yey_OS

Reputacija
2
Bodova
27
Analiza
1
Ocjena
20
Anketa
139
obriši
obriši
obriši

Analize

12/2017
r3 s1 k1
Završio jesenski dio HNL-a; tko su pobjednici, tko luzeri?

Što se tiče Osijeka, to je možda najzanimljivija ekipa od prve četiri za analizu.

Napokon su došli dani financijske stabilnosti, lijepih planova za skoru budućnost (novi stadion i kamp za školu nogometa) i vrlo solidnog igračkog kadra.

Iako će se većina složiti da je ovakav rezultat u ligi očekivan, ipak smatram da je u nekoj mjeri to i lagani podbačaj. Zaista je nevjerojatno koliko je bodova izgubljeno od ekipa sa dna ljestvice (Rudeš, Cibalija, Istra). Osijek ima značajno jači igrački kadar od tih ekipa i to prosipanje bodova iritira navijače jer se stječe dojam da igrači biraju utakmice i automatski se narušava odlična atmosfera oko kluba. Dobar dio odgovornosti za neuspjehe u "malim" utakmicama ide i na dušu Zekića jer (iako hvaljen od medija i stručnjaka) zna dosta lutati i "filozofirati", a poznata je i stvar da (još) nije uspio stvoriti igru kojom će protiv slabijih protivnika dominirati, stiskati 90 minuta i stvoriti dovoljno šansi da se može reći da će vrlo vjerojatno pobijediti utakmicu.

Da nije tih loših utakmica protiv slabijih protivnika, Osijek bi bio vrlo blizu Dinama po bodovima, grad bi zahvatila ozbiljna euforija, a možda bi se natjeralo gazdu da odriješi kesu i da preko zime dovede ozbiljno pojačanje ili dva za borbu za naslov prvaka.

Šteta da nije tako. Velika šteta.

Još bi samo skrenuo pozornost na 3 igrača.

Kao prvo Petar Bočkaj - 6 golova iz slobodnjaka u polusezoni!!! Čovjek je čudo. Igra mu je u zadnje vrijeme toplo-hladno. Mlad je, valjda će uhvatiti nekakvu konstantu.

Haris Hajradinović - veliki znalac. Malo je takvih na tržištu. Donosi prevagu u igri, odličan zadnji pas i šut.

Borna Barišić - po meni precijenjen. Hvalospjevi oko njega su mi pretjerani (najbolji lijevi bek HNL-a, ovo ono). Ima samo jako dobar centaršut i to iz mjesta, iz trka slabo. Ostalo dosta slabo ili prosječno.

Po meni, ovoj ekipi treba jedan centralni ili zadnji vezni koji je znalac i koji bi u paru zadnjih veznih sa Mudražijom mogao stvoriti nekakvu prepoznatljivu igru koja bi bila ofenzivno kreativnija. Mislim da Mioč nije ta klasa (iako je solidan igrač). Usudio bi se reći da bi sa Josipom Mišićem (bivšim igračem Osijeka) ova ekipa bila dovoljno jaka za borbu za naslov.

NK Osijek - nova lijepa priča
Što se tiče Osijeka, to je možda najzanimljivija ekipa od prve četiri za analizu. Napokon su došli dani financijske stabilnosti, lijepih planova za skoru budućnost (novi stadion i kamp za školu nogometa) i vrlo solidnog igračkog kadra. Iako će se većina složiti da je ovakav rezultat u ligi očekivan, ipak smatram da je u nekoj mjeri to i lagani podbačaj. Zaista je nevjerojatno koliko je bodova izgubljeno od ekipa sa dna ljestvice (Rudeš, Cibalija, Istra). Osijek ima značajno jači igrački kadar od tih ekipa i to prosipanje bodova iritira navijače jer se stječe dojam da igrači biraju utakmice i automatski ...
NK Osijek - nova lijepa priča
Što se tiče Osijeka, to je možda najzanimljivija ekipa od ...

Respekt: Cirohito, Jerlekan, BruceWayne,

Slažem se: Cirohito,

Otvorio si više tema, ali nijednu dublje nisi probao analizirati. Slažem se sa nekim stvarima, tako da respekt za prvi puta, sve u svemu nije loša analiza pa za drugi puta ideš malo više u problematiku same teme.. - BruceWayne, 19.12.17. 17:50, 0 0 0
Prati nas

©2017. Vingd, Inc. Sva prava pridržana.