pravi

Reputacija
3
Bodova
101
Analiza
28
Ocjena
69
Anketa
65
obriši

Analize

17.07.
Kreće HNL! Što je plafon kojoj momčadi?

Hajduk je novu HNL sezonu otvorio pobjedom nad Lokomotivom s rezultatom 3:1. Bili su dobili prijeko potrebno samopouzdanje pred utakmicu u Sofiji.

Najprije o igri. U globalu, utakmica je bila zanimljiva, ali ne pretjerano lijepa za gledanje. Prvo poluvrijeme bilo je dosta ispresijecano gdje nijedna ekipa nije uspijevala razviti igru. Kod Hajduka se ponovilo nešto što me neugodno iznenadilo i na utakmici s Levskim. Naime, Hajdukovi igrači se još nisu riješili utjecaja Marijana Pušnika te se prečesto vidi ispucavanje u vrh napada. Futacs je igrač koji često može nešto i napraviti od toga, ali protiv Lokomotive je igrao petnaest centimetara niži Ohandza! Dok je Lokomotiva bila rastrčana, Hajduk nije uspijevao razviti igru. Tek u drugom poluvremenu spomenutih ispucavanja nije više bilo. Hajduk je igrao od noge do noge, stoga su i zabili još dva gola.

Zatim o igračima. Istaknula su se četiri igrača:

1. Andre Fomitschow - on se istaknuo negativno. Zaista sam mislio da gori bek od Memolle ne može doći u Hajduk. I prevario sam se. Nijemac je u napadu igrao toliko ziheraški kao da igra protiv Barcelone. U obrani nije curilo na njegovoj strani, ali je dva puta napravio istu grešku. Naime, kod dva prekida stajao je iza Lokomotivinog igrača. Prvi put je Lokos pucao direktno u Stipicu, pa nije bilo problema. Drugi put je pao gol. Identične situacije. Izgleda da imamo prvi veliki promašaj Maria Branca.

2. Hamza Barry - Gambijac igra disciplinirano u oba smjera. Krasi ga dobra tehnika i čitanje igre. Sve se više profilira kao mozak veznog reda.

3. Zvonimir Kožulj - odigrao je maestralnu utakmicu. Bio ga je pun teren. Nakon duge pauze zbog ozljede, Zvone želi što prije zauzeti svoje mjesto u prvih 11. U odsustvu Vlašića on je bio taj koji je povezivao vezni red i napad. Nije zabio gol niti dao asistenciju, ali učinak je bio velik.

4. Franck Ohandza - "Hajduk posjeduje, u odnosu na sve druge momčadi, nevjerojatnu kvalitetu u napadu", pohvalio je Mario Tokić. Zaista nijedna ekipa u HNL-u nema tako kvalitetnu prvu špicu kao Futacsa i rezervu kao Ohandzu. To je velika prednost koju Hajduk ima kada igra dvije utakmice tjedno. Gol i asistencija borbenog Kamerunca najavljuju još jedno Ohandzino ljeto.

I još, trener. Carillo je odlično osvježio momčad dajući odmora igračima kojima je potreban. Istovremeno je isprobao nove i mlade igrače. Nadam se da je Ante Čačić gledao utakmicu jer je Carillo pokazao kako se rade zamjene. U 63. Hamza - Šehić, u 68. Erceg - Jandrek, u 77. Kožulj - Vlašić. Hamzu i Ercega trebalo je odmoriti za Bugare, a Kožulj se lakše ozlijedio. Umjesto njih su ušli mladi Šehić i Jandrek koji tako polako stasaju, dok je Vlašić ušao da ne bi ritam pao kao protiv Levskog.

Kad se sve rezimira, bila je to utakmica u kojoj je Hajduk pokazao pobjednički stav te usprkos ponekoj Pušnikovoj ostavštini imao kontrolu utakmice. Dugo sam čekao trenutak da ovo i pomislim, a kamoli napišem: Ovo je Hajdukova sezona za velike stvari! Možda neće biti prvak, ali sama borba za naslov bila bi velika promjena. Hajduk ima trenera s vizijom i igrače s kvalitetom. Što mu više treba?

Hajduk je spreman za velike stvari!
Hajduk je novu HNL sezonu otvorio pobjedom nad Lokomotivom s rezultatom 3:1. Bili su dobili prijeko potrebno samopouzdanje pred utakmicu u Sofiji. Najprije o igri. U globalu, utakmica je bila zanimljiva, ali ne pretjerano lijepa za gledanje. Prvo poluvrijeme bilo je dosta ispresijecano gdje nijedna ekipa nije uspijevala razviti igru. Kod Hajduka se ponovilo nešto što me neugodno iznenadilo i na utakmici s Levskim. Naime, Hajdukovi igrači se još nisu riješili utjecaja Marijana Pušnika te se prečesto vidi ispucavanje u vrh napada. Futacs je igrač koji često može nešto i napraviti od toga, ali protiv Lokomotive je igrao petnaest centimetara ...
Hajduk je spreman za velike stvari!
Hajduk je novu HNL sezonu otvorio pobjedom nad Lokomotivom s ...

Slažem se: MARIOLJETA,

Sve 5, ali pricekaj malo sa kritikama švabi, tek je došao - MARIOLJETA, 17.7.17. 14:48, 0 0 0
Možda jest malo prerano, ali on zaista nije ništa pokazao jučer. - pravi, 17.7.17. 15:40, 0 0 0
13.07.
r2 s2
Ima li Rijeka igru za Ligu prvaka?

Rijeka je svoju europsku avanturu započela pobjedom nad The New Saintsima s rezultatom 2:0. Rezultat je bolji od prikazane igre.

Nisam siguran kakav bi rezultat bio da nije bilo nejasne (ne)reakcije velškog vratara kod Mišićevog slobodnog udarca. Drugi je gol bio pad koncentracije Velšana. Sve ostalo bilo je mučenje. Rijeka je daleko kvalitetnija od TNS-a, to je evidentno. Ali nije kapitalizirala tu kvalitetu koliko je trebala. Rijeka jednostavno nije uspijevala probiti velšku obranu, uz par iznimaka koje je odlično branio njihov kapetan. Nedostajalo je uigranosti. Nedostajao je zadnji pas koji bi podebljao rezultat za još dva gola. Neuigranost i nije toliko čudna u ovoj fazi sezone, ali za skupine LP-a Rijeci treba tečnije i točnija igra. Heber i Gorgon se ne razumiju s Gavranovićem. Ni Gorgon koji je tu otprije ne poznaje Gavranovićeve kretnje, pa se više puta tijekom utakmice dogodilo da igrač ode u jednom smjeru, a lopta u drugome.

Jasno je da se za veće protivnike u kvalifikacijama Lige prvaka Rijeka mora uigrati. Pitanje je hoće li to stići do trećeg pretkola? Može li Kek još jedanput pokazati svoju trenersku veličinu?

