recidiviST

Ima jedna duga cesta...
Reputacija
2
Bodova
49
Analiza
3
Ocjena
12
Anketa
46

Analize

04/2019
r1 n14 k8
Koliko je Hajduk trenutno udaljen od Dinama?

Moja cijela "analiza" će se svesti na "staru školu" naših sudaca.

Vremena, lica, imena, sve se mijenja, ali siva zona živi vječno.

Kako usmjeriti utakmicu na rvaCki način.

- 12. minuta, Olmo se baca na loptu, zagradi je tijelom i rukama, ne dopušta razvijanje kontre. batinić samo sudi igranje rukom, ne daje žuti karton.

- 22. minuta, Gojak vuče Hamzu sa leđa za dres 3-4 metra, zaustavlja kontru, nema kartona.

30. minuta, Ismajli okreće Gavranovića, potonji ga sa leđa udara po nogama i podapinje, nema kartona.

33. minuta ,Hamza prelazi Gavranovića, gdje ga Gavranović nakon toga udara opet po nogama, bez ikakve namjere da dođe do lopte, nema kartona !!!!

- 44. minuta, Gojak uvaljuje namjerno lakat Bradariću u glavu, nema prekršaja, da o kartonu ne govorim !!!!

Poluvrijeme.

-49. minuta, Theophile-Catherine mete i gazi sa leđa Ivanovskog na 18 metara, nema prekršaja, nema kartona.

-56. minuta, Gavranović nakon sučeva zvižduka nabija loptu, nema kartona.

-58. minuta, Stojanović sa leđa mete Caktaša i gazi mu na ruku, u istom trenutku KTC sa obje ruke hrvački hvata Ivanovskog na centru, nema prekšaja.

-68. minuta, Gojak opet sa leđa mete igrača po nogama, ovaj put je Tudor žrtva. I dalje nema kartona, očito ih batinić nije ponio sa sobom.

-74. minuta, Šunjić sa leđa kupi Jaira, akcija se nastavlja bez reakcije batinića.

-75. minuta, Šunjić sa leđa u 2 navrata hvata Caktaša za dres, i vuče ga dobrih 10 metara, isključenje Caktaša, žuti Šunjiću.

-87. minuta, Gojak napucava loptu nakon sviranog auta za Hajduk. Vjerovali ili ne, prvi žuti karton na utakmici za njega.

-89. minuta, Moro sa leđa mete Ismajlija, pušta se "prednost", Moro nije dobio karton.

-90. minuta, Šunjić igra rukom unutar 16m, ruka ne stoji uz tijelo, povećava obujam tijela, i spriječava vrlo izgledu situaciju za pogodak.

-91. minuta, Moro pravi još jedan prekršaj bez pokušaja da dođe na loptu, nema kartona.

-93. minuta, Moro u 4. minute pravi 3. prekšaj, kao i u prethodnima bez namjere da dođe do lopte, mete igrača !! NEMA KARTONA !!!

S obzirom da je do poluvremena, Dinamo trebao dobiti minimalno jedan crveni i još bar 2-3 žuta, utakmica je usmjerena na jednu stranu.

Leko,Ademi,Šunjić,Gojak nastavite niz. Godinama svi imaju slobodu za ubijanje igrača Hajduka, svi prolaze bez kartona.

Greške sudaca se ne svode samo na direktan penal, zaleđe i slično, jako bitan je kriterij, što se jednoj momčadi dopušta, a drugoj ne. Na primjeru jučerašnje utakmice, Dinamo je trebao imati minimalno 2 crvena kartona, jedan još na poluvremenu, što uvelike mijenja situaciju na terenu !!!

Penal ne želim posebno komentirati, nego vam ostavim jedan zanimljiv primjer.

https://www.youtube.com/watch?v=qRQSIOXKINM

Lijep pozdrav,

Siva zona. 

