i dva zadnja vezna lagano uživaju u rijeci, sve jasno - baiso, 19.2.15. 22:55, 0 0 0
02/2015
Reprezentacija protiv Italije u Zagrebu; racionalna ili čudna odluka?

Hrvatska reprezentacija će još jednom jednu od ključnih utakmica odigrati na polupraznom Maksimiru u otužnoj atmosferi sve zbog navodne isplativosti i sigurnosti.

Ova priča uvelike podsjeća na slučajeve kada policijski slogan sigurnost i povjerenje dođe kao nekakav sarkazam s obzirom na situaciju.

Priče o trošku organizacije su apsurdne, sjetimo se samo da je HNS pri prošlom određivanju domaćinstva tražio slanje ponuda gdje je gle čuda opet pobjedio Maksimir bez da su ponude uopće objavljene te pokazano da je najisplativiji.

Ali što je zapravo isplativo dobiti najjeftiniji stadion gdje ćeš prodati 20,000 karata, ili malo više platiti stadion gdje ćeš prodati 33,000 karata?

Sigurnost u Splitu nije uopće problem, istina može biti pirotehnike ali bude je i na Maksimiru, bilo je i na San Siru, zapravo pitanje je kad je zadnji put reprezentacija odigrala a da nije bio pirotehnike?

Split ima samo jedan problem, a to je da je protuteža ovakvom vodstvu HNS-a koje više niti ne može pohvaliti da je sastavljeno od legalno izabranih predstavnika u županijskim nogometnim savezima.

Odbor za hitnost je tijelo koje je iznad Izvršnog odbora HNS-a koje može samostalno donositi odluke bez ikakve mogućnosti da IO stopira istu odluku.

Šuker, Vrbanović, Mišković, Mamić, Vučemilović Šimunović, Bukvić i Kulušić sami mogu krojiti sve odluke HNS-a pa tako i ovu gdje će se utakmica s Italijom odigrati premda se odavno znaju rokovi do kad je to trebalo odlučiti, premda ništa tu nije trebalo biti hitno i sve se moglo rješiti legitimnim putem na sjednici Izvršnog odbora, koji gle čuda više se ne mora sazivati minimalno svako dva mjeseca.

Je li Split uopće imao šanse za dobivanje utakmice? Pa naravno da ne, javna tajna je da se reklamiranje sponzora na Maksimiru za utakmicu s Italijom dogovoreno još davnih dana čak i prije prosvjeda na Rivi, te se pokazalo da određeni ljudi u HNS-u znaju kakva će biti odluka i prije nego se ona izglasa.

Split u 18 godina je dobio samo jednu službenu utakmicu i to onu s Gruzijom, ako je kojim slučajem neko dijete bilo bolesno ili iz nekih drugih razloga bilo onemogućeno otići na tu utakmicu to znači da nikad u životu svom nisu imali priliku pogledati svoju reprezentaciju u svom gradu, drugom najvećem gradu Hrvatske s najljepšim stadionom.

HNS-ovo spominjanje prosvjeda na Rivi, te sukoba s Hajdukom zapravo pokazuje koliko oni ne odvajaju klub i građane južno od svetog Roka. Što nam u jednu ruku laska, ali isto tako pokazuje da zbog sukoba institucije jednog kluba s njima pate i svi dalmatinci pa i oni koji možda ne prate domaći nogomet, onih par koji navijaju za RNK Split i koji drugi klub u sjeni Hajduka.

Takvom argumentacijom HNS zapravo ovo pretvara u rat juga s njima, koji pokušavaju onda prezentirati kao rat juga i sjevera.

Italija je trebala se igrati na Poljudu, taj utakmica bi bila spektakl koji Hrvatska nije vidjela gle čuda od prošle utakmice Italije na Poljudu. Split bi pokazao što je strast, Split bi masovno pohodili Talijani i napunili gostujući kavez, Split bi pokazao kako treba izgledati grad i stadion kad je važna utakmica ali bi Split i rekao što misli o HNS-u o stanju u hrvatskom nogometu i svemu ostalome što HNS gura pod tapet.

Teško je pogledati se u ogledalo
Hrvatska reprezentacija će još jednom jednu od ključnih utakmica odigrati na polupraznom Maksimiru u otužnoj atmosferi sve zbog navodne isplativosti i sigurnosti. Ova priča uvelike podsjeća na slučajeve kada policijski slogan sigurnost i povjerenje dođe kao nekakav sarkazam s obzirom na situaciju. Priče o trošku organizacije su apsurdne, sjetimo se samo da je HNS pri prošlom određivanju domaćinstva tražio slanje ponuda gdje je gle čuda opet pobjedio Maksimir bez da su ponude uopće objavljene te pokazano da je najisplativiji. Ali što je zapravo isplativo dobiti najjeftiniji stadion gdje ćeš prodati 20,000 karata, ili malo više platiti stadion gdje ćeš prodati ...
Teško je pogledati se u ogledalo
Hrvatska reprezentacija će još jednom jednu od ključnih utakmica odigrati ...
Kazna je 80.000eura i zatvaranje jedne tribine protiv Norveške - munja90, 17.2.15. 8:36, 0 0 0
procitao sam sve komentare i primjetio da nitko nije spomenio najvazniji cimbenik zasto se Italija ocekivala u Splitu,a to je povijest. Split i Dalmacija opcenito imaju usko povezanu povijest sa talijanima,uvijek smo bili na zubu jedni drugima. - fox1950, 17.2.15. 13:16, 0 0 0
Ne sumnjam da ce napunit oni svoju juznu tribinu i na maksimiru,ali na Poljudu bi to bio apsolutno drugaciji ambijent. I koliko god mislili da sjever nebi podrzavao hrvatsku nego se protivio hns-u u krivu ste. Jer taj dan,ta utakmica... - fox1950, 17.2.15. 13:18, 0 0 0
To bi bio spektakl koji se nece na istoj razini dogoditi u Zagrebu. Split bi rekao nekom porukom što misli o HNS-u,trajalao bi mozda 5minuta,ali ostatak utakmice Hrvatska bi imala najbolju mogucu podrsku jer zna se kako dalmatinci gledaju na talijane - fox1950, 17.2.15. 13:20, 0 0 0
A to je upravo ono što tražimo...Da se problemi spomenu,ali da ne preuzmu glavnu riječ.a upravo to (UVJERAVAM VAS) dogodit će se u Zagrebu! Ja se bacam sa nebodera,ako ne bude prekid utakmice i nama nova kazna - fox1950, 17.2.15. 13:23, 0 1 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.