Neuigrana Rijeka
Rijeka je svoju europsku avanturu započela pobjedom nad The New Saintsima s rezultatom 2:0. Rezultat je bolji od prikazane igre. Nisam siguran kakav bi rezultat bio da nije bilo nejasne (ne)reakcije velškog vratara kod Mišićevog slobodnog udarca. Drugi je gol bio pad koncentracije Velšana. Sve ostalo bilo je mučenje. Rijeka je daleko kvalitetnija od TNS-a, to je evidentno. Ali nije kapitalizirala tu kvalitetu koliko je trebala. Rijeka jednostavno nije uspijevala probiti velšku obranu, uz par iznimaka koje je odlično branio njihov kapetan. Nedostajalo je uigranosti. Nedostajao je zadnji pas koji bi podebljao rezultat za još dva gola. Neuigranost i nije ...
Neuigrana Rijeka
Rijeka je svoju europsku avanturu započela pobjedom nad The New ...

Respekt: Ljuke, ktm686,

Slažem se: Ljuke, ktm686,

09.07.
n5 k4
Što ako Modrić napusti reprezentaciju?

Ove godine Luka Modrić uradio je dvije nevjerojatne stvari. Prva, s Realom je obranio titulu Lige prvaka (što nitko prije nije uspio). Time je pokazao/dokazao da je velik nogometaš. Druga, Modrić je na sudu promijenio iskaz u korist Zdravka Mamića i time učinio da ga zamrzi pola Hrvatske. Time je pokazao da je loš čovjek.

Protivnik sam onih koji kažu da Modrić mora otići iz reprezentacije jer nije dostojan biti kapetan naše nogometne vrste. Da nije dostojan biti kapetan, to smo raspravili odmah nakon što je imenovan. Ali što vrijedi glas čitave Hrvatske naspram glasa Ante Čačića. Džaba je gluhu šapćati i ćoravu namigivati... No, ne mislim da bi trebao napustiti reprezentaciju. On je u reprezentaciji igrač, a ne čovjek. On prvenstveno igra nogomet, a tek onda svjedoči na suđenjima. Pa i Brozović se opija po talijanskim disko klubovima. To nije u redu. No treba li za to otići iz reprezentacije? Messi je utajio porez. To nije u redu. No treba li za to otići iz reprezentacije. Terry je uzeo bratovu ženu. To nije u redu. No treba li za to otići iz reprezentacije. Koliko god mi to htjeli, nogometaši nisu nikakvi super-junaci koji samo čine dobro u svijetu. Mi volimo nogometaše jer su nas toliko puta razveselili u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. No, ne tražimo od njih ljudskost. Tražimo nogometnu vještinu.

Naravno, da Modrićevo mijenjanje iskaza mijenja percepciju navijača o njemu. Kad je veliki nogometaš uz to i veliki čovjek, tada on ulazi i povijest. Zbog toga će Zvonimir Boban uvijek biti ispred Luke Modrića. Ako Modrić osvoji SP u Rusiji, Boban će biti ispred njega. Zato što će očevi moći sinovima pričati o Zvoni Bobanu kao najvećem kapetanu hrvatske reprezentacije koji je riskirao vlastitu guzicu da spasi navijača. A što će reći o Modriću? 'To ti je, sine, Luka Modrić. Bio je vrhunski nogometaš, ali nula od čovjeka. Mogao je srušiti čovjeka koji je uništio hrvatski nogomet. Mogao je, a nije htio'...

Nogometaši nisu super-junaci
Ove godine Luka Modrić uradio je dvije nevjerojatne stvari. Prva, s Realom je obranio titulu Lige prvaka (što nitko prije nije uspio). Time je pokazao/dokazao da je velik nogometaš. Druga, Modrić je na sudu promijenio iskaz u korist Zdravka Mamića i time učinio da ga zamrzi pola Hrvatske. Time je pokazao da je loš čovjek. Protivnik sam onih koji kažu da Modrić mora otići iz reprezentacije jer nije dostojan biti kapetan naše nogometne vrste. Da nije dostojan biti kapetan, to smo raspravili odmah nakon što je imenovan. Ali što vrijedi glas čitave Hrvatske naspram glasa Ante Čačića. Džaba je gluhu ...
Nogometaši nisu super-junaci
Ove godine Luka Modrić uradio je dvije nevjerojatne stvari. Prva, ...

Ne slažem se: c0bra, Bleiburg, draxy, domac277, MARIOLJETA,

Modrić bi bez Mamića konobario u Zadru a činjenica je da je Mamić bio ustrajan na njemu i njegovim vještinama te mu je i djelomicno krojio karijeru transferom u Spurse, napravio je sto je bilo ocekivano te je uzvratio laznim svedocenjem. Zar bih svi - MARIOLJETA, 9.7.17. 15:45, 0 0 0
oni koji ga kritiziraju i rugaju mu se napravili drugacije? Ne bi - MARIOLJETA, 9.7.17. 15:46, 0 0 0
Otišao si previše u moralnu sferu, a tema je drukčija. Ali već ako žešto... To što bi većina ljudi uradila isto, to ne znači da je to u redu. - pravi, 9.7.17. 21:17, 0 0 0
Giggs je uzeo bratovu ženu, a ne Terry!! - Shankly96, 15.7.17. 19:21, 0 0 0
05.06.
Po čemu ćete pamtiti ovu sezonu?

HŠK Zrinjski Mostar novi je prvak bosanskohercegovačke lige. Budući da na Tribini još nijednom nije izašao članak o hercegovačkom ponosu, odlučio sam omogućiti svim čitateljima da saznaju nešto više.
Ponajprije, predrasude o bh. ligi su djelomično točne. Postoje problemi sa sucima. No, postoje i u HNL-u. Razina nogometa je lošija nego u HNL-u, ali za razliku od HNL-a Premijer liga BiH puno je uzbudljivija. Tome najbolje svjedoči činjenica da je od osnutka lige (2002. g.) sedam ekipa osvojilo naslov prvaka te nitko taj uspjeh nije ponovio triput zaredom. Najviše trofeja ima Zrinjski (5), a sljedeći je Željezničar (3). Također, ove je sezone zadnje kolo odlučivalo o prvaku koji su mogle postati čak tri ekipe (Zrinjski, Željezničar i Sarajevo).
Zrinjski se smatra najorganiziranijim klubom u BiH koji je financijski stabilan već niz godina. U zadnje četiri godine mostarski klub je triput podigao pehar. Uspjesi nisu došli sami od sebe, već su plod dobrog rada Uprave koja dovodi dobre trenere (u okviru lige) te igrače koji su se već iskazali u drugim bh. klubovima. Na taj način također slabe ostale klubove. Financijska stabilnost dopušta kupovanje igrača s odštetom koja je proporcionalna vrijednosti igrača. Tako je stvorena jaka momčad koja je već dugo na okupu. Naime, ima slučajeva gdje se nakon neuspjele prodaje igrač vrati u klub. Npr. prošlo ljeto se prodao stoper Graovac koji se na polusezoni vratio.
Najbolji strijelac Zrinjskog je Jasmin Mešanović s 11 golova, dok je najkorisniji Nemanja Bilbija s 10 golova i 10 asistencija. Bivši igrač RNK Splita igra fantastične dvije sezone u dresu s lentom. Gotovo svi novi igrači potpisuju ugovor na godinu dana jer su nogometaši iz Premijer lige često nepredvidljivi.
Ali, postoje i problemi...
Često mijenjanje trenera predstavlja problem o kojem se puno ne priča jer se uzrok ne zna. Baka Slišković bi mogao ostati duže jer je Mostarac i jak karakter koji bi rekao sve kad bi ga Uprava potjerala. Najprije je Branko Karačić dao ostavku u zimskoj pauzi 2015. ostavivši klub na čelu lige. Prethodne sezone Karačić je osvojio naslov prvaka. Ista stvar ponovila se u zimskoj stanci 2016. kada je Vinko Marinović dao ostavku dok je klub bio na prvom mjestu lige. Također je Marinović prethodne sezone osvojio prvenstvo. Razlozi ni kod jednog ni kod drugog nisu poznati. Po gradu se pričalo da treneri nisu više htjeli da im Uprava bira igrače. Tu dolazimo do drugog problema - omladinska škola.
Omladinska škola okuplja velik broj dječaka iz Mostara koji žele ostvariti svoj san - istrčati Pod Bijelim Brijegom dok Ultrasi pjevaju sa Stajanja. No, rijetki su oni koji uspiju. Od kadeta počinje se koristiti ona: "para vrti gdje burgija neće". Ako sin i nije talentiran, dat će tata para treneru, pa će igrati. Tako propada velik broj igrača. Najbolji primjer toga je veznjak Hajduka Zvonimir Kožulj. Dijete Zrinjskog je kao junior otišlo u redove Širokog Brijega u želji za igrom, a ne grijanjem klupe. Ovako je Široki dobio odličnog igrača, a kasnije i odštetu koju je mogao dobiti Zrinjski. Unatoč svim uspjesima, Zrinjski ne može postati velik klub dok ne može proizvoditi vlastite igrače.
Da zaključim, HŠK Zrinjski Mostar je uspješan i trofejan klub koji ostaje u granicana bh. lige sve dok ne uvidi da nekad treba graditi i na dulje staze, a ne samo za trenutne novce. Do tada ćemo se zadovoljavati "samo" titulama...