(Ne)kvalitetno suđenje. Licence to kill na hrvaCki način.
Moja cijela "analiza" će se svesti na "staru školu" naših sudaca. Vremena, lica, imena, sve se mijenja, ali siva zona živi vječno. Kako usmjeriti utakmicu na rvaCki način. - 12. minuta, Olmo se baca na loptu, zagradi je tijelom i rukama, ne dopušta razvijanje kontre. batinić samo sudi igranje rukom, ne daje žuti karton. - 22. minuta, Gojak vuče Hamzu sa leđa za dres 3-4 metra, zaustavlja kontru, nema kartona. - 30. minuta, Ismajli okreće Gavranovića, potonji ga sa leđa udara po nogama i podapinje, nema kartona. - 33. minuta ,Hamza prelazi Gavranovića, gdje ga Gavranović nakon toga udara opet ...
(Ne)kvalitetno suđenje. Licence to kill na hrvaCki način.
Moja cijela "analiza" će se svesti na "staru školu" naših ...
kompleksi su zej*bana stvar - chelsea_2012, 4.4.19. 21:48, 0 0 0
Zasluzujes nagradu za kmečanje godine. Jel ti Brbić pomoga u pisanju? - tshabalala, 4.4.19. 22:23, 0 0 0
Tko je kriv za 24 boda zaostatka? Tko je kriv za 3 trenera ove sezone? Za postavljanje Vulića? Da nema Dinama u ligi, Hajduk opet ne bi bio prvi. - Fenix22, 4.4.19. 22:53, 0 0 0
I da, ovo nije analiza. - Fenix22, 4.4.19. 22:58, 0 0 0
Suđenje je bilo loše i samo je slab tempo utakmice spasio suca od kardinalnih grešaka, ali nije bilo pristrano. - Gavran, 5.4.19. 7:16, 0 0 0
11/2017
Joan Carrillo: krivac ili žrtveni jarac?

Sramotno medijsko pljuvanje!

Jednostavno za početak sam morao krenuti sa ovim.U svakom demokratskom društvu,sustavu, je normalno i poželjno komentirati,ukazivati na loše stvari,davati prijedloge,komentare sa tezama te argumentima. Ovo što se zadnjih dana radi preko medijskih mašinerija,starih "legendi" kluba(koje su btw pokazali svojim djelima,kao npr prelasci u najvećeg rivala,gomilanje dugova,promašena sportska poltika,kriminal,pranje novca,ne plaćanje poreza,preplaćeni poluproizvodi,uništavanje akademije,rušenje ugleda kluba,žderanje i lokanje na račun kluba),bivših nadzornika,predsjednika,trenera,raznih kvazi novinarima,click bait portalima,te svake šuše(da oprostite općenito na svim grubljim izrazima) koja smatra da njihova riječ ima težinu,te da su oni u pravu,a zapravo su to uvijek iste floskule,prazne priče,te štrapanja kako bi oni(a svoje su pokazali kada su dobili priliku).Naravno uz standardne izjave da ne valja nitko ni prije,ni nakon,te su samo oni radili dobar posao.Naravno nisu svi isti,ima tu i konstruktivnih kritika,kao na primjer da se izašlo prerano sa tezama o napadu prvenstva,a u suštini si ostao bez 2 najbolja igrača,sustava se raspao,te nisi doveo adekvatne zamjene.Medijska hajka o "ulici" koja vodi klub,o fantomskim udrugama,reketarenju kluba,petokolonašima,orjunašima,klošarima ili što već ne je tolika glupost i tolika laž da će se skoro izjednačiti o onoj koja kaže da je mamić(namjerno malim slovima) direktor svemira,te najuspješnija osoba s ovog prostora,dokle je to otišlo neki su zazivali da dođe na mjesto ministra financija,da ne kažem premijera.

Sportski direktor

Ako ćemo iskreno,jedina greška SD-a Maria Branca je ta što nije bio spreman reagirati na prodaju Vlašića ,odnosno da nađe neku adekvatnu zamjenu za njega.

Da budemo realni,na tržištu Hajduk financijski ne može kupiti igrača razine Vlašića,kao ni jedan klub u HNL-u,no trebao se imati plan B !

Također nadodao bi da igrači kao Šehić,Pešić,Fomitschow ne mogu zasjeniti dobre stvari koje je uradio,a to su Radošević,Lopez,Gustavo,Erceg,Futacs,Said itd

Ti igraču su dovedeni kao zamjene,klupa,ako se ispostavi da koji valja,odlično,ako ne,ugovor se raskine i idemo dalje,dovedeni su besplatno.

No na kraju mrtvi se broje,velika je greška što nije doveo alternativu treneru Carillu,samim time ga je doveo u ne zgodnu situaciju,izgubio se sustav,ozljede su učinile svoje.