Za one koji žele znati više
HŠK Zrinjski Mostar novi je prvak bosanskohercegovačke lige. Budući da na Tribini još nijednom nije izašao članak o hercegovačkom ponosu, odlučio sam omogućiti svim čitateljima da saznaju nešto više.Ponajprije, predrasude o bh. ligi su djelomično točne. Postoje problemi sa sucima. No, postoje i u HNL-u. Razina nogometa je lošija nego u HNL-u, ali za razliku od HNL-a Premijer liga BiH puno je uzbudljivija. Tome najbolje svjedoči činjenica da je od osnutka lige (2002. g.) sedam ekipa osvojilo naslov prvaka te nitko taj uspjeh nije ponovio triput zaredom. Najviše trofeja ima Zrinjski (5), a sljedeći je Željezničar (3). Također, ove je ...
Za one koji žele znati više
HŠK Zrinjski Mostar novi je prvak bosanskohercegovačke lige. Budući da ...
04.06.
r3 k1
Real Madrid obranio titulu Lige prvaka!

Možda je sinoć Mandžukić zapjevao Buffonu onu našu pjesmu: "Plači, brezo bijela i ja ću za tobom, otišla je kanta vel'ka, nije rekla zbogom."  Unatoč njegovoj veličini, pitanje je hoće li moći i s četrdeset godina na leđima braniti na vrhunskoj razini. Ovo je bila najvjerojatnije posljednja prilika za legendarnog Talijana i najveći pehar. Najtužnije od svega je to što on nije kriv.
Veliki taktičar Allegri nadmudren je od neiskusnog Zidanea. Pomalo nevjerojatno. Real nije iznenadio. Ista formacija, isti igrači. Jedino što se može reći da je novo jesu prizemne lopte koje su iznenađivale Juventusovu obranu ponovno i ponovno. Zizou je fantastično to iskoristio. Reći ću samo da su za prvi gol krivi Mandžukić i Chiellini. Kad su njih dvojica zadnji put pogriješili u obrani? Ja se ne sjećam. Dovoljno je pogledati taj gol da bi se razumjela čitava utakmica. Juventus je podbacio kao kolektiv. Najprije Dybala, a onda svi ostali. Mladi Argentinac odigrao je ispod svog renomea. Zanimljiv igrač kojem predviđaju velike stvari ne može sebi dopustiti ovakvu igru u finalu Lige prvaka. Djelovao je potpuno izgubljen među agresivnim Madriđanima od kojih je Casemiro odigrao perfektnu utakmicu. Mandžukić se trudio kao i uvijek. Zabio je najljepši gol u karijeri, ali vjerojatno i najljepši u finalima LP-a. No više od toga nije mogao. Nedostajali su mu Dybala i Higuain koji nije imao prostora da bilo što napravi. Loš prvi dodir uništio mu je svaku potencijalnu priliku.
Prošlo sam ljeto bio siguran da će Hrvatska dobiti Portugal. Jučer sam bio siguran da će Juve dobiti Reala. No, najteže od svega mi pada što je Real Madrid ušao u povijest kao prvi klub koji je obranio naslov Lige prvaka. Kao navijač Barcelone, to ću stvarno teško preboliti.

Plači, Buffone crni
Možda je sinoć Mandžukić zapjevao Buffonu onu našu pjesmu: "Plači, brezo bijela i ja ću za tobom, otišla je kanta vel'ka, nije rekla zbogom." Unatoč njegovoj veličini, pitanje je hoće li moći i s četrdeset godina na leđima braniti na vrhunskoj razini. Ovo je bila najvjerojatnije posljednja prilika za legendarnog Talijana i najveći pehar. Najtužnije od svega je to što on nije kriv. Veliki taktičar Allegri nadmudren je od neiskusnog Zidanea. Pomalo nevjerojatno. Real nije iznenadio. Ista formacija, isti igrači. Jedino što se može reći da je novo jesu prizemne lopte koje su iznenađivale Juventusovu obranu ponovno i ponovno. Zizou ...
Plači, Buffone crni
Možda je sinoć Mandžukić zapjevao Buffonu onu našu pjesmu: "Plači, ...
Drži se. - IstraSport, 4.6.17. 21:50, 0 1 0
31.05.
Je li Pep potpuno podbacio?

Samo su veliki optimisti smatrali da će se ispuniti želja plavokosog mališana te će City s Guardiolom sve osvojiti. Španjolac nije čudotvorac da donosi trofeje preko noći. On ih donosi svojom igrom.

Guardiolina igra je već toliko puta opjevana te je nema smisla ovdje previše komentirati. No, treba istaknuti da igru treba vježbati, vježbati i vježbati. I Barcelonini i Bayernovi rezultati došli su kao plod dugih i napornih treninga, reći će igrači navedenih klubova. Neki se igrači savršeno uklope, drugi pak ne.

Valja istaknuti da je City puno bolje mjesto za Pepa od Bayerna. Po dolasku u Bavarsku govorio sam da to neće završiti dobro. Nijemci ne mogu igrati španjolski nogomet. To su dva potpuno različita svijeta. Dok jedni teže trci, duelima i disciplini u kretanju, drugi su poznati po tehnici, driblinzima i iznimnoj pokretljivosti i mijenjanju pozicija. Naravno, daleko od toga da je Guardiolina era u Bayernu bila potpuno bezuspješna. Osvajana je liga i odigrane su neke zaista dojmljive utakmice. Ali, Liga prvaka i famozno polufinale s Realom kada su igrači igrali kako oni žele, a ne kako Pep želi... To se nije moglo preboljeti.