Mario Branco ima još jedan prijelazni rok za odraditi,te smatram da će ići nakon toga. U tom prijelaznom roku za kojeg mislim da će odraditi jako profesionalno treba dovesti pojačanja,a ne prinove na pozicijama desnog beka,krila,stopera te centralnog veznog igrača.

Problem se može naći u tome da ne postoje "naša dica" tj "domaći" igrači koji bi bili pojačanja za Hajduk na tim pozicijama,bar u većini tih pozicija,a naravno da se nađu u okvirima Hajdukovog budžeta,koji je veći nego prijašnih godina.

Trener

Osobno smatram Carilla jako talentiranim i dobrim trenerom,što se vidilo i u proljetnom dijelu prošle sezone.Što se dogodilo u međuvremenu? Dosta toga,smatram da su ključni trenutci gdje se dogodio preokret je odlazak Vlašića,ozljeda Futacsa,te kad se nije prodao kapetan Nižić,jer se očekivao napad na titulu,bar po riječima uprave.U jednu ruku jako pohvalnu,a u drugu dobio si nezadovoljnog igrača,te odraz na njegovu igru,te bezmudnost i kukavički stav kada nije imao hrabrosti izaći pred navijače,i ostati muško do kraja.

Da se vratimo na trenera,nakon zimskih priprema,koje smatram ključnima,Carillo je od ekipe napravio monstrume u savršenom sustavu,u nekoj preteči gegenpresinga,te prijenosa lopte na Futacsa,koji je spustao na Ercega odnosno Vlašića.Sustavno se branilo zatvaranjem prostora,visokim presingom i guranje protivničkih igrača uz samu aut liniju.Sustav je radio odlično dok nisu počeli izostanci.

Na samom početku sezone se dogodila na pripremama greška,a to je bila kondicijska priprema,gdje je Carillo uzeo sve u svoje ruke,a ne kako je struka zamislila,zbog toga imamo da igrači Hajduka danas ne mogu izržati svih 90. minuta.

Često mijenjanje sustava igre,guranje igrača na pozicije koje im ne priliče i ne odgovaraju(Tudor,Juranović na beku,Kožulj na krilu,Pešić na desnom krilu,Šehić ma svuda,itd itd).

Carillo je prešao iz 4330,odnosno 4321,na 4231,i tu je napravio ogromnu grešku,zašto ? 

Pa zbog toga jer je taj sustav baziran na krilima koji su individualno odlični,te čine razliku,prodorni,okomiti,imaju dobar dribling,svodi se na njihovu izolaciju,a to Hajduk nema,bar za sada.

Smatram da je izgubio svlačionicu,nije bio glavni,odnosno nije želio toliko da kritizira ekipu koliko je trebao,držao je na zajedništvu,ako smo dobri,svi smo dobri,ako smo loši,svi smo krivi.Smatram da odluka prebacivanja Saida u B ekipu je loša,jer ako je jedini razlog sebičnost(mada smatram da nije),onda bi puno igrača trebalo tu završiti.

Ubacivanje mladih igrača u utakmici gdje nisu trebali biti,najbolji primjer je Teklića u utakmici protiv Lokomotive.

Da zaključim,odličan strateg i trener,potpuno predan svome poslu,smatram mu za manu što ne radi više na motorici igrača,te na tome što se lošije snalazi u utakmici,jel to zbog ograničenja klupe ili ne,ne bih znao,al je vidljivo da odlično uđu u svaku utakmicu,kao školarac se pripremi i razvali test,al do pola.

Momčad

Nitko mi ne može reći da momčad koja je razbila taktički,trkački,željom,ma svime Everton na Poljudu,koja je praktički jednaka onoj na utakmici protiv Rudeša(izuzev Vlašića,te ajmo reći Saida) ne igra ni blizu kao tada.Odnosno igra,ali 45. min,kao i svaku drugu utakmicu i onda pad fizicki,psihički pritisak kako se utakmica odmiče.

Smatram osobno da je najveći problem fizička sprema,motiv,atraktivnost protivnika,al kvragu to ti je posao,i ima da svaku utakmicu grizeš 800% .

Također u ekipu se uvukla doza sebičnosti,tu bi uzeo za primjer Ercega.Kad sam već kod njega,kod njega moram pohvaliti energičnost,požrtvornost,te njuh za gol,al isto kritizirati njegov doprinos momčadi,loši pasovi,dribling,jako jako škrt,te često zna biti igrač manje.

Što se tiče momčadi,detektirao sam problem(kao i svi) u korištenju igrača na pogrešnim pozicijama,krivim sustavom igre,te nedostatak bočnih i krilnih brzih igrača koji čine razliku u sustavu u kojem bi Hajduk želio igrati,te rotacijskih igrača na centralnim pozicijama,to bi se trebalo riješiti napokon u ovom prijelaznom roku,kao i zahvaljivanje određenim igračima.

Da Stipica ne brani,mislim da bi Hajduk igrao skupine EL,te imao jedno 6-7 bodova više,nego sada.

Nadodao bi da bi oštro kažnjavao financijski igrače nakon ovakvih izvedba,ako mogu protiv Dinama,Evertona,Levskog u gostima igrati dobro,mogu i protiv "manjih" momčadi,što očekujem u budućnosti od sljedećeg trenera,a i sadašnje uprave.

Uprava,iskorak?

Kada se stavi sve na papir,svi minusi i plusevi,uprava je napravila ogroman iskorak na svim područjima osim prve momčadi,koja je moramo se složiti u konačnosti i "najbitnija" .

U akademiji se napravio ogroman skok,što se vidi i na rezultatima te igrih mlađih kategorija,te druge momčadi.No akademija je proces,to je proces izgradnje igrača i sustava od 10ak godina,nakon sustavnog ne rada i uništavanja svega,po svemu viđenom ide se naprijed.

Infrastruktura se poboljšava,Hajduk počinje ličiti na ozbiljan klub u svakom segmentu,zna se tko šta radi,riješava se problem po problem,naravno uvijek ima vremena za napredak,za još nešto bolje,kao i u svemu.

Ali,uvijek postoji ali,prva momčad stagnira,nije se odvilo po planu,po najavama,i što sad ?

Po meni postojale su dvije opcije,ili idu svi,ili ne ide nitko,nadao sam se drugoj opciji,a dobili smo najgoru,gdje je gospodin Carillo ispao Pedro,i dobio otkaz.

Nasljednici?

Tko god bude nasljedio Hajduk,ne očekujem da će napraviti čuda od ekipe,jer sve je to proces iz početka,al jedina stvar koju očekujem jest da bude bolji od Carilla,a ne lošiji(jer svakakva imena kruže internetom,na samu pomisao na nekih od njih,diže mi se kosa).Toliko o tome

Naš Hajduk

Model koji ima Hajduk je smatram jedino izvodiv upravo samo kod Hajduka u cijelom HNL-u,osim možda Dinama,al tu bi se puno stvari trebalo poklopiti.

Onaj tko ne razumije,da oprostite,iz kojih su govana momci izvukli klub,da su ga vratili iz ponora na stabilno poslovanje(trenutno najstabilnije u HNL-u),da su riješili i odstranili svo karcinogeno tkivo,uhljebe,neradnike,sredili ma sve(jako je širok popis toga,koga zanima slobodno kontaktira mene,ili bilo koga iz udruge),onda mislim da nemaju pravo uzimati u prljava usta oni isti koji su taj klub doveli u situaciju da se trebao ugasiti,jer prvenstveno to su volonteri,školovani ljudi,ljudi koji odvajaju svoje slobodno vrijeme od obitelji,posla,fakulteta,čega već ne za dobrobit Hajduka. Najlakše je uz pomoć politike,prljavog novca,sudaca,logističke,medijske,gradske novčane pomoći biti prvak,to može svatko,cestom poštenja i čistog obraza,sustavnim radom,strukom,kodeksom ponašanja konačni proces može biti samo uspješan,a kad krene teško će da stane.

Stanje na tablici

Osobno smatram da je moglo biti bolje,al isto nadodao bi da sudačkim odlukama,nespretnim završnicama,mogli su stojati puno puno bolje,no da se pobjedio Rudeš,danas se ne bi pisalo o ničemu,jer Hajduk bi bio 2.Smatram da postoji drugi klubovi koji su u puno goroj situaciji nego Hajduk,što financijskom,što pravnom,što kadrovski.