I Guardiola je odabrao fantastično! Manchester City je pravo mjesto u kojem će imati vremena i novca da izgradi veliku ekipu. Dosad je City bio samo ekipa s velikim igračima, no sad može postati velika ekipa. Engleska liga je teža od njemačke, stoga ne čudi neosvajanje lige. Treba vremena da Pep talent i kvalitetu ekipe usavrši u svojoj igri. No, postoji problem koji Pep ne zna riješiti. Problem zbog kojeg je živčan na press konferencijama i zbog kojeg je rekao da se ne misli čitav život baviti vođenjem momčadi. Taj problem je realizacija. Mora se priznati da je, unatoč svemu, City ove sezone igrao lijep nogomet. No događale su se utakmice kad su se igrači nemoguće ispromašivali. A tu Guardiola ne može ništa! On nije psiholog ni motivator da bi znao podići te igrače. Thierry Henry je izjavio da je Guardiola jednom prilikom ovo rekao: "Moj posao je da vas dovedem u zadnju trećinu terena. Tamo je sve na vama, tamo je instinkt."

Sljedeća sezona ključna je za Guardiolu. Dogodine treba osvojiti barem Premiership da bi ušutkao zle jezike. Klub će mu dati novce za prijelazni rok kako bi poboljšao ono što mu se ne sviđa. Već je doveo Bernarda Silvu. Dakle, oštri napadačku oštricu. Ovaj prijelazni rok bit će zanimljiv...

Igra se ne gradi preko noći!
Samo su veliki optimisti smatrali da će se ispuniti želja plavokosog mališana te će City s Guardiolom sve osvojiti. Španjolac nije čudotvorac da donosi trofeje preko noći. On ih donosi svojom igrom. Guardiolina igra je već toliko puta opjevana te je nema smisla ovdje previše komentirati. No, treba istaknuti da igru treba vježbati, vježbati i vježbati. I Barcelonini i Bayernovi rezultati došli su kao plod dugih i napornih treninga, reći će igrači navedenih klubova. Neki se igrači savršeno uklope, drugi pak ne. Valja istaknuti da je City puno bolje mjesto za Pepa od Bayerna. Po dolasku u Bavarsku govorio sam ...
Igra se ne gradi preko noći!
Samo su veliki optimisti smatrali da će se ispuniti želja ...

Respekt: ktm686,

Slažem se: Losovius,

Za dio oko Bayerna se ne slažem, a za ovo oko Cityja se slažem. Realizacija je bila najveći problem... - Losovius, 31.5.17. 12:10, 0 0 0
Koji je, po tebi, razlog Guardiolinog odlaska iz Bayerna? - pravi, 31.5.17. 12:16, 0 0 0
Mislim da je od početka imao u planu tamo biti tri sezone. On je takav, ide na intenzitet. Ono s čime se ne slažem je dio oko njemačkog/španjolskog stila. Cijel uspjeh njemačkog nogometa od 2006 dosad temeljen je kopiranjem španjolskog modela i stila - Losovius, 2.6.17. 11:45, 0 0 0
26.05.
Može li sljedeća sezona biti Hajdukova?

Joan Carillo je zanimljivi Španjolac koji je u Hajduk donio još zanimljiviju igru. Osobno sam očekivao katalonsku igru s puno paseva i atrakcije. A dobio sam i više nego što sam tražio.
Carillo svoju igru temelji najprije na dobroj obrani. Specifične ofsajd zamke kod svakog protivničkog napada traže od obrambene četvorke maksimalnu koncentraciju i uigranost. Hajduk je golove i primao kao plod neuspjelih ofsajd zamki, no ako se to na ljeto dobro uigra, neće biti problema. Evidentno je da Memolla i Kvesić nisu igrači za Hajduk unatoč ponekim Memollinim bljeskovima. U B momčadi mladi Mario Lovre Vojković igra zapaženo, pa bi mu trebalo dati šansu. Također, na posudbi u Dugopolju je Ante Vrljičak. Trebalo bi najprije pogledati te dečke, a tek onda tražiti pojačanja. Na desnom beku čekamo oporavak Juranovića, novoga Šehića i "staroga" Bašića. Naime, momka je svojedobno tražio Liverpool, a sad nikako da proigra. Na ljetnim pripremama trebalo bi presjeći je li on igrač za Hajduk ili nije.
Nakon što zadnja linija uspješno obavi svoj dio posla, red je na veznom redu. Nakon početnih pokušaja sa Savvasom kao zadnjim veznim (jer ima bolju tehniku nego Jefferson), Carillo je ipak uvidio da je Jeff puno bolji u destrukciji igri. Također, vidi se znatan napredak kod Brazilca u točnosti dodavanja. I s 28 godina može se učiti tehnika! S druge strane, Savvas nije pokazao da je zaslužio mjesto dokapetana. Usprkos ponekim dobrim dugim loptama i dijagonalama za mijenjanje strana, nije uvjerio da mu treba otkupiti ugovor. Možda bi Frane Vojković (5 golova i 5 asistencija) iz B momčadi bio sretnije rješenje. Hamza Barry je jedan iznimno talentiran igrač izvanrednih tehničkih sposobnosti. Ima odličan i defenzivan i ofenzivan pregled igre. No, veliki mu je problem nedostatak kontinuiteta. Zbog toga stoji veliki upitnik iznad 500.000 eura koliko Hajduk treba isplatiti za njegov prelazak. Toma Bašić ima potencijala za modernog veznog igrača, tzv. box-to-box (npr. Pogba). No, kao i Hamza, nakon što u jednoj utakmici bude najbolji (Osijek, 2 gola i 2 asistencije), u sljedećoj igra sasvim neprimjetno (Rijeka). Nakon duže ozljede Zvonimir Kožulj polako se vraća i tek će se na ljeto vidjeti može li igrati kao pod Pušnikom. Naime, po mnogim kritičarima upravo je on uz Futacsa bio najbolji igrač bilih protekle tužne jeseni. Ispred terceta igra Nikola Vlašić. U jednoj sam analizi na početku ove polusezone rekao da bi po svim izgledima ovo trebalo biti proljeće malog dijamanta. Naime, španjolska igra i centralna pozicija iza napadača je kao stvorena za Hajdukovu osmicu. Osobito se pokazao dobar u izlasku u kontru, što je Carillovo moćno oružje. Mislim da bi za Vlašića bilo najbolje kad bi ostao još jednu sezonu jer ako mu se forma nastavi dizati mogao bi ostvariti veliki milijunski transfer. No, sama igra vezne linije je jako zanimljiva. Već sam spomenuo kontre koje su brze i ubojite kao nikad prije. Carillo je uspio ugraditi u svoje dečke taj brzi izlazak uz što manje dodira. Stoga je Hajduk odigrao dobre utakmice i protiv jakih momčadi (remi s Rijekom i pobjeda nad Dinamom). Ali, i kada treba držati posjed Hajduk zna što treba raditi. Lopta ide brzo s jedne strane na drugu, kroz sredinu, po podu i po zraku. Naravno, to nisu Barcelonini igrači, stoga bude i dosta netočnih dodavanja, što usporava igru. Problem je kad se igra uspori i lopta ide sporo od igrača do igrača. To je najbolje iskoristila Rijeka u zadnjoj utakmici jer momčad s Kvarnera ionako igra agresivan nogomet s presingom. U tome je Kek nadmudrio Carilla i odnio pobjedu u važnoj utakmici koja je mogla utjecati na prvaka Hrvatske.
I na kraju, Hajdukovo najjače oružje - napad. Futacs (19 golova, 4 asistencije), Erceg (13 golova, 10 asistencija), Ohandza (11 golova, 6 asistencija), Said (9 golova, 6 asistencija). Brojke su impresivne, a dojam još bolji. Dok je Hajduk prošle godine oskudijevao s napadačima zbog ozljede Ohandze, sada ima 4 vrhunska napadača. Nažalost, u napadu ima mjesta za samo dvojicu. Moguće je da će se netko od njih prodati na ljeto. To bi bilo dobro za Hajduk jer napadače imaju i u B momčadi: Ivan Prtajin (11 golova) i Deni Jurić (14 golova). A novac od transfera bi dobro došao.
Sve u svemu, Hajduk ima trenera s vizijom igre. Jučer je izašla vijest da je Carillo produžio ugovor. Rijeka i Kek su najbolji primjer kako se trenerski kontinuitet isplati. Uvjerili smo se da je Joan Carillo dobar trener, sada ga treba pustiti da radi i oprostiti mu i poraze kojih će biti. Neki već prognoziraju da će Hajduk konačno osvojiti prvenstvo iduće godine. To ovisi o tri stvari:
1) Transferi - kako će Hajduk kupovati i kako će prodavati. Sada se zna da su potrebni bekovi i vezni igrač koji će diktirati tempo. Jedan napadač se može prodati (Futacs nipošto), no što ako odu Nižić ili Vlašić? Ima li prave zamjene za njih?
2) Dinamo - u sljedećoj sezoni će gorjeti za vraćanjem naslova, no hoće li u tome uspjeti? Modrima treba jako dobar prelazni rok da bi razmišljali o naslovu prvaka.
3) Rijeka - već se dosta pričalo o tome kako Rijeka mora proširiti kadar za iduće prvenstvo, a osobito ako uđu u Europu. Pitanje je kako će se Rijeka snaći u ritmu srijeda-nedjelja i može li tada prosuti dovoljno bodova za Hajduk.
Dosta toga ćemo znati već u rujnu kad završi prijelazni rok, pa bi tada prognoza za prvaka mogla biti točnija. Do tada, prednost dajem Rijeci.