Zaključak

Kako mi je ponestalo znakova,moram nažalost završiti.Smatram da je Carillo trebao ostati,te da su mu trebali dopustiti da odradi zimske pripreme,jer sam uvjeren da bi situacija bila povoljnija.

Nije sve tako sivo.
Sramotno medijsko pljuvanje! Jednostavno za početak sam morao krenuti sa ovim.U svakom demokratskom društvu,sustavu, je normalno i poželjno komentirati,ukazivati na loše stvari,davati prijedloge,komentare sa tezama te argumentima. Ovo što se zadnjih dana radi preko medijskih mašinerija,starih "legendi" kluba(koje su btw pokazali svojim djelima,kao npr prelasci u najvećeg rivala,gomilanje dugova,promašena sportska poltika,kriminal,pranje novca,ne plaćanje poreza,preplaćeni poluproizvodi,uništavanje akademije,rušenje ugleda kluba,žderanje i lokanje na račun kluba),bivših nadzornika,predsjednika,trenera,raznih kvazi novinarima,click bait portalima,te svake šuše(da oprostite općenito na svim grubljim izrazima) koja smatra da njihova riječ ima težinu,te da su oni u pravu,a zapravo su to uvijek iste floskule,prazne priče,te štrapanja kako bi oni(a svoje ...
Nije sve tako sivo.
Sramotno medijsko pljuvanje! Jednostavno za početak sam morao krenuti sa ...
Drago mi je da si poslušao savjet i napisao analizu, ali mislim da bi bilo bolje da si se koncentirao na jednu tezu i nju branio, ovako si pisao o svemu i svačemu a meritum i dalje visi u zraku.. - BruceWayne, 8.11.17. 16:50, 0 0 0
Ako NH ide putem pustenja i bez gradske pomoci, kako to da nisu vratili onaj kredit koji su uz toliko buke dobili? - gradim, 8.11.17. 19:09, 0 0 0
Dug je praktički vraćen,ulaganjem u infrastrukturu prebio se dug gradu,naime kako je grad vlasnik Poljuda,i od 79. nije uložio u Poljud ništa,a imao je kao obavezu ulaganja u isto,samim time su se "prebili" dugovi,i ostalo je cca 1m kn,nije ni to - recidiviST, 9.11.17. 13:17, 0 0 0
Plus grad nije dao Hajduku kredit,nego je bio jamac,sto je najgore počeli su se baviti kamatarstvom te digli kamatu svom vlastitom klubu,tako da je Hajduk vraćao dug uz visoke kamate.Također grad nije dao kune Hajduku do sada,što dolaskom novog - recidiviST, 9.11.17. 13:18, 0 0 0
gradonačelnika i gradske skupštine,izgleda da bi se moglo promijeniti,jer su odlučili dati određene novce za akademiju. - recidiviST, 9.11.17. 13:19, 0 0 0
08/2017
Everton - Hajduk 2:0

S obzirom da pisem prvi put,te dajem neku laicku takticku analizu,nadam se da ce biti komentara,kritika i pohvala.