Bolje će biti, ali za prvaka ne!
Joan Carillo je zanimljivi Španjolac koji je u Hajduk donio još zanimljiviju igru. Osobno sam očekivao katalonsku igru s puno paseva i atrakcije. A dobio sam i više nego što sam tražio. Carillo svoju igru temelji najprije na dobroj obrani. Specifične ofsajd zamke kod svakog protivničkog napada traže od obrambene četvorke maksimalnu koncentraciju i uigranost. Hajduk je golove i primao kao plod neuspjelih ofsajd zamki, no ako se to na ljeto dobro uigra, neće biti problema. Evidentno je da Memolla i Kvesić nisu igrači za Hajduk unatoč ponekim Memollinim bljeskovima. U B momčadi mladi Mario Lovre Vojković igra zapaženo, pa ...
Bolje će biti, ali za prvaka ne!
Joan Carillo je zanimljivi Španjolac koji je u Hajduk donio ...

Respekt: c0bra, sthagon, Franko14, crosby87, ipsi13, Losovius,

Slažem se: ipsi13,

Ne slažem se: dance,

Baš dobra analiza. Još bi mi bilo bolje da si dao neki sud koji igrač i kako može napredovati te koji je potencijal ekipe ako bi se napravio koji od poteza... - Losovius, 26.5.17. 16:03, 0 0 0
Hvala, Los. Da, to sam malo skratio da bih više napisao o samoj igri. Možda to napišem najesen kada se kadar oblikuje. - pravi, 26.5.17. 17:13, 0 0 0
Dobra analiza, ali si zaboravio 2 pozicije. Na golmanu Hajduk ima Dantea Stipicu, koji je odradio iznenađujuće dobro proljeće, što je zasigurno i zasluga jedinog trenara golmana u HNL-u koji ima UEFA A licencu Tihomira Bulata. Mladi Grbić i Letica - ipsi13, 26.5.17. 20:53, 0 0 0
pokazuju ogroman poetncijal i dolaze kao nasljednici Subašića i Kalinića, pogotovo Letica koji sa svojih 201cm i 20 god. ima šansu nastaviti Hajdukova tradiciju vratara. Od stopera su na rapolaganju Nižić, Terzijev, Ismajli, Bosančić i Čosić koji ide - ipsi13, 26.5.17. 20:57, 0 0 0
U pravu si, trebao sam i golmane komentirati. Stopere nisam spominjao jer držim da sa njima nema problema, iako bi bilo dobro da sam ih pohvalio... - pravi, 27.5.17. 9:23, 0 0 0
05/2017
r1
Mandžukić: koliko je važan za Juve?

Mario Mandžukić vrlo je važna karika u Juventusu koji ove sezone igra briljantno i juriša na Trippletu koja mu već dugo nedostaje. U toj sjajnoj momčadi naš napadač igra sjajno i postavlja se pitanje koliko je on bitan za Juve. No, krenimo otpočetka.

Usprkos odličnim igrama u Bayernu nije bio po Guardiolinom guštu, stoga odlazi u Atletico Madrid. U početku, sve je izgledalo divno. Atletico je rastrčana i borbena momčad ispunjena ratničkim igračima od kojih svih jedanaest zna igrati obranu. Sve te karakteristike krase i Mandžu, pa je njegov početak u madridskom klubu bio bajan. No u sukobu jakih mentaliteta, Simeone je ostao, a Mandžukić je morao otići. Tada ga je upecao Max Allegri koji je uvidio da mu baš takav igrač treba za njegov Juve.

Nakon što se u prvom dijelu ove sezone, mijenjao u napadu s Dybalom i Higuainom, Allegri mu je pronašao mjesto na kojem može dati puno - lijevo krilo. Mandžukić nije klasično lijevo krilo. On je centarfor izvanrednih obrambenih navika. Tehničke nedostatke jako dobro skriva trkom i odličnom igrom glavom. Juventusova igra temelji se na obrani koja je najbolja na svijetu. Uigrana je već nekoliko godina, te se tu i tamo rošadama drži svježina. U Allegrijevoj filozofiji igre glavni je cilj neprimiti gol, a u napadu će se već netko pobrinuti da se i zabije. Možda genijalni Dybala, egzekutor Higuain, duga lopta Pjanića, centaršut Danija Alvesa ili možda prekid (vrlo važno oružje Talijana). Za takvu igru Mandžukić je neprocjenjiv. Za takvu igru. Juventus može dovesti i neko kvalitetnije lijevo krilo (spominje se Sanchez), ali to će biti drugačija igra, znatno ofenzivnija. Allegri je tijekom sezone prigovarao Pjaci i Cuadradu da se ugledaju u Mandžukića glede defenzivne igre. On želi i od njih stvoriti takve igrače koji i u obrani i u napadu daju svoj maksimum.

Super Mario nema neku impresivnu statistiku: nije dao puno golova niti je imao puno asistencija. No, njegov doprinos igri Juventusa nije izražen u brojkama. On je neprocjenjiv.

Mandžukić je najbolji defenzivni napadač
Mario Mandžukić vrlo je važna karika u Juventusu koji ove sezone igra briljantno i juriša na Trippletu koja mu već dugo nedostaje. U toj sjajnoj momčadi naš napadač igra sjajno i postavlja se pitanje koliko je on bitan za Juve. No, krenimo otpočetka. Usprkos odličnim igrama u Bayernu nije bio po Guardiolinom guštu, stoga odlazi u Atletico Madrid. U početku, sve je izgledalo divno. Atletico je rastrčana i borbena momčad ispunjena ratničkim igračima od kojih svih jedanaest zna igrati obranu. Sve te karakteristike krase i Mandžu, pa je njegov početak u madridskom klubu bio bajan. No u sukobu jakih mentaliteta, ...
Mandžukić je najbolji defenzivni napadač
Mario Mandžukić vrlo je važna karika u Juventusu koji ove ...

Respekt: sthagon,

02/2017
HNL vikend; o ljudima i sucima...

Od dolaska Joana Carilla na klupu Hajduka mediji guraju priču o španjolskoj igri koja će resiti Hajduk. Brza igra s mnoštvom kratkih dodavanja bez Pušnikovog bezidejnog izbijanja lopte uz "presing po cijelom terenu". Na pripremama se to pripremalo, novinari su nas izvještavali da Hajduk igra odlično i onda su došli pravi ispiti - Split i Istra. Iako su rezultati potpuno različiti, igra je bila vrlo slična. Nije ono što smo očekivali. Na ovome se najbolje pokazalo kako pripremne utakmice nisu nikakvo mjerilo. 

Carillo želi od Hajduka napraviti jednu ekipu koja igra napadački i lijep nogomet. To se vidi. Najbolje se vidjelo u prvih petnaestak minuta protiv Istre. No, ima li Hajduk veznu liniju za takav nogomet?

Savvas Gentsoglou, Anthony Kalik, Frane Vojković, Hamza Barry, Toma Bašić, Zvonimir Kožulj i Nikola Vlašić. To su vezni igrači Hajduka. Savvas je jako dobar zadnji vezni koji dobro pokriva obrambene rupe te dobro čita igru. Njegov forte su dugački pasevi koji se ne uklapaju u Carillov nogomet, ali bi mogli s vremena na vrijeme probuditi protivničke stopere, pogotovo ako su usmjerene brzonogom Tudoru ili Ercegu. Kalik je zahvalan zadnji vezni koji je u defenzivi jako siguran, dok nam (još) nije pokazao što može u ofenzivnom dijelu igre. Hamza Barry je igrač koji se savršeno uklapa u španjolski nogomet. To je pokazao protiv Istre. Nažalost, samo u prvih petnaest minuta. Naime, on je rastrčan, željan lopte koju ne duši nego ju brzo dodaje i odmah se otkriva. Problem je što nema kontinuiteta ni za jednu cijelu utakmicu, a kamoli za nešto više. Bašić je igrač koji me po određenim parametrima podsjeća na Pašalića. Box to box igrač, čvrst u obrani, moćan u napadu. No, nedostaju mu Pašalićeve zrelosti koju je on imao i tako mlad. Stoga, na Bašića se mora još pričekati. Kožulj je vrlo dobar vezist koji može igrati i zadnjeg veznog i centralnog i polušpicu. Igrač velikih sposobnosti koji se očito dugo valjao u blatu bh. lige da bi bio veliki igrač. Poznajem bh. ligu i on je doista iskakao iz nje, ali nije imao zdravu konkurenciju. Zato i on ima problema s kontinuitetom. Ozljeda je samo pogoršala situaciju. No, nastave li se problemi u veznom redu, možda i on nađe svoje mjesto kad se oporavi. Vojković je iznimno talentiran igrač za kojeg smatram da će ostvariti veliki transfer. Moderan igrač sličan Bašiću, samo malo staloženiji. Uvijek je siguran u to što radi. Pitanje je može li taj mladić voditi Hajdukovu vezu? Teško, no vidjet ćemo. I na kraju, Nikola Vlašić. Za njega igrači kažu da je njihov najbolji igrač. Zamalo je dobio kapetansku traku. Zabio je lijep gol Istri i igrao solidno. Bolje nego jesenas. Smatram da je Vlašić jedini igrač koji može spasiti Carillovu filozofiju igre. On je igrač koji može igrati brzi nogomet s malo dodira. Može otvarati prostor i sebi i drugima. Dobar je asistent, kao i šuter. I naravno, vrlo dobar tehničar, što je za ovu igru vrlo bitno. No, to nije sve. Vlašić ima sposobnosti da uzme loptu i predribla par igrača te zabije gol ili da odličnu asistenciju. To je ono što Carillu treba. To je ono što Hajduku treba. To je ono što će Vlašića podići iz mrtvih i učiniti ga velikim igračem. Erceg je izjavio da je trener rekao Vlašiću da ima slobodu. To njemu i treba! Neka doda kad hoće, neka dribla kad hoće, neka centrira kad hoće i neka puca kad hoće! On je inteligentan igrač i zna kad treba što raditi.

Hoće li ovo biti proljeće Nikole Vlašića? To se svi navijači Hajduka nadaju.

Hajduk na španjolski način
Od dolaska Joana Carilla na klupu Hajduka mediji guraju priču o španjolskoj igri koja će resiti Hajduk. Brza igra s mnoštvom kratkih dodavanja bez Pušnikovog bezidejnog izbijanja lopte uz "presing po cijelom terenu". Na pripremama se to pripremalo, novinari su nas izvještavali da Hajduk igra odlično i onda su došli pravi ispiti - Split i Istra. Iako su rezultati potpuno različiti, igra je bila vrlo slična. Nije ono što smo očekivali. Na ovome se najbolje pokazalo kako pripremne utakmice nisu nikakvo mjerilo. Carillo želi od Hajduka napraviti jednu ekipu koja igra napadački i lijep nogomet. To se vidi. Najbolje se ...
Hajduk na španjolski način
Od dolaska Joana Carilla na klupu Hajduka mediji guraju priču ...

Respekt: marko_marcus, ktm686,

Zaboravio si Tudora od veznjaka. Vlašić igračina, tek najbolje slijedi. - ipsi13, 26.2.17. 15:22, 0 0 0
Gogo, zato sam i postavio pitanje na kraju... Ipsi, meni je Tudor više napadač jer je ono pravo ofenzivno krilo. Mislim da mu ne leži ova pozicija polušpice - pravi, 26.2.17. 16:14, 0 0 0
U ovom sustavu kako sada igra Hajduk,Tudor jedino može igrati polušpicu, napad nikako. Slažem se da mu to ne leži i da je bolji na krilu. Tudor je isto limitiran ofenzivno, ali trkom to nadoknađuje, tako da je po meni smiješno svrstati ga u napadače. - ipsi13, 26.2.17. 16:46, 0 0 0
Tudor je defenzivno dosta limitiran i smatram da može igrati u napadu kao što i Erceg može, iako je i on više krilo. Tudor najviše gubi s Carillom jer je krilo jedina pozicija na kojoj se može pokazati u punom svjetlu. - pravi, 26.2.17. 17:43, 0 0 1
Od veznjaka tu imaš još i Jeffersona, koji je po mom mišljenu solidan DM za HNL. Hamzu bi trebalo otkupiti od Apollona, jer lik je dobar trkač u defanzivi, nagrada tomu je to što je najbolji igrač 22. kola HNL-a - tomy97, 28.2.17. 14:00, 0 0 0
09/2015
n1 k4
Tko je u HNL-u jači nakon ljetnih transfera, tko slabiji?