Uzivajte

Izasli smo u nekih nasih standardnih 433 odnosno 4321 europskim formacijama (s time da je vise to 433)
Od samoga pocetka takticka greska Carrilla gdje je na jednu stranu stavio Memollu Hamzu i Kozulja,prva stvar sto Kozulj nije krilo,niti ce ikada biti,niti ga treba koristiti kao krilo,Kozulj je cisti b2b igrax koji treba sluziti u tranziciji,i prikljucit se u napadu u zavrsnici trazeci sebe na povratnoj ili na sutu s nekih 20-25m s obzirom da ima odlican sut.Najbolji pokazatelj toga taktickog promasaja je bilo kad je Erceg usao (koji uistinu i je cisto krilo)kako je pravio dar mar u obrani engleza,uz to savrseno zatvarao svoju stranu.Na pogresno izabranu poziciju igraca nadovezuje se i Hamza koji je ocito napadacki play koji nije navikao na rolu obrane,i zbog njih dvoje (posebno Kozulja,koji se gubio cesto,rekao bi sakrivao),Memolla bi ostajao sam,ili bio izigran,usprkos tome,odlicna utakmica za Memollu.
Prebacujemo se na drugu stranu,gdje je po meni Jura odigrao fantasticnu utakmicu defanzivno,al ovdje i dalje dolazi do izrazaja kako on nije desni bek,jer ja ne znam da je imao 2 ubacaja,ili istrcao dijagonalu do njihove polovice("korner zastavice") da bi ubacio u "16m" ,jbg to bekovi rade,a on nije bek,no sto je odlicno kod njega ima smisla za igru,motoricnost,ulazak u sredinu i proigravanje,takoo da mi je zao sto ga se trosi na beku.
E sad grk koji kasni jedan korak u svemu,od prilke za gol,od mlake i spore reakcije gdje smo primili drugi gol,velike greske,al opet defanzivno je odradio sto treba u smislu pomogao Juranovicu da zatvori svoju stranu,tj desnu...al nedovoljno
Zujo,teski destruktivac,al mi je jako krivo sto ima rolu,trci oduzmi,trci oduzmi,snatram da bi trebao biti vise ukljucen u igru od toga,i da ce samim tim biti vise koristii od njega.
E sad glavni problemi su:
-besmisleno napucavanje lopte gdje od njih 20 izgubimo ih 18,nema vise madjara,tako da nema ni potrebe vise za ovim,tu najvise treba Stipica poraditi na svojim nepreciznim ispucavanjima,jer bi uskoro mogao promjeniti mjernu jedinicu loseg ispucavanja (cesto i golmana) iz KELAVA u Stipica.
-jako sporo se rjesavamo lopte i zbog toga se cesto dovodimo u nezgodne situacije gdje nas stiscu
-malokrvnost i preveliki respekt,treba biti cvrst,s mudima,prgav kao madjar,jednstaavno ne smijemo biti pasivni i kao tratincice ulaziti u duel
-problem izlaska Stipice,boksanje te hvatanje lopte,te opcenita nesigurnost onda obrane zbog toga
-Nizic cesto ide u driblinge,sto kao zadnji igrac (najcesce) nije uredu.

Vidljivo je da smo prepustili loptu u prvom pol englezima,da vode igru i isli se braniti,zatvorili smo sredinu i pustili da igraju svoju igru,okomitost,a to englezima odgovara,jer imaju obrambene igrace koji sa +50m pogadjaju u trepavicu,te cesta promjena krila i samim time izludjuju obranu,al ok,kad se to dopusti,onda se ne smije dopustiti malaksavost i bezmudno branjenje, da te izigravaju kad prime loptu,nego ih treba tjerati prema autu.

Nikola Vlasic sa svojih 19 godina je tenk otac Bog,igrac za najskuplji transfer u HNL-u,ako budemo imali znanja zadrzati ga,no i dalje je po meni glavni krivac za onaj gol,jer ne smijes tako cekati loptu i graditi u svom prakticki 16cu

Ohandza-Napucavanje na Ohandzu nema nikakvog smisla,samim time sto njemu te ne odgovara,a i stoperi Evertona to lako kupe,njemu treba dati loptu u noge ili prostor kojeg jako dobro napada.
Nizic je dosta ispadao,bas puno,i kasnio je uvijek jedan korak,sreca linje su se pratile bar,pa je bilo dosta zaledja engleza.
Gustavo,odlican skolovan stoper

Nadalje za uzvratnu utakmicu ja bi isao ovako pa sto bude bude
4-3-3-0
                letica
tudor-borja-nizic-memolla
               hamza
            zujo savvas
   ohandza niksi erceg
Napad nitko
E sad zasto hamza ispod grka i zuje,zato sto bi mi hamza bio igrac za brzo iznosenje lopte u tranziciji i kontri na koje bi bazirao citavu taktiku,motorican,pametan i dobar igrac koji bi mogao dalje proigravati,bio bi mi tzv play u dubini

Zujo i savvas bi imali rolu da uzmu loptu sto prije moguce,i onda ovisno tko uzme proigravati dalje,zujo uzme ima opciju dati loptu niksiju koji se spusta po loptu,ili traziti ohandzu u prostoru,grk daje loptu erci na krilo gdje on cesto radi razliku i probija stranu,i ide na ubacaj ili povratna lopta gdje su niksi i zujo.Na kraju savvas moze proigrati istu stvar kao i zujo sa Vlasicem
Vlasic ima dvi role,a to su poluspica i rekao bi play,tj niksi bi se spustao po loptu i dalje mogao odigravati,ili svojim gradjenjem proci igraca dva i dalje odigrati,ili zavrsiti,jer on je jedan jedini igrac koji to moze u Hajduku (mozda i Ohandza).
Zolja bi bio napadac koji nije napadac,njegova je rola da loptu prima u prostoru i svojom eksplozivnoscu jede taj prostor ili snagom kada ima loptu u nogama,rijesi se igraca i probija obranu.
Memolla i Tudor se prikljucuju napadu naravno.