Za početak, Hajduk. Ovo ljeto nas je Goran Vučević iznenadio dobrim pojačanjima. Krenimo redom:

Ohandza svojom borbenošću i agilnošću donosi dodatan pritisak na protivničke braniče, što ni Maglica, a pogotovo Kiš nisu činili. Jefferson je sigurni zadnji vezni sa jakim udarcem, igrač na kojeg se može osloniti. Milić je poznat hrvatskoj javnosti, te smatram da će nakon što uđe u pravu formu biti lijevi bek kakvog nismo vidjeli od Ivana Strinića. O Velasquezu ne znamo praktički ništa, pa nek se sam pokaže. Ovo malo što je odigrao, bilo je dobro. Bily je odigrao par utakmica i pokazao se kao siguran stoper, ne znam zašto nije u prvih 11. Radčenko je boljka ovog prijelaznog roka, jer se nije prikazao u dobrom svjetlu protiv Istre.

Što se tiče odlazaka, nije loše. Budimo realni, za one igrače nismo mogli dobiti više novaca. Izuzev Vršajevića i Kiša, no ni za Kiša ne bi puno više. Sve u svemu, dobro.

A sad Dinamo. Dovođenje Schildenfelda je odličan potez jer je to čovjek koji igrajući za reprezentaciju nikad nije pogriješio. Ispravite me ako griješim. Livaković je odličan golman i zalog za budućnost. Mislim da Šovšić pored Roga i Ćorića nema što raditi. Dovođenje Roga me kao navijača Hajduka jako zabolilo jer je to igrač velikih potencijala. Rođena polušpica koja ima nos za gol, ali i strašan pregled igre za fantastične asistencije. On i Ćorić su budućnost Dinama. Kad smo kod Ćorića moram istaknuti glupost koju je Mamić neki dan izjavio: "Ćorić košta od 15 do 20 milijuna eura". Pa čovječe, jesi li ti normalan? Ivan Perišić, kojem laskaju da je među 5 najboljih krila svijeta, je plaćen 18 milijuna eura. Koliko onda vrijede Vlašić i Balić koji igraju u kontinuitetu, za razliku od Ćorića, i koji su na svojim leđima doveli Hajduk do play offa Europske lige?

A tek Šimunović... Pa ja ne znam je li Zdravko Mamić čarobnjak ili veliki lažov. Jedno od tog dvoje jest kad je prodao Šimunovića za 8 milijuna eura. Igrač kojem se cijela država ruga, prodan je za 8 milijuna eura. Mario Pašalić, kojem se cijela država divila je prodan za 2,3 milijuna eura Chelseaju i nakon odlične sezone u Primeru, poslan je u Monaco da se bori sa Ibrom i Cavanijem. Istina, za ovo je zaslužna i uprava Hajduka, ali svejedno cijenu nisu mogli podignuti za 4,7 milijuna eura.

Stoga, postavljam pitanje: Je li Mamić toliki manipulator da je ovo uspio ili samo laže narod da bi mu se njegovi podanici i dalje divili govoreći "šta bi mi bez Maminja, vidi koliko je para donio u klub"? Šta bi vi? Bili bi pošten klub.

Svašta pomalo
Za početak, Hajduk. Ovo ljeto nas je Goran Vučević iznenadio dobrim pojačanjima. Krenimo redom: Ohandza svojom borbenošću i agilnošću donosi dodatan pritisak na protivničke braniče, što ni Maglica, a pogotovo Kiš nisu činili. Jefferson je sigurni zadnji vezni sa jakim udarcem, igrač na kojeg se može osloniti. Milić je poznat hrvatskoj javnosti, te smatram da će nakon što uđe u pravu formu biti lijevi bek kakvog nismo vidjeli od Ivana Strinića. O Velasquezu ne znamo praktički ništa, pa nek se sam pokaže. Ovo malo što je odigrao, bilo je dobro. Bily je odigrao par utakmica i pokazao se kao siguran ...
Svašta pomalo
Za početak, Hajduk. Ovo ljeto nas je Goran Vučević iznenadio ...

Ne slažem se: draxy,

jozo je uistinu otišao za 7 milijuna..vjerovali ili ne..i svaka čast mamiću zbog toga..ja mu pišem pismo da i mene utrapi negdje za pola milje pa makar i vodu nosio igracima... - suhoparek, 2.9.15. 13:48, 1 1 0
osobno ne vjerujem da je otišao za toliki novac u celtic kao što sam prije god dana u svoj analizi rekao kako mamić preko eph laže o (ili nekad uračuna evnt bonuse) iznosima koje je dobio za sve igrače osim modrića eduarda i ćorluke - TorcaML1967, 2.9.15. 15:00, 0 0 0
al ipak frajer je na razini lige prosječan igrač, a prodan je u celtic pa za miljon opet je dobro, a to haj nebi uspio - TorcaML1967, 2.9.15. 15:01, 0 0 0
na kraju se ispostavilo da sam imao pravo... - TorcaML1967, 2.9.15. 15:01, 0 0 0
08/2015
r2 n6 k8
Derbiji šestog kola; što je vrijedno spomenuti s terena?

Ljut sam. Ljut sam i na Burića i na vas ovdje koji pišete da je Hajduk odigrao pametnu i zrelu utakmicu. Baš suprotno. Odavno nije gluplju.

Rijeka je u velikoj krizi. Igra je užasna, kao i rezultat. A Hajduk, koji odavno nije bio u boljoj formi, se povuče i igra defenzivno. Pa, Buriću, nije Hajduk Istra da parkiraš autobus pred Rijekom! Hajduk je uvijek Hajduk, gdje god bili na tablici. Stoga, napadačka igra nikad ne smije doći pod upitnik. Zašto volim Igora Tudora? Zato što je uvijek igrao napadački. Pa i nek izgubi. Neka! Al' daj da vidim igru!

Burić stoga sa svojim "briljantnim" planom izađe na Rujevicu i nakon 15. minute šok. Što sad- pitaju se igrači Hajduka, ali nažalost i Burić. Igrači su se pogubili jer su dobili upute da igraju povučeno i čekaju kontre, ali Rijeka je s igračem manje učinila to isto. I tko će loptu? Ne želi je nitko. Za očekivati je bilo da tada Burić promijeni ploču i kaže svojim igračima da igraju napadački- hajdučki. No, malo je i nevjerojatno da se to nije dogodilo. stoga je tih 90 minuta prošlo u agoniji nakon koje je Hajduk vjerojatno rekao "Bogu hvala, gotovo".

No, mene brine ako Hajduk ovako krene i protiv Slovana. Tko će to gledati?! Da se Hajduk s bunkerom bori za ulazak u Europu. Buriću, ako ćeš tako, onda zbogom!

Hajduk živi vječno, Bog i ni'ko više!

BURIĆU MINUS!
Ljut sam. Ljut sam i na Burića i na vas ovdje koji pišete da je Hajduk odigrao pametnu i zrelu utakmicu. Baš suprotno. Odavno nije gluplju. Rijeka je u velikoj krizi. Igra je užasna, kao i rezultat. A Hajduk, koji odavno nije bio u boljoj formi, se povuče i igra defenzivno. Pa, Buriću, nije Hajduk Istra da parkiraš autobus pred Rijekom! Hajduk je uvijek Hajduk, gdje god bili na tablici. Stoga, napadačka igra nikad ne smije doći pod upitnik. Zašto volim Igora Tudora? Zato što je uvijek igrao napadački. Pa i nek izgubi. Neka! Al' daj da vidim igru! Burić ...
BURIĆU MINUS!
Ljut sam. Ljut sam i na Burića i na vas ...

Respekt: Wizard, draxy,

Ne slažem se: HAJDUK2012, Wenger, fickoo, Van_Persie, portree, Gavran,

Za onu igru treba imati pravog, a ne (ne)priučenog lijevog beka, desnog beka uigranog s ostatkom ekipe, i više od svega brzog i konkretnog Roguljića, a ne davitelja lopte Sušića. A ni Ohandza ne bi bio na odmet. - Gavran, 17.8.15. 16:09, 0 0 0
niti hajduk ima kadar da svaku utakmicu protivniku uvali 4 gola, niti je svaki protivnik kalev i koper, a rijeka je i s 10 igrača nekoliko klasi iznad njih... - fickoo, 18.8.15. 13:43, 0 0 0
buriću zbogom? sigurno bolje vratit "napdačkog" i "hajdučkog" tudora pa opet gubit na maksimiru 5-0, a na kantridi po 4-1, 3-0...nema veze, bitno da "hajdučki" poginemo, a bodove i zaradu od Europske lige ko jebe - fickoo, 18.8.15. 13:44, 0 2 0
Sluša li mene itko? Nisam tražio 4 gola. Tražio sam napadačku igru protiv rivala a ne Mourinhov bunker. Po čemu je Rijeka kvalitetnija od Hajduk, reci mi. Volpi bi dao sve što ima za Balića i Vlašića. - pravi, 19.8.15. 12:00, 0 0 0
Prvo, mislim da je Volpijevo bogatstvo daleko veće nego što će Balić i Vlašić zajedno ikada vrijediti. Drugo, Hajdukova je obrana pretroma da bi Hajduk igrao napadački. I nije važno što Rijeka nije kvalitetnija, nije ni Istra, a sjeti se te utakmice. - Gavran, 19.8.15. 12:14, 0 0 0
07/2015
Hajduk prošao Koper; što treba popraviti prije Stromsgodseta?

Hajduk je odigrao iznimno pametnu i zrelu utakmicu. Ova je momčad vrlo mlada, pa to pripisujem treneru Buriću i crtam mu još jedan plus u mojoj glavi. Igra Hajduka nije bila slaba nego pametna. Nakon najboljeg mogućeg otvaranja utakmice, Hajduk se malo povukao jer je Koper morao napasti. Igrali su na kontre i polukontre, kako je i pao drugi gol.

Njime je Jefferson pokazao da je pravo pojačanje za Hajduk: doprinosi i u obrani u napadu, te daje sigurnost ovoj mladoj momčadi, osobito Baliću da slobodno smije krenuti naprijed. Balić stagnira zadnjih par utakmica, što je zabrinjavajuće za Hajduk pa mislim da bi protiv Istre trebalo odmoriti, a u igru ubaciti Sušića. On je prošlu sezonu odigrao loše. Nakon što ga je Inter zafrknuo, to mu je utjecalo na psihu pa je bio presebičan, išao u dribling kojeg su protivnici lagano zaustavljali. Mislim da mu je upravo ovo trebalo. Par utakmica na klupi da vidi da Hajduk ne ovisi o njemu i da ovaj Hajduk igra timski. Ono ubacivanje u prostor je pokazalo da on i dalje ima znanje, no udarac je bio pod pritiskom tog neigranja, pa mi nije bilo čudno što je promašio. Caktaš je sve bolji i bolji i pokazuje stari sjaj koji ga je krasio prije dvije sezone.

Moram istaknuti bekove: Tudor je evidentno umoran od ovog tempa igranja, no tko će igrati? A Pejić me jako iznenadio. Inače, najlošiji Hajdukov igrač je odigrao sasvim dobru utakmicu, najbolju u Hajduku. Bila je ona jedna situacija kad je išao na igrača s loptom, umjesto da brani zonski, no srećom se nije dogodilo ništa opasno. No, sljedeći put?

Još jedno ugodno iznenađenje je bio Tomislav Kiš. Ne zbog gola kojeg može zabiti svatko nego zbog rastrčanosti i borbenosti te igri u oba smjera. To je nešto što dosad nismo vidjeli od Kiša, no moramo vidjeti kako će se nositi s Ohandzom. I ako mi netko može objasniti zašto Ohandza nije igrao, a štedio se protiv Splita za ovu utakmicu?

I za kraj našem kapetanu očito nedostaje prijatelj Maloča, pa otkad njega nema igra sve slabije i slabije. Napravio je lošu ofsajd zamku umjesto da čuva prostor te je tako pao gol Kopera. Hoćemo li konačno vidjeti i tog Ukrajinca Biljija?

Sve u svemu, svaka čast treneru Buriću i mladoj ekipi i sretno protiv uvijek neugodne Istre!

Hajduk živi vječno, Bog i ni'ko više!

Svaka čast!
Hajduk je odigrao iznimno pametnu i zrelu utakmicu. Ova je momčad vrlo mlada, pa to pripisujem treneru Buriću i crtam mu još jedan plus u mojoj glavi. Igra Hajduka nije bila slaba nego pametna. Nakon najboljeg mogućeg otvaranja utakmice, Hajduk se malo povukao jer je Koper morao napasti. Igrali su na kontre i polukontre, kako je i pao drugi gol. Njime je Jefferson pokazao da je pravo pojačanje za Hajduk: doprinosi i u obrani u napadu, te daje sigurnost ovoj mladoj momčadi, osobito Baliću da slobodno smije krenuti naprijed. Balić stagnira zadnjih par utakmica, što je zabrinjavajuće za Hajduk pa ...
Svaka čast!
Hajduk je odigrao iznimno pametnu i zrelu utakmicu. Ova je ...

Respekt: duje_kh, kvarner9,

Slažem se: Gavran, Losovius,

Dobro detektirane pozitivne i negativne stvari, ne bi samo bilo loše da se slijedeći put malo pozabaviš i uzrocima koji su do toga doveli - Losovius, 24.7.15. 12:54, 0 1 0
Jedino se ne slažem da baš svatko može zabiti ono što je Kiš zabio, jer se prije svega ne bi svatko našao prvi na lopti, a bome ni pucao tako precizno. Ostalo je ok. - Gavran, 24.7.15. 13:11, 0 0 0
To je više hiperbolično jer Kiš najčešće daje ovakve golove, stoga ga ne treba previše hvaliti dok ne zabije "pravi" gol. - pravi, 24.7.15. 13:20, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.