E sad zasto Letica
Prvo visi je golman od Stipice,mogao bi izlaziti na ubacaje i prvi stici do lopte,pa i uhvatiti je,a to je prakticki sto nam i treba,jer to englezi i rade najbolje ubacaji,znam da nema sanse da brani,branit ce stipica,al jednostavno stipicino stajanje na crti i nesigurnost kod izlaska,odnosni cesto ostabe kratak,puno kosta.

Sto se tice defanzivnog dijela,naime ako ne uzmemo odmah loptu preformuliramo se u 4411,gdje se erca spusta lijevo,savvas ide desno,niksi sudjeluje u obrani,al je prakticki ta spona za brzu kontru,a ohandza bi bio odrijesen defanzivnih zadataka,jer jednostavno nema smisla.

Dvostruki uski blok,uz zonsko branjenje gdje bi se igrace stjeralo uz aut liniju,i tu napadalo,to nas je inace Carillo dobro naucio.

E zasto sve ovo? Pa englezi igraju sa 3 stopera i bekovima koji su iznad njih i cesto idu u napad,tako da englezi ostaju na stoperima cesto,u kontrama ih lovis na nepostavljenu obranu,a imas igrace koji ih mogu razvuci i ciniti razliku.

Puno sam toga napisao,ima vjerovatno gresaka (sto pravopisni jer je pisano preko moba,sto u taktici mozda),al mislim da sam detektirao probleme danasnje taktike.

Pozdrav

Takticka analiza i prijedlozi
S obzirom da pisem prvi put,te dajem neku laicku takticku analizu,nadam se da ce biti komentara,kritika i pohvala. UzivajteIzasli smo u nekih nasih standardnih 433 odnosno 4321 europskim formacijama (s time da je vise to 433)Od samoga pocetka takticka greska Carrilla gdje je na jednu stranu stavio Memollu Hamzu i Kozulja,prva stvar sto Kozulj nije krilo,niti ce ikada biti,niti ga treba koristiti kao krilo,Kozulj je cisti b2b igrax koji treba sluziti u tranziciji,i prikljucit se u napadu u zavrsnici trazeci sebe na povratnoj ili na sutu s nekih 20-25m s obzirom da ima odlican sut.Najbolji pokazatelj toga taktickog promasaja je ...
Takticka analiza i prijedlozi
S obzirom da pisem prvi put,te dajem neku laicku takticku ...
Nižić je sinoć imao jedan dribling i to uspješan, kao i Gustavo. Nižić igra zadnjeg stopera pa mu je zadatak postavljati offside zamke i radi to uspješno, dakle ne ispada. Ponekad provjeri podatke, dojam zavara. Inače orginalna ideja i solidan tekst. - Gavran, 18.8.17. 18:30, 0 0 0
Pozdrav,u 3-4 siguacije Nizic kao zadnji igrac je ispao,tako sto su mu igraci usli iza ledja dok su protivnicki igraci ih trazi u prostoru,e sad imamo to da je bilo zaledje pa nije zavrsilo kobno,a pod to ne prolazi offside zamka. - recidiviST, 18.8.17. 19:01, 0 0 0
2. Gol,nizic luta u prostoru,cijela obrana ispala Tamo jos prije prvog gola,Klassen ulazi iza ledja Nizicu,na srecu ne stize loptu na prazan gol Itd itd - recidiviST, 18.8.17. 19:03, 0 0 0
Tekst je dobar, ali postava ne. Hamza ne može igrati zadnjeg veznog zbog loše defenzive (koju si i sam naveo), a tu ulogu playa iz dubine treba igrati sa svoje sadašnje pozicije kao Modrić. Zujo je dobar u pas igri, ali daleko bolji u destrukciji. - pravi, 19.8.17. 10:42, 0 0 0
U ovom trojcu naprijed bi Vlašić igrao nekakvu lažnu devetku, a to je već probao kod Burića i nije uspio. - pravi, 19.8.17. 10:43, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.